Nu e pace sub cearşaf

Pavel Lucescu, Cotidianul, publică în ziua alegerilor, pe la ora 16, un text cu ghilimele, atribuit lui Traian Băsescu: “Oboseala bucureştenilor şi-a spus cuvântul, în ciuda lucrurilor bune care s-au realizat în ultimii ani. PD-L, domnul Vasile Blaga, întreaga conducere a partidului şi, de ce nu, eu personal trebuie să ne asumăm acest eşec şi să învăţăm din el. O seară bună.” Câteva comentarii, mirări, rânjete.

Pe la 18, se îngrijorează urgent însuşi fostul viitor ambasador român la Londra, TRU: “Dragă Pavel, am citit ce ai scris […]. Ai reprodus, între ghilimele, o declaraţie în care Băsescu vorbeşte de înfrîngerea lui Blaga şi a PD-L-ului. De unde ai declaraţia? Cînd a fost făcută ? Si unde ? Ai auzit-o cu urechile tale sau ai citit-o cu ochii tăi ? […] Aştept datele de rigoare. Sînt sigur că le-ai verificat cu atenţie. Mulţumesc. Foarte curios, Traian”. Comentarii, înjurături, aplauze.

Azi, Dragă Pavel îi răspunde curiosului. Printre altele: “[…] Stiu, e al naibii de greu sa stai deoparte cind stii ca de implicarea ta directa in batalie poate depinde o victorie pe care ti-o doresti, dar nu despre asta-i meseria noastra.[…]”. Urlete, scandal, gâlceavă.

Băieţi, în astfel de situaţii se recomandă un concediu pentru redescoperirea pasiunii. Recomand Creta.

Si, tot azi, pe blogul lui Brăduţ Florescu, despre excesele altor trei redacţii tulburate de o biată zi de alegeri.

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. SUPER TARE TITLUL!!!!! Prietenii stiu mereu de ce! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

  Şi ca să ne împăcăm, măcar o secundă să stăm împăcaţi, o secundă nu e un an şi împăcarea nu e iertare, vă ofer Creta:

  http://radupopa.wordpress.com/2008/01/08/insula-soarealui-etern/

  http://radupopa.wordpress.com/2007/04/06/insula-valurilor-de-sidef-si-a-clipelor-cu-ochi-migdalati/

  Thumb up 0
 2. hi hi, ale dreaq observatii, bine ca-s prin tara lu’ tanti milka si felicitari pentru domeniul.ro ca alea pntru ale scrisului erau incluse :)) keep wo(r/l)king, ca sa nu mai zic si un HAI ROMANIA!

  Thumb up 0
 3. Salut V.
  Dragutz comentariul, si site-ul nou arata mai bine.
  Atentie insa cu baietii, pentru ca meseria de jurnalist, chiar on-line, este periculoasa: http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7456357.stm
  …. SUA, Franta, Canada, Anglia…:-)
  Succes

  Thumb up 0
 4. Am citit si eu acum textul lui Lucescu. Omul are niste zbateri interioare tulburatoare, parca e ma-sa lu’ Puiul de Alexandru Bratescu Voinesti. Eu l-as traduce cam asa: Draga Traiane (B), iti spun ca de la tip care incalca deontologia profesionala la tip care incalca Constitutia, deci, ca de la barbat la barbat: ma, noi am facut tot ce-am putut!

  Thumb up 0
 5. draga Vlad,

  in loc sa trimiti toata lumea in concediu, preferam sa judeci.

  Nu merge sa faci stiri chiar din orice si sa le prezinti linga o grimasa care se vrea zimbet! Si nu e adevarat ca se poate pune semnul egalitatii intre oricare doi oameni. Nu, nu sintem cu totii la fel!

  Mai direct: tu ce crezi despre ce-a facut Lucescu, indiferent de reactia lui TRU si de vremea lui Creta?

  Thumb up 0
 6. Petcu: cred că nu e în regulă să citezi fals, nici o îndoială aici.

  Thumb up 0
 7. Pavel nu a citat fals, ci a facut un exercitiu de imaginatie, asa cum a explicat ulterior. N-am înţeles reactia lui TRU si nu o inteleg nici pe a celor care cer demisia sau il injura pe Lucescu

  Thumb up 0
 8. Bianca, exerciţii de imaginaţie cu ghilimele doar în singurătate, când nu te vede nimeni :-)

  Thumb up 0