Pesedizarea PNL

Puppets by Paul Klee named the Ghost of a Scarecrow, Electrical Spook, and Mr Death.

Luni, fostul ministru PNL al Cercetării, Florin Roman, a primit votul grupului parlamentar PNL pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. El a primit de două ori mai multe voturi din partea colegilor decât contracandidatul său, deputatul Robert Sighiartău.

Roman a demisionat cu mare greutate din guvern în toamna anului 2021, după ce a fost prins că și-a plagiat lucrarea de master, că și-a trecut în CV o licență universitară inexistentă și o carte imposibil de găsit.

Tot luni, fostul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, a primit, și el, votul parlamentarilor PNL pentru funcția de vicepreședinte al Senatului.

Câmpeanu a demisionat din guvern în toamna anului 2022, cu mare scandal public, după ce a fost dovedit ca plagiator al unui curs universitar pe care-l publicase sub propria semnătură.

Două promovări identice a doi impostori ce diferă doar prin numele din buletin, la foarte puțin timp după ce, măcar de gura lumii, Roman și Câmpeanu făcuseră un pas în spate.

În acest timp, ministrul PNL de Interne, Lucian Bode, certificat ca plagiator de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, fuge de presă cu dinții-ncleștați pe funcție, refuzând să plece din guvernul condus, deocamdată, de un alt plagiator dovedit, Nicolae Ciucă.

PNL s-a transformat în PSD-ul nesimțit de-acum 10-20 de ani, care făcea scut în jurul propriilor infractori și impostori, în disprețul total al indignării publice.

După cum remarca un amic zilele trecute, într-o vreme PNL obișnuia să aibă, totuși, o anume fibră antreprenorială. Printre liberalii de vârf puteai găsi destui lideri politici care se bazau pe cariere crescute prin propriile eforturi („prin noi înșine”), o experiență valoroasă acumulată din economia reală. Dar uitați-vă acum la acest partid – teoretic al antreprenorilor și clasei de mijloc. La vârf, din ce în ce mai puțini antreprenori, din ce în ce mai mulți oameni ai sistemului, angajați de-o viață la stat, dependenți de resursele publice.

Din acest punct de vedere, nu se-nțelege deloc de ce-ar mai fi nevoie de o „rotativă” guvernamentală, când PNL și PSD nu se mai deosebesc decât prin partea oglinzii de care se află.

Articol din categoria: ACTUALITATE

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    PNL a ajuns un PSD, dar varianta sinistra a PSD-ului, cea Nastase-Mitrea-Micky Spaga. O adunatura pestrita de pede, pelede, pedele, apere, si toti profitorii zilei, fara ideologie, fara oameni competenti, doar un apendic si o copie nereusita a PSD-ului, o constructie care se mai tine pe picioare doar pentru ca este puternic mufata la toate structurile centrale si din teritoriu.
    Este la ani lumina nu doar de PNL-ul istoric, dar si de PNL-ul lui Valeriu Stoica din 2000.

    Niciun om rezonabil nu ar mai vota PNL, fie si cand alternativa ar fi doar PSD. Eu, silit intre astea 2, as vota PSD cu 2 maini.
    Dar inca mai are mult activ de partid, si o groaza de functionari/bugetari in toate structurile din tara si de la Bucuresti- care depind de scorurile PNL la alegeri.
    Daca PSD reuseste sa faca guvern fara PNL dupa 2024, o sa scada intr-un an spre 5%.
    Dar cred ca PSD-ului ii convine sa aiba un PNL parazitar, mic si dependent de ei, cu maxim 3 ministere pe acolo. Un fel de UDMR, dar si mai corupt si mult mai incompetent

    15
    0
  2. #2 Comentariu nou

    Știi, mă gândeam la o chestie: dacă ai fi un antreprenor de succes, care să nu fi bătut palma cu diavolul pentru ridicarea afacerii, te-ai înscrie în PNL sau ai căuta ceva nou, ceva nepătat încă?
    Eu am fost educat să plec de la premiza că cineva mă fură, vrea să mă mintă, vrea să-mi facă vreo nasoală. Adică, sunt invers față de clișeul ăla hollywoodian “nevinovat, până se dovedește altfel”.
    Până acum, am scăpat de multe rele în viața, folosindu-mă de acest principiu.
    Așa și cu politica românească, mă gândesc mereu la câteva lucruri simple: cine-i ăla de a ajuns în funcția X? De unde vine? Ce l-o fi determinat să aibă acel parcurs? Cu cine bea un pahar? Cu cine-i cumătru?
    De îndată ce-i “scuturi” puțin, vezi că sub blana de oaie se află un lup înfometat.
    În timp, poate că vom avea și oameni politici pricepuți, crescuți în școli politice, fără legături de cumetrie, care să-și dorească stima cetățenilor, șamd. Momentan, suntem departe de acest vis.

    8
    0
  3. #3 Comentariu nou

    „Pleaca-ai nostri , vin ai nostri ,noi , raminem tot ca prostii”.Silentium. Cu Joiannis si a lui „Rominie educata”plus parvenitii astia de la care Dinu Paturica ar avea de invatat , ce mai doriti ( dorim ) . Si daca esti un „antreprenor de succes”trebuie musai sa bati palma cu jigodiile astea si sa intri in politica ? Ori e alba ori e neagra . Stiu ca 1+1 =2 daca cineva imi demonstreaza contrariul ….Asa gindesc. cu stima

    2
    0
  4. #4 Comentariu nou

    Articol degeaba. Toata lumea care te citeste stia deja asta de foarte mult timp. E ca si cum ai fi scris ca ceru’ e albastru.

    0
    0
  5. #5 Comentariu nou

    Din păcate pe români nu-i deranjează acest lucru.
    Daca ar fi alegeri mâine PSD ar fi votat de către 35% dintre alegători, iar PNL de 22%. Împreuna ajung la l 57%.
    USR 9%.

    Cu asa alegători, asa țară.

    Noapte bună România!

    2
    0