Hertz pute a discriminare (din ce în ce mai tare)

Toată povestea asta cu jegoşii de la Hertz care au un meci cu cetăţenii români pute din ce în ce mai tare. Un europarlamentar român tocmai a demonstrat că “incidentul Popitiu” nu este singular.

La sfârşitul lunii trecute, un cetăţean român, Marius Popitiu, a reclamat că i s-a refuzat închirierea unei maşini de la Hertz, în Belgia, pe motiv că era român. Ieri, unui alt român i s-a întâmplat acelaşi lucru. De această dată este vorba despre unul dintre membrii cabinetului unui europarlamentar de cetăţenie română, căruia i-a fost, de asemenea, refuzată maşina pe care o rezervase on-line, invocându-se “reglementări interne”.

După ce Marius Popitiu a făcut cunoscută discriminarea căreia i-a căzut victimă, mai mulţi europarlamentari români s-au sesizat şi au relatat incidentul Comisarului European pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva. Unul dintre aceşti europarlamentari, Magor Imre Csibi (PNL), a mers mai departe, şi a încercat să verifice dacă măgăria de la Hertz Benelux este chiar o procedură de lucru. Asistenta sa a încercat să închirieze o maşină de la acelaşi centru Hertz Benelux unde a fost jignit Marius Popitiu.

Ei bine, femeia a fost refuzată de către angajaţii Hertz Benelux atunci când a scos paşaportul românesc, deşi rezervarea on-line fusese corectă.

Într-un comunicat transmis azi, Magor Imre Csibi spune următoarele: “Luni, 11 Februarie 2008, un membru al cabinetului parlamentar a făcut o rezervare on-line şi aceasta i-a fost confirmată ulterior. Prezentându-se la centrul Hertz, clientul a avut surpriza de a-i fi refuzată închirierea maşinii.”

Asistenta europarlamentarului a solicitat explicaţii suplimentare. Deşi angajaţii Hertz au căutat un argument scris pentru refuz în manualul de proceduri interne, nu l-au găsit şi nu l-au putut arăta româncei. În schimb, i-au spus că-i refuză închirierea pentru că “nu are o adresă locală în Belgia”.

Ceea ce mi se pare halucinant şi mizerabil. Aş zice că e cazul să facem scandal.

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. poate numa angajatii din biroul ala sunt cu capul. ar tb documentat nitel, eu nu cred, totusi, ca nu’s romani care au inkiriat masini d la hertz..
  pe de alta parte, cumva, ii inteleg. nici mie nu’mi plac romanii (in genere), nici eu nu am incredere in ei, asa ca de ce as cere asta unui strain care a auzit numa partea rea si foarte rea?
  al’fel, daca cercetezi un pic pe net, prea putine articole pozitive despre romania si poporul apartinator…

  Thumb up 0
 2. Eu mi-am adus aminte de povestea din Spania, în 2003. Nu se închiriau maşini ruşilor şi românilor. Explicaţia? Ruşii le strică şi românii le fură.

  Thumb up 0
 3. da, nici noi nu am putut inchiria in 2003, pe acelasi argument, ca suntem romani. ulterior nu am mai avut probleme. dar tot cred ca e discriminare.

  Thumb up 0
 4. #4

  mda
  pai atunci sa nu te bucuri ca le-am furat nokia de la nemti?
  stiu, sunt un magar
  dar un magar european…

  Thumb up 0
 5. Da, Ilinca, şi americanii nu-i omoară pe negri? ‘tu-le muma-n kur ku Ku Klux Klanu lor!

  Thumb up 0
 6. Fratilor, hai sa nu ne plangem si sa le umplem alora de la hertz casutele de email cu proteste. Un IT-ist dibaci ne poate ajuta. Cateva sute de mii de emailuri… Ce ziceti? :))) Hertz sucks!

  Thumb up 0
 7. Super idee, Adelin! Şi mesajul să fie ăsta pe care-l sugerezi: “Hertz sucks!”
  Sau “Hertz my ass! Că “hertz” înseamnă inimă, dacă nu mă înşel.Deci inimă-curu’ ar fi chiar ceea ce simt eu una acum pentru firma lor…

  Thumb up 0
 8. haide, hai, ca n’am zis kiar asa! nici macar nu neg ca e discriminare. spun doar ca, intr’un fel, le inteleg atitudinea.

  Thumb up 0
 9. “Hertz my ass” pare o idee bună, de acord cu ea, o s-o lansez şi la Blog FM. Hai să dăm o leapşa în blogosferă apropo de asta. Şi să ne pregătim de petiţii. Ia să facem noi oleacă de research…

  Thumb up 0
 10. Implică-i şi pe evil pigeons să le zică vreo două caricaturi din condei. Să-i arătăm lumii exact aşa cum sunt. Ăsta-i curat black PR. Piar negru. Dar o să fie din inimă. Le promitem! :))

  Thumb up 0
 11. Si Tariceanu asta ne discrimineaza … In loc sa contribuie la dezvoltarea economica a tarii si implicit la cresterea traiului nostru, ne ingroapa apelind la pomeni electorale. Tari suc…hmmm

  Thumb up 0
 12. in 1998,1999,2000 eu am inchiriat masina in spania in palma (nu de la hertz).atunci chiar, masina a fost inchiriata chiar in terminalul portului pentru o zi iar cheile au fost returnate noaptea intr-o cutie de acces (gen cutie de scrisori)!!!!!a fost ok ! intre timp insa ….oricum masinile sint asigurate …

  Thumb up 0
 13. Toate maşinile astea sunt asigurate, ce naiba… Sunt nişte jegoşi.

  Thumb up 1
 14. Ma bag si eu! Dau cu COPY-PASTE la ce ai tu pe aici si protestez!
  ;)

  Thumb up 0
 15. Forma mea de protest va fi aceea de a cauta orice alta firma care inchiriaza masini, afara de Hertz. E bine ca s-a facut publica aceasta intamplare. M-as bucura ca in strategia lor de dezvoltare sa fi avut in plan si deschiderea unei reprezentante in Romania, daca nu au deja, n-am stat sa sap pe google.

  Thumb up 1
 16. la postu asta merge bancu ala:”veniti de vizitati Romania masinile voastre sunt acolo deja”:)))…ma scuzati da nu m-am putut abtine.

  Cat despre asta ce pot sa zic, credeati ca daca intram in mUE o sa ni se schimbe imaginea de cenusarese?

  Balcaniul n-o sa fie vazut niciodata bine in occident…pentru ca suntem altfel decat ei, avem sange de libertate in noi…si vorbesc aici de noi si de vecini sarbi.

  EU n-o sa ma consider niciodata cetatean UE…cand vad steagu UE ma incearca un sentiment de pipi.

  Daca vom intelege ca trebuie sa ne trezim si sa luptam pentru cauza noastra de abia atunci vom fi niste invingatori.

  Thumb up 0