S-a lansat noua suită de cybersecurity Bitdefender (cu un bonus de 50% pentru cine face un test simplu)

Folosesc de câțiva ani un produs complex de cybersecurity care-mi oferă o stare de confort inegalabilă în privința interacțiunilor mele cu mediul on-line. L-am instalat pe toate dispozitivele și am instalat o copie și maică-mii – crescută și educată în alte timpuri, ea e victimă sigură pentru amenințările cibernetice; de altfel, a și pățit o criptare ransomware la un moment dat, ceea ce ne-a fost învățătură de minte amândurora să mai ignorăm securitatea informatică.

Produsul este suita de cybersecurity Bitdefender.

Termenul pe care l-am utilizat mai sus, și anume, că “folosesc” Bitdefender, este, la drept vorbind, oarecum imprecis. Folosirea este, de fapt, doar prima instalare, după care Bitdefender lucrează tăcut în background, cu un consum de resurse insesizabil (pe dispozitivele mele), notificând silențios de fiecare dată când mai blochează câte o amenințare. Din acest punct de vedere, Bitdefender este fire-and-forget, un sistem de securitate care îmi oferă siguranță și nu mă bate la cap practic niciodată. Inclusiv actualizările și le face automat, iar algoritmii de machine-learning și baza de date din cloud au acționat până acum infailibil, mereu în interesul meu.

Nu știu care e părerea voastră despre cybersecurity, dar pentru mine, mediul on-line este un mediu de lucru poate chiar în mai mare măsură decât de enterteinment. Documentarea pentru emisiunile de la radio și mare parte din producția lor o fac on-line; de asemenea, colaborările mele cu alte platforme sau parteneriatele plătite de pe blog presupun tot lucru on-line. Pentru mine, un atac informatic reușit echivalează acum cu un accident urât de muncă. Eu pur și simplu nu mi-aș putea permite, mai ales în vremurile acestea, să fiu incapacitat informatic din cauza unui ransomware, de exemplu. Prevederea rămâne mama înțelepciunii și pe Internet.

Anul acesta, izbucnirea pandemiei și mutarea atâtor locuri de muncă acasă la angajați a creat o oportunitate uriașă pentru criminalitatea informatică. Brusc, generalizarea modelului work-from-home a permis infractorilor cibernetici să atace rețelele domestice sau dispozitivele personale, adesea mai slab securizate, în încercarea de a căpăta acces ilegal către infrastructura companiilor. Experții vorbesc nu de o creștere, ci de o explozie a tentativelor de fraudare cibernetică. Astfel, specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au detectat de cinci ori (!) mai multe atacuri informatice care exploatează subiectul noului coronavirus de la o lună la alta, în timp ce detecțiile Google pentru spam au urcat cu 350%, până la 240 de milioane de mesaje pe zi, cele mai multe mizând pe înșelătorii, șantaj sau clonarea unor brand-uri cunoscute pentru a face cât mai multe victime.

Înotăm virtual în ape pline de prădători informatici, prieteni.

Noua suită de securitate informatică Bitdefender a fost adaptată la noua noastră normalitate generată de pandemie – o normalitate care nu ne place tuturor, evident, dar pe care trebuie s-o îndurăm, deocamdată, cu toții.

Bitfedender a îmbunătățit funcționalitățile care scanează și identifică vulnerabilitățile din rețele. Utilizatorii pot acum să găsească inclusiv erori de configurare care ar putea duce la scurgeri de date, sau setări greșite care pot reduce inutil gradul de securizare ale dispozitivelor conectate. În plus, interfața actualizată oferă acum o experiență unitară pe toate sistemele de operare folosite în mod uzual. Sunt și îmbunătățiri la nivel de VPN – protecție a datelor confidențiale și la nivel de evaluare a vulnerabilităților și protecție în timp real a datelor.

De asemenea, Bitdefender te va avertiza dacă o aplicație încearcă să acceseze neautorizat microfonul dispozitivului tău, de pildă. Camera web va fi protejată iar accesul va fi permis doar aplicațiilor autorizate. Protecția ransomware are straturi multiple de apărare. Bitdefender Social Network Protection te protejează de link-urile periculoase și orice alte amenințări pe care prietenii tăi ți le-ar putea transmite fără să știe, prin intermediul platformelor de socializare.

Bitdefender Anti-Phishing blochează site-urile web false înainte ca acestea să îți fure parolele sau numerele cardurilor bancare.

Iar controlul parental al suitei Bitdefender folosește inclusiv algoritmi avansați de machine-learning pentru a identifica amenințările specifice îndreptate împotriva minorilor (funcția aceasta, pe care mi-au explicat-o la un moment dat pe îndelete câțiva experți Bitdefender, mi se pare aur curat și obligatorie pentru orice dispozitiv accesat de copii).

Toate produsele Bitdefender pot fi găăsite aici.

Acum, bonusul:

Vă dau aici un link către pagina Bitdefender unde puteți obține o reducere de 50% pentru noua suită de securitate Bitdefender.

Ca să primiți discountul, trebuie să parcurgeți un quiz cu 7 întrebări. Întrebările nu sunt grele iar scopul lor este mai degrabă să ofere o minimă educație cibernetică celor care știu că nu se pricep, dar ar vrea să învețe câte ceva despre auto-protecția informatică. La finalul testului (pe care vă recomand să-l faceți oricum), primiți și reducerea de 50%.

Așadar, deci click aici, faceți testul, iar la final ar fi grozav să vedeți acest ecran:

Bitdefender a devenit în ultimii ani una dintre cele mai mari companii de cybersecurity din lume. Având capital integral românesc, Bitdefender oferă soluții de securitate informatică pentru peste jumătate de miliard de sisteme la nivel mondial iar produsele sale sunt premiate constant de auditori independenți – de aceea, Bitdefender se recomandă, de obicei, cu precizarea: “alegerea experților”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.