Sfidarea

Dan Turturică publică pe blogul său fotocopiile hotărârii de guvern prin care o parte din portul Constanţa va fi predată primăriei Constanţa. Puteţi citi textul hotărârii, dacă vreţi, dar vă propun ceva mai simplu. Priviţi pagina cu semnături de la finalul documentului:

09

Sunt 10 semnături pe această pagină. 7 dintre ele au menţiuni care trimit la diverse note, observaţii şi constatări. Conform României Libere, toate aceste note semnalează cât se poate de clar că transferul de acţiuni de la Ministerul Transporturilor către Consiliul Local Constanţa este, în esenţă, ilegal.

Aceste avertismente, venite din partea unor funcţionari ai ministerului, se adaugă numeroaselor proteste venite dinspre sindicate, politicieni, jurnalişti. Dan Şova le ignoră pe toate. La fel, Victor Ponta. De altfel, Victor Ponta a fost atenţionat direct de un fost ministru al Justiţiei că „dacă semnaţi această hotărâre, intraţi în puşcărie”. În mod sigur e şi o anume doză de politicianism în declaraţia lui Predoiu, dar ea vine într-un context general de alarmă şi, de aceea, e credibilă.

Orice persoană de bunăcredinţă s-ar opri în faţa atâtor avertismente. Nu şi Victor Ponta. Nu şi Dan Şova. Întrebarea este de ce.

Poate-s şantajaţi. Poate-s încrezători că vor reuşi să scape în vreun fel. Poate-s proşti. Poate-s răuvoitori şi lacomi şi poate consideră puşcăria un risc acceptabil în meseria lor de politicieni.

Sau poate toate la un loc.

Articol din categoria: POLITICĂ

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Sau poate mai simplu: nu vor semna ei. Si atunci o sa spuna ca nu au stiut nimic, totul a fost facut de secretarul sau subsecretarul de stat care, culmea, tocmai a fugit din tara. De la un mitoman (Ponta) si un escroc (Sova) la ce te poti astepta?

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   Ăştia ţi-o iau înainte şi la fugit din ţară! Pînă te pregăteşti tu, descoperi că au furat tot şi au şi plecat şi te-au lăsat singur cu facturile.

   0
   0
 2. #3 Comentariu nou

  Si cum i-am putea opri? Noi, astia, cititorii de bloguri 🙂
  Restul de votanti, pe care nu-i intereseaza fineturile astea, tot pe PSD vor pune stampila…

  0
  0
  • Fiecare drum de 1000 de li începe cu primul pas 🙂

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   Da, primul pas. In spate 🙂

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Stii cum i-am putea opri? Noi, astia, cititorii de bloguri.

   Simplu. Nu mai citim bloguri/ziare care comenteaza stiri d’astea.
   Efectul va fi mai dur decat #unitisalvam sau al faptului ca cca 60-70% din votanti i-au umilit pe politicieni, neprezentandu-se la vot in ultimii 10 ani.

   Sau, pentru un efect mai puternic, putem invata din istorie.
   Din lupta dura dusa pe vremea lui Ceasca, adaptata la vremurile de acum, de ex.:
   – spunem pe furis bancuri cu BulaPonta, BulaSova, BulaZgonea, BulaDragnea, etc
   – ne lasam de cu seara, in mod ostentativ, rand la Administratia Financiara, cu un biblioraft rezemat de perete
   – stand la coada la Fisc, Primarie, etc, tacem lung si cu subinteles
   – pupam orice mana sau cur de potentat pentru a urca mai in fata cateva locuri pe lista cu ajutoare (pui, orez, malai) – ca sa le erodam resursele

   Si lista poate continua.

   Sau putem sa mai dam cateva pagini inapoi din cartea de istorie (vad ca rusii o fac…) si citim la „Rascoala de la…”sau la „Revolutia din…” .

   0
   0
 3. Eu sunt in dubiu intre santaj si spate asigurat. Prostie si lacomie – nu. Poate la Sova. La Ponta nu.

  …dar hotararile alea nu trebuie semnate de ministri? De ce semneaza doar secretari, subsecretari si directori de directii?!

  0
  0
  • Sunt avizele directiilor din minister. Romania libera asta a obtinut, nu documentul final, dar Sova a anuntat public ca a semnat.

   0
   0
 4. #9 Comentariu nou

  sova e nul in materie de legislatie. insa mama lui stie foarte bine ce se poate si ce nu. cred ca este o portita legala ce tocmai i-a fost indicata de cineva doctor (pe bune ) in drept. asadar sova e 100% protejat. restu’…dumnezeu cu mila, scapa cine poate vorba unui plagiator. de grajdani nu duce lipsa tara asta

  0
  0
  • #10 Comentariu nou

   iar daca nu exista portita, se creaza, ca doar n-au degeaba majoritatea aia de parlamentari zombie

   0
   0
 5. Nu risca ei mare lucru, in fond tot ce spun Sova si Ponta sunt minciuni. Imcearca doar sa obtina ceva capital electoral.

  N-or sa mute nimic pana la urma zicand ca uite cum ii blocheaza sistemul basist. Si in tot timpul asta me distrag noua atentia de la alte magarii ce le fac – au invatat ceva de la baselu.

  0
  0