Grecia NU a schimbat condițiile de acces, călătorii care intră pe cale terestră NU vor fi toți testați

MAE dă o gherlă de comunicare și înnebunește românii, după care tace ca porcu-n păpușoi

Totuși, incredibil fuck-up-ul MAE în cazul călătoriilor în Grecia, nu?

Așdar, într-o intervenție telefonică la Digi 24, purtătoarea de cuvânt a MAE, Oana Darie, anunță că „există un element de noutate” pentru cei care intră în Grecia pe cale terestră: „a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor (s.m.) persoanelor care intră pe teritoriul elen”. Șoc. Prelipceanu insistă: „și cei vaccinați vor fi testați?” „Sigur că da, exact asta încerc să spun” – răspunde dna Darie, care adaugă: „informațiile le-am primit astăzi (miercuri seară, n.m.) de la colegii noștri de la ambasada României de la Atena”.

Fiind vorba de un anunț oficial al purtătorului de cuvânt al ministerului, presa a preluat imediat declarația și a distribuit-o pe larg, cu atât mai mult cu cât precizarea a fost postată și pe site-ul MAE:

Primul efect, o mirare generală: păi și atunci la ce mai e bun certificatul european covid, dacă toți vor fi testați, indiferent dacă-s vaccinați, verificați, imunizați?

Apoi, îngrijorare pentru mii (sau zeci de mii) de români care și-au aranjat deja concediile în Grecia și care s-au gândit imediat la cozile uriașe ce ar fi urmat să se formeze la granița bulgaro-elenă, din moment ce toți trebuie testați covid.

Și, încă o dată, societatea demonstrează că a luat-o înaintea statului român. În timp ce funcționarii MAE au aruncat bomba și au plecat la culcare, fără să le sune vreun clopoțel în cap a alarmă de bullshit, grupul de Facebook Forum Grecia a verificat documentele oficiale elene și a observat că obligativitatea testării tuturor persoanelor la intrarea terestră în Grecia, așa cum a fost invocată de purtătorul de cuvânt MAE, nu apare nicăieri.

Investigații suplimentare identifică boacăna: un funcționar al ambasadei României la Atena a omis (!!) pur și simplu să mai traducă și cuvântul „aleatoriu” din prevederea referitoare la testarea celor care intră pe cale terestră în Grecia.

Dar cel mai scandalos este faptul că, deși acum știm deja de ore întregi că MAE a dat o informație falsă care a încurcat și îngrijorat o mulțime de oameni, nimeni de la MAE nu a considerat necesar, până acum (adică joi la ora 12î0 să dea explicații și să prezinte scuze pentru incident.

Greșeala recunoscută se poate ierta, dar indolența și insolența sunt inacceptabile.

Articol din categoria: ACTUALITATE

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  „Greșeala recunoscută se poate ierta, dar indolența și insolența sunt inacceptabile.”
  Asta e de fapt problema principala. Oricine mai greseste din cand in cand, dar daca se vede ca se depune efort in identificarea greselilor si corectarea lor cat mai rapida, nu-i bai.
  Cei care refuza/evita sa isi recunoasca greselile sunt cei care fie nu le pasa de efectele greselilor lor or gresesc asa de des incat ar trebui sa isi ceara scuze tot timpul.

  4
  1
 2. #2 Comentariu nou

  Intre timp a dat si MAE comunicat. Cineva de pe acolo te citeste 🙂

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  „un funcționar al ambasadei României la Atena a omis (!!) pur și simplu să mai traducă și cuvântul „aleatoriu””.
  Am si eu doua intrebari (probabil retorice):
  1. A cui ‘pila’ e functionarul respectiv?
  2. Ce va pati functionarul respectiv pentru ‘boacana’ facuta?

  5
  0
  • #4 Comentariu nou

   Aseara, la toate posturile de televiziune, se trambita cu mare spor din comunicatul MAE in care se spunea ca celui care a gresit i s-ar fi desfacut contractul de munca.
   Pe ce motiv? In baza carei legi?
   Reamintesc, de la Dragnea modificari legi ale justitiei, modificari validate de CCR, pentru a se considera ca angajatul nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu, TREBUIE sa existe prejudiciu.
   Ori boacana d-lui traducator a fost corectata de altii inainte de a aduce alte prejudicii decat cel de imagine!
   Si daca persoanei i s-a desfacut in realitate contractul de munca, va da in judecata angajatorul (MAE, statul Roman) si va castiga in instanta inclusiv salariile restante pentru o perioada in care nu a lucrat (nu i se poate imuta ca nu a lucrat)!

   0
   0
 4. #5 Comentariu nou

  Asta arată nivelul de competență al celor de la MAE (indolența ca indolența).

  Adică, cel/cea care s-a ocupat de acel comunicat trebuia să și verifice informația dacă îi părea dubioasa (chiar părea dubioasa o astfel de decizie). Ei au dat-o direct, servită pe tava.

  Și să ai încredere că pot lua decizii în situații cu adevărat critice? Sunt lipsiți total de simț al răspunderii în ceea ce fac.

  7
  1
 5. #6 Comentariu nou

  “Greșeala recunoscută se poate ierta, dar indolența și insolența sunt inacceptabile“….cum de n-ai zis asta timp de 30 de ani de “ tranzitie de cumetrie”si-ai descoperit-o,brusc,cind e vorba de mers la plaja in Grecia?Ups,am uitat,e in retorica isteriei covid al carui apologet,fara rezerve,esti.Urmeaza un articol cu “ valul 4 al variantei Delta”….

  0
  7
  • Păi valul 4 e deja aici, e o inevitabilitate matematică, din păcate, dar, din nou, pentru mulți va fi prea greu de înțeles… Cât despre cum n-am zis eu critic față de establishment timp de 30 de ani… mă faci să râd, păi despre asta sunt toate articolele mele politice, dintotdeauna, ca atare, ai greșit blogul, băiatul meu :))

   0
   0
 6. #8 Comentariu nou

  De ce ne mirăm.Specimenul e un bugetar tipic mioritic, habarnist, incompetent pe care îl doare în cot de muncă.Binențeles că nu pățeste mare lucru , ăia cu datul afară e vrăjeală curată.Mulțumiți PSD,imii că prin legile date au făcut ca un angajat al statului să nu poate fii dar afară .Acum dacă ești bugetar poți face orice chiar să omori pe cineva și tot rămâi pe post în scaunul de la stat.Și ne mai întrebăm de ce suntem varză ca țară??

  4
  0