Scrisoare deschisă către preşedinte (se-ncinge tărâţa)/UPDATE: SCRISOAREA ESTE FALSÄ‚

LATER EDIT: Ah, ce intuiţie am :-D “Grupul pentru Dialog Social dezminte ca ar fi semnat si trimis o scrisoare presedintelui Basescu in care ii solicita acestuia sa nu gireze o alianta cu Partidul Social Democrat” – scrie Hotnews.

Adresa de mail de la care am primit textul este gds.press@gmail.com. Scriam acum jumătate de oră:

Am primit acum câteva minunte pe mail următoarea scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, pe care o redau ca atare – sper că e reală, pentru că n-am mai verificat autenticitatea ei; mă miră unele greşeli de ortografie din text şi mă surprind câteva nume de pe listă, oare de când semnează Liiceanu şi Pleşu alături de Sabina Fati, de exemplu?

Oricum, preşedintele are acum justificarea unui refuz (vezi “românii cu ochii-n lacrimi care muncesc peste hotare” şi restul argumentelor pentru amuzamente suplimentare):

“10 decembrie 2008
Domnule Preşedinte,

În urmă cu exact patru ani România beneficia de cel mai important moment pentru memoria şi conştiinţa sa colectivă de la evenimentele din 1989 încoace. Atunci, o alianţă în care puţini crezuseră că poate câştiga alegerile parlamentare, reuşea să redea românilor sentimentul libertăţii şi al demnităţii.

Timp de patru ani, 2000 – 2004, în care cuvintele cele mai rostite fuseseră „corupţie” „frică”, „şantaj”, „izolare”, românii s-au simţit înşelaţi şi persecutaţi. Intelectualii incomozi erau ridicaţi de pe stradă, justiţia era înfăptuită în sufrageriile baronilor roşii, membrii cabinetului făceau deliciul presei internaţionale prin delapidările de fonduri europene iar programul de la televizor era făcut îndeaproape după agenda lui Adrian Năstase.

Onoarea unei naţiuni stă şi în liderii pe care îi are. Atât în dezbatreile publice cât şi în discuţii particulare, mulţi dintre noi, cei care semnează acest apel, v-au arătat sprijinul. Condamnarea comunismului din decembrie 2006 a fost o confirmare reală a faptului că aşteptările noastre n-au fost înşelate. Milioanele de victime ale totalitarismului şi ale unei ideologii barbare au fost răzbunate într-unul din cele mai solide documente din istoria Europei cu privire la trecutul recent.

Prima ţară de pe glob care a condamnat comunismul nu are voie să se mai abată de la principiile libertăţii, stabilităţii şi prosperităţii!

Domnule Preşedinte,

Vă solicităm în mod expres să nu giraţi o alianţă cu Partidul Social Democrat. Această formaţiune moştenitoare a Partidului Comunist, metamorfozată doar onomatopeic, a stat la baza celor mai mari traume colective din istoria României recente: preluarea puterii din mâinile dictatorului Nicoale Ceauşescu, valul de fărădelegi din tulburaţii ani `90, mineriadele, păstrarea unei politici externe tributară intereselor Moscovei, izolarea României faţă de structurile euro-atlantice, întârzierea nepermisă a reformelor economice, împiedicarea lustraţiei şi a unei justiţii care să ducă la aflarea adevărului istoric.

Domnule Preşedinte,

Prerogativele constituţionale pe care le aveţi vă permit, fără nicio îndoială, să înfăptuiţi voinţa majorităţii. Spectrele rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008 indică clar opţiunea românilor pentru o dreaptă consolidată. Desemnarea unui prim-ministru care să meargă în faţa Parlamentului cu propriul cabinet poate modifica radical această alianţă nedorită care se conturează, între Partidul Democrat – Liberal şi Partidul Social Democrat.

Domnule Preşedinte,

Vă mai indemnăm doar să aveţi o clipă de tagadă şi să meditaţi foarte bine înainte de a lua o decizie care poate trimite România cu douăzeci de ani în urmă. Gândiţi-vă încă o dată la memoria sutelor de mii de morţi din închisorile comuniste, la tinerii care şi-au jertfit viaţa pentru ca noi să putem decide în cunoştinţă de cauză, la românii de peste hotare care muncesc cu lacrimi în ochi şi la tinerii care v-au votat cu gândul la adevăr şi dreptate.

Semnatari: Gabriel LIICEANU, Andrei PLEŞU, Doina CORNEA, Mitcea CÄ‚RTÄ‚RESCU, Alina MUNGIU-PIPPIDI, Andrei PIPPIDI, Alexandru CÄ‚LINESCU, Sorin ALEXANDRESCU, Lucia HOSSU-LONGIN, Dorin TUDORAN, Ruxandra CESEREANU, Andrei MARGA, Sorin ILIEŞIU, Vasile IŞAN, Livius CIOCÂRLIE, Vlad ALEXANDRESCU, Dragoş Paul ALIGICA, Andrei CORNEA, Ştefan ANDREESCU, Vasile ASTÄ‚RÄ‚STOAIE, Adriana BABEŢI, Hannelore BAIER, Alexandru BELDIMAN, Magdalena BOIANGIU, Lidia Gheorghiu BRADLEY, Corin BRAGA, Magda CÂRNECI, Eugen CIURTIN, Aurelian CRÄ‚IUŢU, Dorin DOBRINCU, Vasile DOCEA, Sabina FATI, Iulian FRUNTAŞU, Florin GABREA, Tom GALLAGHER, Armand GOSU, Stere GULEA, Alexandru LÄ‚ZESCU, Viorel MARINEASA, Mircea MIHÄ‚IEŞ, Dan C. MIHÄ‚ILESCU, Mihail NEAMŢU, Virgil NEMOIANU, Vlad NICULESCU, Andrei OIŞTEANU, Anca OROVEANU, Rodica PALADE, Şerban PAPACOSTEA, Horaţiu PEPINE, Dan PERJOVSCHI, Lucian PETRESCU, Ileana PINTILIE, Valentina POP, Tania RADU, Victor REBENGIUC, Lavinia STAN, Dan TAPALAGÄ‚, Vladimir TISMÄ‚NEANU, Gelu TRANDAFIR, Florin TURCANU, Daniel VIGHI, Smaranda VULTUR, Şerban RÄ‚DULESCU-ZONER, Alexandru ZUB”

13 comentarii Adaugă comentariu

1. asa-i cand alegi din 2 rele, s-ar putea sa te alegi cu amandoua.

sau distinsii domni credeau ca cei de la PDL sunt “curati”?

Thumb up 0
  2. Astia-s mai naivi decit un copil de clasa a 4 a si au senzatia ca pe Basescu o sa-l doara in macar in clatita de parerile lor. Tot ce conteaza acum este directionarea banilor care vin din afara pentru infrastructura si alte proiecte.

3. Preşedintele face o declaraţie de presă la ora 13.00. Surprise, surprise :-D

Thumb up 0
  4. Sunt devastat, lipseste Pora dintre intelectuali. Cred ca era-n direct :)

5. Mă, cică-i falsă, îţi dai seama ce circ? :-D

Thumb up 0
  6. are date sa fie falsa…in primul rand vine de pe o adresa de gmail….ce naiba, Someone, doar nu ai crezut vreo secunda ca ajtia pe site-ul lor http://www.gds.ong.ro/ n-or avea shi mail hosting
    sper ca ai banuit ca e ‘shto faza

Thumb up 0
  7. Acum pe bune, @gmail?! Si mai ziceai de “stativele de presa”… Vezi, asta e diferenta dintre jurnalist si blogger: ca jurnalist probabil ca verificai stirea, mai ales ca era evident dupa adresa de mail, ca blogger “ai dat-o” sperand “că e reală, pentru că n-am mai verificat autenticitatea ei”.
    Dezamagit.

Thumb up 0
  8. @Someone: pai cum sa fie adevarata fara Pora? :)

Thumb up 0
  9. @Ciutacu: coane, nasoale gusturi ai la femei;ca vad ca nu potzi fara Andreea Pora in…creier! :))

10. Ce să-i faci, am luat ţeapă :-(

Thumb up 0
  11. Daca vreti schimbarea in bine a Romaniei data viitoare votati PARTIDUL NATIONAL DEMOCRAT CRESTIN. Daca vreti sa aflati doctrina acestui partid si ce-si propune pentru schimbarea Romaniei accesati pndc.com.ro

Thumb up 0
  12. Cerasela, vrei sa fii sotzia mea?

13. Ce sinistra farsa si eroare –
    Sa vorbesti de spiritul crestin
    Dar de fapt sa rastignesti popoare
    Imbatat de sange ca de vin. Radu Gir