România e o țară ocupată, e timpul revoluției!

Nu există vreo cale, vreo metodă prin care ne putem feri de idiocrația care s-a înstăpânit peste noi, cetățenii cinstiți, în țara noastră. Corupția ne ucide, oriunde și oricum ne-am ascunde.

Toți nătângii, fonfii și nătăfleții își împart sinecuri pe salarii grase la stat, toate curvele și țiitoarele sunt puse șefi prin structuri fundamentale. Nu doar că nu se pricep, dar nici nu-i interesează decât să fure și să șperțuiască. Nimic nu funcționează corect sau, în cel mai bun caz, abia dacă se mai ține în câteva balamale, în pragul prăbușirii. Tot ce-i administrație de stat e parazitat, căpușat și veștejit de ticăloși antinaționali. Țara infractorilor la putere, a tâlharilor și a șuților, a găunoșilor și mincinoșilor, țara în care Academia de Poliție se ocupă de doctorate plagiate, în care STS minte de 10 ani că poate localiza apelurile la 112, țara în care, de o lună de zile, cardul de sănătate nu funcționeaza și sancțiunea pentru șeful instituției este să fie “retrogradat” vicepreședinte, țara în care se inaugurează de 3 ori o secție pentru arși, fără ca aceasta să funcționeze vreodată, țara în care construcția de autostrăzi e o poză cu 3 borduri și 10 politicieni, țara în care un senator pe care-l trece căcarea e adus la budă cu elicopterul SMURD, dar în care cetățeanul obișnuit plătește TVA pe medicamentele anticancer pe care statul nu i le asigură.

Țara în care o adolescentă de 15 ani cere de 3 ori ajutor poliției și este omorâtă în timp ce poliția ascultă de pe stradă agonia ei, țara în care serviciul 112, „modernizat” de banda de corupți care usucă România, nu poate identifica locul unui apel, în condițiile în care chiar și o poză pe care o faci acum cu telefonul are localizarea inclusă.

Eu cred că sunt câteva instituții care trebuie desființate și reconstruite de la zero, pe criterii de sănătate mintală, în primul rând, ca într-o țară nouă ce trebuie eliberată de un invadator nemilos.

Ce instituții? Să începem cu TOATE.

Articol din categoria: REVOLTĂ

96 comentarii Adaugă comentariu

 1. Corect, Vlade !… Iar 10 august ar putea fi dărâmarea ultimelor rămășițe ale comunismului din noi înșine, desființarea PSD-ului, declicul pentru un nou început. Drept pentru care, încă de pe acum – propun ca 10 august să fie noua noastră SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ !!… (să nu ziceți că n-am fost primul care am spus-o !! :)))…

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Ce sinistru acest Burci. Si idiot pe deasupra. Dacă aveți curiozitatea sa citiți toate mizeriile lui, practic din toate știrile pe situația din Caracal, veți descoperi ca lipseste cu desăvârșire procurorul, adică coordonatorul și responsabilul legal. In capul de securist al lui Burci, poliția ia mandat de percheziție, nu procurorul. Omul dezinformează constant, programatic și cu intenție opinia publica. Io l-as lua pe Burciul din Mehedinți, baby brokerul care vindea copii și dădea șpăgi pe banda, l-as baga intr-un butoi și l-as lasa acolo. Pana ii intra legea in cap și ii ies securismele mincinoase. Sa știți ca s-ar putea sa dureze ceva – SM

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Localizarea pe care o fac aplicatiile si cea pe care o faca STS sunt chestii complet diferite.
   Aplicatiile au acces la senzorii telefonului, GPS, Wifi-urile din imprejurimi + alte indicii de mediu, de aia e banal de usor pt. google sau whatapp sa stie unde esti.
   Ceea ce face STS (localizarea pe baza turnurilor de comunicatii) nu se apropie nici pe departe de precizia la care au acces acele aplicatii. Ai nevoie de o aplicatie instalata pe telefon pentru localizare precisa.

   Singurul mod in care STS ar putea avea date la fel de precise e sa ne instaleze la toti un backdoor prin care sa ne poata localiza oricand. Iar asta nu este acceptabil.
   Cei revoltati ca o poza are date de localizare dar STS n-a putut face o localizare de precizie denota o crasa lipsa de intelegere a tehnlogiei implicate. Vreti sa ne instaleze statul un tracking app obligatoriu la toti, pentru cazurile astea ?

   Cei de la 112 putea sa-i spuna sa dea share location pe whatsapp, viber sau facebook, de exemplu daca tot erau in comunicare cu fata. Era suficient si mult mult mai precis decat orice poate face STS pe termen scurt.

   E o tragedie iar felul in care a fost tratata de toti implicati e revoltator, dar sa dam vina pe STS pentru asta e iresponsabil. E tehnologie, nu magie; tehnologia are limite iar astea sunt limitele ei in cazul de fata.

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   asa e frate.
   „zdrobiti oranduirea cea crunta si nedreapta……….”
   atunci se vor intoarce fiii acasa

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   @rau, se poate si e si ieftin. Altii au facut-o, dar la noi nu se vrea, ca trebuie capusati niste bani pe niste tehnologii antice.
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2584793128212200&id=100000446134532

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Inepție mai mare, rar mai poți întâlni. Asemenea îndemnuri par a veni:
   a) fie de la un exaltat neo-marxist, incapabil să vadă mai departe de prima mișcare
   b) fie de la un cripto-pesedist ceva mai răsărit-persuasiv; numai gândiți-vă că de 10 august niște exaltați intră în clădirea guvernului, printre niște jandarmi feciorelnici, așa cum îi visează partea extrem de vocală a societății civice (n-aș folosi … „civile”, de teamă să nu mă-nșel). Ce de apă ar fi la moara pesediștilor!? Ce de-a … „Iată DOVADA că NOI am avut dreptate în vreme ce VOI … ceilalți, care în frunte cu președintele ne-ați criticat, ați fost de partea unor puciști, atentatori la statul de drept!?”
   c) fie de la vreo putere gen Rusia care, de ce s-ar bucura mai mult, decat o destructurare a instituțiilor din România și haosul inerent de după!? uite la mathusalem, s-a și activat cu … „In’terr’na’țio’naaaa’ala!”

   Vlad, aici nu atât mihai strică.

   Chiar tu dai tonul (fără să vrei, sper) unor tâmpenii fără margini, fiindcă tu pe fondul exaltării arunci primul pe pagina asta îndemnul de a desființa și reconstrui de la zero instituțiile statului (după criterii de sănătate mintală la care pari a le ști atât de bine, încât … să nu-ți tremure mâna când scrii).

   Iar vrei s-o luăm de la zero, ca în 1989!? Poate între timp ai aflat tu unde se și ascund dar se și antrenează regulat, gata să intre în joc, 2-3 eșaloane de super-specialiști de bună credință, care așteaptă doar ordinul unui incoruptibil Robespierre (sau … Iliescu, nu-i așa!?) pentru a popula și servi, onest și dezinteresat de mirajul capitalismului, fiecare din instituțiile fundamentale ale statului!?

   De dragul efectului dramatic, întreb: Ne dai speranța asta, nouă … sau lui Putin!?

   (P.S. și eu am acționat impulsiv, văzând în momentul postării câte aprecieri are … mihai)

   0
   0
  • Ti se pare ca in 1989 “am luat-o de la zero”?? Serios?

   0
   0
  • #8 Comentariu nou

   Vlad, pe ce te bazezi acum în 2019 pentru un zero … mai de doamne-ajută!?

   0
   0
  • #9 Comentariu nou

   Ah de-ar fi totul asa de simplu… Sa nu uitam ca PSD-ul este acolo ptr ca a promis mici si bere si 100 lei la pensie. Oamenii de calitate multi s-au carat, tinerii nu prea se implica, am ramas cu fripturistii si pensionarii, adica ok, PSD-ul poate pleaca la urmatoarele alegeri, dar vor veni iar, ptr ca esenta poporului e acolo si vor lucruri moka, fara munca.
   2. PSD-ul e ca un cancer. Are oamenii in sistem, degeaba se desfiinteaza PSD-ul, metastazele se raspandesc la alte partide, fiul lui Adrian Nastase, Oprea, Dancila schimba doar departamentul. Tot sefi si sefuti vor fi. Si la randul lor baga in sistem tot pe principiul de „te-am servit, sa ma servesti”.

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   @de facto :

   „Chiar tu dai tonul (fără să vrei, sper) unor tâmpenii fără margini, fiindcă tu pe fondul exaltării arunci primul pe pagina asta îndemnul de a desființa și reconstrui de la zero instituțiile statului (după criterii de sănătate mintală la care pari a le ști atât de bine, încât … să nu-ți tremure mâna când scrii).

   Iar vrei s-o luăm de la zero, ca în 1989!? Poate între timp ai aflat tu unde se și ascund dar se și antrenează regulat, gata să intre în joc, 2-3 eșaloane de super-specialiști de bună credință, care așteaptă doar ordinul unui incoruptibil Robespierre (sau … Iliescu, nu-i așa!?) pentru a popula și servi, onest și dezinteresat de mirajul capitalismului, fiecare din instituțiile fundamentale ale statului!? ”

   Io zic sa mai cititi odata textul d-lui Petreanu.
   Ati inteles ce ati vrut dvs.
   In plus :
   – Sunt de acord cu dl Petreanu … in 1989 nu a fost NICIO restartare … acum culegem efectele faptului ca NU a fost
   – Ok … nu desfiintam institutiile si nu le reconstruim de la 0 (a propos, propunerea d-lui Petreanu nu era una de tip „robespierrean”) … aveti dvs o alta solutie prin care sa-i profesionalizam pe toti sinecuristii din structurile de stat ?
   Nu stiu cum dracu se face dar romanul a fost intotdeauna genial la chibitat de pe margine … daca-l asculti te minunezi cum dracu de nu i s-a acordat Premiul Nobel … dar cand e invitat sa faca ceea ce „predica”, sa puna in practica, fie nu se baga … fie face (cand si/sau daca face ceva) numai tampenii.

   0
   0
 2. #11 Comentariu nou

  Mi-aș dori sa fie vorba doar de instituții.
  Mă tem că ele înseamnă de fapt oameni, iar noi suntem mari meșteri la aranjamente prin care ne facem că schimbăm totul și de fapt nu schimbăm nimic.
  Nu am crezut vreodată că voi da mai departe un îndemn la revoluție. Totuși Vlad, ești conștient că până nu se vor implica in politica oameni că tine, nimic nu se va schimba.

  0
  0
  • Daca as putea trai cinstit din politica, as intra.

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   1) ce înseamnă să trăiești cinstit? Intra si fa din politică locul unde să își dorească toata lumea sa ajungă. Cineva trebuie sa o facă si daca toti așteptăm să faca altii atunci nu suntem cu nimic deosebiti de cei pe care îi criticăm?

   0
   0
  • Pai eu sunt ziarist, Costin, e singura mea sursa de venit, jurnalismul si blogul asta. Daca intru in politica, ambele surse de venit se inchid. Deci?

   0
   0
  • #15 Comentariu nou

   Vlad, deși n-ai vrut s-o zici, asta se înțelege: că dacă ești politician, nu poți trăi cinstit fără să bagi mâna-n … „caraiman”.

   Altfel, scriind și făcând (de ani buni) emisiuni cu tentă politică, nu ești prea credibil când afirmi că nu poți … trăi din politică.

   Desigur, nu ești singurul în această postură. Sunteți destui.
   – Nu toți la fel de bogați, dar la fel ca-n politica declarată, unii sunt foarte bogați alții mai puțin.
   – Unii mai dispuși la compromisuri, la sărit din barcă-n barcă, alții mai consecvenți.
   – La fel ca-n politică … nicio fată mare, niciun făt-frumos.
   – La fel ca la politicieni, unii sunt mai apropiați de „servicii” decât alții (care, în majoritate ar vrea și ei)
   – principiile sunt printre voi, probabil, în aceeași proporție ca în cazul politicienilor adică niște .. rarae aves.

   De ce am făcut polologhia de mai sus!? Fiindcă, pentru ca o schimbare schimbare în bine a societății să aibă loc, aveți și voi jurnaliștii, rolul vostru. Nu degeaba sunteți alintați cu sintagme de felul … „a 4-a putere în stat”, „câinii de pază ai democrației”

   0
   0
  • Ultimul raspuns la tema asta off topic, restul interventiilor nu vor mai trece de moderare.

   Exista meserii care nu pot fi facute simultan cu politica: magistratii, militarii, jurnalistii nu pot face si politica, si meseria respectiva. In unele cazuri le interzice legea, in altele etica profesionala – desi, in audiovizual, CNA nu permite politicienilor sa fie si realizatori.

   Poti face politica in acelasi timp cu o multime de alte meserii: inginerii, economistii, avocatii, it-istii, agricultorii, ma rog, lista e foarte lunga.

   Eu nu am alta sursa de venit in afara jurnalismului. Daca intru in politica, renunt, de facto, la orice fel de venit, cel putin pana nu capat un venit legal din politica, adica pana sunt, eventual, ales intr-o functie publica. Dar nu poti cere unui partid sa te puna pe un loc eligibil fara sa demonstrezi, mai inainte, ca meriti asta, iar asta inseamna timp si energie cheltuite ca activist al partidului respectiv. In plus, alegerea intr-o functie publica nu e niciodata sigura. Obisnuiesc sa mananc zilnic din banii castigati cinstit de mine. Nu exista alternativa acceptabila la asta, cel putin nu pentru mine.

   Ca atare, daca ma voi imbogati cumva peste noapte si nu voi mai avea nevoie sa-mi castig zilnic painea, putem relua discutia (desi cred ca pot influenta in bine societatea mai mult ca jurnalist decat ca activist al unui partid). Pana atunci, subiectul e inchis. Multumesc pentru interes si indemnuri, dar discutia este despre altceva aici.

   0
   0
 3. #17 Comentariu nou

  Vlad, cand iti mai vine sa injuri STS-ul ca nu localizeaza la milimetru un telefon intr-un sat, aminteste-ti de avionul ala disparut in 2014 pe care nu l-au gasit nici pana acum. Realitatea nu e ca in filme, nu apesi un buton si iti face satelitu zoom de-ti vezi cosurile pe fata de pe luna. Dupa apelul la 112 am inteles ca s-a dat o arie: acolo e victima (4 case am inteles din presa). Ca politia nu a reusit decat in 17 ore sa caute ceva in casele alea, aici e problema

  0
  0
  • #18 Comentariu nou

   Deci tu compari un avion prabusit in mijlocul oceanului cu un apel din mijlocul unui oras ?

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Compari mere cu pere, serios acum. Un avion pe fundul unui ocean care si-a DEZACTIVAT tracking-ul (a disparut de pe radare pur si simplu) cu un apel la 112 de pe un telefon. Pe bune? In plm pana si eu va pot scrie un software de tracking care macar sa va zica in ce retea este abonatul si chiar in ce arie de 2km. SI UN SERVICIU DE INFORMATII NU POATE LOCALIZA un apel la 112? Habar nu ai despre ce vorbesti si esti avocatul diavolului.

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   Atat timp cat cele mai avansate tari de pe pamant, folosind cele mai avansate tehnologii de care dispun nu au reusit sa spuna macar in ce emisfera a cazut avionul ala, arata ca a localiza ceva e destul de greu. In conditiile astea, daca STS spune ca asta e tehnologia de care dispunem, putem localiza un telefon pe o arie X, poate e bine sa-i credem si nu sa sarim de cur in sus cum ca stim noi ca-s incompetenti, ca se poate localiza la metru

   0
   0
  • Cristian, e o diferenta de mediu fizic, localizarea sub cativa metri de apa e enorm de dificila daca obiectul nu scoate macar ceva sunete.

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   whatsapp iti da localizarea la cm, iar STS, serviciu de informații, imi da o rază de câțiva km? Cristian, postacule, pleacă de pe pagina oamenilor necăjiți si inca calmi.

   0
   0
  • Whatsapp si altele localizeaza printr-o combinatie, GSM + GPS + WiFi si alti algoritmi. STS foloseste doar cate o celula GSM.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   BT Iacob:
   Este incredibil acest STS; nu a putut găsi biata fată la Caracal, dar a localizat cu precizie, la alegeri, toții ungurii ascunși prin județele patriei.
   SM:
   Nu va mai luați după cretini. Procurorul putea intra lejer in casă pentru ca avea puterea legii in mana. Codul de procedura penală, pe langa exonerare. Numai ca procurorul este un cretin și nu știe legea. Cum spuneam, Cristian Popescu, procurorul vieții este de la #rezist

   Link
   https://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-159

   0
   0
  • #25 Comentariu nou

   Cristi grestesti grav in comparatia pe care o faci.
   Pai tu ai auzit de coridoare de trafic aeriene? Ai auzit ca cele 2 tari care au fost implicate direct in cele intamplate nu prea se inteleg, chiar daca sunt oarecum din aceeasi zona? Pai cand un avion dispare de pe radar intr-o tara vecina cu care nu te intelegi, crezi ca cei din urma isi vor divulga secretele, chiar si pt un avion de pasageri de prin toate colturile lumii, ca sa isi spune secretele militare de aparare? Asa ceva nu o sa vezi la nimeni, indiferent de pieredrile umane care au fost acolo.
   Nu, nu este teoria conspiratiei, este spusa de oameni cu care am intrat in contact din ambele tari si din zona respectiva si din lumea aviatica. Restul sunt povesti.

   Ce s-a intamplat la noi e o eroare grava a intregului sistem.

   0
   0
  • STS-ul a dat o arie de 2 km in care intra cam jumătate din Caracal, însă atât STS cât și poliția au antene de mare putere cu care pot forța orice fel de telefon, smartphone sau nu, sa le acceseze și astfel să afle pozitia precisă a telefonului, sistemul asta e chiar mai precis decât gps-ul care are o eroare de câțiva metrii.

   0
   0
 4. #27 Comentariu nou

  Câte persoane mai trebuie să moară?? Tot zicem că moartea lor nu a fost în van…dar anii ne demonstrează că a fost în van și vor mai urma multe decese și noi doar revoltați în online… Nici nu știu și sper să nu simt vreodată, ce este în sufletul acelor părinți, Dumnezeu să le dea putere și pe fetițele lor să le așeze într-un loc liniștit. Sunt părinte și-mi vine să urlu și am o durere sufletească enormă, pe care o simt de fiecare dată când ascult din Belgia știrile de genul ăsta. Încerc să ajut România de aici cum pot și să-i conving pe cunoscuții mei din România să-și schimbe mentalitatea și să nu mai înghită nici cel mai mic abuz!! Din păcate Corupția a UCIS din nou și Corupția va mai ucide dacă nu o luăm de la temelie așa cum ai descris în textul tău. Dumnezeu să le odihnească în pace pe fetițe !

  0
  0
 5. #28 Comentariu nou

  10 August e târziu acum trebuie sa ne mobilizăm sa nu mai lăsăm să se întâmple și alte până atunci guvernul Dancila trebuie demis acum azi mâine nu pe 10 August… trebuie sa ieșim în stradă toți cei care aveam coloana vertebrala și care vrem ceva pt țară și pt copiii și nepoții noștri… incompetenții ăștia nu trebuie sa mai stea o secundă la guvernarea Romania… afară cu ei

  0
  0
 6. #29 Comentariu nou

  Si cum rezolvam problema?

  0
  0
 7. #30 Comentariu nou

  Salutare,

  Din pacate traim intr-o tara atat de stricata si bolnava incat te rogi si speri constant sa nu ti se intample ceva in care sa nu depinzi doar de tine, sa ai nevoie vreodata de o institutie a statului, sa nu cumva sa ajungi pe mana unui doctor sau a unui politist sa nu cumva sa ai nevoie pe la o adiministratie a statului si toate astea pentru a nu te intersecta cu realitatea dura din tara asta stricata, noi toti stim ca niciodata hotii nu sunt prinsi, ca daca ti se fura ceva te duci degeaba la politie ca daca ai o urgenta medicala trebuie sa dai spaga (Si aici Vlad am o observatie pe care tin de mult sa ti-o fac, de cand te-ai operat tu de hernie de disc, tu esti o persoana publica, ai alt tratament in tara asta bolnava, sa nu lauzi si sa generalizezi chestii singulare, experimentate din pantofii tai) Noi cei care traim aici, incercam sa supravietuim si sa nu avem de-a face cu cineva cu responsabilitate oferita de functia publica.
  Vai mama noastra si sa speram cu totii ca nu patim ceva vreodata, ca nu ne ajuta nimeni.

  Succes tuturor!

  PS. voi intelegeti ca traim intr-o lume in care o fata de 15 ani face naveta cu autotostopul, pentru a se deplasa dintr-o localitate in alta, nu pentru a experimenta o chestie rebela, noi nu avem cum sa ajungem dintr-o localitate in alta in conditii de siguranta, ne asumam riscuri constant.

  0
  0
 8. #31 Comentariu nou

  Pe ministru de interne ar trebui sechestrat si lasat acolo in agonie macar 16 ore, pe urma sa fie bagat in congelator. Sunt niste mafioti, se bat numai pentru putere si posturi foarte bine platite, in rest, tara sa arda cu pe ei nu-i intereseaza de nimeni.

  0
  0
 9. #32 Comentariu nou

  Ai dreptate e timpul revolutiei , dar cu cine si cum o facem . Avem o Constitutie proasta si depasita facuta de politicieni pentru politicieni , avem o legislatie dezastruoasa , politicieni prosti si corupti , mari mase de populatie fara nici o pregatire , saraci , clanuri tiganesti care si-au subordonat localitati , nepotism ridicat la rang national , justitie extraordinar de bine platita , dar care nu intotdeauna isi face treaba , politie si jandarmi din urmasii taranilor , minerilor si romilor , industria este la pamant , invatamantul rural produce numai politicieni si directori , medicina ne omoara , sindicatele au disparut sau sunt corupte etc.

  0
  0
 10. #34 Comentariu nou

  Vlad, am mai auzit scuza cu „sunt jurnalist, nu pot fi politician”. Sincer devii plictisitor. Sunt atatia oameni cu familii, slujbe, situatii personale complicate care activeaza int-un ONG sau chiar in politica. Adica se implica. Mataluta scrii aici sau comentezi pe la radio ce nu merge bine in tara asta. Si? Te multumeste statutul de chibit? Peste o luna mai apare vreo tragedie si iar te inflamezi pe aici. Cu ce folos Vlad?

  0
  0
  • Ovidiu, cred ca subiectul nu sunt eu. Jurnalistii au rolul lor in societate, nu sunt chibiti, daca nu intelegi, cred ca trebuie sa chibzuiesti un pic la diferente. In plus, jurnalismul e incompatibil cu politica iar salariu de politician nu exista. Si cu asta, chiar am incheiat discutia despre acest subiect.

   0
   0
 11. INCOMPETENȚĂ, CORUPȚIE, TICĂLOȘIE
  Timp de 12 ani (2005-2017), STS-ul a fost moșia faimosului ”general” Marcel Opriș, un individ infatuat, semi-doct și deplin integrat în mecanismul corupției generalizată, prin manipulare, trafic de influență și licitații trucate.

  Numai că în ticăloșia-i iresponsabilă, acest individ n-a fost în stare să pună la punct, împreună cu ANCOM-ul și operatorii de telefonie mobilă, un sistem de localizare cu precizie rezonabilă a apelurilor către 112.

  De ce STS și ANCOM? Pentru că dacă nu le-a cerut nimeni, operatorii de telefonie mobilă n-au avut de că să-și reducă profitul prin cheluieli de upgrade a sistemelor de localizare în rețelele lor, de la tehnologia banală Cell-ID, care este disponibil acum, la una dintre tehnologiile de localizare superioare (Enhanced Cell-ID, sau OTDOA – Observed Time Difference Of Arrival), care utilizează și puterea relativă a semnalului radio sau diferența de timp între emisie și recepție, tehnologii care oferă o precizie cu circa un ordin de mărime mai bună decât cea actuală.

  Implementarea unor astfel de tehnologii ar fi permis evitarea tragediilor precum cea a avionului prăbușit în Apuseni în 2014, sau cea de la Caracal, de zilele astea. Sau a unora similare care se pot întâmpla oricând și oricăruia dintre noi.
  http://bit.ly/cell-id-fb

  0
  0
 12. #37 Comentariu nou

  Vlad ai uitat de păduri! Și multe altele! Dar și ce se întâmplă cu pădurile este crima națională!

  0
  0
 13. #38 Comentariu nou

  Iti multumesc Vlad, pentru toti acesti ani in care m-am intristat, am ras, s-au m-am amuzat la articolele scrise de tine.
  In aceasta seara, ne despartim.
  Succes mai departe.

  0
  0
  • #39 Comentariu nou

   Ah, dezamagitule…Naspa rau ca Vlad nu incape in grila ta imaculata.
   Mergi in pace, golul imens pe care-l lasi aici va dainui vesnic.

   0
   0
 14. #40 Comentariu nou

  Vlad, lasa confortul vietii cotidiene si implica-te. INTRA IN POLITICA.
  De oameni noi cu principii SANATOASE avem nevoie.
  Imi inchipui ca este greu dar uitat-te in ochii copiilor tai si gandeste-te ce viitor au .
  SUCCES!

  0
  0
  • Ce salariu imi oferi, Cosmin?

   0
   0
  • #42 Comentariu nou

   Vad opinii cumva agresive si ultimative la retinerea lui Vlad de a se implica direct in viata politica. Cred ca dincolo de ratiunile de ordin ideologic, Vlad pune o problema de baza, temere a multora care s-ar implica in politica… Din ce ar trebui sa trăiască un politician? E clar ca modelul actual nu are in vedere decat remunerarea, mai degraba nelegal decat legal, din banul public. La noi, asta a devenit un sport national pe care unii, ce poate ar avea un potential fantastic pentru arena politica, nu vor sa il joace. Sa pretinzi, ca idee, unora, sa intre in politica in condițiile astea, fara a fi clarificate in mod absolut toate aspectele care tin de partea materiala a vietii politicienilor, pare absurd. Alternativa e clara in opinia mea: fie ești, ca nou-venit in politica, un ascet ce tinde spre sacralizare, fie ești… ceea ce vedem azi in politica noastra. Si nu toți vrem/putem sa fim sfinți, nu? Unii vor sa fie,, doar” oameni obisnuiti…

   0
   0
 15. #43 Comentariu nou

  Așa poate se trezește și Oltenia din adormire! Ăsta este efectul PSD și legile justiției! Nu poți deranja criminalul până la ora 6 dimineața! Statul paralel ține România prizonieră și instituțiile de forță despre care vorbește Tăriceanu țin populația României în teroare!Acum, fiți mulțumiți dragă Oltenie roșie pentru justiția din țară și neconstituționalitatea legilor, a codurilor penale și a codurilor de procedură penală!

  0
  0
  • #44 Comentariu nou

   Pe FB, doctorul zice asa:
   PORCEALA INCOMPETENȚEI TRANSPIRAȚILOR NU MAI POATE FI SUPORTATĂ

   Nu, bă, nu că ”nu am putut” și ”nu am știut”! Duceți-vă-n p….a mamei voastre cu STS-ul și cu SRI-ul vostru, cu deontologii și cu ambasadele voastre scârboase, cu ”valorile” și cu dulapul vostru inuman care nu știe și nici nu-l interesează! Lăsați oamenii competenți să se ocupe și lăsați oamenii nevinovați să trăiască, incompentenților!

   0
   0
 16. #45 Comentariu nou

  Anul trecut, pentru un polițist pedofil a fost demis un prim-ministru ! Pentru crima asta cine trebuie demis ?

  0
  0
 17. #46 Comentariu nou

  Deci bbaeti fiti pragmatici si realisti: in loc de J’accuse-uri si somari pe seama altora de bagat in politica mai bine nu ii mai votati deloc. Deci vb cu toti/intre voi/convingeti familie/rude etc, dar la vot (locale/parlamentare) nu mai votati din gastile PSD/PNL. Care e pragul de partid, 5%? Daca iau sub prag, oficial gastile astea nu mai sant partide. La revedere sedii, fonduri etc.

  Exemplu in Ontario, Canada: partid traditional votat majoritar decenii (Liberalii care-s de stanga aici) au scos sub prag la ultimele alegeri! 🙂 Dar nah, ca romanul nu-i niciunul: tot ii dam inainte cu J’Accuse! si intaratam pe altii (bineanteles, ce romanesc!) sa se bage-n politica in timp ce toti avem cate o misculatie cu Mitica de la primarie sau cu vreun senator/deputat, trebe pt ca sa ceva $…

  Se vorbea ce pierdere a avut PSD la euro-parlamentare. Sa fim seriosi, tot au castigat muult prea mult. Pierdere ar fi fost 3%, nu 23%+27% care culmea! e pragul de 50% aproape. Asa ca in loc sa „fiarba vinu-n cupe” mai bine o luati la modul practic si vedeti ce se poate face cu votul.

  0
  0
 18. #47 Comentariu nou

  Fiecare dintre noi este pe cont propriu. Este cel putin naivitate sa crezi ca in Romania esti altfel.
  Institutiile statului sunt cele care iti mananca timp, nervi, rezultatul muncii tale,mai simplu, iti fut viata.
  Trist este ca institutiile sunt populate cu romani…cea mai mare problema a romanului este romanul de langa el…

  0
  0
 19. #48 Comentariu nou

  Prima măsură ar fi: generalul Ciucă -prim-ministru! … În cazul unui stat ca al nostru, făcut țăndări de politicieni infractori , Armata e singura garanție a refacerii coeziunii și respectabilității statului.

  0
  0
 20. #49 Comentariu nou

  Oameni buni. Solutia e atat de simpla… suntem o natiune care ne resemnam usor. O natiune in care majoritatea populatiei e amortita civic. Ne smiorcaim ca ne e greata de sistemul politic si in paralizia asta civica renuntam pana si la singura arma: VOTUL. Mergem la vot doar cand ne-a ajuns cutitul la os. In contextul in care se afla Romania, in mizeria, coruptia si lipsa de viziune in care se chinuie tara asta prezenta la vot ar trebui sa fie de la 70% in sus la orice alegeri. Nu vrem sa ne asumam votul ca sa putem sta pe margine si sa aratam cu degetul catre mizerabilii care ajung sa ne conduca.
  Ce sa mai astepti de la o tara in care prim ministru e o analfabeta ce nu poate nici citi un discurs scris!? Dar stam asa resemnati… ca poate poate lucrurile merg si singure… Uite ca nu merg!

  0
  0
 21. #50 Comentariu nou

  Daca totuși intrau mascații, fără vreun preaviz, in casa unui inocent? Se dădea toată presa cu fundul de pământ, zbierand in cor: stat polițienesc si opresiv!

  Polițiștilor de rând le este frica sa acționeze, aici s-a ajuns. Le este frica sa oprească in trafic pe vreun “finanțator”, le este frica sa scoată arma, le este frica sa acționeze atunci cand intuiția le-o cere, etc.

  Nu încurajez încălcarea legii, insa mai degrabă spargi cateva uși, si iti ceri scuze dupa, decât sa ai astfel de crime pe conștiința.

  Cazul de fata este oribil, și-mi vine sa plâng la gândul chinurilor acelor fete si la neputința noastra. Specia umană poate fi atat iubitoare, cat si teribil de odioasa.

  0
  0
  • #51 Comentariu nou

   Salut! Exact, gîndiți-vă numai la cîți oameni acuzați de corupție scapă de pușcărie pentru că, potrivit onor CCR, nu a fost respectată legea în timpul proceselor și nu au avut parte de judecători „specializați” pe corupție.
   Crezi că un avocat bun nu i-ar fi fost ușor să-și facă scăpat clientul pe viciu de procedură, dacă mandatul nu era respectat la literă?

   Plus zecile de violatori deja eliberați pe recurs compensatoriu? Multe salutări rectorului de la Iași și președinților celor două camere ale Parlamentului (Tăriceanu și Dragnea) pentru eforturile depuse în acest sens.

   0
   0
 22. Maica-mea ne-a povestit acum mulți ani o pățanie similară prin care a trecut, norocul ei a fost ca și-a făcut curaj și a sărit dintr-o ocazie care o luase pe un câmp, intr-o cu totul alta direcție (acum 40+ ani). Și azi sunt încremenit, ma doare sufletul citind ce s-a întâmplat, mi-a pierit pofta de viața.. biata fetița. Cu puțin ghinion nici nu mai apucam sa ma nasc.

  Pe de o parte ma gândesc la curajul ei, la cum și-a focusat energia spre a apela la milițieni.. punându-și viața in mâinile acestora. Iar faptul ca ei sunt acum complici la crima prin incompetenta și indiferenta ma scârbește profund. Ar fi putut biata fata sa se concentreze pe a evada, ori sa își ia rămas bun de la părinți, și nu sa își irosească timpul cu unii care nu își fac meseria nici in cele mai importante momente! Sacrificiul ei va salva alți copii ce ar fi pățit aceleași lucruri, însă nu era nevoie sa fie sacrificata.

  Stau ăștia și reglementează Uber și alte servicii care îți oferă totuși siguranța, dar n-ar pune mâna sa elimine naibii “ocaziile”.. ocazia sa te sui in mașina unui criminal.

  Recent văzusem o știre in urma căruia un nene cu apucături similare a fost spreiat bine cu lacrimogen, și din coincidenta a și murit. Văzând acum alternativa, îmi doresc ca fiecare copil trecut de o vârsta sa poarte asupra sa un spray. Măcar sa ai șansa sa scapi de unul singur, pt ca la alții încă mai cânta Ozon.

  0
  0
 23. #53 Comentariu nou

  Incompetenții și impostorii sunt într-un delir apoteotic al puterii care nu poate crea altceva decât haos, anarhie alienare și distrugere, dar în spatele lor sunt adevărații responsabili pentru toate crimele de la revoluție până în prezent.
  Până când această „hidră” nu va fi complet și definitiv anihilată nu vom avea parte de liniște.

  0
  0
 24. #54 Comentariu nou

  Sunt revoltat !
  Și peste toate, iese cititoarea agramata de biletele, m.p.(mare pu….) și ataca STS, iar un ministru de la același partid stat-hot, vrea că STS să fie trecut direct in subordinea unui minister condus de un politruc. Acum te întreb, ce ar însemna acest lucru pt. alegeri dacă psd-alde-udmr-noul PNL, ar controla direct STS ?
  Nu înțeleg atacul tau la STS, doar daca…

  0
  0
 25. #55 Comentariu nou

  Ingrozitor cat de mult adevar poate sa fie in articolul asta:(
  Si uite asa mai pleaca un val de oameni din tara…

  0
  0
 26. #56 Comentariu nou

  Vlad: Toți nătângii, fonfii și nătăfleții își împart sinecuri pe salarii grase la stat, toate curvele și țiitoarele sunt puse șefi prin structuri fundamentale. Nu doar că nu se pricep, dar nici nu-i interesează decât să fure și să șperțuiască.
  SM; La micuţa Sorina, în Baia de Aramă, deşi n-avea ce să caute, că nu era o situaţie de urgenţă şi nu avea nici competenţă pe o executare în civil, a intrat procuroarea Piţurcă direct în dormitor şi a luat copilul care dormea din pat, la Alexandra, în Caracal, deşi avea ce să caute, era o situaţie de urgenţă în penal şi trebuia să intre şi avea şi legea în mână şi copilul urla după ajutor de 19 ore procurorul Cristian Popescu a stat la poartă. Aşa ştiu procurorii să aplice legea pentru că atât cunosc ei legea pentru că atâta carte ştiu pentru că atâta şcoală au făcut şi atât îi duce mintea, ăştia sunt, pe ăştia îi plătim. Ambele operaţiuni erau pe dosare penale, primul fake/nicio urgenţă, altul real/ cu urgenţă dar cu competenţă şi încadrare greşite. Ambele operaţiuni, conduse de 2 imbecili ai procuraturii româneşti din aceeaşi mare gaskă plătită de dvs din bani publici.

  0
  0
 27. #57 Comentariu nou

  Nu coruptia ucide prostia ucide. Cine se face politist in Caracal? Sa fim cinstiti. Si cand n-ai oameni angajezi pe cine gasesti ca sa ai si tu un politist in sat/oras. Reformezi institutiile, ok ii dai afara pe toti, asa si? Pe cine pui in loc? Aduci nemti? Aduci americani? Nu, tot romani care sunt tot astia care au mai ramas ca aia buni sunt afara au plecat. De-aia n-avem medici n-avem politicieni n-avem politisti n-avem ingineri n-avem profesionisti. Traim in tara cea mai avansata ca IT-isti (noroc ca n-au plecat toti si au venit strainii aici) si n-avem un sistem informatic care sa mearga. Si nu de acum ci de ani de zile. La noi nu demisioneaza nimeni toti arata spre altii. Am vazut oameni din procuratura sau politie care vorbeau despre tragedie ca despre un 11 m ratat, domne ca am respectat legea ca asa e legea ca e vid legislativ ca asta e shit happens mergem inainte. Vedeti si dialogurile dintre un politist si tatal fetitei sau Cumpanasu, Asta arata dezinteres blazare miserupism dezumanizare. „Sparge tu usa ca sa vezi ce platesti pe urma.” Familia trebuie sa stie ca fetita lor a fost eroina a avut curaj inteligenta stapanire de sine si intr-o tara normala avea sanse. A sunat de 3 ori le-a dat detalii despre loc si aia asteptau sa le spuna STS casa. Ghinionul ei ca s-a nascut in Caracal. Sa nu uitam nici de sotiile ucise de soti deraiati psihic desi au depus plangeri la politie care n-a facut nimic. In Craiova smecherii cu vile si gipuri si tatuaje care clonau carduri n-au prezentat interes pentru ANAF, nu se intreaba nimeni ma de unde au astia milioane de euro cand ei o ard aiurea? Avem o gramada de probleme in tara asta si ma mir ca inca ne merg trenurile si avem curent electric la prize.

  0
  0
  • #58 Comentariu nou

   La aia cu trenurile trebuie să mai aștepți un pic, e aproape rezolvată

   0
   0
  • Nu suntem dezvoltați in IT. Asta e un mit, la noi 99% fac outsourcing folosind tehnologii din 2010 sau mai vechi.

   Când vei vedea franework-URI românești folosite la nivel internațional, articole tehnice in engleză scrise pe bloguri ale romanilor, cărți scrise de antreprenori de succes distribuite internațional in volum mare, o industrie VC / angels care sa investească in sute de startupuri pe plan local și internațional, abia atunci vei putea spune ca suntem LA ACELAȘI NIVEL. Și acolo îți zic de pe acum: nu ajungem. Și vorbesc din experiența, nu ca sa ma aflu in treaba.

   0
   0
  • #60 Comentariu nou

   aia buni au plecat, asa zici? deci milioanele de analfabeti care ori muncesc necalificat ori fura prin Vest sunt aia buni? ia uita-te ce moace coboara din low cost prin aeroporturi si apoi discutam despre „cei buni care au plecat”

   0
   0
 28. #61 Comentariu nou

  Un foc pustiitor trebuie pus acestui stat corupt cu institutiile lui si apoi sa generam o ploaie binefacotoare in memoriam 10 august, colectiv, 30 de ani de neocomunism…….

  0
  0
 29. #62 Comentariu nou

  Dragă Vlad,

  Să o spunem lucrurilor pe nume: e timpul reintroducerii pedepsei capitale. NIMIC ALTCEVA nu-i sperie pe criminalii ăştia.

  0
  0
  • #63 Comentariu nou

   @Mihai: Astfel de dereglati nu sunt speriați de pedeapsa capitala. De fapt, pedepsele sunt pentru cei liberi, pentru a fi protejați o vreme, nicidecum pentru criminali.
   Una e sa fii spărgător de banci, sa analizezi riscurile si sa te apuci de treaba, alta e sa fii criminal impulsiv si sa nu înțelegi ce înseamnă viața.
   Sunt perfect de acord cu pedeapsa capitala pentru astfel de cazuri, Insa nu pentru ca i-ar speria vreun pic pe astfel de demenți, ci pentru ca ne-ar scuti de niște taxe achitate pentru a tine un animal in captivitate, care oricum va fi eliberat in 10-15 ani fără sa fi înțeles vreodată ce nenorociri a comis.
   Insa, revenind la realitate (membri EU, omenia vestica, ghiocei pe campii verzi, etc), astfel de pedepse nu vor exista. Asa ca trebuie sa ne educam copiii cum sa se protejeze.

   0
   0
 30. #64 Comentariu nou

  Dragă Vlad,

  Să o spunem pe a dreaptă: e momentul reintroducerii pedepsei capitale. NIMIC ALTCEVA nu-i mai sperie pe criminalii şi incompetenţii care ne conduc.

  0
  0
  • #65 Comentariu nou

   in ceea ce priveste psdragnea, total de acord!
   la restul, mai exista o probabilitate de eroare judiciara!

   0
   0
 31. #66 Comentariu nou

  Nu pot uita emotia din cazul Colectiv. Care a fost urmarea? Dupa un an, PSD-ul iese invingator… Ordonanta 13… dupa un an, ies invingatori (PSD-istii) Cu alegerile pt Europarlamentare, mi-a renascut speranta, timida, dar e acolo… Cu toate ca dupa ordonanta 13 mi-am luat familia si am plecat, m-as intoarce la primul semn de normalitate. Mi-e teama ca nu voi apuca aceste semne de normalitate. Pana atunci, mi-e teama ca fiica mea va fi uitat limba romana. Ai descris foarte bine starea tarii. Colaps total. Cat despre intrarea ta in politica, ar fi absurd s-o faci, te-ai decredibiliza total… cel putin la cum arata ea acum… E ingrozitor de trist ce s-a intamplat. As fi primul care s-ar intoarce sa puna mana pe „arme” impotriva nenorocitilor astia… Insa… la cum se complace poporul ala in mizerie si neputinta, mai mult decat sa stau 5 ore la coada sa votez, nu vad ce as putea face. Continuati cu ce ati inceput la Europarlamentare. Nu trebuie proteste mute. Vremea lor a trecut. Urlati pana ramaneti fara voce!

  0
  0
 32. #67 Comentariu nou

  Vlad; „a intra in politica” e un termen general si creeaza confuzii, chiar si tie; pe de o parte, inseamna sa acccezi la functii politice de unde sa poti misca lucruri din punct de vedere legislativ (parlamentar, de pilda) dar mai inseamna sa accezi la functii administrative |(adevarata buba, de fapt); noi nu de politici si politicieni ducem lipsa ci de buni administratori si functionari; un administrator bun (ca e primar, ca e un angajat al Primariei, al CJ, prin guvern, STS, politie, justitie, oriunde) poate schimba intr-devar lucruri; sigur incepe o intreaga lista de intrebari legate de selectie, de acces la aceste functii (unde esti platit si nu trebuie sa fie o rusine asta, daca iti faci cum trebuie treaba), dar pasul trebuie facut; iar cine te indeamna sa intri in politica cred eu ca in sinea lui la asta se refera; peste toate planeaza, evident, riscul, sacrificiul personal, etc.; trebuie sa te sacrifici; din raspunsurile tale reiese ca nu-ti asumi; ok, nu e un capat de tara dar… asta e locul de unde intr-adevar poti misca lucruri; eu am facut-o; nu mi-e ok acum; dar am increderea nebuna ca pot ajunge la un moment dat intr-un loc unde pot misca lucruri (vin dupa 30 de ani de corporatie, middle management, in fine); trebuie sa cred asta, trebuie sa o fac altfel innebunesc cu ochii la toti idiotii care acum ne scuipa pe toti in cap; scrii bine, combati bine, insa la butoane sunt oameni orbi si surzi la semnalele tale,,,

  0
  0
 33. #68 Comentariu nou

  Din orice punct privești, în țară se moare și nu ești nicăieri și niciodată în siguranță: la școală se moare din diverse motive, cel mai recent caz de care îmi aduc aminte este din cauza fosei, la serviciu se moare, in cluburi se moare, pe drumuri se moare, in spitale se moare…oriunde și oricum te uiți multe din aceste sacrificii sa le zicem, sunt din cauza statului corupt, incompetent și impotent. Nimeni nu-și face treaba și toți arunca vina pe alții.
  Despre polițiști numai cuvinte de „lauda”, caz concret: stăteam acum ceva vreme într-un cartier in care din „bunăvoința” primăriei au fost aduși din tot orașul romii și cazați în locuințe sociale. Ori de câte ori am avut nevoie de sprijinul lor, nu au fost în stare să rezolve nimic, niciodată.
  Am povestit multora că erau cazuri in care un rom trăgea de un covor, pus la uscat in balcon, de cealaltă parte era o femeie care trăgea de el că să nu il fure. Sa nu va mai spun cate mizerii, furturi, înjurături trebuia să înghițim zilnic din partea lor și milițienii se închideau într-o cămăruță și nu se arătau de frică. Și după aia ca și acum îi vedeam prin oraș cum se umflă în pene și își arată importanța. Mi-e greață!
  Căutați și citiți/vedeți câte neamuri de politicieni sunt în funcții importante și în cele mai multe cazuri singura lor expertiza e că sunt fiul, fiica, nasul, fina, etc ale unor figuri mai mult sau mai puțin cunoscute ale foștilor și actualilor guvernanți. Și noi stăm și ne pierdem vremea in comentarii inutile și facem calcule, sa vedem cum, de ce și unde.
  Răspunsul este unul singur: LUSTRAȚIE. Altfel…slabe șanse, țară e acaparata de acești incompetenți.
  Toți, dar absolut toți până la a șaptea spița să dispară din funcții publice, e timpul altor oameni. Eu nu cred că nu sunt in tara oameni competenți care sa ne ridice încă o dată din mocirlă.
  Mă și mir că prima ministresă nu are măcar minimul bunului simt să-și de-a demisia și cere demisia altora.

  0
  0
 34. In cazul asta sunt mai multi vinovați:
  – în primul rând sunt cei de la STS, e inadmisibil ca-n 2019 să nu poți localiza precis un smartphone care avea semnal GSM mai ales în condițiile în care nu e prima data când se întâmplă lucrul asta – în cazul Apuseni de acum 4-5 ani lucrurile au stat la fel.
  – apoi polițiștii care puteau să verifice toate service-urile auto din Caracal care nu e vreo metropola cu zeci sau sute de service-uri
  – procurorul de caz care nu le-a permis polițiștilor să facă percheziția până la ora 6.
  La ora asta de la șeful STS, până la șeful poliției și ai procuraturii din caracal toți ar fi trebuit să zboare din functii și să înceapă urmărirea penală împotriva lor, în schimb vedem un spectacol grotesc de scuze penibile, în care fiecare încearcă să arunce vina pe altii.

  0
  0
  • #70 Comentariu nou

   si danciloaica?!
   bine era daca putea fi dizolvat parlamentul, prin referendum, de exemplu!

   0
   0
 35. #71 Comentariu nou

  Vlad, localizarea unui APEL nu are nicio legătură cu geotagging-ul (iar telefonul nici măcar nu era smartphone) polițiștii nu au stat la semințe în timp ce din casă se auzeau urlete, samd… Cum se zice, să nu lăsăm faptele să stea în calea temei pentru acasă.

  0
  0
 36. #72 Comentariu nou

  „…..nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR.”
  Bref : in aprilie 2017 a plecat lumea acasa din Piata Victoria unde oricum iesea doar duminica. Rezultatele se vad. Abandonul civic e primul care ucide dand viata coruptiei care de asemenea ucide Suntem complici si atat.

  0
  0
 37. Domnule Petreanu,

  Azi e serioasă, deci îmi dau numele.
  Cum ar fi să ne coalizăm pentru a da în judecată statul român?

  0
  0
 38. #74 Comentariu nou

  Revin cu un comentariu, mai rar, dar nu mă pot abține, cu cine sa faci o noua revoluție ? Că CTP nu iese la proteste, x nu iese că e doctor, y nu iese că e profesor, z nu iese că e funcționar în primărie, întrebarea este de unde sa aducem ,,militanți” pt.proteste, după cum îi numea CTP pe protestatari, unde găsim ,,revoluționari” de profesie ?
  Mă repet, eu, dar am auzit și pe alții revoltanduse, nu am mai ieșit de când l-am auzit pe CTP că el nu iese pt că el este jurnalist, aceiași zicere și la altu’ cu emisiune la Prima. Dacă nu ies jurnaliști, formatori de opinie, d ce dracu sa ies eu !? Să arăt că sunt ușor de manipulat de către jurnaliști ? Nu, stau acasa, am mai trăit o manipulare in decembrie ’89 când alți ,, jurnaliști” au trimis oameni la moarte.
  Când o să văd la tv sau aud la știri că CTP, Tolo și restul deontologilor vor fi in piața, da, voi ieși și eu.

  0
  0
  • CTP are dreptate. Vrei jurnalisti implicati politic? Da pe A3.

   0
   0
  • #76 Comentariu nou

   Eu am ieșit azi în piața Victoriei. Ca mine au mai ieșit încă alte câteva mii, doar în București. Au mai ieșit și prin alte orașe. Deci… poți găsi cu cine să faci o nouă revoluție. Trebuie doar să vrei, și să nu stai pe calculator plângându-te că nu iese altul în locul tău.
   Eu am ieșit pentru mine. Dacă tu vrei să iasă altul în locul tău, păi așteaptă, dar să nu te-aud plângându-te că nu știu ce nu merge bine. Aștepți să iasă altul în locul tău, înseamnă că ești mulțumit cu mersul lucrurilor.

   0
   0
  • #77 Comentariu nou

   Nu vreau jurnaliști implicați politic, de parcă n-ar fi, ci vreau să-i văd în piața, la proteste alaturi de ceilalți cetateni, atat.
   Și totuși, în emisiunea in care este invitat in fiecare joi( de altfel o urmăresc cu interes) CTP discuta teme culinare sau politica ?

   0
   0
  • Nu faci diferenta intre un comentariu politic si un miting politic? Mitingurile sunt, prin definitie, uniformizante. Comentariul poate fi pro sau contra, oricum mult mai nuantat. Ca jurnalist, poti analiza si constata justetea unor revendicari politice ale unui grup sau le poti respinge, iar asta nu se poate face din mijlocul manifestantilor.

   0
   0
 39. #79 Comentariu nou

  Intre apelul fetei la 112 si „gasirea vinovatului” au trecut 19 ore. Vreau sa vad o situatie similara din alta tara, in care se putea mai repede.

  0
  0
 40. #80 Comentariu nou

  si totusi ce functii indeplineste sts -ul asta?ne trebe sau nu?decodeaza mesaje criptate?sau ce dreacu face?

  0
  0
  • #81 Comentariu nou

   Sunt convins ca STS-ul asta seteseaza de dimineata pana seara. In acelasi timp sunt convins ca orice presedinte ii e frica sa se rataceasca pe langa o partie de schi, ca-l localizeaza cele doua servicii deabia peste patru ani. Partea buna e ca, atunci cand il vor gasi, va avea in brate capodopera vietii lui: Romania reeducata (milioane de pasi inapoi).

   0
   0
  • Daca era vorba de fiica vreunui președinte sau parlamentar, sts-ul o găsea imediat, de oamenii de rând li se rupe și lor și celor din politie. Absolut toate instituțiile ar trebui reformate in țara asta începând de la președinte, prim-ministru…..până la servicii sau politie, nu se schimba nimic dacă înlocuim președintele x cu y sau prim-ministru că zicea cineva de dancila….de parcă s-a schimbat ceva după demisia lui ponta după colectiv, exact aceleași bombe periculoase funcționează în continuare.

   0
   0
 41. #83 Comentariu nou

  Este adevărat dar revoluția asta e greu de făcut. Trebuie sa înceapă din fiecare dintre noi și trebuie sa înceapă prin a ne recunoaște fiecare slăbiciunile. Trebuie sa recunoști ca nu ești bun de polițist și ca te-a pus tac-tu acolo și sa pleci sa faci… Ce? Ca toată viata nu ai făcut nimic. Jumătate de tara trebuie sa facă asta. Apoi trebuie reconstruita Academia de Politie încât sa scoată polițiști adevărați nu doar oameni spălați pe creier pentru care ordinul e singurul mod de a gândi, care nu gândesc singuri niciodată. Ne trebuie o tara în care judecătorul și procurorul nu este controlat politic, pe care nu îl atinge politicul, o tara în care Curtea Constituțională nu exista este doar o secție aICCJ

  0
  0
 42. #84 Comentariu nou

  Sunt convins ca STS-ul asta seteseaza de dimineata pana seara. In acelasi timp sunt convins ca orice presedinte ii e frica sa se rataceasca pe langa o partie de schi, ca-l localizeaza cele doua servicii deabia peste patru ani. Partea buna e ca, atunci cand il vor gasi, va avea in brate capodopera vietii lui: Romania reeducata (milioane de pasi inapoi).

  0
  0
 43. #85 Comentariu nou

  Cine crede ca sistemul e ok, doar avem nevoie de oamenii care trebuie, e ca cel care crede in mitul lui Atlas. Fara o schimbare de sistem, poti sa il duci si pe sf augustin, ca tot aiai.

  0
  0
 44. #88 Comentariu nou

  stimati revolutionari… facem pariu ca dupa revolutie, tot alde nicolicea, iordache, nicolae, si alte persoane cu doctorate plagiate vor trage sforile in tara asta? de cate ori s-au ridicat oameni noi, au fost improscati cu noroi si laturi de catre fostii colegi ai lui vlad si moise… va mai aduceti aminte de MONA MUSCA?

  0
  0
 45. #89 Comentariu nou

  Dle Vlad Petreanu, de facto nu suntem in UE.
  Atunci cand petitia va ajunge la 1 milion de semnaturi ce facem? Tot cu UE in ..scuzati expresia, in gura stam?

  0
  0
 46. #90 Comentariu nou

  Deci 100 000.

  0
  0
 47. Halucinant modul în care și-a dat demisia șeful STS declarandu-se nevinovat atât el cat și ceilalți angajați STS. De la parchete încă nimic desi prima fata a fost răpită acum 4 luni timp în care nici procurorii nici poliția n-a făcut absolut nimic.

  0
  0
 48. #92 Comentariu nou

  Sunt soție, mamă și bunică. La lista de 15 tablete pe zi, de joi am adăugat încă două.
  Nu îmi pot controla durerea.

  0
  0
 49. #93 Comentariu nou

  Sunt convinsă că nici desființarea unor instituții nu rezolvă problema. Nu știu cum și mai ales în cât timp se poate rezolva. Cauzele sunt multiple. Să enumerăm câteva:
  – gândirea noastră, a tuturor cetățenilor, care nu știm ce vrem, nu știum cum arată o societate capitalistă reală, ne-am construit, mental, un model de societate ce reprezintă cea mai mare utopie din istorie – bazată numai pe avantajele societății socialiste și capitaliste;
  – atitudinea noastră față de orice subiect – fiecare cunoaște numai el adevărul absolut – deși nu are nici minimul de cunoștințe necesare despre domeniul în discuție -, fiecare are soluția problemei și numai a lui este bună;
  – partizanatul politic dus până la forme de extremism – de unde, la un popor care cel puțin 50 de ani nu a făcut politică;
  – culpabilizarea unor instituții și nu a indivizilor ce au lucrat vremelnic în ele ce a dus la lipsa de decizii curajoase, la promovarea incompetenților, vânarea funcțiilor unde câștigi bine dar nu răspunzi;
  – critica adusă oponenților politici (indiferent de cine este la putere și cine în opoziție) numai din dorința de a-l critica pe celălat și lipsa unei atitudini constuctive, a dorinței de a căuta cauza pentru a rezolva problema nu de a căuta numai vinovații, pentru a accede tu la putere (luările de poziție în tagedia din Caracal sunt concludente);
  – lipsa de profesionlism, ca să fiu blândă, a ziariștilor, comentatorilor TV sau de pe site-uri, oameni ce sunt formatori de opinie mai ales într-o perioadă în care „lenea intelectoală” a devenit o calitate;
  – și nu în ultimul rând lipsa de patriotism înțeles ca atitudinea de a corecta situațiile disfuncționale astfel încât să fie în folosul cetățenilor și nu a campaniilor electorale.
  Putem continua dar nu are rost. Vă recomand un film care ne poate învăța ce este politica, cum se face și cum o interpretează cetățenii „Designated Survivor” – este pe Netflix și are subtitrare în limba română.

  0
  0
 50. #95 Comentariu nou

  Vlad tot te ascult de vreo 7 ani. Cu parere de rau iti zic ca 5 mil. de romani nu mai sunt prizonierii sistemului bolnav incompetent si idiot din Romanistan. Noi avem drepturi slujbe si vieti normale in tarile din vestul UE. Imi este mila de voi dar nu e vina mea ca va lipseste curajul sa plecati catre o viata mai buna , o viata normala. Suferinta voastra abia de acum incepe.

  0
  0
 51. #96 Comentariu nou

  Stimate dle Petreanu, propuneti „scimbarea” prin schimbarea institutiilor statului (sic!). Este ca si cum ai spune ca daca unui infractor ii schimbi zeghea el este alt om. Sub alta imbracaminte va sta acelasi om.
  Unui regim daca-i schimbi institutiile va fi altfel imbracat, dar acelasi regim insa cu alta culoare. Cum zice intelepciunea noastra populara, „Aceeasi Marie cu alta palarie”.
  Regimurile comuniste din Europa au fost schimbate de comun acord intre presedintii Bush senior si Gorbaciov cu specificarea ca in Romania si pentru etnicii romani schimbarea a fost violenta si cu urmari atroce pentru etnicii romani.
  Nemernicia o vedem toti, toti o vedem si o expunem. nu stim insa solutia.
  Schimbarea prin prezenta la urne si votarea opozitiei este iluzorie. Toate partidele se conduc dupa aceeasi Constitutie. Nimeni nu poate iesi din cadrul ei, pentru ca asa a impus-o regimul implementat in 1989 de Dl Gorbaciov.
  Miscari de strada pasnice, proteste aprobate de Primarie cu precizarea locului si a orei de dispuare pentru a schimba guvernul sunt ca niste injectii la un picior de lemn. Primaria care aproba meetingul este parte a statului, statul are jandarmerie, politie, procuratura, justitia, serviciile secrete si media de partea lui. Bastonati, incatusati, intemnitati sunt numai protestatarii, guvernantii nu vor fi niciodata bastonati de jandarmi. ci numai noi cei multi si prosti care credem ca in Romania va fi vreo minune pentru etnicul romanesc.
  PS. Romanii sunt acuzati de cel mai abominabil act din umanitate, cel mai monstruos carnagiu si anume holocaustul. Cum vom putea noi schimba incadrarea sentintei ? Pana si Ceausescu a avut aparator, pare-mi-se ca si odiosii de la Nuremberg au avut aparatori. Poporul romanesc n-are niciun aparator, este condamnat, probabil la pieire. Deci cum sa schimbam situatia ?

  0
  0