Liviu Dragnea are naturelul mințitor

Liviu Dragnea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, marti, 15 mai 2018. Inquam Photos / Adel Al-Haddad

E ceva înfricoșător în naturalețea sfidătoare cu care minte dl. Dragnea.

Așadar, iată, presa află că guvernul pregătește (din nou) o mișelie în privința Pilonului II de pensii: suspendarea contribuțiilor salariaților la Pilonul II și încasarea acestor sume la sistemul public de pensii. Drept pentru care jurnaliștii cer lămuriri direct de la sursă, de la dna prim-ministru Vasilica Dăncilă și de la președintele principalului partid de guvernământ.

Dl. Dragnea neagă, vehement, dar cu joc de scenă.

Urmăriți, mai jos, înregistrarea acestui moment, petrecut la Palatul Parlamentului miercurea trecută. Priviți mimica dlui Dragnea, felul în care interpretează surpriza și indignarea, apoi chiar enervarea față de niște reporteri care îl întreabă despre, chipurile, o aberație.

Sigur, orice politician de succes este și un pic cabotin, dar mi se pare că la dl. Dragnea rolul depășește cu mult personajul.

În fine, după declarațiile, chipurile, indignate ale șefului PSD, 4 zile mai târziu, Mediafax publică un document oficial al guvernului unde scrie, negru pe alb, că suspendarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii este prioritate legislativă (documentul integral aici – v. pagina 45).

Reporter: Se lucrează la un proiect de ordonanță pentru contributivitate zero la Pilonul II de pensii?
Liviu Dragnea: Eu-s mai dur și dna prim ministru este mai elegantă; vă spun, e-o prostie și-o minciună. Asta ca să nu complicăm mult răspunsul.

După ce Mediafax a publicat știrea, au apărut diverse dezmințiri. Cea mai caraghioasă e a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a spus că „este o soluție a Comisiei de Prognoză, nu s-a transpus într-o OUG. Nu suntem de acord cu ea.” Sigur, că d-aia e într-un document oficial al Guvernului, că e „o soluție” a altei instituții, nu?

Obsesia PSD pentru banii de la Pilonul II e veche, doar disperarea de a pune mâna pe ei este în creștere.

Vă reamintesc, încă de la preluarea guvernării după alegerile din 2016 circulă în piață informații despre naționalizarea acestor fonduri, care se apropie de 10 miliarde de euro. La un moment dat, chiar ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a confirmat că urmează desființarea Pilonului II. Când, în primăvara anului trecut, șefa NN Pensiii a avertizat public clienții să fie atenți la deciziile politice ce ar putea afecta fondurile acumulate prin contribuțiile lor, ASF a suprareacționat cu o amendă-record și sancțiuni administrative evident abuzive, care au provocat un proces despre care anticipez că nu se va termina deloc bine pentru staul român. PSD a continuat să lanseze baloane de încercare în ciuda protestelor generale pe care le-a provocat în fiecare caz.

Ca de obicei, de fiecare dată când opinia publică află despre o nouă ticăloșie pregătită de PSD și aliații lui, diverși lideri politici neagă, dezmint, promit că asta nu se va întâmpla – dar, atenție, nu și că n-o să mai se întâmple.

Apoi o luăm de la capăt. Cum ar zice dna Carmen Dan, acest modus operandi este o anomalie cu accente psihiatrice.

PS – citiți-l și pe Moise, care suspectează o premeditare cu un alt scop în toată povestea asta.

Articol din categoria: REVOLTĂ

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu nu am timp și nici răbdare să-i mai ascult pe ăștia de la PSD. Plec, direct, de la premisa că sunt mincinoși. Până acum nu prea am dat greș.

    0
    0
  2. Devine plictisitor subiectul asta – de un an jumatate se tot vorbeste de desfiintarea pilonului 2, de parca peste 20-25 de ani vor mai exista pensii in ue. Sistemul de pensii e falimentar peste tot in ue – se bazeaza pe contributia salariatilor care sustin pensionarii de parca populatia in ue nu e din ce in ce mai imbatranita si natalitate nu e la pamant . E foarte simplu- cine e inteligent incepe sa investeasca de la 30-35 de ani in imobiliare, bijuterii, obiecte de colectie…ca sa-si asigure o pensie, cine nu va muri de foame.

    0
    0
    • #4 Comentariu nou

      Da, peste 20-30 de ani poate nu vor mai exista sisteme de pensii DE STAT, insa cele PRIVATE vor exista mult si bine. Acest Pilon 2 este un hibrid la care preponderent contributia este privata, statul are o contributie din ce in ce mai mica. Astfel ca de ce nu ar mai exista Pilonul 2 daca acesta este preponderent privat?
      Problema PSD este ca nu mai are bani de a plati lunar partea sa de contributie si vrea sa sisteze aceasta plata, restul de contributii private nu are (legal) cum sa le rechizitioneze, eventual iti da variante: treci cu banii la stat sau iti iei sumele platite inapoi.

      0
      0
    • #5 Comentariu nou

      Sigur, coa’, presupunand ca in caz de criza nu iti sunt confiscate direct toate cele zise de tine (cine a mai vazut case confiscate, detinerea de valuta interzisa, aurul confiscat, stabilizare monetara ca sa te lase fara bani in moneda nationala etc), e clar ca daca o sa se prabuseasca economic totul tu o sa gasesti in continuare clienti sa iti vinzi bijuteriile la pretul pe care l-ai investit in ele, clienti ca sa vinzi case sau sa le inchiriezi, ca nu o sa iti dea nimeni in cap ca sa ti le ia pe alea de le-ai ascuns tu in pivnita, ca nu o sa intre peste tine in ferma ta de survivalist ca sa iti fure porcii/gainile pe care cu siguranta la 60-70 de ani o sa le poti apara etc. Pe asta sa te bazezi, sa nu te zbati sa pastrezi un stat decent si organizat, o sa ai succes maxim.

      0
      0
    • @ catavencu – de parca fondurile private ofera vreo garantie, pilonul 2 seamana leit cu celebrul fni din anii 90, fni avand in plus si garantia statului prin cec care garanta banii depusi, ca sa nu.mai zic ca nn cel mai mare fond privat din Romania a dat faliment acum 5-6 ani pe vremea cand ii zicea ing pensii, atunci a fost salvat de statul olandez insa peste 10-15 ani cand majoritari la fond nu vor fi contributiile cetatenilor olandezi credeti ca va mai fi salvat de statul olandez ? In lume sunt o gramada de exemple de fonduri de pensii americane si germane care au dat faliment si acolo vorbim de sute de miliarde de usd nu 7-8 miliarde euro cat a strans pilonul 2.
      @radu – constitutia Romaniei garanteaza dreptul la proprietate, daca vin extremele la putere – comunisti sau fascisti si se schimba constitutia nimic nu mai e sigur si cu atat mai putin fondurile de pensii. Nici imobiliarele sau metalele pretiose pe termen scurt nu-s sigure – oricand poate veni o noua criza imobiliara – insa pe termen lung 25-30 de ani – pretul imobiliarelor cel putin se va tripla iar al aurului si a argintului va creste de cel putin de 5-6x.

      0
      0
    • Esti in confuzie totala si bagi paraziti in discutie. Nu e nicio legatura intre Pilonul 2 si FNI, nu mai tulbura apele aiurea.

      De reasigurare ai auzit?

      Discutia nu e despre privat vs public, oricum. Discutia este despre minciuna permanenta ca metoda de guvernare.

      0
      0
    • #8 Comentariu nou

      Un pic obositoare si superioritatea cu care vorbiti despre acest fond, fara sa fi studiat macar un pic problema. Pilonul II a fost conceput cu mai multe plase de siguranta, puteti sa cautati sa vedeti cum anume se gestioneaza banii. De exemplu, poate nu stiati, dar banii NU sunt direct in conturile fondului, exista o banca intermediara care raspunde in solidar cu fondul si care permite sau nu investitiile fondului. Investitiile posibile sunt reglementate si limitate la o lista de investitii conservatoare. Si asa mai departe.

      Ori dumneavoastra il puneti direct in aceiasi oala cu FNI-ul, unde niste ticalosi smecheri au bagat toti banii direct in conturile din afara si au convins o tanti sa iasa in fata si un un mos ramolit sa semneze o hartie (vorbesc de presedintele CEC), care, evident, ca a devenit hartie igienica mai tarziu.

      Si doi, a va explica cineva mai sus: intelgeti ca nu prea exista salvari individuale intr-o tara care sta sa se prabuseasca. Daca oameniilor muncitori statul le ia 45% din banii prin taxare directe, plus inca 5-10% prin taxarea indirecta (TVA si accize), consumand TOTI BANII ACUM pentru „clientela” (zero investitii in infrastructura) si stiind clar ca nu o sa mai fie bani pentru pensii rezonablile peste 15 ani, rezulatul e numai unul: o tara pulverizata, fara clasa de mijloc. Batranii din tara vor trai mizerabil, la limita saraciei, iar tinerii vor emigra. E foarte posibil ca imobiliarele alea in care ati investit sa nu isi „tripleze”pretul in 25 e ani (really, man?) si sa aveti dificultati majore in a gasi chiriasi. Bonus: e posibil sa ramaneti singur aici, daca aveti copii. Dar nu o sa va plictisiti, o sa aveti activitate, o sa cautati la fiecare 5-6 luni chiriasi si zugravi.

      Nu ma intelegeti gresit, in conditiile date orice om tanar trebui sa economiseasca individual pentru batranete si sa investeasca in ceva banii economisiti, dar ce face PSD acum e criminal pentru tara si o sa ne afecteze major pe termen lung pe toti.

      0
      0
    • #9 Comentariu nou

      da mă, ai dreptate, fondul nu prea e sigur peste 20 de ani, așa că hai să-l fure pesedeul de azi :))))). Minciunile lui Dragnea devin așa, un fel de medicamente homeopatice: nu ajută, dar poate au efect placebo. De asemenea și tu poți păți oricând un accident sau o boală care să te omoare înainte de vreme, nu ar fi mai bine să tranșezi definitiv problema de astăzi? Ca să nu stai cu îndoiala în suflet, zic :))))))))))

      0
      0
    • #10 Comentariu nou

      Pai bine dom’le, cand Valcov si-a bagat averea-n tablouri ati sarit sorosistilor pe el. L-ati cautat si-n cavou! Tatzi vulturii si tate cucuvelele statului paralel. Nu poa’ sa-si mai faca omu’ nicio expozitie in tara asta. Si asta pe timp de „pace”. Oare ce va fi pe timp de „razboi”? Vom vedea-n curand!

      0
      0
  3. #11 Comentariu nou

    Moise e oltean de ai mei din Severin. Dar uneori e așa hazliu. Cum naiba să îi bănuiești de atâta creier și strategie pe cârnaţii ăștia care sunt inteligenţi ca noaptea. Adică ăia din Dec16 au avut în cap să facă tarantele 2 ani și apoi să predea volanul unuia pe care îl consideră fraier, gen Cioloş?
    C’ mon, cu mustața aia de căruţas…

    0
    0
  4. #12 Comentariu nou

    Ceea ce este înfricoșător se află în spatele minciunilor lui Dragnea. Și aici luam in considerare caracterul infracțional al demersurilor sale. De la furt din banii publici la OUG 13 manipularea și fraudarea voturilo

    0
    0
  5. #13 Comentariu nou

    Ceea ce este înfricoșător se află în spatele minciunilor lui Dragnea. Și aici luam in considerare caracterul infracțional al demersurilor sale. De la furt din banii publici la OUG 13 manipularea și fraudarea voturilor până la trădarea intereselor alegătorilor și ale țării.

    0
    0
  6. #14 Comentariu nou

    De ce a fost nevoie de „super-imunitate” pentru membrii CCR? Ce mai urmeaza sa faca acestia?

    0
    0
  7. #15 Comentariu nou

    dragnea era bun ca actor, aproape că nu’ți vine să crezi cum minte

    0
    0
  8. #16 Comentariu nou

    In timp ce toata lumea s-a inflamat pe tema PII LA parlament tocmai a trecut un amendament care permite „penalilor” sa faca parte din guvern.
    Sunt tari consilierii israelieni.

    0
    0
  9. #17 Comentariu nou

    Off topic: m-am implicat recent in discutiile de pe acest blog, dar mi-am dat seama ca sunt doar vorbe in vant. Va propun sa abordam altfel lupta pentru decenta in viata noastra: o rezistenta pasiva, care nu implica organizare, nu implica megafoane, nu implica autorizatii. Va propun fiecaruia sa isi scrie nemultumirile, doleantele, solutiile pe orice suport dispinibil si sa il poarte/afiseze permanent. Va veti recunoaste usor si veti avea surpriza sa vedeti cat de multi suntem care gandim la fel, dar ne este teama/ jena sa o spunem. Meritam o viata mai buna si trebuie sa facem ceva pentru asta, nu numai sa comentam de pe margine.

    0
    0
  10. #18 Comentariu nou

    off topic: m-am implicat recent in discutiile de pe acest blog si mi-am dat seama ca sunt vorbe in vant. Va propun o forma de rezistenta pasiva, care nu implica organizare, megafoane, autorizatii samd. Fiecare sa isi scrie nemultumirile, sperantele, ideile, solutiile pe orice suport si sa le poarte cu el/ea peste tot (veti avea surpriza de a intelege ca suntem multi, gandim la fel si ca vrem acelasi lucru: decenta si respect. Astea sunt atributiile unui stat care isi respecta

    0
    0
  11. #19 Comentariu nou

    Za big picciar e ca de cand au venit astia la guvernare toate zvonurile s-au adeverit iar unele tampenii care au fost oprite au fost oprite doar datorita presei care a sarit si a facut scandal. Altfel ne trezeam cu cine stie ce. Nici o masura fiscala din ce vor astia sa bage n-a fost prezentata in program la alegeri. Oamenii au votat numai cresterile de salarii si reducerea impozitului pe profit ca asta li s-a spus, pe urma au venit si manevrele tinute secret. Au negat ca se umbla la P II dar au redus contributiile, au negat ca se schimba ceva la P II dar au recunoscut ca vor sa suspende contributiile. Pe urma ca il fac optional, iar asta inseamna ca de fapt il boicoteaza (mi-au dat lacrimile cand Dragnea a spus ca romanul are dreptul sa aleaga intre piloane). Lumea a uitat de bulibaseala cu D600 split TVA sau IVG (care urmeaza la anu, alt iures). Deci? Ce mai trebuie sa faca astia ca lumea sa inteleaga haosul in care inotam cu masuri luate de Vilcov de la o ora la alta, cu pdfuri introduse „din greseala” cu masuri luate „din greseala” cu tot? Si apropo NN Pensii tocmai si-a redus comisionul de administrare ca raspuns la atacurile guvernului. Nimeni nu-ti face bani moka, plus ca banii aia sunt ai tai si ai mostenitorilor asa ca cine ataca administratorii de fonduri vorbeste aiurea. Singurul guvern care a arucat tara in haos in timp de pace si cu crestere economica si ca politica externa si ca politica fiscala. E si asta o performanta. Un fel de daca astia ar conduce BMW AG intr-un an ar intra in incapacitate de plata.

    0
    0
  12. #22 Comentariu nou

    Moldovenii care au manifestat in favoarea constructiei unei autostrazi catre Moldova au primit in sfarsit o veste buna: se va face. Dragnea va avea autostrada sudului la el, inTeleorman, pana la Belina.
    Dupa ce l-au votat, moldovenii si-au primit rasplata. I-a scapat de statul paralel, de Soros si de alte ganganii, i-a imunizat si le-a dat privilegii minunate, prin reprezentanti.
    Nu-i asa ca-i minunat?

    0
    0
  13. #23 Comentariu nou

    Răspuns MFE cu privire la absorția fondurilor europene.

    Stimată doamnă,

    Vă mulțumim pentru solicitarea adresată Ministerului Fondurilor Europene și vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră în a oferi orice informație de care aveți nevoie.
    Referitor la întrebarea dumneavoastră privind gradul de absorbție a fondurilor europene, vă comunicăm faptul că la data de 11 mai a.c sumele totale primite de la Comisia Europeană, reprezentând prefinanțări și rambursări aferente programelor operaționale (PO) finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții (PO Infrastructura Mare, PO Competitivitate, PO Regional, PO Inițiativa pentru IMM-uri, PO Capacitate Administrativă, PO Asistență Tehnică și PO Capital Uman) și din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (POAD), se situează la aproximativ 2,65 mld. euro, ceea ce înseamnă cca. 11,5% din alocarea UE aferentă acestora (aprox. 23 mld. Euro).
    Precizăm faptul că procentul de 11,5% nu conține sumele aferente programelor pentru agricultură.


    Direcția Comunicare

    Bvd. Ion Mihalache, nr. 15 – 17, sector 1, București
    Direcția Comunicare
    Tel.: + 40 372 838 694
    directia.comunicare@fonduri-ue.ro
    http://www.fonduri-ue.ro

    0
    0
  14. #24 Comentariu nou

    Păi nu merită și daddy un mic cadou, pentru el și familia lui tradițională? Doar s-a sacrificat în folosul comunității timp de peste 20 de ani, nu credeți că merită și el ceva la schimb, recunoștința noastră sub forma unei autostrăzi care să-l ducă mai repede acasă la Irinuca ce-l așteaptă cu „cina” caldă?

    0
    0
  15. #26 Comentariu nou

    @răspunsul ere pt. D-na Alexandrina Rada

    0
    0