Marea Evadare cu ajutor de la Guvern

The Memoirs of Joseph Grimaldi

Care e problema cu amnistia?

Șterge cazierul și toate consecințele juridice (inclusiv confiscarea bunurilor dobândite ilicit), clasează toate anchetele și oprește toate procesele în curs pentru infracțiunile la care se referă amnistia respectivă. Deci „albește” dosare de-a valma.

Mai mult, amnistia „iartă” chiar și faptele nedescoperite încă. Practic, victoria borfașilor cu ajutorul călătoriei în timp.

Care e problema cu amnistia dată prin Ordonanță de Urgență?

OUG intră instantaneu în vigoare, nu trebuie promulgată de președinte și nici dezbătută de Parlament (în primă fază) și nu poate fi atacată la CCR decât de Avocatul Poporului (Victor Ciorbea, haha).

Care e, deci, chichirezul?

Ascunderea câtorva politicieni corupți în marea turmă a miilor de infractori ce sunt făcuți scăpați prin decret.

În contextul actual din România, amnistia nu este un act de clemență (grațierile individuale sunt acte de clemență), ci un act de complicitate premeditată a guvernanților cu infractorii.

Articol din categoria: REVOLTĂ

38 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  complicitate premeditată a guvernanților si a poprului cu infractorii, pentru ca guvernul a fost ales de un parlament votat de popor.

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Un popor de complici si de infractori.
   Cam dura perspectiva asta.
   Doar un popor de saraci si de prosti care au pus botul la promisiunile ( cu sau fara acoperire) unor infractori. Care nu am auzit sa fi mentionat vreodata de gratiere in timpul campaniei. Si daca dupa Martea neagra nu au putut vedea venind asta, gratierea fireste, cei multi si prosti isi merita soarta.
   Si uite asa devine de actualitate videoclipul ala stupid cu Alinuta care nu il lasa pe Liviu sa fure tara.
   Mda..fara alte comentarii si fara speranta.
   Ne vedem la Bucuresti in fata la guvern.

   Ps. Am 3 locuri disponibile in masina de la Constanta.

   0
   0
 2. #3 Comentariu nou

  Asa, complicitate a guvernantilor cu infractorii. Pai guvernantii sunt infractori! si populatia e ok cu asta. Amnistie sa fie!

  0
  0
 3. Draga Vlad,
  Romania este un caz on-hold (ca sa nu spun pierdut). Nu ca indivizi, care in marea lor majoritate sunt niste frumosi.
  Ci ca stat. Romania nu este un stat, ci o impostura. Si asta nu de la Guvernul Grindeanu incoace. Dar cel tarziu la Guvernul Sorinel ar cam trebui sa ajungem la aceasta concluzie.
  Traim intr-o permanenta stare de minciuna, de adevaruri valabile doar pe foaie, iar statul este organizat si condus de oameni care nu si-ar gasi vreun loc in afara acestui sistem circular.
  Nu este vorba aici despre pierderea sperantei in vreun fel. Ci doar de asumarea acestei stari de fapt pentru a putea construi ceva ulterior.

  0
  0
  • „Nu ca indivizi, care in marea lor majoritate sunt niste frumosi.” – lol, era sa scuip cafeaua pe tastatura … asa e, Romania e plină de oameni „frumoși” … credincioși, politicoși, toleranți etc.
   Mergea si-un citat din Puric, zic.

   0
   0
  • Din Puric sau din Yohanna Grace, că și ei îi plac oamenii frumoși din România.

   0
   0
  • Canadiene, imi este frica de oamenii care nu simt ironia decat daca e pusa cu ghilimele 😉
   Ca sa intelegi si tu: I was being ironical, you know, made out of iron 🙂

   0
   0
 4. Prevad miscari de strada, chiar si cu zapada asta

  0
  0
 5. #10 Comentariu nou

  Exista vreun proiect de OUG in aceasta privinta?

  0
  0
 6. #11 Comentariu nou

  In locul lui Iohannis as conduce toate sedintele de Guvern de anul asta. Constitutia ii da dreptul.

  0
  0
  • #12 Comentariu nou

   Fără limită? Ar fi tare faza. Dar Iohannis este cam leneș, nu cred că s-ar înhăma

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   Fals!
   ARTICOLUL 87(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

   0
   0
  • #14 Comentariu nou

   @curly: in sedintele care discuta probleme de „ordine publica”, printre altele.

   0
   0
  • #15 Comentariu nou

   Mai mult !! : Decizia Curtii Constitutionale, reliefata in avizul consultativ numarul 1 din 5 aprilie 2007 :
   ” Curtea reţine că participarea Preşedintelui României la şedinţele Guvernului constituie, între altele, un mod de consultare a Guvernului, ca şi un mijloc de veghere la buna funcţionare a acestei autorităţi publice, prerogative ale şefului statului prevăzute de art.80 alin.(2) şi art.86 din Constituţie. În exercitarea acestor prerogative, Preşedintele are LIBERTATEA SA PARTICIPE LA ORICE SEDINTA a Guvernului. Analiza cuprinsului art.87 alin.(1) din Constituţie nu relevă vreo interdicţie în privinţa participării Preşedintelui României la şedinţele Guvernului, ci opţiunea acestuia de a participa, fie la şedinţele în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării sau asigurarea ordinii publice, fie în alte situaţii, la cererea primului-ministru.
   “Având în vedere aceste considerente, Curtea constată că Preşedintele României poate, în virtutea prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime opinii şi opţiuni politice, să formuleze observaţii şi critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi a exponenţilor acestora, să propună reforme sau măsuri pe care le apreciază dezirabile interesului naţional. Opiniile, observaţiile, preferinţele sau cererile Preşedintelui nu au însă un caracter decizional şi nu produc efecte juridice, autorităţile publice rămânând exclusiv responsabile pentru însuşirea acestora ca şi pentru ignorarea lor. În orice caz, exercitarea de către Preşedinte a unui rol activ în viaţa politică şi socială a ţării nu poate fi caracterizată ca un comportament contrar Constituţiei. “

   0
   0
 7. #16 Comentariu nou

  Prin prisma a ce se devoaleaza in aceste zile, prin acuzatii de politie politica, prin implicarea ILEGALA din 2005 a SRI in anchete penale, brat la brat cu procurori DNA, fapt recunoscut de CSAT, avem din ce in ce mai mult imaginea Statului Mafiot construit de Bas!
  De fapt, toate dosarele construite de DNA,din 2005 si pana acum, sunt nule de drept, ale incalcand grav Constitutia Romaniei!
  Drept urmare, sunt absolut necesare masuri grabnice:
  1. desfiintarea DNA
  2.desfiintarea SRI ca structura anti-statala, militarizata, urmasa fostei Securitati.
  3.infiintarea unui serviciu de informatii 100% civil, format din absolventi si sefi de promotie de la :cibernetica, informatica, matematica, litere, medicina, limbi straine, psihologie.
  4.o lege a gratierii pt. pedepse minore de sub 3 ani
  5. o lege a amnistiei pt. toti cei cercetati in mod ilegal de DNA, din 2005 pana in prezent
  6.o lege a gratierii a tuturor celor condamnati pe dosare fabricate de DNA, din 2005 pana acum
  7. condamnarea tuturor vinovatilor de aceste grave incalcari ale Constitutiei si condamnati pt. Atentat la Siguranta Nationala! Pt. unii chiar si Inalta Tradare
  8. o lege a raspunderii magistratilor cu sanctiuni severe patrimoniale si pana la excluderea din magistratura
  9. redefinirea codurilor penale si de procedura penala
  10. revenirea la numirea de catre Parlament a procurorului general, al membrilor CSM&CCR-asa cum era pana la tirania instaurata de Bas&Macovei in 2005

  0
  0
  • #17 Comentariu nou

   Me, nene, Romania e o tara furata din greu de 25 de ani. Nu cu sacul, nu cu roaba, cu camionul, cu vagonul, cu trenul. Prin 1000 de metode, toate legate de avutul public, spre exemplificare doar cateve:

   – cumperi tranformatoare vechi de la mafia tiganeasca si le vinzi ca noi catre stat (Fenechiu)
   – cumperi drepturi de cesiune asupra unor terenuri revendicate cu 700.000 de euro, comisia care se ocupa de retrocedare isi da seama brusc ca ti se face o nedreptate si estimeaza ca terenul face 60 de milioane de euro (Alina Bica, Cocos, Udrea, Oltean,), bani pe care ti-i da in regim de urgenta
   – cumperi cu 100.000 de euro pachetul majoritar al unei firme de stat care detine 4 ha de teren in Baneasca si zecii de mii de metri patrati costructie. La licitatie mai vine doar directorul firmei, pe persoana fizica. Si saracul ala da mai putin de atat (Voiculescu – ICA)
   – cumperi zeci de mii de licente Windows, iar pretul final de achizitie e cu 40% mai mare decat pretul en-detail, de la magazin! Zecile de milioane rezultate sunt impartite frateste intre toate guvernele din 2004 si pana in 2010

   etc etc etc, Chiar nu am timp si chef sa umplu zeci de mii de pagini.

   Si acum vii dumneata si ceri „dreptate” pentru Voiculescu, Nastase, Fenechiu, Udrea, Ghita si compania. Ca sunt victime, nimeni nu e vinovat, faptele nu exista, sunt dosare politice. Nu s-a furat nimic din tara asta!

   Nene, nu e un pic cam prea mult?

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   Excelent spus. Eu as mai adauga:
   – confiscarea fabricilor, a proprietatilor imobiliare, a banilor din conturile bancare, si a terenurilor agricole de la toti strainii, precum si expulzarea acestora din tara fara nici un fel de despagubiri. activele confiscate vor fi donate PSD-ului(cunoscut ca si ciuma rosie intre cunoscuti). cash-ul va fi folosit pentru ridicarea unei statui a carui inaltime va fi mai mare cu minim 10% decat a colosului din Rhodos. un picior al statui va fi amplasat la Tr Magurele celalalt la Alexandria.
   cu restul banilor se vor achizitiona servicii de curatenie si menaj casnic(creare locuri de munca) pentru persoanele care si-au pus viata in slujba poporului si nu mai au timp sa faca aceste activitati in micile lor casute mizere.(ex. Dl Dragnea, Dl Oprisan, Dl Mazare, Dl Nastase…etc)
   – o atentie deosebita o vom acorda angajatilor romani din multinationale si oengeuri. acestia vor fi angajati conform calificarii lor, mai precis vor redeschide minele(de preferat cele cu minereu de uraniu).
   – se vor inchide toate posturile TV cu exceptia TVR care acum este gratis datorita geniului D-lui Dragnea.

   mihai – bolsevic nenorocit ce esti. de maine te cautam si venim dupa tine. te impachetam si te trimitem acolo de unde ai venit. in mai multe colete.
   – confiscarea hypermarketurilor cu tot cu stocuri. acestea vor fi impartite in mod gratuit catre cetatenii romani cu venituri mici, foarte mici dar cu pensii speciale. prioritate vor avea cei care au carnet PSD.

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Pt. neavenitii care s-au nascut ieri:un principiu fundamental de Drept spune asa: orice act de cercetare si condamnare bazat pe incalcarea legii sau de catre persoane fara atributiuni juridice este lovit de nulitate absoluta!
   Asa ca hai siktir cu implicarea securistilor in actul de justitie pe baza unui act ilegal si secretizat al CSAT din anul 2005, conceput de Bas in stare de delirium tremens, da?!
   Justitia se face doar in baza Constitutiei, nu a baselii cronice!

   0
   0
  • pleacă mă d-aci cu gogoșile astea

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   Mihai, tie chiar iti place sa sustii hotia? Adica bani din banii tai sau dus la stat in activitati de infractiune a unor oamenii politici, si tu-i sustii. Tu crezi ca Romania o s-o duca mai bine cu hoti si infractori la putere? Zi-mi mie cat bine ti-au facut Elena Udrea, Ghita, Dan Voiculescu… pentru ca merita sa-i sustii, sau sa le aperi improbabila nevinovatie… Mai ales ca astia sunt jumatate din toti condamnatii pentru ca ei se bucura ca niste ingeri de imunitate parlamentara… Si ce are Basescu cu asta… si-a pus propriul frate la puscarie din interes? Nu inteleg de unde atata iubire pentru infractori si oamenii care te fura la acest popor.

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   Mai, nea mihai, inalta tradare deja au scos-o ei din codu penal, la fel si atentatul la siguranta nationala, parca si raspunderea ministeriala.
   Magistratii, in toata lumea, sunt independenti si, in plus, dau examen ca sa ajunga acolo (spete si legislatie si elemente de logica, precum s.a. -integritate morala, familie onorabila etc)
   Procurorii generali si membrii CSM si altii ar trebui sa dea si ei ceva examene, sa prezinte o agenda de propuneri si sa faca totul pt a o duce la indeplinire!
   Parerea mea!
   Iar tu, dl. mihai, hai sictir!
   Mars si cultiva ceva rosii sau ardei!

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Ai auzit?
   La munca cu tine!

   0
   0
 8. Și apogeul ar fi ca după ”albire”, Dragnea să vină și să spună că guvernul Grindeanu și-a depășit atribuțiile din program și deci trebuie să tragă pe dreapta. Iar el, ca un Gandalf cel Alb, se va mai sacrifica o dată pentru popor, înhămîndu-se la ce-i mai greu. #godragnea.

  0
  0
 9. #25 Comentariu nou

  Fals!
  ARTICOLUL 87(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

  0
  0
  • #26 Comentariu nou

   Păi eliberarea a 8000 de pușcăriași nu ține de ordinea publică?

   0
   0
  • Nu-s 8000 ci doar cam 3 000 si nu e vorba sa fie gratiate infractiunile cu violenta. iohanis a avut noroc ca grindeanu e un gentleman,altfel se putea trezi tinut la usa, presedintele poate participa la sedinta de guvern doar invitat in prealabil de prim-ministru.

   0
   0
  • toate pedepsele, inclusiv alea cu violență, grațiată jumătate din pedeapsă la deținuții cu vârsta de peste 60 de ani sau cu copii mai mici de 5 ani.

   Noroc cu președintele.

   0
   0
 10. #29 Comentariu nou

  ,,…ci un act de complicitate premeditată a guvernanților cu infractorii” și o preocupare legislativă pe care nu guvernul trebuie să o aibă, ci parlamentul

  0
  0
 11. #30 Comentariu nou

  Pentru că în funcție de sursă, informația este mai mult sau mai puțin incompletă vin cu următoarea întrebare: Nu cumva în această ordonanță de urgență se prevede și aducerea prejudiciilor la bugetul statului?
  Pentru că în cazul acesta poate ar avea o noimă. Știu că italienii sau turcii au făcut treaba asta cu ceva timp în urmă și au rotunjit bugetul de stat cu foarte mulți bani

  E posibil să mă înșel, dar mă spăl pe cap cu șampon, nu cu televiziuni și bloguri.

  zi faină!

  0
  0
 12. #31 Comentariu nou

  Imi face o deosebita placere sa va zic „v-am zis eu” cu participarea presedintelui la sedinta de Guvern. Aici ati citit-o prima data, corect? 🙂 #goklaus

  0
  0
 13. #32 Comentariu nou

  Presupunând că scopul schimbărilor este așa zisa „aglomeratie din penitenciare” și sunt bine intentionate, proiectele sunt prost gandite. Că de obicei in această țară, se caută soluții pentru efect și nu pentru cauză. Deci dl ministru îți apreciem intențiile, dar chiar și dacă un exercițiu de imaginație și le consideram bine intentionate, sunt greșite.

  0
  0
 14. Dragnea si grindeanu tocmai s-au intalnit cu trump, iohanis nu are nici un fel de contact cu presedintele ales al americii,

  0
  0
 15. #35 Comentariu nou

  imi place desenul;
  in’92 ar fi avut hoteluri,benzinarii,hectare agricole,de vanatoare,BANCI cu bani,nu de lemn…..

  0
  0
 16. Iari a fost,chiar dupa definitie, o tentativa de lovitura de stat in care seful armatei – iohanis si o minoritate in strada au incercat rasturnarea unui guvern legitim rezultata dupa alegerile din decembrie,nu e nevoie neaparat ca tancurile sa fie in strada. De altfel modelul asta de tentativa de stat e destul de frecvent in america de sud – probabil de acolo s-au inspirat serviciile romanesti

  0
  0
 17. #37 Comentariu nou

  Oameni buni!
  Ce mai gargara! E clar ca au vrut sa ne bage pe gat orodonantele; gratierea cu dedicatie a unor politicieni penali, dezincriminarea unor infractiuni specifice politicienilor, pastrarea averilor penalilor, lipsirea procurorilor de „arma” denuntului.
  Si nu au renuntat! Vezi „visul” loviturii de stat, turbarea televiziunilor pretene si tovarase!
  Propunerea ministrului justitiei, e clar ca nu a fost redactata de vreun jurist, macar mediocru, ca nu ar fi aratat, s-ar fi exprimat asa, alandala….
  Astia sunt o gasca de infractori ajunsi la conducerea statului roman!
  Mi-e groaza ca trebuie sa ii dau dreptate lui Base….”asa prosti….” dar, adaug eu si hoti!
  Singur explicatie este ca Dragnea e oltean! Si astia, din armata, cei cu o oarecare varsta stiu, isi doreau musai o tresa macar….si pupau, linguseau, lingeau numai sa obtina o tresa (caporal) pe cand merg acasa, sa se arate ei ce buni soldati sunt! Altfel nu imi explic de ce il manaca pe el in ….ur sa apara la TV, sa se razboiasca cu toata lumea, sa scota prostii pe gura!
  Problema e ca intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, putem scapa de hotii astia….dar ce punem/ alegem in loc? Ca m-am saturat sa stept bunastarea intr-un viitor mai bun (intr-o viata viitoare!).

  0
  0