Gunoi și chiștoc

Vineri, la un semafor din București, o domnișoară deloc ieftină într-o mașină scumpă. Unghii false și aur veritabil, blond platinat pe alb maneló, lentile polarizate și stopuri led, gesturi leneșe, mașină nervoasă.

Între degete, o țigară aprinsă, fumată până la jumătate. Semaforul, lung. Așteptăm. Fixez țigara și sper că n-o s-o facă, sper că n-o s-o arunce.

Verde. Coloana se pune în mișcare. Ultima șansă. N-o arunca!

Sunt nedumerit; mi se pare că, deși chiștocul a fost aruncat, gunoiul a rămas.

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. ai mai făcut pe una vedetă. se va lăuda muuult și bine cu faptul că a fost personaj aici.
  a, uitam. b.289.jac. nu se vede prea bine în film

 2. imi place si muzica si sfârșitul textului 🙂

 3. Just another low-life…

 4. Nu zic ca nu e un gest urat.
  DAR.
  Mucul de tigare e cea mai mica problema cand vine vorba de gunoaie. Si intr-un fel inteleg gestul. Nici eu n-as vrea sa murdaresc masina cu scrum daca as fuma.

  Insa cand vine vorba de sticle, ambalaje, hartii, pungi, e jale. Astea le poti tine in masina pana la primul tomberon. Nu murdaresti nimic. Si cu toate astea, nu. Se arunca in veselie.
  Eu stau la curte si cand scot tomberonul la poarta imposibil sa nu gasesc cel putin 2-3 sticle aruncate, 2-3 ambalaje si tot asa. Practic fac curat dupa idioti.
  Tot din cauza idiotilor in Romania nu avem un peisaj care sa nu fie atins de gunoaie. Nu exista.
  Si asta o realizezi cand iesi prima data din tara spre vest. Curatenia.

  • Idee simplă: nu fuma în mașină, dacă e o problemă că o murdărești cu scrum.

  • Ai putea sa nu fumezi in masina, ca sa n-o murdaresti… Ai putea, de fapt, sa nu fumezi deloc…

  • Cosmine, nu e nici un “dar” aici.
   E simplu, nu arunci nimic pe strada, nici muc de țigară, nici ambalaje, pet-uri și nici gunoaie menajere sau de tot felul, în zonele periferice localităților.
   De ce? Pentru ca presupun ca totuși, nu defechezi acolo unde umbli, mănânci și trăiești. Sau sper, cel puțin… pentru sănătatea și igiena ta.

  • Eu zic nici sa nu te mai urci in masina ca sigur o murdaresti

   Cum poti gandi astfel?!?!?!??

   Stii ca intre timp am mai evoluat si noi sau?????

  • Mucurile de tigara ajung sa fie pana la 20% din gunoiul maturat pe strada.

  • Asta va dorect la toti care aruncati chistoace pe strada : https://www.youtube.com/watch?v=xopy5YDeNik . De ce sunt importiva :
   1. E o placere sa iti scrumeze cineva in fata cand esti pe bicicleta.
   2. Chiar daca se stinge singura cu noile inovatii, tot reprezinta risc de incendiu
   3. Sa vezi ce frumos e sa ti-se infiga una in grila radiatorului si din cauza curentului de aer sa arda lung si bine.

  • Nici n-aveam indoieli, exista si tzoape masculine.

  • Mi-e sila de “nazi clean” asa ca n-am de gand sa raspund.

   Insa pot sa fac pariu ca niciun (fara exceptie) nu selecteaza gunoiul ca sa nu ajunga in groapa de gunoi.

   Dar cu lupu moralist din bula aseptica nu te pui, asta rupe tot. La nivel teoretic

 5. Esti exact ce lasi in urma !

 6. “o domnișoară deloc ieftină”… mda, depinde pe ce piață 🙂

 7. Personal, nu sunt deranjat de oamenii care arunca chiștoace, răul făcut mi se pare infim, ce ma deranjează sunt rahatii( nu de câine, de om) și prețurile, pamperșii, cartoanele pe care ii găsești pe lângă orice masa din aia de lemn prin popasuri și parcări nesupravegheate, și multe alte lucruri. Oricum, stiu ca toleranta nației e limitată, imediat se arunca cu pietre in orice ne deranjează, dar ma aștept la oamenii cu oarecare vizibilitate publica sa fie mai toleranți și mai răbdători, măcar in articole. Va grăbiți sa subliniați in articol ca domnișoara este ” deloc ieftină” aruncați și treaba cu unghiile false și blond platinat ( foarte multe femei in România le “utilizează”), in fine, sugerați ca ar fi vorba de o cocota sau pe acolo, are și mașina nervoasa, sigur trebuie sa fie ceva putred… și ce sa vezi arunca și chiștoace pe jos. Atât le trebuie hoardelor de cititori, s-o omoram, sa ii dam foc, are și Mercedes, curva naibii… problema mai mare ar trebui sa fie ca fumează, un cancer costa mult fata de un chiștoc aruncat pe geam. Acest articol ar fi putut sa se rezume la ” o femeie a făcut un gest urat, a aruncat un chiștoc pe sosea” dar nu mai era hoarda cu furci și torțe care sa sheruiasca pe Facebook, plini de indignare. Și un ultim lucru, dacă era țigan, homosexual, pitic, ungur și ar fi aruncat mucul de țigară era mai grav sau mai puțin grav decât ca a fost aruncat de o blonda ” manelo” cu unghii false? Sau Țigara aruncată din Mercedes cântărește mai greu decât cea aruncată din Logan?

  • Stii vorba aceea cu “azi furi un ou, maine un bou”? Cam asa si cu infatuarea romanului, proaspăt trecut de la stadiul se iobag, la cel de “om cult, cu diplome si bloc la oraș”.
   Daca arunci un chiștoc, sau o plasa cu gunoi, tot nepăsător esti fata de cei din jurul tau 😉