Istoria răzgândirii politice româneşti

Noi suntem de fapt de vină că ne mai lăsăm miraţi de răzgândirile politicienilor. Inconstanţa lor este una dintre puţinele certitudini pe care ni le oferă. Călin Popescu Tăriceanu a demisionat vreo două zile după care s-a răzgândit. Traian Băsescu a demisionat numai 5 minute. Emil Boc şi-a ţinut cuvântul mai puţin de 5 secunde. În această serie, Stolojan e particular doar pentru că se răzgândeşte cu repetiţie – dar esenţa rămâne aceeaşi.

Oricum, schimbarea schimbării e tradiţie în politica de pe Dâmboviţa. Acum tocmai s-au schimbat duşmăniile pentru prietenii, cu această alianţă PSD – PD-L, dar nu e, de fapt, nici o noutate. Încălcarea  cuvântului dat vine din răzgândirea originară a FSN, care a decis să participe la alegeri, în mai 1990, după ce se jurase că nu.

Aş vrea să mai fiu certat un pic acum de vreun cititor dezamăgit de mine – “dacă n-ai votat, n-ai dreptul să vorbeşti”. Încet-încet, clasa politică românească transformă votarea în anormalitate…

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ma astept ca alianta PSD-PDL sa se desfaca si ea acum, pe motiv ca se formase cu un anume premier :) Lasind gluma la o parte, incep sa cred ca aceasta razgindeala este primul pas dintr-un scenariu menita sa arate cit de fragila este aceasta alianta, cum fug oamenii de baza din calea ei si cum, pe chestia asta, Basescu se va lua de ea incepind chiar de acum !

  Thumb up 0
 2. Circ pe banii nostri!
  Ma intreb incotro merge Romania cu asa politicieni?

  Thumb up 0
 3. Foarte multa lume nu a fost la vot. Au existat chiar campanii antivot. A fost cam cea mai mica prezenta din istorie. Ca urmare a iesit asa ceva. Cu toate astea aduci ca marturie in sprijinul neiesirii la vot ce a iesit mai sus. Logica imi scapa.

  PS: Pe mine nu ma mira desfasurarile zilei de azi. Ceva de genul asta era previzibil.

  Thumb up 0
 4. OK, you’re right. Si cata mai dreptatea ai! Dar stii ceva? Cand nu mai esti direct implicat (adica traiesti afara), cand poti sa privesti detasat, Romania e chiar o tara amuzanta. Problema e ca dupa zambet te-apuca asa o greata… Si nu pot sa nu ma-ntreb: daca nu ei, atunci cine?

  Thumb up 0
 5. Prima data s-au razgandit alta data, si de data aia s-au razgandit prost. E logic. Fii antena. ;) Prima data s-au razgandit cand au vrut sa-l judece pe Ceasescu, si sa fie oameni, apoi l-au impuscat, si-au devenit fiare! Ceea ce sunt si-n prezent.

  Thumb up 0
 6. Bai frate da’ chiar atata lipsa de originalitate n-am vazut de cand sunt!
  Pai cand toata lumea spunea ca ne-a ajuns un Razgandeanu, poc-boc inca unul!!
  N-ai cu cine ba, n-ai cu cine!

  Cat or fi ciopartit pesedeii si pedeleii la ciolanu’ ala, pardon ”Pactul pentru Romania” de l-au invins (securistii) pe Draga Stolo, numai ei stiu. Am vazut eu aseara ca Oprisan, Manivelu si alti cativa erau cu gura pana la urechi, timp in care pedeleii erau negri la fata si m-am gandit ca-s nebun eu. Da’ au vazut si baietii de la Cotidianul ca baronii radeau cu un ochi iar talibanii plangeau cu amandoi. Ba mai mult, a fost evident ca Oprisan se asezase strategic in spatele Prostanacului sa-i carpeasca o palma daca da vre-un semn de razgandenie!

  Cand azi am citit pe blogul lui Khris asa patanie si mai ales cand cu mari insistente am reusit sa vad pe Realitatea.net interviul celui in cauza mi-a fost clar:

  NOI CU NOI SI EI CU EI si cu banii si cu fata frumoasa!

  Thumb up 0