Mărturie: cum au loc execuțiile politice la PSD

Primarul (încă) PSD Mihai Chirica dezvăluie cum au loc execuțiile politice la partid. El însuși a trecut prin această procedură în Comitetul Executiv Național, după ce, la începutul anului, a deviat de la linia partidului și a criticat adoptarea OUG 13. Ascultați aici și vorbim după:

Desigur, e mărturia unei singure persoane, dar mi se pare nu doar plauzibilă, ci mai ales credibilă. Dl. Chirica a descris o clasică ședință de demascare dintr-un partid comunist. Metoda execuției ritualice în organizațiile partidului a fost perfectată decenii la rând de bolșevici, sub diversele nume pe care le-au purtat și, deoarece ADN-ul PSD este același cu al PCR, astfel de proceduri îi vin natural.

Remarcați, vă rog, cât de clasic-bolșevic este și discursul dlui Dragnea în aceste zile. “Încă odată PSD este sub asediu… Nu-mi dau seama exact cine sunt cei care stau în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă. După viteza cu care se organizează toate aceste acţiuni devine clar că nu este un plan făcut pe genunchi ieri sau aseară sau azi noapte.” Carevasăzică, tovarăși, dușmanul nu doarme și e profesionist. El uneltește în întuneric și atacă prin surprindere, potrivit unor urzeli complexe, special concepute ca să ne pună în dificultate, dar noi, tovarăși, strâns uniți în jurul conducătorului, vom da un răspuns ferm și vom zdrobi hidra.

Observați și că cei cu alte opinii nu sunt, pur și simplu, doar de altă părere. Aceștia sunt deviaționiști, dușmani de clasă, instrumente ale unor cercuri. Iată: “El nu mai e el – spune dl. Dragnea, care continuă: în opinia noastră, Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui ne este greu să ne dăm seama. Mulți colegi de-ai mei s-au uitat aseară la declarațiile lui. Toți au spus că parcă avea în spate ceva care îl obliga să spună acele lucruri. Era transformat total.” Or, dacă “el nu mai e el” și e “transformat total”, fiind “obligat să spună acele lucruri”, e nevoie de o exorcizare, că doar nu poți discuta cu posedații, exorcizare care este executată de sacerdoții partidului, în litera și spiritul dogmei, și în numele Liderului nostru carele este Unul.

Oamenii aceștia își creează propria realitate paralelă, populată de inamici invizibili și periculoși, care stau mereu la pândă, după care își caută victime prin preajmă care să le confirme construcțiile paranoice. Nu există limite aici, de aceea pericolul este atât de mare când un astfel de partid preia conducerea unei societăți.

23 comentarii Adaugă comentariu

 1. Esti mult prea elegant Vlad.
  Sincer, nu vad ce ar fi de discutat despre acei ghiolbani parveniți. Cand le vad mutrele nesimțite, imi vine sa ^**#}*!
  Unde ne-a adus educația comunista…

  • Mda, cand te gandesti ce presedinte am ales de doua ori, pe bune, educatia asta comunista unde duce… Dar no, era presedinte jucator, ce draq, sa nu se joace un pic cu bugetu si cu tzara?

 2. Dacă e așa de înverșunat domnul Chirica de ce nu-și dă demisia din partid ?
  A, si-ar pierde scaunul

  Cum se face că toți isi dau seama de.putreziciunea partidului doar DUPA ce au fost alesi cu ajutorul aceluiasi partid ? Vezi și cazul lui Cristi Preda si al multor altora

  • De ce sa isi dea demisia in loc sa incerce sa schimbe ceva. La fel si cu plecatul din tara. De ce sa plec din tara in loc sa incerc sa o fac mai buna…..

  • Ce treabă are una cu alta ?
   Vorbim de un om care a doua zi după ce-a fost ales si-a dat seama că e dictatură in PSD .
   Mă lași ?
   Hai că nu suntem toți cretini

  • #6

   @Lucian: si ai facut-o mai buna? sa stiu daca ma intorc.

  • @plecat_din_tara – Nu te mai intoarce. Ne luptam sa o facem mai buna pentru noi, astia care am ramas, nu pentru cei care si-au pus palma in c**, si au fugit.

  • @Leo: Re “Ne luptam sa o facem mai buna pentru noi, astia care am ramas” Cum? Votand PSD de fiecare data? Bineanteles raspunsul e “eu nu! niciodata, au fost f putini”. De parca dac-ar fi venit toti sa voteze ar fi fost altceva. De parca am avea o dreapta adevarata. Ca n-au fost optiuni. Am vazut toate scuzele – bineanteles e orice altceva /altcineva vinovat, dar nu romanul-verde care-a ramas sa faca x/y mai bun, e crestin si alte buline albe. Sa fim seriosi si mai putin cu coada pe sus, se poate pune ‘palma-n c*r’ si-n tara, no pb. Ba chiar mai tare (ca se fura de la stat, din buzunarele altor romani destul de prosti sa plateasca taxe).

 3. Mai bine mai tarziu decat niciodata sa musti mana care te hraneste, daca s-ar putea rupe de tot Chirica de PSD mare om ar fi…

 4. Ce chestie. Tot analizam comportamentul comunist al unora, dar uitam ca noi cu mana noastra i-am votat. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

 5. chirică știe foarte bine cum se face pentru că și el a fost de zeci de ori în comitetele de înfierare

 6. Mie-mi place principialitatea asta
  Ma uit și până și Shordan-cel-pur când a fost vorba să se care din parlament , că doar a intrat pe lista unui partid, a lasat-o moarta ” pe mine m-au ales cetățenii boss, pe ei îi reprezint” Sunt curios ce poate face un independent in parlament pentru cetățeni

  Avem principii până la bani, dupa aia nu mai contează nimic . Cine știe dacă lui Chirica nu i s-a refuzat vreo functie sau un scaun de ministru și asta l-a făcut să devină integru peste noapte ?

 7. Victor,
  Oamenii aia nu-si creeaza o realitate, proprie, pentru ei insisi. Ei produc o bula mincinoasa pentru cei carora li se adreseaza. Din pacate, cei mai multi sunt fraieri si “pun botu'”.

 8. Nene, nu mai insista. Încerci să postezi același mesaj insultător de pe diferite nick-uri, cu diferite mailuri. Îți pierzi vremea și-mi irosești timpul. Vezi-ți de treabă, zău așa. Nu mai treci de filtre.

 9. Din pura curiozitate, in alte partide de astea mai spalate, gen ala cu nume de bus de date, sau la aia de erau cu domeniu’ naval, cam cum se procedeaza?

  In moment ce esti ales acolo pe motive politice, nu e natural sa zbori pe aceeasi motive? Sau imi scapa mie la halgorithm ceva?

 10. Game of thrones de Dambovita. La final apare fi-su lu Dragnea calare pe balaur si ii kilareste pe pe dusmani. Ca vine iarna care nu-i ca vara. Zi end.

 11. Vlad,daca eu as fi jurnalist ,m-as duce la dragnea cu intrebarea”:ai stiut ca vine PM al Luxemburgului?
  Daca da,te acuz de inalta TRADARE,ca ai pus interesele tale mai presus de TARA!
  Este foarte greu sa aduci o asemenea delegatie;inseamna ca te califici(tara) la multe puncte ale pretentiilor lor;

  Chiar ma doare, si ,as vrea sa facem mai mult,voi jurnalistii de incredere plus sustinatorii;
  Politicienii NU sunt pusi cu forta si,daca au vrut functia sa raspunda ,apoi.

 12. Nu stiu, dar singura stire de la PSD care m-ar interesa cat-de-cat ar fi autodizolvarea completa si de lunga durata. Si sa iasa baietii de la guvernare din toate pozitiile: ministere, secretariate de stat, prefecturi, primaria Bucuresti etc.
  Alte chestii (cum se cearta/sapa intre ei, alternanta/conflicte intre diferite generatii de mafioti) sant frectii. Vodevil ieftin, un fel de Dragoste Infinita cu roluri principale mustaciosi/jmekeri pesedisti.

 13. Am un singur lucru de spun, Liderul este Unul si Vrednic este! Asta ca sa pastram toate titlurile.
  Ma intreb oare, daca si domnu Dragnea este Preafericit :))

 14. vazand nebunia,batalia despre care jurnalistii nu prea scriu???,eu indraznesc sa spun aici,cu voia lui Vlad,sper,..ca mi-e dor de Vlad Voiculescu,Dacian Ciolos care adusesera “power of love,not love for power”
  si care s-au stradiut sa faca”rai din ce ai”;

  Ei ne-au pus pe o treapta de unde eram vazuti mai bine in Europa;
  Acum,iar intram in zona gri;cine stie cum vom iesi….