Toamna serviciilor

shutterstock_182282507

Teodor Meleşcanu a strâns pe ascuns semnături pentru candidatura sa la preşedinţie în timp ce era şeful unuia dintre serviciile secrete ale României. O porcărie, oricum ai da-o.

Vineri, cu 3 zile înainte de încheierea termenului legal pentru depunerea candidaturilor, şeful SIE a spus că va candida “dacă va reuşi să strângă numărul necesar de semnături” – adică 200.000.

Ca să vezi cu ce se ocupa şeful SIE când noi nu eram atenţi.

Ca acoperire, Teodor Meleşcanu a folosit serviciile unui personaj cel puţin dubios, colonelul (în rezervă) Mircea Dogaru, care a recrutat şi organizat masa de agitatori din timpul manifestaţiilor anti-guvernamentale din iarna lui 2012. Dogaru mai este cunoscut şi pentru cererea sa de desfiinţare a DNA, CCR, ANI şi a altor instituţii esenţiale pentru statul de drept, cerere pe care a reuşit s-o strecoare într-un “contract” încheiat cu liderii USL – aceştia au negat ulterior că ştiau despre ce e vorba.

Printre altele, Dogaru este şi unul dintre cei cu care s-a întâlnit la Bucureşti Aleksandr Dughin, ideologul neo-imperialismului rus, care crede că locul României nu e în Europa, ci în Eurasia.

Colonelul Dogaru a confirmat că s-a ocupat de strângerea semnăturilor “la solicitarea unor ONG-uri ale societăţii civile”.

Nimeni n-a văzut nicăieri vreo campanie de strângere de semnături pentru Teodor Meleşcanu. N-a apărut nicăieri nici o informaţie că s-ar colecta undeva, cumva, semnături pentru susţinerea candidaturii la preşedinţie a şefului SIE – ar fi fost o ştire. Cu toate acestea, iată, hocus-pocus, Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat că are semnăturile necesare şi le va depune în termen.

Pentru că auziţi prima dată de Partidul Dreptăţii Sociale, să vă spun că a participat, totuşi, la europarlamentarele din primăvară. A obţinut 13.537 de voturi.

Cu alte cuvinte, acest “partid” a strâns pe tăcutelea şi aparent fără efort de 15 ori mai mult decât câte voturi a luat în alegeri.

Ce bătaie de joc!

Dacă ştie cineva cum şi când a fost înfiinţat acest partid, să spună. Nu de alta, dar România este ţara europeană cu cel mai restrictiv regim de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice – ai nevoie de 25.000 de semnături în 18 judeţe ca să începi. Mihail Neamţu ştie mai bine, de exemplu, cât s-a chinuit să-şi înscrie Noua Republică. Partidul Dreptăţii Sociale a obţinut, în alegeri, chiar mai puţine voturi decât câte semnături se presupune că a strâns pentru înfiinţare.

Cât despre cele 200.000 de semnături adunate pe ascuns de Teodor Meleşcanu, să ne amintim de campania plină de energie şi de creativitată dusă de Monica Macovei (şi de echipa ei de voluntari) în mediul virtual şi în intersecţiile aglomerate ale marilor oraşe. Macovei a obţinut, cu multă muncă cinstită, puţin peste 300.000 de semnături.

În timp ce noi ne ocupăm de vieţile noastre, în România cresc tot soiul de tumori politice, economice şi sociale. Le observăm abia când încep să se umfle pe sub ţesătura societăţii şi când sunt prea mari ca să mai fie operabile.

UPDATE: Teodor Meleşcanu a depus peste 400.000 de semnături pentru înregistrarea candidaturii sale. Marea Scamatorie continuă.

25 comentarii Adaugă comentariu

 1. De transmis prietenilor,pe FB ,s.a., din gandirea colonelului Dogaru : “Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. ” !!!
  Materialul integral si nelinistitor ,zic eu :http://www.mediafax.ro/politic/mircea-dogaru-desfiintarea-cc-ani-dna-cnsas-a-fost-discutata-cu-liderii-usl-9904310

  Thumb up 0
 2. […] “Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. ” !!!

  Curat staliniste. De aceea trebuie să ne orientăm după sistemul actual rusesc care, „din fericire” nu mai seamănă deloc cu ce era în epoca URSSului. :D

  Din anumite bârfe am înțeles că Teodor Meleșcanu încearcă să smulgă voturile „nostalgicilor” care oricum ar fi votat cu Ponta.
  Eu mă gândesc că e apărut pe scenă întocmai ca Tăriceanu, pentru a disipa și mai mult voturile dreptei. O să vedem după nov. 2014 ce și cum a fost.

  Thumb up 0
 3. Partidul cu pricina e puiul dlui Cozmanca.
  Buhuhuuuuuu, Octav Cozmancaaaaa s-a ridicat din mormantul politic si vine sa ne bantuie…

  Thumb up 0
 4. Ceea ce eu nu inteleg este cum de isi mai permit oamenii astia, in 2014, cu o presa atat de libera, transanta si guraliva cum este la noi, sa faca asemenea actiuni.

  Nu cred ca mai exista in lume strategi electorali mai conspirationisti si malefici, dar in acelasi timp provinciali si rupti de realitate, ca la noi. Basescu cu siguranta ii bate pe toti la acest capitol.

  Thumb up 0
 5. Semnaturile se strang de la angajatii firmelor care au patroni inscrisi in partid. Stiu un caz concret (patron PNL-ist, deci pt Iohannis) in care listele cu angajati au fost precompletate la firma si trimise la semnat la angajati. Daca nu semnai, iti intarzie salarul macar o saptamana.

  Thumb up 0
  • #11

   Hehehe Eu stiu pe unu care atunci cand lucra la inchirieri casete libere a strans “semnaturile” pentru candidatul unui partid …intr-o noapte :) Tot cartierul l-a semnat :)

   Thumb up 0
  • #12

   *casete VIDEO* :) sorry …..ma gandeam la libertatea de imediat de dupa ’89 ….

   Thumb up 0
 6. Domnule Petreanu,

  la ficare 4-5 ani, cand sunt alegeri prezidentiale, apar un numar apreciabil de candidati pe care i-au apucat brusc (sau ciclic) dragostea de tara, de popor. Eu stiu ca la inscrierea in competitie trebuie un numar de minim 200.000 semnaturi. Ma framanta aceasta problema: nu este posibil, prin lege, sa fie penalizati drastic (material) candidatii ce nu obtin minim 200.000 de voturi? Asa s-ar mai tria multe din ciurucurile dornice de aventura candidaturii. PS Initiala prenumelui si numele meu sunt in adresa de e-mail.

  Thumb up 0
 7. Cred ca stam cu totii si ne intrebam ce este toata tevatura asta din diferite parti legata de serviciile secrete din ultima perioada. Parca ne loveste un tavalug de tot felul de situatii si scenarii si se pare ca nimeni nu mai intelege nimic. E ca si cum am astepta cu totii sa vedem ce urmeaza si care este scopul acestor miscari. Este o manevra sa ne atraga atentia de la alte lucruri importante sau este o miscare de reasezare sau este doar nevoia publicului romanesc de scandal? Greu de spus…

  Thumb up 0
 8. In acelasi timp, e o diferenta intre a da semnatura (da domne’ il las sa consume bani in campanie, il las sa se chinuie) si intentia de vot. Pe Melescanu il stie lumea. De partidul ala.. d-abia am auzit.

  Thumb up 0
 9. Ce atata tevatura? Toata securitatea a picat in picioare si si-a perpetuat sub o forma mai diplomata naravurile.
  Suntem si vom mai fi condusi de securisti. ;)

  Thumb up 0
 10. “Teodor Meleşcanu, a reuşit să strângă cu uşurinţă 400.000 de semnături pentru candidatura sa”
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18165915-exterminatorii.htm

  Thumb up 0
 11. Aceasta campanie, poate mai mult ca oricare alta, ne relevă modul fundamental și exclusiv golănesc de raportare românească la sistemul democratic. În condițiile date, nu trebuie să ne mai mire ascendentul mișcărilor extremiste.

  Thumb up 0
 12. Melescanu trebuie investigat de o comisoe parlamentara daca nu cumva a incalcat vreo lege intrand in acest joc politic (adunare de semnaturi) fiind in acelasi timp sef de serviciu secret. Impreuna cu toti sefii lui Turcescu si altora ca el pentru ca au infiltrat un ofiter ca vehicul de opinie politica… Mi se par abuzuri extraordinare, care trebuie sanctionate cu maxima duritate intr-o democratie.

  Thumb up 0
  • Corect. Numai ca noi nu suntem intr-o democratie, doar mimam una.
   Deci si sanctiunile de maxima duritate vor fi tot mimate.*

   *Vezi, de ex., pozitia lui VVP fata de ICA-A3, ieri 23.09.
   Plange cu lacrimi de krok libertatea bietei prese careia i se confisca sediul de sub kur in timp ce, conform unei sentinte juste (si democratice), VVP insusi (via ANAF) este cel care-l confisca.

   Thumb up 0