Stere Gulea despre Moromeții 2: “Mălăele este un cu totul alt Moromete decât Rebengiuc”

După trei decenii de la fabulosul său film Moromeții, regizorul Stere Gulea se pregătește să lanseze acum Moromeții 2. A venit ieri la Europa FM iar Moise și cu mine l-am deturnat și l-am vârât într-un studio pentru vreo 10 minute, ca să-l întrebăm câteva lucruri despre film.

Știți, probabil, că Ilie Moromete nu mai este interpretat de Victor Rebengiuc, ci de Horațiu Mălăele, dar Stere Gulea spune că Mălăele a făcut “un cu totul alt fel de Moromete” decât Rebengiuc, și explică și de ce – și, un pic, și cum. Regizorul ne-a mai explicat și că filmul nu mai este doar o ecranizare, ci o construcție cu elemente din volumul 2 al romanului (scris de Marin Preda la mai bine de 10 ani după primul), dar și din Viața ca o pradă, și din Povestiri, “ba chiar și din interviuri, observații șamd”.

Cele 10 minute de discuție cu Stere Gulea sunt mai jos, s-ar putea să vă placă, pentru că mai spune și alte lucruri despre felul în care a construit filmul, cât a costat, cât a durat și cum și-a definit abordarea.

Moromeții 2 intră în cinematografe pe 16 noiembrie. Iată și trailerul:

1 comentariu Adaugă comentariu