România lui Moebius

Ce nebunie… Pe forumuri nişte năuci se dau de ceasul morţii să demonstreze că PD şi PLD sunt “continuatoarele spiritului Pieţei Universităţii”. Sigur că da. Din fotoliul său cărat de pe vas la Ministerul Transporturilor, Traian Băsescu aranja cale verde pentru cei care veneau din mine şi din Băneasa să se impregneze de spiritul Pieţei – spirit pe care l-au extras nu tocmai intelectual din arcade sparte, nasuri stâlcite şi dinţi rupţi.

Iar Stolojan? Prim-ministrul tehnocrat al lui Ion Iliescu, naţionalizatorul valutei firmelor, gata să ne mai salveze o dată.

Am revenit în 1990 pe cealaltă parte, cu susu-n jos, ca furnicile ce fac şir la nesfârşit pe banda lui Moebius.

Iat-o şi pe Doina Cornea, măcar ea constantă cu sine însăşi, cu un Apel ignorat de toată lumea: “(…)Exemplul pe care ni l-a dat preşedintele ţării, Traian Băsescu, nu e cel mai bun, dar nici atitudinea unor distinşi intelectuali, care îi susţin până şi defectele, ceea ce e foarte periculos, nu e de apreciat. Mulţi reprezentanţi ai elitei româneşti fac greşeala căderii în admiraţie, acţiune care l-a legitimat şi l-a susţinut pe Ceauşescu, fără rezerve, contribuind substanţial la cultul personalităţii (…)”

Dar e un vacarm cumplit şi nimeni nu mai aude nimic.