„Nucleara” lui Turcescu, posibilă secvenţă de detonare

Citiţi şi analizaţi următoarea secvenţă:

Mai întâi de toate, reţineţi că marţi la orele 24.00 s-a închis lista de candidaţi la preşedinţia României. De-acum nu mai poate apărea nici un alt nou candidat. Dar pot dispărea dintre cei care s-au înscris deja.

Fapte:

shutterstock_121022623– La începutul lunii septembrie, Traian Băsescu lansează bomba ofiţerului acoperit printre candidaţii la preşedinţie din toamna asta. Presa verifică şi anunţă că ar fi o ilegalitate doar în cazul în care persoana respectivă era agent activ şi magistrat în acelaşi timp (judecător, procuror) sau deţinea, simultan, şi o funcţie de demnitate publică. Se fac speculaţii, se lansează fumigene.

– Traian Băsescu, intervievat de Robert Turcescu, spune că „va trebui rapid o hotărâre judecătorească”. Nu dezvoltă ideea.

– Robert Turcescu, principalul comunicator al preşedintelui, preia şi întreţine subiectul, face scenarii, publică şi retrage „informaţii”. Rând pe rând, candidaţii neagă că ar avea vreo problemă în acest sens, cu mai multă sau mai puţină vehemenţă. Victor Ponta e confuz şi evită răspunsuri directe.

– Într-un interviu cu MRU, pe 11 septembrie, Robert Turcescu face aluzii la „nucleara” ce urmează să explodeze în această toamnă şi întreabă insistent ce s-ar întâmpla dacă un ziarist ar expune un ofiţer acoperit care a încălcat legea prin implicarea în magistratură sau politică. MRU arată că, într-un asemenea caz, Parchetul s-ar autosesizează imediat iar cazul ar ajunge automat în instanţă.

– Întrebat la TVR când va da numele ofiţerului acoperit dintre prezidenţiabili, Traian Băsescu spune doar că „are o anume planificare”.

– Duminică seară, Robert Turcescu îşi aruncă pe fereastră întreaga carieră, publicând nişte „documente” neconvingătoare pe blogul său şi recunoscând în direct la B1 TV că el însuşi este ofiţer acoperit; anunţă că iese din viaţa publică; face referiri insistente la nevoia unui „judecător drept”. Lumea interpretează asta ca fiind o teamă a lui de Justiţie şi o eventuală pedepasă pentru auto-deconspirare, nimeni nu face vreo legătură cu semnalele anterioare ale lui Băsescu despre nevoia unei sentinţe rapide. Blogul lui devine inaccesibil. Robert dispare. Culmea, nici o televiziune nu-l caută, nu plasează vreo echipă în faţa casei lui.

– Marţi, se încheie înscrierea candidaţilor la BEC (inclusiv cu o candidatură neaşteptată şi mai degrabă scandaloasă din partea şefului SIE, susţinut de naţional-comunistul colonel Dogaru). Se reactivează blogul lui Robert Turcescu.

Posibilă dezvoltare:

– Pe blogul lui Robert Turcescu apar (mâine, poimâine, cine ştie? Un moment de mare eficacitate ar fi cât Ponta e încă în SUA) dovezi care-l plasează pe Victor Ponta în afara legii, ca agent activ în magistratură.

– Parchetul se autosesizează. Cazul Ponta ajunge în instanţă. PSD nu-l mai poate înlocui în cursa pentru Cotroceni, pentru că înscrierile s-au încheiat deja.

– Ponta renunţă la candidatură sau

– Ponta rămâne în cursă şi devine ţinta unui tir total sau

– Chiar şi în aceste condiţii, Ponta câştigă, dar are o vulnerabilitate majoră în chestiunea procesului deschis şi suspendat (să mă ajute un jurist aici, nu ştiu dacă un proces se suspendă în cazul alegerii ca preşedinte).

– PSD pierde, de fapt, alegerile (din nou). Nucleara îşi face efectul. Băsescu îşi gravează o sticlă de whisky cu dictonul finis coronat opus şi pleacă, în sfârşit, de la Cotroceni, într-o binemeritată (pentru toată lumea) vacanţă.

E doar o presupunere, să ne înţelegem. Doar o propunere de discuţie, da? Se prea poate să nu se întâmple nimic din toate astea şi totul să se fâsâie lamentabil zilele următoare.

Din toată secvenţa, elementul care nu se lipeşte este auto-devoalarea lui Turcescu. Nu se încadrează în scenariul iniţial. Nu era nevoie ca el să fie scos din joc pentru difuzarea posibilelor dovezi compromiţătoare despre presupusul candidat acoperit. Nu pot decât să presupun că tabăra adversă a intuit jocul şi a încercat să elimine pionul înainte ca acesta să promoveze ca regină. După ce vor apărea dovezile – dacă vor apărea – contraatacul va fi pe lipsa de credibilitate a lui Turcescu.

Sau poate e altceva. În marile scamatorii ale serviciilor secrete e mult fum.

Articol din categoria: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

88 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dar daca… un jurnalist nu poate devoala un agent acoperit, dar un agent acoperit, da?

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Oricum Turcescu a devoalat altceva. Faptul ca suntem in Kafka, frate… 🙂

   Pentru o presupusa democratie chestia cu secretul si secretomania depaseste orice logica (asta daca lasi deoparte puseurile securisto-patriotarde…).

   Zice unul, senator parca: daca se declanseaza urmarirea penala impotriva lui Turcescu, nu vom sti niciodata, ca e secreta. Pe cale de consecinta si judecata va fi tot secreta. Urmata de o sentinta si o condamnare, secrete si ele. Deci Turcescu va disparea de acasa, in mod secret pentru o perioada secreta de timp… Kafka, nu?! Sau Stalin?!

   0
   0
 2. #3 Comentariu nou

  E posibil sa nu se mai detoneze nimic.
  Eu pe Ghise il banuiam 🙂 dar, cum i-a luat Mele caimacu’ cu semnaturile de la Dogaru, nu mai apuca saracu’ sa rupa usa la BEC…

  0
  0
  • N-are nici un chichirez dacă nu e Ponta sau măcar Iohannis. Nu faci un asemenea montaj pentru un candidat precum alde Brânză, de exemplu. N-ar fi nici o brânză 🙂

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Pentru Iohannis se pare ca „nucleara” era cu ANI si 25 septembrie.
   Deci Ponta. (speranta moare ultima 🙂 – dupa luminita…)

   0
   0
  • Dacă iese şi Iohannis, să ne gândim cine intră în turul 2… E? 🙂

   0
   0
  • #7 Comentariu nou

   Daca ii iese jocul lui TB, cred ca intra cine trebuie. Nu E… 🙂
   Daca nu ii iese, asta e…
   Dar cine dracu stie care ii e jocul lui Base ?! 🙂

   Parerea mea e ca fost mai mult sah decat table…

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   finis coronat opus

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   Dar daca Turcescu a facut dezvaluirile pentru a strange/intruni comisiile de ancheta? Si in final sa se dovedeasca ca a fost o farsa deconspirarea proprie si de fapt (cu comisiile constituite) adevarata „nucleara” sa fie Ponta… Avand comisiile gata constituie vor fi nevoiti sa se macelareasca din interior. Sa fie un „Cal Troian”?

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   Cica ar fi vorba despre Moliceanu… Era mai misto cu Ghise 🙂
   Daca e asa, e un mare fâssss… Sau brânza, cum ziceai.

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   Un asemenea „montaj” nu ar trebui sa produca efecte asupra celor inzestrati cu un nivel decent de inteligenta: practic, niste mizerabili intriganti gen basescu sau turcescu, impreuna sau separat, incearca sa prosteasca o lume intreaga. Evident, motivatia unui basescu nu este „interesul national” (de grija caruia nu mai doarme noaptea decat dupa doua sticle de „tarie”), ci dorinta de a-si promova „protejata” (ca sa nu o numim altfel, tot cu „p”), de a-i crea un culoar mai larg de „6%” spre Cotroceni (si o asigurare de viitoare imunitate in fata justitiei pentru propria persoana): parca alta lansare/parasutare ar avea Udrea in cazul in care, de exemplu, un Iohannis ar iesi din joc. Cea mai simpla (si eficienta) modalitate de a demonta(!) un asemenea „montaj” ar fi tocmai votul: orice (sau aproape orice), numai Udrea, nu. Este, intr-adevar, necesara o „binemeritata vacanta” pentru alde basescul, dar este important si locul in care respectivul si-o va petrece.

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Inainte de toate/orice; la inceput!
   Desi e mult uzitat „mai intai” cu sensul de „la inceput”, si adesea folosite impreuna, (pleonasm), intai de toate sau mai intai de toate, ca si „am decat…”zgarie” ingrozitor!

   0
   0
 3. #13 Comentariu nou

  Ce bine ar fi de-ar fi asa 🙂 ce bine.

  0
  0
 4. #14 Comentariu nou

  Va faceti griji(sau sperante dupa caz)degeaba.PSD este un partid de sorginte bolsevic si el nu reactionaeaza la argumentele legii,bunului simt sau la sistemul de functionare democratic.In fond nici un partid nu se naste din bun simt.El isi vede de drum precum ursul ce nu baga in seama cainii care il latra.Paradoxal,caci rolul ursului vine tocmai de la originea etica a PSD(sau PCR)-maica Rusia-ce este deseori comparata cu un urs.PSD mimeaza tot mai greu si cu tot mai putina tragere de inima rolul de partid tolerant al pluripartitismului si trage gafaind excitat cu ochiul catre Kremlin unde se reinstaureaza cu pasi rapizi dictatura grobiana tipic ruseasca.PSD mai are nevoie de ceva bani pentru niste praf in ochii prostimii si pentru baronetul propriu dupa care are planul propriu de functionare pe energii interne asa cum a mai facut pe vremea cand se numea PCR si zbiera prin gura „carmaciului”ca nu doreste „amestec in treburili interne”,ci doar bani fara conditii(si daca se poate si nerambursabili si/sau fara dobanzi),desigur mai putin al Moscovei ca astia nu au deloc de gand sa se puna rau cu rusii cum a facut Ceasca.Asa ca PSD va”castiga”oricum elegerile si isi va vedea de drumul lui cu Ponta in frunte pentru ca ei vor mai disperat ca niciodata sa ia sfarsit statul de drept unde bosii locali nu-si mai pot face mendrele fara frica de puscarie.Legile vor trebui sa aiba o raza scazuta de actiune si sa se limiteze la maruntei si fraieri,sa nu mai deranjeze „smecherii” sistemului,in fapt de aici toata disperarea si incrancenarea cu care baronetul lupta pe viata si pe moarte pentru aceasta campanie,pentru ei ar fi ori sfarsitul groazei,ori inceputul sfarsitului.Daca Occidentul si-a pierdut interesul pentru pozitia geostrategica a Romaniei,sau doarme linistit intr-un pat leganat de propriile slabiciuni si nesimtiri,tara va reajunge in turbinca lui Ivan cel putin pentru inca o jumatate de secol.

  0
  0
 5. #15 Comentariu nou

  Plus George Maior anul trecut in EVZ: dezbaterile din campania electorala vor fi mult mai dure (citat aproximativ) decat in 2009. Plus Victor Ponta luni, dupa marturisirea lui Turcescu: Cine se baga in troaca, il mananca porcii si e valabil si pentru alti apropiati ai domnului Basescu. Deci „va urma”

  0
  0
 6. #16 Comentariu nou

  Dar daca ANI il face si pe Iohannis sa se retraga undeva pe joi, vineri? Fara Iohannis si Tonta, Melescanu e presedinte pentru doi ani!

  0
  0
 7. #17 Comentariu nou

  „contraatacul va fi pe lipsa de credibilitate a lui Turcescu.”..
  Ar fi destul de firav un asemenea contraatac pentru ca nu Turcescu va fi in discutie ci documentul/dovada adusa de el (probabil) in devoalarea „agentului”. Daca dovada e beton, o poate aduce si un boschetar, bomba e detonata , au de luptat cu efectele nu cu mesagerul.

  0
  0
 8. #18 Comentariu nou

  Gabriel Marinescu, foarte bine spus!

  Daca zboara si Iohannis, alaturi de Ponta, prima sansa o va avea tot candidatul mafiei, spre care vor fi dirijate (au antenele grija) voturile celor x milioane si jumatate de cretini, enervati ca li se ia din nou jucaria de sub nas, ca la referendum.

  0
  0
 9. Cum ar fi să îi fie retrasă candidatura lui Ponta, căci şi el se află în incompatibilitate, având două funcţii, nu?

  Dar, cum ar fi să fie declarat şi Klaus incompatibil şi să îi fie şi lui retrasă candidatura?

  Macovei, Udrea şi Tăriceanu în top 3 pentru postul de preşedinte. No, cum s-ar schimba totul. Căci, ştim sigur, Ponta şi Klaus sunt de pe acum în turul 2, în condiţiile actuale.

  0
  0
 10. #20 Comentariu nou

  „totul să se fâsâie lamentabil zilele următoare.”
  Asta se va intampla in Romania.
  In Germania,ministrul invatamantului,o apropiate a lui Merkel este descoperita cu plagiat la lucrarea de doctorat.Isi da demisia.In Romania,primul ministru,cu acelasi pacat ramane in functie.
  Trei europarlamentari sunt prinsi cu matza’n sac.Doi isi dau demisia,al treilea,roman bineinteles,ramane in functie.

  0
  0
 11. #21 Comentariu nou

  Oricum de ieri a inceput sa mearga fabrica de fum si ceata.
  Se ridica ode ofiterilor acoperiti, se citeaza fapte de vitejie omitandu-se cu grija un lucru: faptul ca ei erau acoperiti pe teritoriul altor state.

  Ce nu se intelege de catre acest popor securistoidizat este ca la intern, intr-o societate normala, nu pot exista ofiteri acoperiti. Pot fi informatori, trompetisti, turnatori sau naivi guralivi dar nu ofiteri. De ce?! Pentru ca un ofiter trebuie sa execute ordinele pe care le primeste, spre deosebire de un simplu cetatean intr-o societate democratica (ha, ha…) care poate sa mai si gandeasca…
  De aici rezulta si povestea cu dubla comanda in cazul celor aflati in pozitii cheie din societate, care ar putea fi manevrati de interese oculte ale unor societati oculte a caror activitate e acoperita de un secret kafkian…

  0
  0
  • #22 Comentariu nou

   toate serviciile de informatii din lumea civilizata au ofiteri acoperiti in propria tara. absolut toate. este un lucru de baza in intelligence. sunt f rari, adevarat, dar exista. ca turcescu nu prea avea cu ce ajuta DIA si de fapt il pupa in fund pe basescu pe banii nostri fara sa stim noi prostii, este cu totul alta poveste.

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   Da, posibil. Dar e pe barba lor, in afara legii… si a ideii de democratie (naiv-idealista). Daca sunt descoperiti, raspund. Daca…

   PS A nu se confunda ofiterii cu informatorii sau agentii de influenta. vezi mai sus de ce.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   legea prevede si reglementeaza institutia ofiterului acoperit. si la noi, si la altii. si da, una sunt agentii alta sunt ofiterii acoperiti. deci este o treaba legala pe care nu am inventat-o noi. avem o problema daca turcescu nu era fiter acoperit (si repet, nu prea vad ce putea face el pentru DIA) decat in acte si de fapt toata povestea asta este o modalitate de recompensare a unor indivizi care te ajuta pe tine si pe partidul tau. aia e buba.

   0
   0
 12. #25 Comentariu nou

  „Finis coronat opus”

  0
  0
 13. #27 Comentariu nou

  Supozitia privind „auto-deconspirarea” lui Turcescu nu poate sta in picioare singura, dpdv logic:

  Daca „ceilalti” au intuit (sau chiar au aflat) de plan, atunci trebuie sa fi avut niste mijloace cu care sa-l determine pe Turcescu sa se comporte cum s-a comportat. Caci el, fiind comunicatorul lui Basescu, inseamna ca e adversarul „celorlalti”. Deci numai constrans ar face ceva contrar vointei taberei sale.

  Sa zicem ca excludem scenariul de film prin care a primit un telefon anonim la 2 noaptea si i s-a spus: „O avem pe fica-ta prizoniera, in 24h sa aduci o valiza cu 5 milioane”. Prea de film.

  Cu ce altceva ar fi putut sa-l ameninte cu Turcescu? Cu deconspirarea? Una reala? Au amenintat ca publica documente reale care il deconspira si atunci a publicat el niste falsuri relativ grosolane, ca sa contracareze? Deci chiar e ofiter acoperit? Deci toate partile lucreaza pe ascuns, implicand in interes personal servicii si institutii?

  0
  0
  • #28 Comentariu nou

   Stim ca un ofiter acoperit care se deconsipira comite o infractiune. Deci, daca ar fi acoperit, Turcescu e pasibil de inchisoare?

   Asa cum au remarcat mai multi ziaristi, el nu a spus decat o singura data ca e „sub acoperire”, la el pe blog si nu a spus ca e ofiter, ci „locotenent-colonel sub acoperire”. Dar locotenent-colonel nu a fost (caci nu mai este) sub acoperire, ci pe faţă. Carevasasica, nu a comis nicio ilegalitate, caci nu s-a deconspirat?

   Inseamna deci ca nu e la serviciul armatei? E la alt serviciu, unul unde nu are neaparat grad si, tehnic, se poate apara spunand ca el a declarat ca e „locotenent-colonel sub acoperire” si nu „ofiter”?

   0
   0
  • #29 Comentariu nou

   Deruland in urma emisiunile cu R T il vad schimbat , agitat si nervos . Am crezut atunci ca surmenajul era de vina , se prezenta cu torente de informatii , arata in direct maldare de documente .Apoi , vineri a aparut cu fata stalcita. Nu l-am vazut in direct la acea emisiune ci doar intr-o poza pe fb cu comentariul – ce patesti daca esti basist ! Ce le gatura au astea cu spovedania de duminica ? Unii au sustinut ca a jjucat teatru , eu nu cred , omul era speriat .Din delirul sau mi-au ramas ca niste semnale incifrate niste propozitii – „documentele mi-au foet inmanate ” , „cine esti tu Robert Turcescu ?” si obsedant si repetat „astept justitia sa faca lumina”M-am gandit la mai multe variante , fiecare mi-a parut plauzibila , nu pot insa ajunge la o concluzie . Pot numai sa ma rog pentru Turcescu , sa poata indura incercarea prin care trece

   0
   0
 14. #30 Comentariu nou

  Interesant.
  Uite, bazat pe scenariul tau fac si eu un scenariu in care iesirea penibila a lui Turceascu este explicata. Deci :
  – in luna august, Turcescu afla o informatie ca unul din contracandidatii principali ai Elenei Udrea ar fi ofiter acoperit. Informatia este raportata catre Basescu si se pune la cale un plan ce viza exploatarea acestei informatii si aruncarea ei pe piata dupa ce data de depunere a candidaturilor va trece.
  – Se trece la pregaturea minutioasa a terenului (chipurile Basescu in un interviu la Turcescu scapa informatia cu ofiterul acoperit, problema este dezbatuta in consecinta pe larg in media astfel incat in momentul devoalarii agentului acoperit acesta sa fie pur si simplu distrus de reactia publica etc) . Turcescu, autorul planului, nu are rabdare si scapa pe Twitter semnale ca marele moment se apropie, frecandu-si palmele („Tic-Tac, Tic tac” etc). In mai multe momente la B1TV Turcescu mentine subiectul cald astfel incat lovitura finala sa fie naucitoare (vezi interviul cu MRU, disputa cu Sirbu etc). In acest moment Elena Udrea este ca si in turul 2.
  – Cu cateva zile inainte de marea lovitura, Basescu afla pe alte surse sigure ca informatia lui Turcescu este falsa, este un fas , si mai mult pare a fi o intoxicare a adversarului ce ar fi demontat scurt „nucleara” dupa detonare cu consecinte dezastruoase asupra credibilitatii lui Basescu)
  – Basescu are o criza de nervi pe care si-i varsa asupra initiatorului nuclearei (Turcescu), suspectandu-l pe acesta ca poate a facut intentionat jocul altora. Basescu il ameninta pe Turcescu ca va vorbi cu Oancea sa il zboare de la B1Tv si de prin alte parti (nimic nou, nici un colaborator vechi al presedintelui nu a scapat de diverse razbunari la despartire). Mai mult, Basescu ameninta cu scoaterea din dulap a altor schelete ale lui Turcescu cu care l-a mai santajat si in 2008 cand acesta s-a transformat brusc si inexplicabil din ziarist in gramofon. Nici o explicatie a lui Turcescu ca e nevinovat nu este crezuta. I se lasa totusi varianta „sinuciderii” mediatice.
  – In aceste conditii Turcescu decide sa iasa din scena singur, mimand onoarea si constiinta si apeleaza exact la o idee extrasa din subiectul la care lucrase febril 2 luni („ofiterul acoperit”). Singur sau impreuna cu un prieten nepriceput falsifica grosolan cateva documente (livret etc) . Stie ca nu va pati nimic penal (nu e ofiter acoperit si deci nu e vorba de nici o devolare a unui ofiter acoperit) si prefera acoperirea de ridicol in locul amenintarilor lui Basescu. Publica pe blog documentele falsificate grosier si vine 15 minute seara la emisiune la B1.
  – in aceasta cheie trebuie vazut si atacul furibund al lui Radu Banciu , petrecut imediat dupa iesirea lui Turcescu. Radu Banciu pare ca vorbeste liber dar precum s-a dovedit de multe ori este doar un purtator de cuvant al conducerii B1 (similar cu Badea la A3). Cum ar veni, daca vreau sa te injur urat de tot nu o fac singur ci il pun pe Banciu. Cu alte cuvinte, Oancea fusese deja informat de Basescu ca Turcescu este istorie.

  0
  0
  • Adica Basescu n-ar fi verificat inainte sa se arunce pe caz? Haha.

   0
   0
  • #32 Comentariu nou

   Exact :-).
   Ar fi prima oara ?
   A mers pe mana lui Turcescu si a gresit – de unde si nervii de la final.

   0
   0
  • #33 Comentariu nou

   mai simplu ar fi ca niste generali cu ochi albastri, presimtind ca basescu nu le va mai putea fi tatuc si cu alte cuvinte ca ponta va fi presedinte, si-au cumprata acceptarea in tabara rosie cu informatia ca turcescu e trambita lui basescu pe banii nostri. personal cred ca turcescu nu si-a fabricat el documentele, chiar daca se dovedesc a fi false. caz in care zambesc gandindu-ma ca netotul de turcescu ar fi putut fi recrutat sub steag strain de catre rusi… nu, nu , e prea fantasmagoric, desi rusii cred ca fac ce vor in tara asta.

   0
   0
  • #34 Comentariu nou

   da’ naiv (daca nu cretinel) il crezi tu pe basescu… 🙂

   0
   0
  • #35 Comentariu nou

   elena udrea nu intra in turul 2 nici daca ramane cu ghise si wilhelm branza ala. elena udrea e batista colorata, fumul scamatoriei lui traian basescu, nu ea este importanta.

   0
   0
 15. #36 Comentariu nou

  Turcescu nu jucat de capul lui, evident papusarul e Basescu. Devine foarte probabil scenariul cu Ponta scos din joc si cu Johannis erodat bine de povestea cu ANI. Cine castiga, ghici ghicitoarea mea? Udrea intra in turul doi sau poate, cine stie, iese din joc cu o saptamana inainte si trimite voturile spre Macovei, cu acordul tatucului suprem.
  Tara de cacao.

  0
  0
 16. #37 Comentariu nou

  Dar daca totul e un joc pentru Ponta?
  Daca Base totusi a semnat acea intelegere in care va fi pus Premier?

  0
  0
 17. #38 Comentariu nou

  hmm..turul 2?? retineti un nume: TARICEANU! 😀

  0
  0
 18. Da, toate scenariile de mai sus sunt posibile și probabil încă vreo două-trei. Evident, cade faza cu bolnavul psihic așa cum s-a vehiculat deja începând de ieri, probabil pentru decredibilizarea lui Robert Turcescu.

  0
  0
 19. #41 Comentariu nou

  Se adeverește că …un nebun dă cu piatra-n baltă și o liotă încearcă s-o scoată.
  Fiecare face scenarii, are idei, care mai de care mai năstrușnice…c-o fi, c-o păți….ba Turcescu, ba ponta (nu-i tastare eronată), ba Iohannis.
  Ce-aveți fraților, ați mâncat măselariță ?!?!?
  Încă nu v-ați lămurit–după 25 de ani–că, pa scaunul de la Cotroceni nu va sta alesul românilor care votează ci, cel hotărât de ”ei”?!?!?
  Așa că, beți un pahar de apă rece să vă scadă temperatură și adrenalina și vedeți-vă de viață, liniștiți!
  S-auzim de bine !….că, de trăit, nu vom mai trăi bine niciodată.:(((

  0
  0
  • #42 Comentariu nou

   Parca Mark Twain a zis ceva de genul:
   „Daca votul cetatenilor ar fi putut sa le schimbe viata de mult li s-ar fi luat dreptul de a vota” 🙂

   0
   0
 20. #43 Comentariu nou

  O mai fi si varianta ca Turcescu a fost amenintat „Russian-style” si si-a fabricat propriile „dovezi” ca ar fi acoperit, declarandu-se „ofiter acoperit” desi, poate, nu era, aceasta fiind conditia primita: „iesi din spatiul public cum stii tu si nu mai sufli o vorba, altfel…”. Brusc, elementul care „nu se lipeste” devine perfect rezonabil: cand te caci pe tine ca tu/familia iti iei un glont in cap, U do some crazy chit!

  0
  0
 21. bine bine… dar electoratul lui Ponta nu cred ca-l va vedea presedinde daca s-ar da drept agent sub acoperire; in aburii alcolului si al saracieri agent acoperit= SECURIST

  0
  0
 22. #45 Comentariu nou

  Aceasta sinucidere profesionala a lui RT este doar un act dintr-o piesa. Nu este reala, RT se va intoarce in presa dupa deznodamantul piesei. Documentele prezentate de el sunt falsuri grosolane si sunt intentionat facute la acest mod tocmai pentru a putea fi dovedit mai tarziu ca au fost doar tertipuri pt. deconspirarea adevaratului personaj negativ. El nu a spus nici macar o data ca aceste documente sunt autentice, a spus ca el le-a pus pe net. Iar asa zisa stare psihica la limita a lui era prea exagerata ca sa fie reala, ar fi avut logica doar in cazul in care in acel moment exista cineva cu pistolul la tampla cuiva (fizic vorbind). E clar ca era melodrama pentru un impact cat mai puternic!
  In alta ordine de idei, daca TB reuseste sa o duca pe Udrea in turul 2 si sa mai si castige presedintia atunci inseamna ca omul asta (sau oamenii din spatele lui) sunt geniali si diabolici! Pentru ca nu cred ca TB prefera sa o duca pe Udrea in turul 2 doar de dragul performantei, riscul ca Ponta sa castige alegerile devine 99,99% realitate, Udrea nu are sanse in fata lui Ponta. Si de ce ar risca Basescu acest lucru cu Nastase si Varanul latrand la gard gata sa-l sfasie pe marinar in sute de bucati? Cu Johannis presedintele PDL-ului ar fi mai in siguranta, totusi!

  0
  0
 23. #46 Comentariu nou

  sesizez o eroare de procedura. orice „dezvaluiri” ar face Turcescu referitor la Ponta, Parchetul nu se poate indrepta impotriva lui Ponta. Ca nu Ponta incalca vreo lege. Cel mult, poate cerceta „dezvaluirile” lui Turcescu sub aspectul scurgerii de informatii ……

  0
  0
 24. #48 Comentariu nou

  Da, Ponta președinte – ofițer acoperit, dacă are un proces pe rol se suspendă pe motiv de imunitate. Doar în cazuri excepționale poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul majorității, după consultarea CCR. Dacă se validează suspendarea, se organizează referendum de demitere. Președintele României poate fi pus sub acuzare doar pentru înaltă trădare.

  0
  0
  • #49 Comentariu nou

   Cu 30% din electori suspendarea e mult mai facila, si modificarea procentajului de demitere se intoarce impotriva initiatorilor

   0
   0
 25. #50 Comentariu nou

  Basescu are nevoie de o condamnare rapida a lui Turcescu si o va avea, e nevoie de un precedent pentru al distruge rapid pe Ponta,se stie deja ca el este inca agent DIE si nu avea voie deoarece a fost o perioada procuror,ceea ce legea ii interzice. PSD-ul nu va avea candidat la presidentie. P.S Se pare ca Melescanu e deja istorie.

  0
  0
 26. #51 Comentariu nou

  Dar dovezile alea apărute pe blog nu trebuie să fie credibile ? plus că despre Ponta de vreo 2 ani circulă tot felul de informații : Ba că e gay , ba c-a făcut orgii sexuale,ba că și-a omorât tatăl ba că l-a omorât pe procurorul Panait ba c-a fost ofițer SIE și tot n-a scăzut în sondaje.Plus că toată lumea știe că Băsescu tot pe Ponta l-ar fi deconspirat ca fiind ofițer indiferent de jocul lui Turcescu..La câte scenarii s-au făcut în presă și la tv cred deja e fumată această fumigenă…Singura realitate e că Băsescu e pe ducă și o face în modul cel mai jenibil

  0
  0
 27. Sa zicem ca Ponta si Iohannis dispar cumva din peisaj, va fi nevoie de mult mai mult de atat ca Udrea sa iasa in fata. Privind in jur, imi pare ca mai mari sanse are Macovei si chiar Tariceanu. Culmea e ca scenariul asta cu niste candidati din pole position care dispar, l-a facut pe Melescanu sa creada ca la varsta sa are sanse reale sa ajunga presedinte. Cred ca e important de urmarit jocul pe care il fac principalele televiziuni „goarna” ale celor doua parti. As spune ca amandoua au „colaborat” puternic la erodarea imagini lui Iohannis. Si un alt punct comun, Tariceanu cumva protejat, cu toate ca televiziunile astea ar avea suficiente topicuri din trecut de discutat pe seama sa. Si eu cred in varianta unui Turcescu sacrificat de Basescu si nu de PSD. Gradul de penibil de care s-a umplut Turcescu ramane insa inexplicabil. Iar linistea asta e cel putin suspecta.

  0
  0
 28. #53 Comentariu nou

  Foarte plauzibil ca una din situatiile enumerate sa se si intample insa treaba asta are doua taisuri…
  1. Ponta apare cu capul plecat si cu lacrimi in ochi pe Tv si spune: „Rusine Traian Basescu” iar lumea il va lua in brate ca pe un martir asuprit de oamenii pusi de Basescu sa-i faca rau.. In cazul asta ar castiga detasat castiga alegerile.
  2. A doua treaba ar fi ca Ponta sa fie deconspirat si sa intre in procese, sa se complice dand explicatii pe la Antena 3 iar candidatura sa se duca pe apa sambetei….

  0
  0
 29. #54 Comentariu nou

  Imposibil. Mai apare o ordonanta si-l scapa pe Ponta.

  0
  0
 30. #55 Comentariu nou

  Ar mai fi o posibilă „dezvoltare”:
  1. Ponta e obligat să renunțe.
  2. Meleșcanu îi ia locul, candidând din partea USD (nu v-a pus pe gânduri „mișcarea” suspect de rapidă a sereistului?), nu înainte, însă, de a-i promite lui Ponta că-l va păstra Prim-ministru.
  3. În cazul în care va câștiga, Meleșcanu va rămâne președinte doi ani. Răstimp în care Constituția României va fi modificată, mandatul Președintelui reducându-se la 4 ani.
  4. În 2016, vom avea din nou alegeri prezidențiale, odată cu cele parlamentare…
  p.s. Menționez că „scenariul” nu-mi aparține, l-am citit undeva (aș fi menționat sursa, dar chiar nu mai știu unde…). Și, după cum au început să se deruleze… secvențele, mi s-a părut plauzibil…

  0
  0
  • #56 Comentariu nou

   Ponta nu se va retrage, iar Melescanu este candidatul USD de rezerva.
   Americanii il vor pe Iohannis.
   Sfarsitul nu-i aici 😉

   0
   0
  • #58 Comentariu nou

   Da, interesant… Striblea, Striblea, cine-i Striblea asta ?!
   Ah, e cel care a’nviat ca Lazar la RTV-ul lui Ghita.
   Ghita ala, cu baschetu’, cu masinile de spalat, cu securistii…

   Da, credibila sursa (ca sa vorbim in termenii zilelor acestea 🙂 )

   0
   0
 31. Nu am reusit sa citesc toate comentariile, asa ca imi cer scuze pentru dublura in cazul in care a taiat cineva nodul gordian inaintea mea. Cea mai simpla interpretare este ca indivizii atrasi in ziua de azi de o cariera in „inteligenta” (cumu-i zice in iengleza) tind sa fie idioti sinistri. Pe vremea lui ceasca, a lucra in Securitate avea tangibile efecte pecuniare, dar in ziua de azi exista o multime de alte cai spre paradisul material. Singurii care ajung poarte ochelari de soare ca uniforma sunt cei care au goluri de implut in increderea in sine si imaginea despre propria inteligenta, cei care au asta de dovedit. Asa cum Asia Carrera a simtit nevoia sa intre in Mensa pentru a dovedi siesi si familiei ca totusi ascuns in spatele organelor se afla un creier, cei care intra in uriasa turma de „inteligenti” din Romania sunt manati de dorinta de a se afirma ca brainiaci, ori acestia sunt taman cei cu deficit in zona respectiva. Prin urmare, scandalurile pot fi explicate prin prostie. Si-acum putem sa ne intoarcem la Melescanu si cum a obtinut semnaturi atat el si cat partidul dreptatii sociale, a carui sigla este, daca nu ma insel, PLM.

  0
  0
 32. #60 Comentariu nou

  Tintele sunt in opinia mea de profan, doua:
  Atat pe Ponta cat si pe Johanis se pun tunurile pentru a lasa liber culoarul celor azi in planul 2.
  Daca cei doi sunt compromisi atunci din spate se lasa culoar liber pentru SIE si Melescanu.

  Ceilalti contracandidati, ma scuzati dar nu par sa conteze.
  Asa ca Melescanu sustinut de PNL il poate inlocui pe Primarul Sibiului, sau de ce nu pe Ponta (tot ne-a spus ca il respecta, nu-i da mana sa-l insulte pe fostul director al SIE).

  0
  0
  • #61 Comentariu nou

   Dar dacă Meleşcanu a fost „îndemnat” să candideze, eliberând postul înainte de a-i expira mandatul pentru ca Băse să numească în intervalul rămas un alt şef pentru că nu se ştie sigur cine o să fie la anu’ preşedintele Ro. !?
   Mai ales că Ponta deja declara destul de vehement ideea că Dictatoru’ nu mai este legitim să propună un nou director.

   0
   0
 33. #62 Comentariu nou

  Turcescu isi asuma rolul de kamikaze ( parca ar juca pt staul islamic) , base inca muta pe tabla de sah, iar cum in aceste momente avem si fum si fasaieli , cu parare de rau poate da sah.
  Si-a pregatit de foarte mult timp miscarile, exista o cursivitate , totul se leaga , multimea( ziaristi, analisti , ce-o fi ei) inca musca…

  0
  0
  • #63 Comentariu nou

   Nu fac referire la textul lui Striblea, dar asta se vede, plus personajul de la SIE, avem un jucator intrat in minutul 90.

   0
   0
 34. #64 Comentariu nou

  Pun un bilet la pariuri pe : Sie presedinte si Jony W premier.

  0
  0
 35. #65 Comentariu nou

  Cine este Robert Turcescu? …. e un convoi rusesc, gol pe dinauntru, trecand orice granita, comandat de sus, sperand sa creeze victime. Pana acum singura victima este el, sincer meritat.

  0
  0
 36. Toate la timpul lor.

  0
  0
 37. #67 Comentariu nou

  scenariu basescian:
  1.Ponta va fi eliminat cum e descris mai sus
  2.Iohannis va fi eliminat prin ANI
  3.Ramane ca madam Udrea sa se bata cu restul si sa castige

  Intrebarea lui Guran ramane: de ce nu s-a inscris si Predoiu in ultimul moment ca jucator de rezerva??? Inca de la eliminarea lui Crin miroase a blat…

  0
  0
 38. #69 Comentariu nou

  Mai dragilor cam multe supozitii.Nu vad decit o solutie…mergeti la vot si schimbati cum vreti.Nu mai aruncati fumigene aiurea.Uitati de exemplu, eu il voi vota pe Ghișe.Restul e tacere!Javrele pot face spume,noi doar un singur gest.Vom vota impotriva lor.A celor de peste 10 ani de umilinte si degradare nationala.ATÎT!!!Încă vă salut.Omul de pe stradă, mertyk.

  0
  0
 39. #70 Comentariu nou

  „Băsescu îşi gravează o sticlă de whisky cu dictonul finis coronat opus …”
  Antologic! Felicitari!

  0
  0
 40. #72 Comentariu nou

  Romanul s-a nascut scenarist. Absolut nimeni nu a luat in calcul cel mai simplu „scenariu”: pur si simplu turcescu s-a deconspirat. Punct. Evident ca nu a pus documente reale…pentru ca aia il trimitea direct in puscarie. Dar a declarat cu subiect si predicat. Caz inchis…sa ne vedem de treburile noastre. Care avem si alta treaba decat scormonit in rahat si aberat zile intregi despre nimic.
  Incredibil cat de jos suntem ca societate publica…presa. Sa se abereze de zile intregi despre non subiectu asta, mi se pare tragic de trist. Stiti ca in timpul asta…unii oameni isi continua vietile in mod normal, lucreaza, vin acasa, ies in oras. Doar presa e in lumea ei cu scormonitul in voma lui turcescu.

  0
  0
 41. #73 Comentariu nou

  Citeam comentariile de mai sus si ma izbeste deodata o idee care ma amuza teribil, ma face sa zambesc dupa durerea de cap cu toate scenariile anuntate peste tot, de nu mai putem nici respira in pace: RT se gandeste sa candideze la presedentie; TB afla si il previne, avertizand public ca un viitor candidat este ofiter sub acoperire si mai bine sa se demaste singur, ca altfel spune el; RT se autodemasca ca urmare. 🙂 🙂 🙂 Vedeti lucrurile sunt simple, iar noi incercam sa le complicam 🙂 Hai ca cred ca o luam incet si sigur razna cu toate scenariile astea…

  0
  0
  • #74 Comentariu nou

   nu cred, amenintarea cu denuntul ar fi fost doar DACA RT candida! nu vad de ce sa-l mai puna sa se autodenunte daca RT nu a mai candidat.

   0
   0
 42. Dacă un asemenea scenariu ar avea loc, atunci ne-am afla in fata unei restrangeri anormale, amorale si complet nedemocratice a optiunilor de vot. Ar fi ceea ce se numeste „manevra”. Si, trebuie s-o recunoastem, este stilul lui Basescu. Doar el a fost in stare sa duca interpretarea regulilor legale ale jocului intr-o asemenea zona de veritabil șmen. Unii ar tinde sa glorifice o astfel de „abilitate”, demna de un veritabil maestru al sahului politic. Eu, recunosc, vad in Basescu mai putin din Kasparov si mai mult din Fane Spoitoru’. Pana la el, asa ceva era de neconceput. Si, da, il vad capabil de o astfel de dezvoltare. Ce ar putea face deja inscrisul probabil deconspirat? Un singur lucru. Sa urmeze invataturile tartorelui – in prima faza sa spuna ca… i-o fi spus copilul ceva, l-o fi injurat, si apoi sa declare in gura mare ca totul este un trucaj ordinar! Ca, de altfel, documentele lui Turcescu. In fine, trebuie sa mai adaugam un element in tot acest scenariu. Nu poti sa te bazezi, in mod real, pe un astfel de plan daca nu esti sigur de „…rapid, o hotarare judecatoreasca”. Asta ca sa intelegem, odata pentru totdeauna, cine controleaza institutiile de coercitie in aceasta tarisoara mica, in care este peste putinta sa te plictisesti.

  0
  0
 43. #76 Comentariu nou

  Turcescu a mizat pe faptul ca una din institutii va deschide un proces si astfel ajunge in fata unui judecator, nu a luat in calcul ca partea adversa poate sa nu doreasca. In acest caz , intreb : nu poate fi actionat in judecata de catre un telespectator?

  0
  0
 44. #77 Comentariu nou

  Curtea lui Iocan…
  Iar v-au dat de lucru ăștia, fumigene!
  Stați liniștiți, alea iacta est!

  0
  0
 45. #78 Comentariu nou

  @all: mai e cineva de parere ca toate scenariile astea depasesc nivelul dlui in cauza? mie nu mi-a dat niciodata senzatia ca ar fi vreo lumina dpdv intelectual. au contraire, l-am considerat mereu un prostanac cu impresii si cu succes la gagici trecute. il supraevaluezi, Vlad, bagandu-l in toata morisca asta
  plus ca (scuze daca a mai zis cineva si repet) nu stim cum sta omul daca i-am face analizele. misticismul ala e simptom de dileala

  0
  0
 46. #79 Comentariu nou

  Nu știu dacă a mai avansat cineva teoria asta sau nu (și nu m-aș bucura să fie așa!): oare ar fi exclus ca Turcescu să fi fost, de fapt, un ANTI-băsist (sau un neutru, ca un jurnalist adevărat)? Și – cumva – convins să se comporte PRO, „activat” ca formator de opinie în sensul ăsta…?

  0
  0
 47. #80 Comentariu nou

  Si daca omul nu face decat promotie la un film ?

  0
  0
 48. Barosane..eu zic sa te documentezi bine bine de tot referitor la cazul Panait… 😉 Citeste din mai multe surse.
  Daca erau probe impotriva lui Ponta nu cred ca il oprea cineva pe Base sau altcineva sa solicite redeschiderea cazului. 😉

  0
  0
 49. #84 Comentariu nou

  O intrebare pt dl Petreanu: stiti cumva ce e aceasta imagine de pe blogul lui Turcescu si care are aceeasi data de upload cu cea a articolului cu deconspirarea (21-Sep-2014 13:53)? Imaginea este: http://www.turcescu.ro/wp-content/uploads/2014/09/Image.jpg

  0
  0
 50. #85 Comentariu nou

  P.S. Aici puteti vedea toate imaginile incarcate pe blog in septembrie: http://www.turcescu.ro/wp-content/uploads/2014/09/ Data si ora sunt scrise de serverul de hosting, nu pot fi schimbate (usor).

  0
  0
 51. #86 Comentariu nou

  Bravo Vlad! Ai avut dreptate! Dar eu tot banuiesc ca ti-a soptit cineva. M? 🙂

  0
  0