4 ani mai târziu, Victor Ponta recunoaște

Momentul listei cu penali din dezbaterea prezidențială, 12 noiembrie 2018

Să mă laud un pic 🙂

Așadar:

11 noiembrie 2014 (marți). Are loc prima dezbatere televizată Iohannis vs. Ponta, la Realitatea TV. Klaus Iohannis are o prestație lamentabilă. Mai sunt doar 4 zile până la turul al doilea și candidatul PSD e în continuare favorit.

12 noiembrie 2014 (miercuri). Dimineață, jumătate dezamăgit, jumătate furios din cauza evoluției candidatului opoziției, scriu și public un articol în care dau câteva exemple despre cât de simplu ar putea fi contracarat dl. Ponta, doar să se trezească dl. Iohannis. Textul începe așa: „…domnu’ Viorel, am aici o listă cu 37 de baroni penali din partidul pe care-l conduceţi, oameni cu funcţii mari şi greutate, interlopi politici care jefuiesc de ani de zile ţara şi care au sărăcit şi nenorocit un popor întreg. Fiţi atent, eu încep să citesc lista şi mă opriţi dv când nu mai puteţi, şi atunci vă adresez întrebarea. Sunteţi gata?… Iar întrebarea este: de ce ar crede cineva că dv. sunteţi cinstit şi imaculat când toţi şefii pe care vă bazaţi în partid, inclusiv tata-socru, sunt corupţi?” (da, cu link către lista corupților inserat în text, pentru simplitate).

Seara, la B1 TV, are loc a doua dezbatere televizată Iohannis vs. Ponta. Deodată, Klaus Iohannis începe să citească de pe o hârtie lista corupților: „…așteaptă România lui Victor Ponta, cu legea amnistiei şi graţierii, Năstase, Dragnea, Voicu, Andronescu, Şerban Mihăilescu, Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşor Constantinescu. 38 sunt, vă las lista…” Momentul, de mare efect, exact cum mi-l imaginasem: nume după nume, corupt după corupt, penal după penal, în timp ce liderul lor politic ascultă și încasează, fără să poată face nimic, că nu e timpul lui de discurs, asta-i regula. Două minute întregi durează supliciul, care se încheie cu lovitura de grație: Iohannis întinzându-i dlui Ponta lista (înregistrarea video aici, dacă vreți, momentul despre care vorbesc începe la min. 20.50)

Pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale.

Trec 4 ani. Dl. Ponta, îmbrâncit pe scările de la partid și de la guvern de dl. Dragnea, a pierdut aproape totul în politică și încearcă acum să revină, inclusiv cu mici momente de sinceritate care l-ar fi ajutat mai mult, poate, când era la vârf.

23 mai 2018, la Constanța: Victor Ponta își amintește de momentul listei cu corupți prezentată de Klaus Iohannis în a doua dezbatere pentru alegerile prezidențiale: „…m-a durut destul de tare când a ieşit Iohannis cu lista în 2014 şi eu trebuia să îi apăr, deşi eram de acord cu Iohannis”, a spus fostul premier, într-o conferință de presă susținută la Constanța.

Atât voiam să zic 🙂

Articol din categoria: POLITICĂ

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  cine’l mai bagă’n seamă pe ponta?
  parcă e un clovn la circ și încearcă tot felu’ de jonglerii să atragă atenția publicului
  nu era de acord cu băsescu, când era un pisicuț, că nimeni nu e de neînlocuit?

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Sufar de scenarita si iata de ce. Cursul de schimb leu/euro este in crestere, ROBOR este in crestere „Guvernul” merge la BNR sa discute despre implicatii – rezultatul cursul de schimb incepe sa scada – explicatiile „Guvernului”: statul paralel compus in parte din firme multinationale vrea sa faca mai multi bani pe spinarea romanului. Ce am inteles? Dupa ce a discutat „Guvernul” cu BNR cursul se stabilizeaza ca prin farmec si chiar scade. Apare in presa stirea potrivit careia nu mai sunt bani pentru pensii, salarii etc – „Guvernul” face presiuni ca sa se stranga banii pentru pensii prin orice mijloace, inclusiv Pilonul II, etc. Ce am inteles: dupa ce ne-a bagat frica in oase ca nu mai sunt bani de pensii apare salvator „Guvernul” si plateste pensii/salarii, etc. Scorul pana in prezent 2:0 pentru „Guvern” in lupta cu statul paralel care nu-l lasa sa-si duca la bun sfarsit planul de „guvernare”. Acum forfait 3:0 – parlamentari PSD pleaca pentru a se alatura partidului lui Ponta. Ce am inteles: suntem la cursa de atletism 800m plat – iepurele PSD gafaie iar liderul partidul Ponta marseaza spre victorie inca un sezon. Oare cat mai punem „botul”?

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Eu nu pot să uit ingamfarea lui Ponta pe vremea când era prim-ministru. Avea impresia că totul i se cuvine. Nu-i păsa de nimic. În schimb, comparandu-l cu doamna Veorica Vasilica, parcă îl vezi într-o altă lumină.
  Oare peste câțiva ani o să ne pară rău după Veorica?
  Doamne ferește!

  0
  0
 4. #7 Comentariu nou

  Conceput in „laboratoarele bolsevice” ale PSD si crescut de Nastase, Ponta a fost alternativa „elitista” a conducerii PSD agreata atat de baronii extrem de puternici cat si de dinozaurii care voiau sa dea impresia ca partidul se reformeaza. Aceasta reinventare a PSD trebuia sa ascunda atat trecutul tenebros al nomenclaturistilor cat si combinatiile mafiote ale parvenitilor.
  Din intamplare la Ponta a inceput sa apara un comportament „deviant”. Desi se straduia sa faca pe placul tuturor, de fiecare cand era pus sa minta, in fiecare minciuna ii aparea o contradictie care il trada. Niste rudimente de constiinta ale lui Ponta reuseau sa ridice mari semne de intrebare printre lighioanele pradatoare din partid. De aceea putem spune ca intr-un fel Ponta a fost primul premier dat jos de propriul partid. Daca in acele vremuri inca se mai acopereau mizeriile acestui partid prin metode sofisticate acum se pare ca oroarea este confundata cu onoarea.
  Acum PSD ne spune in fata ca noi impreuna cu toata lumea civilizata suntem prosti.

  0
  0
 5. #8 Comentariu nou

  Ar fi interesant de actualizat respectiva lista. Am impresia ca se face din ce in ce mai mica, aproape de dimensiunea unui biletel, nu roz ci foarte maroniu.

  0
  0
 6. #9 Comentariu nou

  🙂 tare.

  0
  0
 7. #10 Comentariu nou

  Dar cati din lista aia au fost achitati sau scosi de sub urmarire penala? Ca ii uram pe unii pe altii nu inseamna ca sunt vinovati. Sigur ca si dosarele si sentintele la noi incep sa fie indoielnice. Apropo si de faptul ca da, judecatorii dau sentinta nu procurorii, s-a vazut cat de independenti au fost unii judecatori si cum au fost introdusi in completele de judecata. Avem o problema. Cat despre Ponta, e bun. E alunecos, te minte in fata fara sa-i tremure un muschi pe fata, te face c-o pereche de treiari. La noi daca unu e acuzat e deja vinovat. Trebuie sa facem eforturi sa trecem peste blocajul asta psihic. Dar frica sa nu tabare lumea pe noi daca am zice altfel ne face sa ne abtinem. Nu bun. De ex daca zici ca Udrea e nevinovata toti dau cu pietre 😀 Sa vedem daca o achita ce vor urla dusmanii (deja i-au ridicat sechestru intr-un dosar), ca dupa achitarea lui Ponta lumea s-a cam bulversat.

  0
  0
 8. #11 Comentariu nou

  Fain !… Vezi ce înseamnă să fii un blogger de succes ? :))… (asta mă întreb pe mine, că tu…știi ! :)…

  0
  0