Kitsch moments

O să regretăm depozitele astea de kitsch, atunci când vor dispărea cu totul. Zău aşa… Prisma s-a dus, tărăbăraia din Obor a fost demolată, prin Titan nu mai e ce-a fost… Şi ce experienţe aparte în locurile astea! Ce uimiri, ce ghionturi complice şi chicoteli înfundate, ce hohote de râs, ce cruceli incredule la vederea câte unei icoane cu leduri, a câte unui ceas de perete cu “Cina cea de taină” sau a câte unei arteziene de sufragerie cu broscuţe aurii plutind pe valuri albastre (la propriu)…

Nici Pavilionul H nu se simte prea bine. Sâmbătă la amiază, această ultimă redută a kitsch-ului oriental şi extrem-oriental era aproape pustie, de unde, până acum 5 ani, arăta ca o Mecca a prost-gustului în plin hagialîc.

Dar tot poţi găsi două orori cu baterie, aducând cu un soi de pisici mecanice din plastic ce-ţi fac cu… laba? Ia-n-uitaţi-vă la ele:

Aaaaahhh… Inconfundabila satisfacţie a sentimentului de superioritate când te gândeşti că unii dintre semenii tăi pot chiar să şi cumpere aşa ceva… :-))

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. daca sony ar avea banii lui, cred ca si’ar lua una d’asta. ca sa’i dea peste laba, fireste :))
  pana atunci, se bucura de soarecele chitaitor. si de mine, fireste, jucaria lui favorita :)

  Thumb up 0
 2. OT: acea caricatura doreste sa te reprezinte pe tine?

  Thumb up 0
 3. Nokia? 15fps? VGA? :D

  Thumb up 0
 4. kitschi kitschi asta face parte dintr-o familie faimoasa! i-am vazut ieri LA STIRI suratele pe post de cadouri pentru plagiatura aia de sarbatoare…14 februarie! se pare ca este multifunctionala: aduce noroc in sesiune si dragoste adevarata! e ceva energie acolo de la numai doua baterii! :)

  Thumb up 0
 5. O sa dispara astea si vor aparea altele. Cred e scris in destinul nostru de balcanici sa fim frati cu KITSCH-ul!
  ;)

  Thumb up 0
 6. pe calea victoriei, cum mergi dinspre cercul miliar spre magazinul muzica, pe partea cu cele doua “institutii” mentionate, dintr-o ditamai vitrina, o mitza de-asta aurie iti face cu laba cat e ziua de lunga. cre’ca se-opreste numa cand i se termina bateriile.

  deci e unii care nu numai ca le cumpara, da’ se si faleste cu ele.

  off: de ce nu faci un sondaj pe blog pentru poza? :::)))

  Thumb up 0
 7. APDEIT: hait ca s-o-nmultzit mitzele aurii ::::))))

  am refacut traseul si-am identificat locatia: la “lâna de aur” troneaza acu DOUA mitze aurii. una e acu cocotzata pe un set de lenjerie de pat, cu ambalajul de plastic aferent hihihihi

  PS nu bag mana-n foc ca n-o fo si pana acu acolo amandoua monstruozitatile. poate ca ochii mei n-o suportat sa le vada deodata :-D

  Thumb up 0
 8. Nu stiu de celelalte, dar de Obor chiar imi pare rau.

  Pavilionul H era cam “urban” pentru mine. Adica da, erau kitsch-uri acolo, dar era un loc acoperit, cu tarabe clar delimitate…

  Obor avea cu totul alt farmec; negociai la sange, vanzatorii se vaicareau, hotii de buzunare se imbogateau. Era o lume aparte acolo, cu propriile ei reguli.

  Thumb up 0
 9. am dat intamplator peste postul tau… si m-a provocat.
  in loc de H… de IDM… probabil ca se vor ridica MALL-uri noi
  :)) ca asa zice reteta ultimilor 5 ani!
  adica aceleasi produse, mai apretate un pic, cu etichete “sonore” tip ZARA si la preturi de 10 ori mai mari
  ceea ce se vrea si in loc de Cocor
  chirii mai mari, preturi astronomice si NOI, ei bine noi… scurgandu-ne printre reduceri inventate si preturi cat salariul mediu, in ritmuri new age.
  in fata unei asemenea alternative, eu m-as multumi sa continuu sa circul printr-un H prafuit si kitchos… uneori.

  Thumb up 0