Cancerul clientelismului politic sufocă România

Recorder documentează un nou caz de abuz politicianist în angajarea nulităților absolute pe bani publici, în structurile administrației de stat. De această dată, șeful pus politic de PNL la Apele Române Prut-Bârlad, o zonă expusă inundațiilor devastatoare, impune abuziv angajarea unei persoane fără nicio pregătire. Interviul de angajare este înregistrat și certifică enormitatea abuzului.

Cancerul administrației publice din țara noastră este politizarea până la ultimul nivel a tuturor funcțiilor plătite din banul public

În orice democrație, partidele care primesc votul alegătorilor pentru a guverna sunt îndreptățite, ba chiar obligate, să numească oameni în poziții cheie, pentru a-și putea pune în practică programele politice, economice, proiectele de guvernare pe care le-au prezentat electoratului și pe baza cărora au câștigat alegerile.

Acesta este un principiu de bun simț, dar în țara noastră principiul a fost răsucit, mutilat și pervertit de politicieni fără valori și fără valoare, care au nevoie de clienți la fel sau chiar mai proști și nepricepuți ca ei ca să-și asigure supraviețuirea.

În numele acestei argumentații mutante – „suntem la putere, deci ne punem oamenii în funcții” – partidele construiesc rețele de incompetență, nepotism și abuz de sus până jos, rețele care parazitează banul public și descurajează specialiștii din administrația publică. Efectul este catastrofal: statul, infestat de nechemați puși pe pile, cunoștințe și relații, e practic paralizat și nu mai poate răspunde așteptărilor cetățenilor care-l finanțează. Din cauza acestei infecții cronice cu nepotism și clientelism, România rămâne mereu subdezvoltată și săracă.

Vă recomand cu tărie să intrați azi pe site-ul Recorder, ca să urmăriți ultimul lor reportaj-anchetă despre un caz definitoriu pentru fenomenul parazitării administrației publice cu incompetenți numiți politic.

Este vorba despre angajarea la ordin de partid a unei domnișoare în Regia Apele Române, la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor. Zona, vă reamintesc, dacă mai e nevoie, e una în care au loc periodic inundații devastatoare, așa că sistemele de monitorizare și avertizare gestionate de Apele Române sunt cruciale pentru siguranța populației din zonă.

În joc sunt vieți omenești, așa că te-ai aștepta ca aici să lucreze doar oameni foarte bine pregătiți, specialiști fără reproș.

Dar șeful acestei administrații este, cum altfel, un politruc, vicepreședinte al PNL Iași, care se recomandă ca fiind „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și care nu cunoaște nici măcar chestiuni de bază în privința domeniului pe care-l administrează. Pe animalul acesta – politic, desigur – îl cheamă Petru Avram. E cumătru cu Costel Alexe, șeful PNL al CJ, acuzat de DNA pentru o mită exprimată în… de 22 de tone de tablă.

Așadar, animalul – politic – de la șefia Apelor impune angajarea unei domnișoare care nu doar are nicio legătură cu domeniul, dar e totalmente aeriană și praf în același timp.

Trimisă de șeful de la partid, ea ajunge la un interviu de angajare cu directorul tehnic al Regiei, Gabi Mustățea, care-i pune câteva întrebări elementare.

Interviul de angajare

Domnișoara, care susține că a terminat Facultatea de Chimie acum 9 ani, vizează un post de inginer la Serviciul de Apărare Împotriva Inundațiilor.

Ea confirmă ezitant că știe să lucreze la calculator, anume „pdf”, dar că nu a mai lucrat „demult, din timpul facultății”. „Dacă v-ar vorbi despre azot, azotaţi, azotiţi, aţi şti?”, e întrebată, iar ea răspunde, epocal: „chiar dacă am făcut Facultatea de Chimie, nu am făcut…nu m-am axat pe elemente chimice”. E întrebată dacă știe care este simbolul chimic al elementului fosfor, și nu știe nici măcar asta.

Dar prăbușirea continuă. „Știți care este malul stâng și care e malul drept al unui râu? Cum se stabilesc?” iar domnișoara trimisă de animalul – politic – răspunde, cu greu, că a „studiat în anul doi de facultate, la știința solului, dar nu în aprofunzime„.

Halucinant, nu?

Persoana aceasta, încă o dată, e angajată la ordin politic într-un domeniu crucial de monitorizare și apărare împotriva inundațiilor, dar nu știe nici măcar care-i malul stâng și care-i malul drept la un râu.

Discuția continuă. Oamenii află că domnișoara a lucrat în ultimii 5 ani „la master”. În sfârșit, o veste bună – dar 5 ani la master, nu e cam mult pentru un master? „Nu, la Master Club”, reiese, ca ospătăriță.

Directorul tehnic, care face interviul de angajare, se ia cu mâinile de cap, cum să pui asemenea catastrofă la Apărarea împotriva inundațiilor?

Se duce la politrucul care-i șef, la animalul politic, și-i spune că persoana trimisă nu poate fi angajată pe post de inginer, că are nivel de gimnaziu. Șeful se enervează, îi dă ordin s-o angajeze și s-o „formeze” la locul de muncă. Specialistul spune că nu e treaba lui să educe oameni care n-au nicio treabă cu domeniul, e amenințat șamd.

Rezultatul e că, cum necum, fata e angajată.

Intră în scenă reporterul de la Recorder, Alex Nedea, care descinde la sediul Administrației Bazinale de Apă Prut–Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, unde o găsește pe domnișoara de la Master Club. Începe un nou dialog suprarealist, din care reiese că protejata animalului – politic – nu știe nici măcar în ce unități se măsoară debitul unui curs de apă.

„Cum ați ajuns aici?”, întreabă reporterul

Bună întrebare – iar secretul este o altă murdărie. Pentru evitarea concursului de angajare, se folosește, abuziv, metoda „detașării”.

Cum fac politrucii ca să-și pună clienții în funcții plătite din bani publici? Aranjează o angajare formală de o zi două pe undeva într-o primărie, de pildă, după care se face angajarea pe funcția vizată prin detașare. Că detașarea e legală. Și toți sunt detașați pe funcții, incompetenți și corupți, iar asta condiționează suplimentar clientelismul, că stai detașat pe funcția respectivă doar cât vrea ăla care te-a pus acolo, cum ai mișcat în front, cum te-a dat afară, înțelegeți cum se autoalimentează pervertirea sistemului?

Așa și cu domnișoara de la Master Club, trimisă de vicepreședintele PNL Iași, pus șef la Ape. Ea recunoaște, senin, că a fost angajată 3 zile la primăria Vatra Moldoviței ca să poată fi apoi detașată la Ape, ca inginer.

Dar climaxul abuzului, culmea mizeriei de-abia acum vine: specialistul care s-a opus angajării la ordin politic a acestei nulități, directorul tehnic care a refuzat să fie de acord cu angajarea la Apele Române a unei persoane care nu știe nici măcar care-i malul drept și care-i malul stâng, care habar n-are în ce se măsoară debitul unui râu, domul acesta, pe numele lui Gabi Musteață, care a avut curajul să dea în vileag abuzul, a fost dat afară de politrucul PNL de la conducerea instituției, animalul politic Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași, care spune despre el că va ajunge cel puțin ministru, să ne ferească Sfântul de așa viitor.

Să fiți siguri că astfel de angajări la ordin politic a unor nulități totale se petrec în mii sau zeci de mii de cazuri în România, și acestei infecții de politizare cu proști și corupți îi datorăm sărăcia și înapoierea noastră.

 Iar Partidul Național Liberal și guvernarea liberală, care nu doar că permit, ci încurajează și practică astfel de abuzuri împotriva specialiștilor și a bunului simț, ei bine, Partidul Național Liberal este, din acest punct de vedere, doar o altă manifestare a corupției organizate și a parazitismului clientelar, anti-național, care distrug România. Rușine să vă fie, liberalilor! 

Imediat după ce am vorbit la radio despre acest simptom al cancerului clientelar care sufocă România, am primit un val de mesaje de revoltă, indignare, dar și solidaritate cu Gabi Mustățea. Printre mesaje, și următorul, care mi se pare relevant pentru efectul demoralizator asupra societății pe care-l au aceste practici abuzive:

Ce ne-ați prezentat în materialul anterior se petrece peste tot în țară. Am 2 copii, unul anul patru la facultate, iar celălalt anul patru la liceu, copii cu mult bun simț, dar mă gândesc că acest lucru nu le va fi de folos. Îmi vine să plâng!!! Ce putem face, am fost și la vot, am schimbat, și….?! […] Am revenit, mă scuzați, am uitat să precizez, suntem o familie de oameni simpli. Eu sunt vânzătoare, iar soțul muncitor în agricultură. Oameni care ne plătim taxele la timp.

Ancheta Recorder (care are aproape 400.000 de vizualizări până acum) poate fi văzută aici:

Rușine, liberali!

Articol din categoria: ACTUALITATE, REVOLTĂ

35 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cat tupeu!!! Cata nesimțire!!!…..Domnu director este ” libidinosenia întruchipată ” si crede ca toti oamenii sunt ca el. Acest individ nu poate lucra o zi intr o companie privată și reprezintă exemplul cel mai elocvent de prostie!!

  13
  1
  • #2 Comentariu nou

   Crezi ca nu gasesti din astia si la privat, la multinationale?

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Ciprian, nu stiu cata experiente ai prin multinationale, dar vreau sa iti spun ca acolo situatia e cu totul altfel.
   In primul rand, la privat exista o scara a responsabilitatii: de sus in jos sunt actionarii, conducerea si apoi toata structura de management. Fiecare raspunde superiorului ierarhic si fiecare isi trage subalternii de urechi. Scopul final e ca actionariatul sa faca bani, iar banii sunt o motivatie foarte buna „sa fii cu ochii pe ei”. Sa vezi tu cum se agita lumea cand lucrurile nu merg bine si cum zboara managerii cand se pierde un proiect sau un client!
   Nu neg! Sunt si la privat oameni care nu fac mare lucru, manageri care sunt mai „pe langa”. Dar nu sunt analfabeti functionali ca si duduia in cauza.
   Si daca tot facem paralele, actionarii tarii suntem noi. Multi si cu participatie infima, prin vot. Multi vad numarul mare de actionari ca si un avantaj. Si este, exceptand in cazul cand cineva trebuie tras de urechi. Sa vezi tu cum ar zbura politicienii de pe posturi daca ar veni cineva cu cateva zeci de procente dintre „actiuni” (voturi) si ar pune piciorul in prag! (la fel cum se intampla intr-o multinationala)
   Noi, ca si natie, inca nu ne-am trezit din comunism. Suntem tot aia care vad statul ca un tot unitar, fara indivizi, iar daca ceva nu merge e vina „alora de la conducere” si tot ei trebuie sa faca sa mearga bine. Mi-l almintes pe bunicul cum injura clasa politica cu apelative de genul „aia de la conducere”, „aia din parlament”, „guvernul”, etc. Responsabilii trebuie trasi nominal la raspundere si, cel mai important, tinuti minte. Ca degeaba il destitui pe Icsulescu de la o companie de stat, daca peste 6 luni are alta functie importanta pe un fotoliu confortabil!

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   @Ciprian: Pe tine asta te frământă? Tu crezi că asta e discuția, ăsta e echivalentul care te face să accepți mizeriile de la stat, că și la privat e nașpa?? Bre, la stat e pe banii noștri, puțin îmi pasă ce fac ăia la privat…

   0
   0
 2. #5 Comentariu nou

  Nici animalul – politic – n-ar ști să răspundă la întrebări gen „care e malul stâng și care e dreptul”. Pe el cine l-a angajat? El e doar un braț, capul hidrei e mai sus.

  6
  1
 3. #6 Comentariu nou

  Am vazut reportajul… Cred ca o sa renunt sa ma mai uit la astfel de reportaje pentru ca noi ne uitam, ne indignam… stim lucrurile astea si cam atat. Am renuntat sa ma uit la Romania te iubesc, de ani de zile. NU SE SCHIMBA nimic. Nu se pune presiune pe mizeria aia de clasa politica, nimeni nu ia nici o masura. Noi latram, ei isi vad de treaba. Cu atat e nesimtirea mai mare mai ales ca recent, a fost un alt scandal acolo… Sunt convins ca asta e doar un exemplu din zeci de mii de exemple… Sper macar sa ii motiveze pe altii din aparatul bugetar sa ia atitudine… desi nu-mi fac sperante.

  4
  0
  • #7 Comentariu nou

   daca nimeni nu se uita la reportajele recorder rezulta zero impact in online, zero impact in societate. zero impact in aparatul bugetar.
   alta e cand vede catu ca 1 milion de oameni au vazut mizeria pe care o face partidul lui si alta e cand vede ca nu s-a uitat nimeni. pai daca nu s-a uitat nimeni, toata lumea e multumita, asa ca de ce sa mai faca vreo presiune – se mai cearta si aiurea cu costel alexe si alti imbuibati.

   asa ca uita-te, fa scandal, altfel nimanui nu ii va pasa si o sa arazi bine mersi in spitalele manageriate de oamenii de partid la fel de isteti ca doamna inginer la apele romane care a lucrat cinci ani la master.

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   pai nu are cum sa-i motiveze chestia asta pe bugetari, ca omu calificat a fost dat afara. e adevarat, sunt zeci de mii de exemple in toata tara, primariile sunt pline de baieti si fete calificati la locul de munca, mari lucratori cu pdf.

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   Decât că ca sa plusez: Să fie lumina.ro
   Poate nu ați avut ocazia, POATE va induce un anumit reflex denumirea sitului… Același impuls l-am avut și eu. Însă…
   E ceea ce trebuie!
   Scuze Vlad, dar personal, cred că este relevant să știe lumea!
   Mulțumesc.

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   @Reborn
   Si te-ai gandit ca cea mai buna publicitate pentru un grup scolar se face cu agramatisme!
   „Decât că ca sa plusez”:
   1. Cacofonie cu repetitie (atentie, cacofonie nu inseamna neaparat cuvinte care compun o anumita tema, ci o alaturare de silabe care formeaza o repetitie dizgratioasa fonic. e.g. „Mama m-a masat”);
   2. ‘Decât’ se foloseste in constructii negative, pentru constructiile pozitive se foloseste ‘numai’;
   Varianta corect gramaticala pentru ceea ce ai dorit sa exprimi: „Numai pentru a plusa”!

   0
   0
 4. #12 Comentariu nou

  Sincer, as fi surprins sa vad un reportaj care sa demonstreze contrariul: angajările la stat se fac in baza competentelor, nu in baza cumetriilor.
  Altfel, nimic nou sub soare.
  Prin ce birouri de stat am avut vreodată treaba, am întâlnit fie pipițe (fata cuiva sau amanta altcuiva sau ambele variante), fie niște “bivoli” vechi, stăpâni pe plantație.
  Recent am avut o experiența dureroasa într-un birou al marelui “IRS” romanesc, unde “bivolul” de serviciu a ridicat tonul fără vreun motiv evident.
  Din păcate, nu stiu cum se poate rezolva problema, pentru ca doar prin vot nu vad soluționare. Pur si simplu căpușele sunt prea multe. Ai o mâna de plătitori de taxe jn Ro, cu venituri măricele, care trebuie sa susțină in spate o armata de votanți, angajați la stat , pe lângă o alta armata de pensionari si asistați social. Chiar nu inteleg cum inca mai funcționează Romania.

  8
  0
 5. #13 Comentariu nou

  Eu zic ca trebuie sa fim multimiti ca doamna era la serviciu cu masca pusa regulamentar cand a intrat domnul de la Recorder cu „debitul” la gura :)))

  2
  0
 6. #14 Comentariu nou

  Hidoșenia acestui caz e certă precum si (aș fi preferat „ca și”, dar mă ceartă iar Caddy) vina anumitor PNL-sti.
  Sunt oripilat desigur, dar nu îngrozit ca în perioada Dragnea-Dancila unde pe funcții cheie in fruntea statului am avut imbecili impostori și infractori, iar acest lucru nu avea cum să se vindece.
  Puteți crede sau un această este opera lui Ion Iliescu, tatăl democrației originale care a inventat pluripartidismul nomenclaturiștilor și securiștilor imbecili impostori turnători, infractori torrionari și teroristi

  3
  7
 7. #15 Comentariu nou

  Erata:
  *torționari

  Erau mai multe de zis.
  Continuați voi!
  Totul a plecat de aici:
  https://youtu.be/PRC0kT7Jgoc

  0
  1
 8. #16 Comentariu nou

  De ce anchetele recorder nu sunt preluate de toata media cu audienta mare? tvr, protv, antene, digi24, mediafax, libertatea, zf, etc etc.
  Singurii care au mai preluat sunt europafm si g4media.
  Nu de alta, da’ sa stie tot poporu’, nu doar o bula.

  Pai daca vand publicitate guvernului, pmbului …..

  7
  0
  • #17 Comentariu nou

   antena 3 au fost printre primii care au preluat ancheta recorder.

   0
   0
  • Stim de ce :)))

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   @vlad: interesul public, …, for sure!

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   @vlad: interesul public,.., for sure!

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   @bugsy, Vlad
   Pentru mine intrebarea nu este ‘de ce l-au preluat A3?’, ci ale cui interese le reprezinta Gabi Mustățea (cel care a si anuntat echipa Recorder)? Si prin extensie, ale cui interese ajung sa le reprezinte cei de la Recorder? Chiar crede cineva ca este prima pipita pe care un ‘animal pulitic’ il determina pe Gabi Mustățea sa o angajeze?
   Sunt convins ca exista mii sau zeci de mii de exemple ca cel prezentat, generate de-a lungul anilor de catre ‘animalele pulitice’ PSD. Cine si de ce are ACUM interes sa aduca in atentia publica astfel de evenimente?
   Nu zic ca trebuiesc ascunse sub pres, dar de ce se arata paiul din ochiul unora, si sunt trecute cu vederea barnele si stalpii din ochii celorlalti?

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   @Pricinosul: Deci hai să luăm bine la purecat pe naivu care a îndrăznit să miște în front, că sigur are pe cineva în spate. Ignorăm fapta, ignorăm matrapazlâcul pentru că oricum se întâmplă prea des și sigur cel care a reclamat are pe cineva în spate. Nu ne mai vindem în veci dacă și noi vedem lucrurile așa.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   @mircea 2
   Poare daca ai fi citit pana la capat ai fi vazut si „Nu zic ca trebuiesc ascunse sub pres”.
   Nu, de acord cu tine, nu trebuiesc ascunse sub pres, dar parca mi-ar fi placut sa vad si o sinteza: cate angajari pe fotolii caldute sunt facute prin delegatie in fiecare judet? Eventual, cam cine ocupa aceste locuri? Sotii, amante, beizadele …

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   * nu ne mai vindecăm în veci

   0
   0
  • #25 Comentariu nou

   @Pricinosul: În principiu ai dreptate, e bună o analiză să vedem cine și câte pile sînt, dar e imposibil de cerut așa ceva. E ca și cum ai cere o listă și o analiză cu toți corupții. Hai să nu ne mai preocupăm acu de interesele celor care denunță acte de corupție, pentru mine e mai puțin relevant de ce a făcut-o ăla. Are dreptate? Bun, bravo lui și atât.

   0
   0
  • #26 Comentariu nou

   @mircea 2
   Imi pare rau, dar aici nu pot fi de acord cu tine.
   In fond ce propui tu? ‘Hei, pipita si-a dat demisia, cazu’ s-a rezolvat, hai sa mergem mai departe!’.
   Pai cu astfel de abordare … chiar ca nu ne mai facem bine niciodata.
   Stii ce mi se pare ca ascunde o astfel de abordare? Ascunde o nerabdare, ‘Aaaa…. Pai ce-au facut USR? Au fost la guvernare! N-au rezolvat nimic!’
   Hai sa ne amintim ca Alexandru Ioan CUZA a domnit 7 ani, si doar a inceput reformele, reforme continuate apoi de Carol I si de Ferdinand!

   0
   0
 9. #27 Comentariu nou

  Hop si uite asa -5 procente la urmatoarele alegeri PNL.
  PNL = PSD = Nothing different.

  3
  0
 10. #29 Comentariu nou

  PNL este sprijinit de aliatii europeni care au nevoie de astfel de gunoaie la butoane.

  2
  0
 11. #30 Comentariu nou

  Vlad, ar fi interesant de vorbit intr-un articol si despre ce se intampla mai departe cand acesti oameni ajung in functii cheie unde se fac achizitii. Cum trebuiesc ei sa inchida ochii la abuzuri pentru ca nu pot musca mana care i-a hranit. Ar fi interesant de vorbit si despre faptul ca atunci cand iei spaga si lucrezi la stat, produsul sau serviciul cumparat este de o calitate proasta de cele mai multe ori(pretul umflat cu pompa trebuie sa includa si parandaratul – asta taie din calitate).

  1
  0
 12. #32 Comentariu nou

  După Dancila-Dragnea, CCR, AP …
  nu mai este nevoie a fost depășită orice limită

  1
  1
 13. #33 Comentariu nou

  Teorema salariului!
  ++++++++++++++++
  Toata lumea cunoaste TEOREMA SALARIULUI, care spune ca inginerii si
  oamenii de stiinta nu pot NICIODATA sa castige la fel ca oamenii
  de afaceri si comerciantii. Aceasta teorema poate, in sfarsit, sa fie
  demonstrata prin rezolvarea unei ecuatii matematice simple :

  Ecuatia noastra se bazeaza pe doua postulate foarte cunoscute :
  – Postulatul nr.1 : Cunostintele inseamna Putere;
  – Postulatul nr.2 : Timpul inseamna Bani;
  Orice inginer stie ca : Puterea = Munca / Timp ;
  Deoarece : Cunoasterea = Putere si
  Timpul = Bani,
  Obtinem Cunoasterea = Munca / Bani
  Asadar : Bani = Munca / Cunostinte
  Deci: Cand Cunostintele tind spre zero, Banii tind catre infinit, oricare ar fi valoarea atribuita Muncii,
  aceasta putand fi foarte slaba.
  Invers, cand Cunostindele tind spre infinit, Banii tind spre zero, chiar daca valoarea Muncii este ridicata.

  De unde urmatoarea concluzie, evidenta : Cu cat cunoasteti mai putine, cu atat mai multi bani veti castiga.

  P.S. : Cei dintre Dvs. care au avut unele dificultati in a intelege
  rationamentul de mai sus vor trebui sa fie cel mai bine remunerati …

  1
  2
 14. #34 Comentariu nou

  N-am crezut ca am sa spun asta vreodata, regret politica de cadre a partidului comunist. PCR-ul ii obliga, aproape, sa se inscrie in partid pe studentii care aveau mediile cele mai mari, pe inginerii capabili dar si pe muncitorii constiinciosi, oameni de baza la locul lor de munca. Nu-i vorba, inscriau ei pe toti care voiau si aveau origini sanatoase, dar in primul rand erau cu ochii pe oamenii cei mai capabili. Aveau divizia de propaganda, de unde erau selectati secretarii de partid, si pe ceilalti care erau deja buni profesionisti sau promiteau sa fie, le conditiona accesul pe scara ierarhica, la doctorate, la cursuri de calificare prin carnetul de partid. Deosebirea fantastica fata de partidele postrevolutie este ca PCR-ul nu strangea pleava ca s-o arunce in ochii multimii, ii avea in vizor pe cei mai buni, nu puneau pupincuristi in posturi cheie, de conducere. Toata lumea se inchina la Ceausescu, dar prim-secretarul unui judet nu-si permitea niciodata sa destituie un director din productie si sa-l puna pe cumatrul lui ca-i mare propagandist. Controlul financiar de stat era control pentru toata lumea, plusurile si minusurile de inventar se lasau intotdeauna cu puscarie. Ganditi-va ca SOV a facut ani de puscarie datorita unor placinte care erau pe hartie si nu mai apareau la raft, ce sa mai vorbim de camioane de tabla Ti-e greata sa vezi cum toti directorii, cu apartenenta politica, preiau pe conturile lor de fb postarile sefilor din administratie,n-au nicio idee proprie ca s-ar putea sa greseasca, toti sunt Costica Gudurau. Este cazul si cuplului de animale politice costel alexe si petru avram, aterizati in Iasi si lasati de capul lor la panoul de comanda. Si-am votat liberalii 😭😱🤬

  2
  1
 15. #35 Comentariu nou

  Constructia Romaniei moderne a inceput in perioada domniei Regelui Carol I, dupa obtinerea independentei. Imediat dupa primul razboi mondial a fost intemeiata Romania Mare. Dupa cel de al doilea razboi mondial, ce a mai ramas din Romania a fost si este administrata de asocieri de indivizi abjecti, de felul acesta… Buruienile vor sufoca progresul, pana cand vor fi exterminate. Nu mai votez „liberali” de cand au fost (si sunt inca) aliati cu ramasitele nomenclaturii comuniste. Va multumesc!

  0
  0