Asumarea à  la roumaine

Eu ştiu un lucru – atunci când îţi asumi răspunderea pentru un eşec, asta trebuie să se traducă şi concret printr-un gest anume, de obicei o retragere, o demisie, un pas înapoi.

Nu e nici o tragedie, se întâmplă oricui să mai şi piardă. Măcar s-o faci cu onoare şi să înveţi ceva, nu?

Dar l-am auzit pe dl. Vasile Blaga spunând duminică seară “îmi asum această înfrângere” şi asumarea asta n-a fost urmată de necesarul gest de onoare.

Azi s-a mai produs o asumare dintr-asta, à la roumaine. Dl. Videanu a intrat în conferinţa de presă spunând că îşi asumă vina pentru eşecul PD-L în alegerile din Capitală, alături de colegul său, dl. Blaga. Foarte frumos, dar incomplet.

Asumarea răspunderii nu e doar pe vorbe (şi credeţi-mă că ştiu ce vorbesc, eu am parcurs drumul întreg, la un moment dat). Ce fac dl. Blaga şi dl. Videanu se cheamă “panglicărie”. Scot panglici pe gură ca să emoţioneze mahalaua.

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. mda, cam aşa e la noi. basca-n cap, ţigara-n gură/am greşit, mă doare-n…cot.

  Thumb up 0
 2. Asta e de fapt asomare. Curat iuropeană…

  Thumb up 0
 3. Acuma, domnu’ Vlad, intrebarea e ce preferi: sa-ti ranjeasca in nas Videanu, sa-ti spuna “Vai, imi asum raspunderea” si sub zambetul lui onctuos sa ghicesti ca, de fapt, iti spune “Sa ma pupi in cur, fraiere”, sau, ca pe vremea noastra, sa vine niste baieti cu nagane si sa te puna sa-ti asumi raspunderea pe loc? :D

  Thumb up 0
 4. auzi, da’ de ce musai greseala + asumare = demisie?

  adica.. ce sa fac eu cu capul lui blaga sau videanu? mi se rupe deca sunt astia sau altii. ideea e ca bucurestiul e varza si politicienii’s la fel. io zic greseala + asumare = reparare. abia asta mi se pare miscarea de onoare.

  Thumb up 0
 5. off topic: eu tot astept totusi un post care sa includa si niscaiva PC-isti, macar asa, de dragul diversitatii…

  Thumb up 0
 6. helău again, vlad! am auzit de la nişte băieţi că blaga era foarte drastic în chestiuni de genul – ai pierdut alegerile, trebuie să demisionezi. mai mult, pentru orice scădere a candidatului sub procentul partidului cerea să cadă capete… acum tace mâlc… îşi asumă… assume my ass, blaga…

  Thumb up 0
 7. Poate se ghideaza dupa dictonul: Ai câştigat? Continuă! Ai pierdut? Continuă!

  Nesimtirea e mare. Iar politicienii sunt lideri detaşaţi la acest capitol.

  Thumb up 0
 8. De Piţurcă e vorba ? A, de Blaga. Păi el era portocaliu. Ä‚ştia ne-au bătut cu rezervele. A, da. Ä‚ia erau portocale. Ä‚sta doar portocaliu. Mult papa morcovel- cum spune vecinul Hossein, şaormistul.

  Thumb up 0
 9. “S-o faci cu onoare…” Care “onoare” ? ” Onoarea familiei Prizzi ” ? Excelent film.

  Thumb up 0
 10. Si acu ce vroiai de la Baga? Sa-si dea demisia de la PD-L sa aiba subiecte Gadea&co.? E treaba lor acolo in partid chiar nu ma intereseaza ce masuri se iau. Daca era vreun ministru ceva, mai ziceam….

  Thumb up 0
 11. Eu cred ca partidul functioneaza dupa un decalog pe care il respecta cu sfintenie , mai ales ca izbavitorul Emil Boc alina sufletele celor pacatosi spunandu-le ca “greseala recunoscuta este pe jumatate iertata”. Cum Blaga si-a asumat pierderea primariei in turul II iar Videanu si-a imputat esecul neprihanitului si alte cateva prejudicii aduse capitalei este de neconceput sa nu fie iertati de un partid care se arata asa milostiv si receptiv la suferintele colegilor…parca te podidesc si pe tine lacrimile…nu?

  Thumb up 0