Să ne mirăm cu ministrul Vreme

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, un tip care stă pe o mare grămadă de bani şi nu ştie chestiuni elementare despre domeniul pe care-l administrează, într-o discuţie halucinantă la X-Press:

Referinţe: mai multe despre e-România la Şuţu. Descrierea “proiectului” aici. Comunicatul MCSI aici.

Cât despre ghiseul.ro (locul acela de unde putea fi aflat, printre altele, cine şi ce a mai plătit prin România), vă invit să-l accesaţi – până la mijlocul săptămânii, se înscriseseră 8 primării (dntr-un total de 13.832) şi înregistrase, în 4 luni de la inaugurare, vreo 40 de mii de unici, adică semnificativ mai puţin chiar decât acest blog, care n-a costat nimic.

Tipul din filmarea de mai sus e ministru din septembrie anul trecut şi, dacă nu-l ştiţi, e pentru că-i prudent: nu iese în public decât cu mare fereală. S-ar zice că are şi de ce.

In other news: Coreea de Sud, ţara cea mai conectată la Internet din lume, se pregăteşte să implementeze viteze de 1 Gb/s în 2012. Mai simplu spus, la 1 Gb/s un film de 120 de minute ar putea fi descărcat de pe Internet în 12 secunde.

Fără nici o legătură cu ministrul Vreme, desigur: ministrul sud-coreean al Tehnologiei e un tip care are o frumoasă colecţie de diplome universitare şi post-universitare, printre care şi un Ph. D. la Universitatea Cornell din SUA.

Am spus că nu e nici o legătură între cele două situaţii? Am spus.

22 comentarii Adaugă comentariu

 1. Cam habarnist nea ministru Vreme… dar se inscrie in linia generala a guvernului din care face parte. Niste mediocri ratati. :(

  Thumb up 0
 2. O să râzi, e! Că şi ăla din Coreea de Sud este pus tot de partid. Partidul lor de guvernământ. Diferenţa de aici începe: coreenii îşi pun oameni care au ceva în cap, românii oameni care au ceva în buzunar…

  Thumb up 0
 3. Oare sunt singurul care l-ar fi strans de gat daca eram in studio ?

  Thumb up 0
 4. Trebuia întrebat imediat şi ce salariu are ca să nu ştie nimic şi să încerce doar să ne “facă” din vorbe. Cifra asta o ştia?

  Thumb up 0
 5. Vladule, nu-ti vine sa fugi? Iti admir calmul in fata acestor mori de vint(uri). Pe bune.

  Thumb up 0
 6. In orice tara normala, a doua zi acest individ si-ar fi dat demisia. Se vede de la o posta ca-i de-o incompetenta crasa. Pacat c-a fost tratat cu prezumtia de incredere, chit ca se vedea cu ochiu liber ca omu habar n-are pe ce lume traieste.

  Thumb up 0
 7. Nu va mai agitati, stie dar nu vrea sa spuna, sunt prea multi bani in joc. Interesant ar fi sa aflam cu ce firma IT se face proiectul. Oricum avea termen de finalizare in martie, deci ?

  Thumb up 0
 8. eu l-am mai vazut pe domnu “ministru” si nu ma mira deloc, orice ar spune. doar uitandu-te la el ti-l imaginezi in postura de profesor IT din ala care vorbeste singur, predand in secolul 21 limbajul pascal pentru studentii sai care stau pe twitter sau facebook. daca-i spun dinozaur, e un compliment.

  Thumb up 0
 9. Daca acum ar fi comentat “unu al dracu` rau“ ar fi avut ce spune!!! Dar ma abtin, chiar n-are rost sa ma enervez.
  Daca oameni care nu au legatura cu domeniul observa cat de slab este acest ministru, inchipuiti-va ce ar fi la gura unuia care exact cu asta se ocupa. Mai trebuia intrebat cum e cu introducerea televiziunii digitale si iesea singur din studiou… dar sigur nu-l mai prinzi si a doua oara!

  Interesant este ca musiu ministru a mers cu putin timp inainte la TVR1, unde a fost menajat cu intrebari de genul Caragiale: nu-i asa ca… e asa cum ziceti dumneavoastra? Si de catre cine? De catre Livia Dila, ex B1TV. Are fata asta o telecomanda ascunsa undeva, ca daca se apasa un buton tace si asculta, daca se apasa altul mananca din invitat, nu alta!!! Cine nu ma crede n-are decit sa analizeze cat timp vorbeste ea cu anumiti invitati si cat cu altii.

  Gata, ca tocmai am zis ca n u sunt al dracu` azi…

  Thumb up 0
 10. Vlad, citeste daca ai timp “The Origins of Political Order” ultima carte a lui Francis Fukuyama. Asiaticii au inventat practic notiunea de guvern meritocratic acum peste doua mii de ani. Cartea aia as face-o materie de studiu la toate facultatile de stiinte politice.

  Diferenta dintre Vreme si ministrul korean ilustreaza diferenta de filosofie intre cum trebuie administrat un stat intre noi si orice tara din sud estul Asiei.

  Thumb up 0
 11. este incredibil, omul este ministru! dincolo de incompetenta evidenta ma enerveaza prostia de activist, calmul cretin, “imperturbabil”, argumentatia de tip “ascultati la mine, io stiu ce vorbesc”.
  multumesc foarte mult, Vlad, inca o bucatica de informatie care m-a mai luminat un pic.

  Thumb up 0
 12. Relatand colegului francez faptele de vitejie ale dragilor alesi, mi-a venit cu “si la noi la fel” .

  Iata:
  http://pro.clubic.com/actualite-e-business/france.fr/actualite-358898-france-fr-coute.html

  Evident, la noi e mai la fel decat la ei.

  Thumb up 0
 13. Interesant interviu. Vezi, mai iese și din comenzi ceva mișto câteodată. Pentru ăsta partidul trebuie să plătească doar ca să stea la dos. Nicidecum ca să iasă în față.

  Dar deh, ideologul lor, Lăzăroiu, care te frecventează și el, n-a apucat să ajungă cu analiza și la ministerul lui nea cutare ăsta, despre care nici dracu’ nu știe că e ministru. Altminteri ar fi spus că omul n-are ce să caute la televizor.

  Oricum, pe mine m-a impresionat figura lui. Dacă nu mi-ai fi spus nimic, aș fi zis dintr-o suflate – iată un specialist în informatică. Altfel nu se poate.

  Thumb up 0
 14. Vlad, s-a rezolvat, pagina cu comunicatul respectiv a disparut. :)

  Thumb up 0
 15. Că tot a venit vorba de Coreea uitați aici un proiect: http://dvice.com/archives/2011/07/south-korean-sc.php (care va costa 2 miliarde de verzișori…) Ce părere aveți de asta, dom’ Petreanu? Ar fi posibil așa ceva și în România, după ce, desigur, fiecare parlamentar și apoi toți angajații primăriilor (inclusiv femeia de servici) vor primi un astfel de device, din bugetul statului?

  Thumb up 0
 16. Vad ca si domnul Adrian Nastase a facut referire la aceasta postare si la incompetenta lui Vreme.

  Thumb up 0