Legiferarea nepotismului

Marea întrebare este, acum, dacă centrele de vaccinare rezervate structurilor, "precum și membrilor de familie", așa cum zice Hotărârea de Guvern aferentă, vor fi în etapa a III-a doar niște locuri rezervate sau vor implica și cantități rezervate de doze de vaccin.

E un scandal uriaș în jurul campaniei de vaccinare a angajaților din structurile de forță din România, dar mai ales a membrilor de familie ai acestora. E vorba, deci, de angajații din MAPN, dar și din SRI și din toate celelalte servicii secrete, de la MAI șamd.

O hotărâre de guvern din 20 ianuarie preciza că acești angajați ai structurilor se pot vaccina anti-covid în etapa a II-a și, alături de ei, și membrii familiilor lor, dacă erau eligibili pentru această etapă – adică, în principiu, doar dacă au peste 65 de ani sau boli cronice sau, mă rog, îndeplinesc alte criterii de eligibilitate.

Dar, când Ministerul Sănătății a început să publice, acum câteva zile, date statistice generale despre vaccinare, s-a produs o reacție vehementă de rezistență din partea acestor instituții, care au făcut inclusiv reclamații la primul ministru, acuzându-l pe Vlad Voiculescu că „difuzează date secrete” – adică, de pildă, adresele centrelor de vaccinare rezervate pentru acești angajați. Opinia publică a putut afla însă, cu această ocazie, că numărul centrelor de vaccinare deschise pentru populație este de 3 ori mai mic decât numărul centrelor speciale, rezervate angajaților din structurile de forță.

Presa a mai observat și că ar fi vreo 7000 de persoane vaccinate fără drept, adică peste rând, în aceste centre, de unde o indignare generală.

Fără să conteste direct aceste cifre, MApN a răspuns că vaccinarea membrilor de familie „este posibilă doar în cazul îndeplinirii condițiilor de eligibilitate stabilite prin Strategia națională de vaccinare pentru fiecare etapă” – adică ne-a amintit, doar, care este regula despre care tocmai au apărut dovezi că a fost încălcată.

Una peste alta, să reținem și că numărul total al vaccinărilor făcute până acum în țara noastră este de 1,3 milioane, deci 7000 ar reprezenta, totuși, mai puțin de 0,6% din total. Să fiu bine înțeles, nu e scuzabil nimic, evident, fiecare cetățean contează iar principiile trebuie respectate fie că e vorba de unul sau 7000, dar, pe de altă parte, știind cum funcționează România și sistemul pile-cunoștințe-relații, (doar) 0,6% care au intrat în față e un procentaj incredibil de mic, de fapt.

Și atunci, de ce această reacție furibundă a structurilor față de comunicarea adevărului, a situației de fapt?

Cătălin Striblea are o teorie. El spune că miza acestei organizări separate a centrelor de vaccinare, unele pentru structuri, altele pentru populația generală, nu este în etapa a II-a (adică nu era la cei 7000 care au sărit coada), ci în etapa a III-a, când devine eligibilă populația generală.

Cu alte cuvinte, când urmează să fie deschisă vaccinarea pentru toată lumea, în principiu de pe 15 martie, tot poporul se va înghesui pe platformă să se programeze pe unde-apucă, în timp ce „membrii de familie” din structuri vor avea centrele lor rezervate.

Deci nomenclatura n-o muritu’ / numa’ s-o hodinitu’.

Acum, întrebarea e dacă e vorba, cu centrele astea rezervate, doar de niște locuri în care se vor duce doar unii, nu și alții, sau dacă locurile respective vin și cu doze rezervate pentru doritori – pentru că abia aici ar fi un abuz insuportabil și legiferarea nepotismului.

Actualizare

Centrele de vaccinare Covid ale Ministerului Apărării vor fi deschise pentru toată populația, după ce va fi pornită Etapa a III-a de vaccinare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă la o întâlnire cu jurnaliștii. Ministrul a mai spus că militarii se vor implica și în campania mobilă de vaccinare. În a treia etapă, militarii vor forma echipe mobile de vaccinare pentru persoanele din zonele greu accesibile, care nu au medic de familie și nici centru de vaccinare în apropiere. (sursa)

Uite că presiunea publică funcționează.

Articol din categoria: ACTUALITATE

42 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Dupa parerea mea asta NU este decat o alta forma a ‘pensiilor speciale’.
  Nimic nou sub soare!
  Iti mai amintesti filmul ‘Procesul de la Nurnberg’? Atunci cand judecaorul neamt intreaba ‘Cum s-a ajuns aici?’, americanul ii raspunde ceva de genul ‘E consecinta a primului proces in care ai dat o sentinta motivata politic!’.
  Odata cu primele legi si normative care ii fac pe unii ‘mai egali decat altii’, s-a deschis ‘cutia Pandorei’.
  Iar de acum, vor fi din ce in ce mai indrazneti si din ce in ce mai greu de impiedicat sa faca astfel de lucruri!

  16
  2
 2. #2 Comentariu nou

  Vlad,
  Fiindca intotdeauna trebuie sa fie si avocatul diavolului, iata o motivare:
  Oamenii aia se presupune ca ar avea un risc de infectare mai mare, prin urmare trebuie vaccinati. Vaccinarea ii ajuta sa nu se imbonaveasca dar ei vor putea fi, in continuare, purtatori ai virusului si, prin urmare, „raspandaci” ai virusului.
  In cazul in care familia lor nu este vaccinata, impreuna cu ei, atunci familia lor are acelasi risc (crescut) de imbolnavire ca si sotii/sotiile acestora.
  Prin urmare nu cred ca este ceva anormal ca familiile acestora sa fie vaccinate.

  2
  18
  • #3 Comentariu nou

   @bigradu
   Rationamentul poate fi corect, dar de ce nu a fost folosit la elaborarea normativelor?
   S-ar fi putut elabora normativul fara sa se specifice ‘dacă erau eligibili pentru această etapă’, motivandu-se cu rationamentul folosit de tine!

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   Acelasi lucru este valabil si pentru restul populatiei. Nu cred ca mai este cazul in 2021 sa avem locuri rezervate prin relatii pentru anumite persoane.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   „Oamenii aia se presupune ca ar avea un risc de infectare mai mare”

   De ce un milițian din Onești, sau din Caracal sau de aiurea, ar avea „un risc de infectare mai mare” decât un vânzător de ziare, de exemplu? Au muncit oamenii ăia peste program, s-au dat peste cap să salveze vieți sau ce anume au făcut?
   De exemplu, în etapa 1 s-au vaccinat medicii. Nu s-a suflat un cuvințel despre familiile lor. Medicii și atât. Acum vin lucrătorii din domeniile esențiale ale funcționării societății, respectiv milițienii din Onești. Care, știm cu toți cât de mult s-au strofocat să-și facă datoria pentru care sunt plătiți al drq de bine. Și nu doar atât, trebuie să le fie vaccinate și familiile, pentru că… nu știe nimeni de ce. Familiile medicilor trebuie să aștepte, familiile milițienilor trebuie băgate în față.

   Și o întrebare la care nu pot găsi un răspuns cinstit.
   Structurile s-au agitat că le sunt descoperiți agenții… Ok, normal, pot înțelege asta. Dar dacă ții la conspirativitatea angajaților tăi, cum de-i expui chiar tu, instituția, în lumina reflectoarelor, programându-i la vaccinare „peste rând”, în cabinete medicale separate?
   Cât de prost să fii să nu-ți dai seama că astfel cineva curios poate afla direct cine lucrează în anumite domenii? Și nu numai asta, ba chiar faci și scandal în media, ca să afle și cine-a pierdut, poate, începutul scandalului, că ăia vaccinați acolo lucrează undeva…?

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Buna ziua
   Mai mult , vin cu o situație reala :
   Un membru al familiei este cadru medical si face gărzi la triaj in spital suport Covid , celălat membru al familiei lucrează in vanzari .
   Cadrul medical S-a vaccinat .
   Întrebare :
   Membrii familiei cadrului medical nu sunt expuși intr-un grad mai mare riscului de a se infecta cu Covid ?
   Aceștia nu ar trebui si ei sa aibă prioritate la vaccinare ca si cei din etapa I sau etapa II ?

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   E un pic de logica aici, doar ca ma intreb de ce nu s-a aplicat logica acolo unde ardea cu adevarat, adica in cazul personalului medical din linia I de lupta cu covidul. Nici nu s-a gandit nimeni la acea categorie profesionala, sa bage si familia pe lista.

   Explicatia e mai simpla si au vazut-o la Sorin Ionita: „Sistemele militarizate s-au obişnuit cu privilegii de grup şi avantaje care să le acopere întreaga gospodărie privată. Cred că nici nu s-au mai întrebat de ce scriu ceea ce scriu în HG.”

   0
   0
 3. #8 Comentariu nou

  Pai eu inteleg ca din etapa a 3-a nu mai exista categorii de niciun fel. Asadar, am tras concluzia ca centrele speciale devin generale sau sunt inchise. Dar mai cred ca am tras concluzia asta plecand de la ipoteza gresita – ca suntem o tara in care exceptia nu e regula.

  4
  0
  • #9 Comentariu nou

   @Ciprian
   Cred ca nu esti inca (sau nu mai esti) adaptat sa gandesti ‘romaneste’.
   Daca cifrele sunt reale, in Bucuresti, numarul de ‘linii de vaccinare’ din centrele ‘inchise’ este de 4 ori mai mare decat in centrele publice. In schimb numarul de vaccinari este de 3 ori mai mic. Iar indemnizatia zilnica pentru medic, asistent si registrator este ACEEASI. Prin urmare nu doar cei vaccinati sunt ‘mai egali decat altii’!

   0
   0
 4. #10 Comentariu nou

  Securikiu Petreanu iar ne ia cu zaharelul sa acceptam acest cacat de viata organizata sub statul natiune, pazit cu arme de niște analfabeti speciali. Muie tuturor statistilor

  4
  19
  • #11 Comentariu nou

   …Si maine dim. iar tre’ sa te scoli, fuga la baie..colacu’ ala tot jegos..pasta de dinti s-a terminat..pastilele alea roz si ele..
   Ce drac de viata mai e si asta ?

   0
   0
 5. #12 Comentariu nou

  Vlad,D-ul Striblea are perfectă dreptate.Știu doi speciali ( unul la ANAF și cealaltă la SRI cu vârsta în jur de 30 de ani) care s-au vaccinat pe 7 februarie într-un centru de care atunci nu auzise nimeni.Atunci când s-au înscris li s-a cerut și datele a două persoane la alegere nu neapărat rude care au fost înscrise pe o listă a centrului urmând să se vaccineze acolo în faza a treia( deci nu trebuie să mai aștepte ca fraierii în aplicație).E frustant că după 30 de ani nu scăpăm de ceușismele oridinare când PCR- ismul (pile , cunoștințe, relații ) era în floare.Doar atunci băieții de la Secu, miliție , armată aveau spitalele lor si tratament preferențial pentru ei și neamurile lor.Cum să nu-ți ei lumea în cap și să te cari din țara asta???

  13
  1
 6. #13 Comentariu nou

  Multa energie consumata pentru… nimic. Discutam atata despre o situatie previzibila. Ne tot minunam de situatia asta de parca n-ar mai fi nimic de rezolvat. Personal, ma doare in cot ca niste unii au facut vaccin pe usa din dos. Pe mine ma doare mai tare sa dea drumul la toate categoriile sa se vaccineze. Am inteles, batranii erau cei mai expusi, paraliticii, persoanele in coma sau mai stiu eu cine. Hai cu vaccinarea mai repede ca innebunesc!!!!!!!

  2
  7
 7. #14 Comentariu nou

  Cica Gheorghita despre Astra Zeneca

  „România NU a primit doze din lotul respectiv.”

  Pe bune, acuma e si pe loturi?

  2
  4
  • #15 Comentariu nou

   Da. În funcție de data de fabricație și de alte criterii, orice produs se împarte în loturi. Ajută la trasabilitate.
   Până și o banală cutie de biscuiți poate proveni dintr-un lot sau altul.

   0
   0
  • Lotul ABV5300 a fost livrat în 17 țări din UE și cuprinde 1 milion de doze de vaccin. Unele țări din UE au suspendat ulterior acest lot ca măsură de precauție, în timp ce în prezent se desfășoară o anchetă completă, potrivit unei informări a Agenției Europene a Medicamentului (EMA).
   Statele care au primit vaccinuri din lotul „cu probleme” sunt: Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Spania, Suedia.

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   Adica unu te rablageste, altul nu. Depinde de centru de vaccinare si de lot. Da e bine ca avem trasabilitate.

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   Auzi ca Biziday zice ca Gheorghita minte cu nerusinare

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   În industria farma, și nu numai, producția anumitor produse se face în loturi, tocmai pentru a avea ceea ce se numește trasabilitate (din engl. Traceable). Dacă apar probleme, pot fi ușor identificate locațiile și cantitățile livrate din lotul respectiv, pentru a putea fi oprite de la comercializare sau folosință produsele care aparțin lotului problemă. Nu este ceva ce a apărut acum cu pandemia, ci este o practică absolut normală și clară de zeci de ani. .

   0
   0
  • Ce as vrea eu sa inteleg e cat de diferite pot fi aceste loturi – si de ce. Iar daca nu exista diferente, care mai e logica lotizarii?

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   Daca sunt diferite e cel mai grav – pentru ca inseamna ca testarea si autorizarea s-a facut pe ceva diferit fata de ce e livrat pentru populatie.
   Iar daca nu sunt diferite – de ce carantinam doar un lot? Pentru ca ne iau de prosti. Ori le lasi pe toate, ori la interzici pe toate la fel ca Danemarca, Norvegia, Irlanda, etc. Eu m-as lua dupa nordici daca e sa analizam grija reala pentru populatie.

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   Am ramas ultimii prosti care mai cred in loturi.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Din cite am citit, producatorii de vaccinuri au mai multe fabrici in care produc vaccinul respectiv. Se poate intimpla oricind ca un utilaj sa se defecteze iar asta sa influenteze calitatea vaccinului produs, sau un subcontractor al uneia dintre substantele folosite pentru realizarea vaccinului sa furnizeze la un moment dat o substanta care nu corespunde din punct de vedere calitativ (s-a stricat un frigider, au aparut impuritati, etc.). In momentul in care afli, poti dispune ca intregul lot care nu corespunde sa fie retras pentru ca stii in ce zi le-ai produs, la ce fabrica si cu ce loturi de substante componente. Dar daca le-ai amestecat cu tot ce ai produs inainte si dupa accident, eventual lea-i si trimis spre tarile consumatoare, si nu ai cum sa le deosebesti de cele bune pentru ca nu le-ai lotizat, ar insemna sa arunci totul, ceea ce ar fi o prostie.

   0
   0
  • @elenas multumesc

   0
   0
  • #25 Comentariu nou

   @elenas, Vlad,
   Iar in cazul unor loturi este posibil ca o firma concurenta sa gaseasca omul potrivit (sau mai degraba nepotrivit) care sa saboteze lotul respectiv (este difcil sa saboteze mai mult de un lot).
   Daca ne gandim la tehnologia folosita pentru producerea vaccinului Astra-Zeneca, la pretul unei doze si la cine a solicitat in perioada asta omologare de la UE, s-ar putea sa ajungem si la un eventual sabotor.
   Cu o fiola dintr-o anumita substanta, sau un pliculet cu de ‘zahar’, sunt usor de contaminat apa distilata sau saeul fiziologic folosite in procesul industrial de producere a unui lot de vaccin! Noviciok e o neurotoxina, nu produce trombi, dar sunt convins ca nu e singura substanta dezvoltata intr-un laborator ce se ocupa cu asa ceva!

   0
   0
  • #26 Comentariu nou

   Legat de ” lotizare” și alegațiile pe subiect, sunteți foarte simpatici! Cu moderatorul în frunce!
   Orice produs pus în vânzare pe piața este însoțit de date de identificare! Precum un cod EAN, un LOT! O dată de producție, expirare, PAO, STAS, ca pe vremuri, etc. Sunt standarde și reglementări interne și internaționale de când lumea bunurilor de consum!!
   Și vă dați de ceasu rău că de ce are vaccinul LOT!?
   Da de ce are termen de valabilitate? Că pe al meu scria că expiră în iulie?! Da pateul de ce are un termen de valabilitate? Și un LOT, că sa ști de la ce cutie ai făcut enterocolita.
   Oare va analizați/gândiți ce scrieți?
   QED că habar nu aveți să citiți o etichetă de pe un produs!
   Și pariu că nici nu O FACEȚI!
   Temă de casă, Vlad!

   0
   0
 8. #27 Comentariu nou

  Fac pariu ca o sa zica „a fost o eroare materiala”.

  0
  4
 9. #28 Comentariu nou

  Dezamagitor este ca aceaste programari care seamana cu elitismul comunismului, magazine de partid, ferme de partid, hoteluri doar pt. membri carnetului rosu cu seceta si ciocanul, se intampla sub guvernarea unyi partid autodenumit Liberal.

  4
  2
  • #29 Comentariu nou

   „Dezamăgitor” este că nu pricepi că de aprox. 80 de ani s-a practicat chestia asta, iar acum deodată ne așteptăm să dispară.
   Grav este că angajații statului au devenit o specie parazită dominantă. Asta ne arată că „ecosistemul social” este aproape de colaps.

   0
   0
  • #30 Comentariu nou

   Eu ma refeteam strict la partidul ,,Liberal” care, dupa cum se poate constata, a adoptat aceleași metehne din perioada comunismul prin acordarea de privilegii incepand cu vechii ilegalisti.
   Da, de peste 80 de ani Romania e împărțită in doua caste, cea a specialilor si restul fraierilor.

   0
   0
 10. #31 Comentariu nou

  Tot asa s-a intamplat si in Grecia la inceputul vaccinarilor cu membrii si familii ale guvernantilor unde au facut vaccinul peste randul lor.Deocamdata nu se aude altceva.

  1
  1
 11. #32 Comentariu nou

  Sistemul este complet netransparent, lucru explicat clar – in etapa 3 te inscrii la un centru fara sa stii cati ai in fata, fara sa stii care-i capacitatea centrului, deci in concluzie fara sa poti intui cand ai putea ajunge la vaccin —> adica „pe romaneste” te inscrii ca prostul.
  Chiar crede cineva ca cei care fac aranjamentele ii lasa pe „ai lor” sa stea ca prostii ?
  Vlad chiar crezi ca sistemul a facut un pas inapoi? Nu, doar ne-a mai facut o fenta.
  Garanteaza domnul Ciuca ca la acele centre pe 15 martie lista nu se va umple automat cu rudele militarilor din valul 3, abia dupa care se va pune „prostimea” ? … Nu, domnul Ciuca a spus ca vom putea si noi sa ne inscriem pe liste … pe locuri de la „1 milion in sus”.
  Abia cand vor fi transparenti – cand vor pune in sistem situatia de pe fiecare centru – vom putea spune ca presiunea a avut un efect. Scuze Vlad, dar inca suntem batjocoriti.

  9
  1
 12. #33 Comentariu nou

  Domnule Petreanu, pentru corecta informare a celor ce vă citesc, vă rog să aveți în vedere că cele 7.000 de persoane vaccinate peste rând nu sunt, toate, din centrele MApN. Marea lor majoritate sunt din sistemul public, cele mai multe cazuri de posibile încălcări fiind la Institutul Matei Balș, dar acolo nu face nimeni nicio anchetă.

  La Focșani, pentru cele aproximativ 100 de cazuri semnalate, este o anchetă în desfășurare, iar rezultatele acesteia vor fi prezentate public. Toleranța este zero în cazul în care vor fi semnalate încălcări ale Strategiei de vaccinare.

  Cifrele reale, de joi, sunt mai jos. Militarii activi au dat prioritate veteranilor de război și membrilor lor de familie.

  „Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului.
  Diferența până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități).
  Din categoria personalului în activitate, au fost vaccinate 5.315 cadre medicale și personal auxiliar. Facem precizarea că în centrele militare de vaccinare deschise pentru prima etapă s-a vaccinat și personal medical din afara ministerului. De asemenea, au fost vaccinați 1.557 elevi și studenți și 1.835 profesori și personal angajat în instituțiile de învățământ.
  Până la acest moment, au fost imunizați aproximativ 5.000 de veterani de război și pensionari militari eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități), aproximativ 4.500 membri de familie eligibili pentru etapa a II-a (în principal membri de familie ai pensionarilor militari).
  De asemenea, până la această dată a fost vaccinat tot personalul militar participant la misiuni externe și militari aflați în pregătire pentru misiuni în afara teritoriului național, precum și toți militarii care participă la misiuni specifice pe teritoriul național, poligoane, pază și protecție obiective militare, misiuni de transport al personalului unităților sanitare militare, militari din serviciul de luptă permanent, etc.”

  3
  0
  • E link in text la acest comunicat si nici n-am spus ca ar fi doar din MApN, dar multumesc pentru comentariu.

   0
   0
  • #35 Comentariu nou

   Citez din textul dumneavoastră, care lasă de înțeles că în aceste centre speciale sunt 7.000 de cazuri:

   „Presa a mai observat și că ar fi vreo 7000 de persoane vaccinate fără drept, adică peste rând, în aceste centre, de unde o indignare generală”.

   Sunt convins că MS face anchete și la Balș, unde sunt semnalate cele mai multe cazuri de încălcare a strategiei, și peste tot în țară, până la 6.900.

   0
   0
  • Pai sunt, dar nu doar de la MApN.

   0
   0
  • #37 Comentariu nou

   Stiti ce-i pacat domnule Anghel? Ca cifrele de acolo nu sunt mari, adica e clar ca nu s-a sarit calul si cei care nu aveau drept sunt cateva scapari ale unora care inca au „deprinderi vechi”. Practic pot spune ca nu am fost furati grosolan, asa cum isteria din presa poate lasa sa se inteleaga. Eu vad pacatul in faptul ca Ministerul aApararii nu a fost transparent de la bun inceput. E una din metehnele care pe noi ceilalti, creatorii de valoare adaugata si platitori de taxe, ne deranjeaza cel mai tare: de ce considerati ca trebuie sa va ascundeti, de ce ne desconsiderati? Vreti respectul nostru? Nu ar fi corect sa ni-l acordati si dumneavoastra? Transparenta ar fi parte din acest respect. Voi ne aparati, noi muncim pentru voi. Nu putem unii fara altii …

   0
   0
 13. #38 Comentariu nou

  Suntem pe 15 martie si cele peste 30 de centre „invizibile” din Bucuresti raman invizibile … tot doar 13 centre sunt disponibile pentru prostime.
  Intr-o tara care se respecta acesta ar fi motiv de demisie/demitere a domnului Ciuca.

  5
  0
  • #39 Comentariu nou

   Nu stiu cum a fost construit acest sistem de centre de vaccinare. Eu m-am inscris in februarie, fiind persoana sub 65 de ani dar cu afectiuni medicale care ma indreptatesc sa fiu vaccinata in etapa 2, prin call-center (pentru ca in platforma ma considera ca fiind eligibila pentru etapa 3 dupa virsta). Pentru sectorul 1 am avut de ales intre Romexpo si Sanador Victoriei. Am ales Sanador si cam jumatate din cei pe care i-am vazut acolo erau bine sub 65 de ani dar cu diverse boli autoimune, pe care platforma nu ii recunoaste ca avind dreptul la vaccinare in etapa 2. Nu am vazut Sanador pe lista de centre de vaccinare din platforma.

   0
   0
 14. #41 Comentariu nou

  Atata energie cinsumata degeaba. Trebuia sa dea o lege cu 3 articole:
  1. in prima etapa se vaccineaza bugetarii & friends.
  2. in a doua etapa se vaccineaza restul
  3. etapa 1 incepe pe 25 decembrie, etapa 2 cand se termina prima etapa.

  0
  2
 15. #42 Comentariu nou

  Legat de ” lotizare” și alegațiile pe subiect, sunteți foarte simpatici! Cu moderatorul în frunce!
  Orice produs pus în vânzare pe piața este însoțit de date de identificare! Precum un cod EAN, un LOT! O dată de producție, expirare, PAO, STAS, ca pe vremuri, etc. Sunt standarde și reglementări interne și internaționale de când lumea bunurilor de consum!!
  Și vă dați de ceasu rău că de ce are vaccinul LOT!?
  Da de ce are termen de valabilitate? Că pe al meu scria că expiră în iulie?! Da pateul de ce are un termen de valabilitate? Și un LOT, că sa ști de la ce cutie ai făcut enterocolita.
  Oare va analizați/gândiți ce scrieți?
  QED că habar nu aveți să citiți o etichetă de pe un produs!
  Și pariu că nici nu O FACEȚI!
  Temă de casă, Vlad!

  0
  0