Șefii Jandarmeriei, scrofuloși la datorie – dar pe alese

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de la 1 decembrie e cercetat de procurorii militari "pentru aspecte care ar putea constitui infracțiuni" și "comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare". Deci, la Jandarmerie, când gazezi și bați demonstranții pașnici din Piața Victoriei, într-o seară frumoasă de 10 august, nu-i o problemă, dar când cade vreunul de pe bidiviu, e atingere adusă onoarei și demnității militare, ești dat în judecată pentru prejudicii de imagine și acuzat de abateri de la principiile solide pe care e clădită instituția.

Mai țineți minte bietul jandarm care aproape c-a căzut în cap de pe cal, de 1 decembrie? L-au dat pe mâna procurorilor!

Totuși, nu e un pic excesiv pentru o biată manifestare concretă a legii gravitației?

Care e, totuși, motivul?

„Părăsirea neregulamentară a calului.”

Adică, mergând pe firul catastrofei, anchetatorii au ajuns la concluzia că jandarmul a căzut pe când încerca să urce, de unde și întrebarea – dar de ce coborâse?

„S-au constatat aspecte care ar putea constitui infracțiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, fără a da alte detalii.

Autorii regulamentelor militare sunt niște creaturi aparte, nu?

Să cităm in comunicatul Jandarmeriei: „Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare.

De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru.

Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat.”

Deci, la Jandarmerie, când gazezi și bați demonstranții pașnici din Piața Victoriei, într-o seară frumoasă de 10 august, nu-i o problemă, dar când cade vreunul de pe bidiviu, e atingere adusă onoarei și demnității militare, ești dat în judecată pentru prejudicii de imagine și acuzat de abateri de la principiile solide pe care e clădită instituția.

Dar jandarmii ăia în armură care patinează și cad în cur pe 10 august, în timp ce fugăresc civili, ăia nu aduc atingere imaginii instituției, ăia nu afectează principiile solide pe care e clădită instituția?

De-acuma mă duc la mitinguri călare, pare să-i impresioneze foarte mult.

Articol din categoria: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Tind sa cred ca jandarmul care cădea in fund in timp ce alerga un motociclist avea implicații la nivel mai înalt, poate o licitație “bine făcută”, la un bocanc decent nu îți fug picioarele când te oprește brusc din alergat

  5
  1
 2. #2 Comentariu nou

  Citeam in copilarie o nuvela SF intitulata „Capete patrate „,in care lumea a ajuns sa fie condusa de roboti . Iar acestia cautau prin orice mijloace sa dea Pamintului forma capetelor lor .

  4
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Fostele trupe ale securitatii – onoarea si oroarea . Mai bine ar pune mana pe Constitutie sa o mai rasfoiasca putin inainte sa o calce in picioare, daca tot au jurat pe ea cand i-am angajat.

  3
  1
 4. #4 Comentariu nou

  Bine ca au eradicat corupția, foamea, copiii au școli cu wc interior, nu avem probleme nici cu ecologia suntem în top. Ma bucur ca în sfârșit cineva se ocupă și de acești polițiști care nu fac cinste patriei noastre și mizeresc imaginea poliției noastre

  3
  1
 5. #5 Comentariu nou

  Aveam in studentie, in anii ’90, un cuvant care-i descria corect pe acesti oameni – jenibili (= jenanti si penibili).
  Ce este iar jenibil, e ca sefii lor le permit aceste aberatii … ceea ce ii face si pe ei jenibili … si uite asa rostogol pana la jenibilul dulap sasesc din fruntea statului.

  7
  1
 6. #6 Comentariu nou

  PSD’s Private Army. Fostele trupe ale Securității, menținute (și umflate ) după 90 pentru că FSN/PDSR/ PSD avea nevoie de o contrabalansare la Armată. (care armată îi râsese în față lui Ilici, țineți minte CADA?) – „coup proofing” se numește mecanismul ăsta, by the way („….effectively exploiting family, ethnic, and religious loyalties; creation of an armed force parallel to the regular military; development of multiple internal security agencies with overlapping jurisdiction that constantly monitor one another; fostering of expertness in the regular military; and adequately financing such measures”. Citatul e dintr-un studiu RAND). Mult de discutat pe tema asta. Noroc cu NATO.

  4
  1
 7. #7 Comentariu nou

  Așteptai mai mult de fostele trupe de securitatea?(alea al naibii de iubite de români).Aceleași mentalități și obiceiuri.Sunt mardeiașii puterii ,ei te bat și nu gândesc .O gazează și pe mă-sa dacă li se ordonă.

  2
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.