Herr Präsident Gâgă

Suprarealism: Klaus Iohannis ne spune că succesul este taman eșecul.

Inquam Photos / George Călin

„Campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes așa de mare pentru vaccinare, avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare” – președintele Klaus Iohannis, 24 iunie.

În România, vaccinarea e moartă-n coteț. În timp ce în Europa încă se fac programări pentru vaccinare, că nu-s suficiente doze, în România am trecut la distrugerea dozelor nefolosite, care ies din garanție. Obiectivul modest anunțat la începutul campaniei, de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, a fost ratat la mare distanță. Zi de zi se vaccinează din ce în ce mai puține persoane. Abia 22,6% din populație este vaccinată complet. Cu tot cu imunizarea naturală a celor care au trecut prin boală, câți or fi ei de fapt, suntem departe de imunitatea colectivă care ne-ar apăra de o revenire în forță a pandemiei. Această revenire este inevitabilă, pentru că varianta supercontagioasă Delta este deja în România.

În acest context, președintele Iohannis spune, năucitor, că „am oprit pandemia”, și că succesul campaniei de vaccinare este că… s-a redus dorința de vaccinare.

Politicienii pot fi ridicoli în multe feluri, dar iată că dl. Iohannis a ridicat ștacheta la un nivel greu de atins.

Articol din categoria: POLITICĂ, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA, Uncategorized

14 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2 Comentariu nou

    Buna ziua Vlad,
    Se vede treaba ca are nevoie, pentru cine stie ce proiecte, de o alianta cu AUR.
    Va fi un tandem de pomina, Iohanis-Sosoaca!

    6
    3
  2. #3 Comentariu nou

    Exemplificarea perfecta a citatului lui Mark Twain – „E mai bine să taci din gură şi să-i laşi pe ceilalţi să creadă că eşti un prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială!” – in cazul asta il avantaja mutenia lui proverbiala.

    27
    2
  3. #4 Comentariu nou

    Dacă o luăm statistic comparativ cu Israelul lucrurile stau cam așa:
    – Israel peste 60% vaccinați cu 100 cazuri/zi (media/7 zile) la o populație de aproximativ 9 milioane.
    – România peste 22% vaccinați cu 55 cazuri/zi (media/7 zile) la o populație de aproximativ 19 milioane.
    Nu zic să tragem vreo concluzie finală din aceste statistici, dar privind din această perspectivă pare că în general pandemia bine gestionată.

    5
    5
    • Sunt multi factori ce trebuie luati in considerare. Noi avem aici un decalaj semnificativ, ca suntem tara de periferie si circulatia e alta aici.

      0
      0
    • #6 Comentariu nou

      Ceea ce spune Iohannis este corect dacă citești corect.
      1. Vaccinarea este o opțiune personală chiar dacă are implicații sociale pe care trebuie să le iei in calcul.
      2. Gestionarea măsurilor de protecție incluzând vaccinarea și relaxarea s-au făcut corect.

      Cu alte cuvinte mesajul este acesta:
      Organizarea campaniei de vaccinare a fost făcută corect (succes), măsurile de protecție în ansamblu au fost aplicate corect (succes).
      Am ajuns la relaxarea măsurilor și o consecință a relaxării este scăderea dorinței de vaccinare.
      Am dovedit că putem controla pandemia.

      Desigur haterii pot avea altă părere deși lucurile sunt evidente.

      0
      0
    • #7 Comentariu nou

      @Plain Sight
      Din pacate nu prot sa fiu optimist.
      „Cri, cri, cri, toamna gri,
      Nu credeam c-o sa mai vii
      Inainte de Craciun!”
      Vom cita iarasi din ‘clasici’ – „Iarna nu-i ca vara”
      –––––––-
      Vezi ce se intampla acum in Australia.
      Pentru cine nu intelege (Plain Sight NU se incadreaza) – acum in Australia e cam cum e la noi de Cracun!

      0
      0
    • #8 Comentariu nou

      @Pricinosu
      Păi cine zice să fii optimist?
      Nici în Israel nu sunt prea optimiști.
      Dacă dorința de vaccinare scade cu relaxarea, probabil va crește odată cu izolarea.

      0
      0
  4. #9 Comentariu nou

    Omu’ se vede ca-i prof de liceu. Obișnuit cu referatele in care trebuie sa învârti pisica-n cerc, doar sa umpli pagini inutile. A scos si el pe gura ceva, iar în timp ce scotea porcăria și-a dat seama ca e prost si a dres-o pe parcurs într-un mod si mai prost.

    Apropo @Vlad Petreanu, o nedumerire: când s-a discutat în emisiunea voastră de dimineața despre eliminarea adresei de pe CI, de ce păreai atât de surprins de aceasta propunere? Adică îmi părea că-l luați peste picior pe acel politician, deși omul spunea chestii de bun simt (i.e. La ce folosește adresa inscripționată pe acea bucata de plastic? Autoritățile te pot verifica intr-o baza de date oricum). Poate trăiesc in chirii si schimb o adresa la fiecare 1-2 ani, neavând casa mea (ceea ce de fapt si fac in afara tării). Ce fac? Stau si schimb toate actele? Aberant!

    Uite, caz concret in UK: ma mut la o adresa noua, informez consiliul local printr-un portal online ca ma pot gasi acolo, si cu asta basta. Fără ghișee, fără hârtii, fără bălăcăreala. Partea si mai frumoasa este ca si daca ieși cu mașina nu este obligatoriu sa ai vreun act la tine. De ce ar fi nevoie? Dacă poliția te oprește, poate foarte frumos sa se uite in laptop si sa vadă că ești cine spui ca ești și că locuiești unde le spui ca locuiești. Simplu! La fel pot sa știe ușor si daca mașina e in regula, asigurarea ok, taxa de drum, samd. Nu trebuie sa le arați nimic printat (logic, nu?).
    In Germania e ceva mai Stone Age, precum in Romania, și trebuie sa te duci la o tantica la ghișeu si sa ii arați efectiv pașaportul ca sa te creadă.

    Din păcate, Romania copiază chestii din doua zone cu birocrație maxima: Franța si Germania.
    Ne tot lăudam cu programatori and shit, dar stăm cu hârtiile dupa noi la ghișee. Cam ciudat, nu?

    6
    4
    • In niciun caz nu l-am luat peste picior. Imi place ideea, dar cred ca e greu de aplicat in RO. Si multumesc ca ne asculti 🙂

      0
      0
    • #11 Comentariu nou

      @Aurel
      Chestiunea cu domiciliul pe cartea de identitate este o falsă problemă.
      Trebuie rezolvată problema votului electronic și prin corespondență.

      0
      0
    • #12 Comentariu nou

      @Vlad: ma bucur sa va ascult înregistrările online, când am posibilitatea. Sper totuși sa se migreze tot mai mult către online si in Romania.

      @Plain Sight: De ce ar fi așa de dificil de rezolvat votul online? La banca oare cum ne putem autentifica online in siguranța? Oricum discuția era strict despre inscripționarea acelei bucăți de plastic cu o informație inutila.
      Sa inscripționezi adresa este ca si cum ai inscripționa masa corporală (total inutil, pt ca se poate schimba des).
      Dupa cum am zis, imi e teama ca îi copiem mult pe nemti si pe francezi.
      De exemplu, ma duc la doctor in Germania si ma intreaba doctorul daca am nu stiu ce vaccin facut, si ii spun “pai uita-te bre in PC, nu vezi profilul meu acolo?”, iar el imi raspunde “nu pot vedea aceasta informație”! 🤣 Adică, in 2021 ei încă stau in baza unor carnețele galbene “de partid”. Ma rog, cică vor sa intre si ei in lumea modernă si le vor scoate, insa momentan nu-i cazul.

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      @Aurel
      Cred că adresa pe cartea de identitate nu este inutilă și că eliminarea ei presupune modificări legislative cu aplicabilitate în toate domeniile.
      Pe același palier s-ar înscrie și identitatea persoanelor juridice.
      Practic acel beneficiu legat de posibilitatea de a vota în orice circumscripție electorală este insignifiant pe lângă problemele care trebuie rezolvate subsecvent pentru întocmirea de acte notariale, documente bancare, contracte etc. care se raportează la o adresă ca parte a identității.
      Din punctul meu de vedere te poți legitima și cu pagina de Facebook dacă asta dorești dar momentan nu vad niciun motiv pentru a schimba legislația legată de evidența populației pentru o asemenea „facilitate”
      Oricum acordăm prea multa importanță unor aberații care nu rezolva problemele esențiale pentru care această legislatura a fost investita.
      Cred că problema domiciliului pe cartea de identitate este doar o deturnare a atenției de la incapacitatea coaliției de a rezolva problema votului electronic și prin corespondență.

      Mai mult decât atât, devine din ce in ce mai evidentă preocuparea pentru a elimina o serie de repere și principii cu scopul de a genera haos social și administrativ.

      0
      0
  5. #14 Comentariu nou

    Cam la fel e si cu „Romania educata”: proiectul de tara este un real succes prin faptul ca a scazut nevoia de educatie.

    7
    0