Education to Employment: cum își pregătește o companie românească angajații de mâine

Dacă vrei să știi ce viitor își construiește o companie, uită-te cât și cum investește în dezvoltarea propriilor angajați.

Patronul bagă bani doar în propriul confort? Poate că afacerea va ține sau nu, în funcție de nenumărați factori, dar cert este că tu, ca angajat, nu vei primi decât un salariu și nimic în plus, ca să devii mai competitiv, pentru tot efortul și creativitatea pe care le cheltuiești la locul tău de muncă.

Creșterea calității tale profesionale nu se face prin măriri de salariu, ci prin educare permanentă în domeniul în care lucrezi. În lumea de azi, unde e o foame teribilă de specialiști în orice domeniu, plafonarea profesională este sinucidere profesională. Fii dezinteresat de dezvoltarea personală și, în câțiva ani, vei ajunge o acritură care va cere statului să-ți mărească cumva salariul, pentru că ești victima unei conspirații: niciun patron nu vrea să te plătească mai bine (deși, culmea, sunt unii care câștigă foarte bine în jurul tău).

Vrei o companie care-și construiește un viitor solid împreună cu proprii angajați? Caut-o pe aceea care-și pregătește viitorii salariați încă înainte de a-i angaja. Caută acele firme active, care se duc în școli și în facultăți după viitorii campioni ai breslei. Caută patronii care investesc în echipele de juniori, pe care-i antrenează încă din adolescență sau din studenție pentru viitoare performanțe profesionale de nivel global.

Nu sunt multe astfel de companii în România, dar sunt câteva. Printre ele, Bitdefender – o companie integral românească, cu impact și reputație mondială.

Iată ce face Bitdefender, de ani de zile deja, ca să-și pregătească viitorii angajați:

Bitdefender are laboratoare de cercetare în marile centre universitare ale României: București, Iași, Timișoara și Cluj. Jumătate dintre cei peste 1.300 de angajați lucrează în cercetare și dezvoltare în cele patru centre R&D. În fiecare dintre aceste orașe compania a dezvoltat legături puternice cu mediul universitar cu scopul declarat de a face trecerea de la facultate la locul de muncă mai ușoară pentru studenți.

În București, Bitdefender a lansat în parteneriat cu Universitatea din București un program de masterat în securitate cibernetică (se numește “Securitate și Logică Aplicată”, 4 semestre/2 ani – detalii aici). Bitdefender a susținut conceperea programului de masterat și va contribui și la implementarea acestuia.

La Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai și la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Bitdefender organizează seminarii de aprofundare a cunoștințelor de programare pentru studenții din anii 1 și 2, în urma cărora celor mai buni studenți li se vor oferi locuri în internshipul de vară al companiei (studenții pot aplica printr-un mail la cluj@bitdefender.com).

La Timișoara, cursul de Computer Security de la Universitatea Politehnică este conceput în colaborare cu specialiștii Bitdefender.

La Iași, mai multe cursuri de programare sunt ținute de unul dintre membrii echipei Bitdefender.

Toate aceste programe se desfășoară sub conceptul “Education to Employment”, care descrie preocuparea Bitdefender de a-și pregăti angajații de mâine. Dacă te uiți la rezultatele Bitdefender, pare să funcționeze.