Prima Toyota cu viaţă-n ea: GT 86*

Am avut în teste o Toyota GT 86, rezultatul unui efort comun de producţie Toyota (cutia de viteze) şi Subaru (motorul boxer).

În sfârşit, o maşină cu ceva viaţă-n ea de la Toyota, slavă cerului că i-au rugat pe cei de la Subaru să le dea o mână de ajutor :-)

O maşinuţă de două locuri (cele din spate sunt, cel mult, pentru poşeta doamnei), cu 200 de cai pentru 1300 de kg, cu un comportament mai îngăduitor decât te-ai aştepta pentru felul în care arată. Trebuie să-i dai pedală la maximum ca să-ţi răspundă cu tot ce ştie, şi ştie să te facă să te simţi bine în doar câteva secunde de acceleraţie. Minunată în curbe, îţi transmite permament că-i place să fie condusă la limită şi, onestă, îţi spune mereu, din timp, când te apropii de zona de risc (la asta contribuie pneurile destul de înguste, de 215). Greu cu drumurile, în schimb – maşina e joasă şi suspensiile sunt de maşină sport, rinichii mei au cam regretat aventurile pe drumuri judeţene.

Toyota GT 86 e fun – în mod deosebit când ajungi cu ea la intrarea în parcul Comana, pe un drum forestier, şi întrebi paznicii care fac o tablă pe o măsuţă în care spaţiul e împărţit, zgârcit, de ceva salam, juma’ de pâine şi cutia de lemn în care dai cu zaru-n toate muchiile, cam cât mai e până la lac, iar ei privesc suspicios maşinuţa asta roşie, călcată de-un uriaş ceva mai devreme, dar nu la ei în localitate, fireşte, şi dau din umeri, ilogic:

– Nu-i mult, dar puteţi şi pe jos.

____________
*Fanilor Toyota care-şi ascut chiar acum cuţitoaiele, un singur cuvânt: Corolla :-)

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Drumul ala de la bariera inainte e cel mai frecventat de toata lumea, la Comana, si cel mai mizer, plin de gunoaie, gratarangii etc…
    Frumusetea padurii, care e imensa, de acolo incepe. O zi cu bicicleta ca sa vezi din ea iti sugerez, nu o sa regreti!

    Thumb up 0
    • Aşa m-am gândit şi eu… Cu maşina ne-am oprit după câteva sute de metri într-un loc cu multă… bună-dispoziţie dintr-un casetofon, am dat un tur de 5 minute şi m şters-o cam dezamăgiţi.

  2. Pacat de frumusetea naturala stricata , murdarita de oameni.

    Thumb up 0