De verificat: existenţa genei geniului

Poate că există o genă a geniului, rezultat al cine ştie cărui accident miraculos din evoluţia omului. Dacă ar exista, ar fi o genă capricioasă, precum inspiraţia, sărind în zig-zag prin arborele genealogic – o dată la un străbunic, apoi la o verişoară de-a cincea spiţă, la un nepot de cumnat de unchi, la un copil întâmplător.

Foarte rar, ar sări de la tată la fiică. Şi mai rar, chiar foarte, foarte rar, ar reuşi un triplu salt genial: bunic, fiică, nepot.

Am recunoaşte prezenţa acestei gene a geniului, dacă s-ar manifesta în faţa noastră?

Vine la Bucureşti, la sfârşitul acestei luni, o posibilă dovadă vie a teoriei: James Thiérrée, acrobat, iluzionist, mim, artist aerian, contorsionist, dansator, om de spectacol, „prinţul claun”, „aristocratul vodevilului”, într-o sintagmă – artiste extraordinaire, cu trei reprezentaţii ale ultimului său show, Raoul:

Spectacolele – pe 29 şi 30 aprilie şi pe 1 mai, de la orele 20, la TNB. Spectatorii vor putea verifica, ei înşişi, dacă James a moştenit gena geniului.

Aceasta ar fi putut veni de la mama lui, Victoria Chaplin. Sau de la bunicul lui, Charlie Chaplin.

Orice s-ar spune, o familie în care creativitatea pare să fi fost mai mult decât numai o întâmplare.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. Nu cred ca tine de geniu, ci de faptul ca au avut puterea sa faca ce le-a placut!

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Scuze pt saltul din temă. Când ai emisiune la B1? M-ar interesa să te urmăresc. Altfel, e un post nefrecventabil, nu mi-am pierdut timpul. Sau dacă vreţi să demonstraţi că s-a schimbat şi merită urmărit – promo, ce naiba!

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  sau de la bunicul pe linie materna, Eugene O’Neill

  0
  0