Victoria dlui Dragnea asupra propriului popor

Inquam Photos / Octav Ganea

Mai înainte de a citi articolul, vă rog dați un vot aici:


Cine câștigă? întreabă reporterii.

Partidul, răspunde dna Plumb.

Partidul, spune dl Manda.

Partidul, replică dl Dragnea.

Iată, victoria partidului asupra propriului popor.

****

Credeți că va mai desemna dl. Iohannis un prim-ministru de la PSD? întreabă reporterul.

Sigur că da, pentru că președintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu prelungească o criză guvernamentală, răspunde un pesedist.

Reporterul e uluit: criză pe care chiar dv, de la PSD, ați declanșat-o!

N-are importanță! ricanează pesedistul.

****

Nu credeți că ar trebui să vă asumați și dv răspunderea pentru această situație? întreabă reporterul.

Mi-am asumat-o, replică dl Dragnea.

Unde v-ați asumat-o?

În CEx, face dl Dragnea.

Cum? Cum v-ați asumat răspunderea?

Dl. Dragnea dă din umeri. Din priviri, caută altă întrebare.

****

Scenarii, pe puncte și subpuncte („suppuncte”, cum ar spune dna Dan):

1. PSD face președintelui o propunere de prim-ministru. Președintele se conformează și desemnează persoana propusă de PSD. Prim-ministrul desemnat obține învestitura Parlamentului și începe să guverneze.

Conflictul din PSD se amână. Până la o nouă criză, Liviu Dragnea rămâne șeful haitei.

2. Președintele refuză desemnarea persoanei propuse de PSD ca prim-ministru.

Posibile evoluții:

2.1. Persoana desemnată de președinte, alta decât cea venită de la dl. Dragnea, reușește să coaguleze o majoritate parlamentară cu alte partide și cu unele facțiuni nemulțumite din PSD.

Rezultat: PSD ori se scindează, ori îl abandonează cu totul pe Liviu Dragnea. Liviu Dragnea pierde șefia haitei.

2.2. Persoana desemnată de președinte nu reușește să coaguleze o majoritate parlamentară și nu obține votul de învestitură. În consecință:

2.2.1. Președintele desemnează o altă persoană și-i dă mandat să negocieze o majoritate parlamentară.

Dacă acest nou prim-ministru desemnat obține votul, începe guvernarea. În PSD, Liviu Dragnea pierde șefia haitei.

Dacă nici acest nou prim-ministru desemnat nu obține învestitura, se organizează alegeri anticipate. Liviu Dragnea este, practic, responsabil pentru pierderea puterii de către PSD, la mai puțin de 14 luni de la câștigarea alegerior, și are mari dificultăți în a păstra șefia haitei, dar și-o menține în virtutea victoriei istorice din alegerile din 2016. Poziția lui la vârf depinde de rezultatul din anticipatele în care a condus partidul. Foarte probabil, scorul-record nu mai poate fi repetat. Așadar, dl. Dragnea pierde șefia haitei ori înainte, ori la puțin timp după alegerile anticipate.

2.2.2. După încercarea eșuată cu propriul candidat, președintele acceptă acum propunerea PSD și desemnează această persoană ca prim-ministru. Aceasta obține învestitura, începe să guverneze și se trece la scenariul 1. Liviu Dragnea rămâne șeful haitei, cel puțin până la următoarea criză.

Variantă importantă la pct. 2, să-i spunem 2.3:

2.3. Când președintele desemnează altă persoană decât cea propusă de PSD pentru funcția de prim-ministru, PSD și ALDE declanșează, ca represalii, suspendarea președintelui României. Vă reamintesc că nu e nevoie de vreun motiv coerent pentru suspendare: în cazul suspendărilor lui Traian Băsescu, avizul negativ al CCR a fost ignorat de fiecare dată de votul majorității parlamentare.

Cât timp e președintele suspendat, cel interimar – adică dl. Tăriceanu – desemnează premierul propus de PSD și, dacă tot e acolo, promulgă toate legile dubioase trecute prin Parlament și schimbă ce procurori și șefi de servicii dorește. Suspendarea poate fi prelungită cu diverse chichițe măcar două luni.

Se merge la referendum.

2.3.1. Dacă referendumul de suspendare trece, dl. Dragnea devine președinte pe viață la PSD și noul Erdogan al României.

2.3.2. Dacă referendumul pică, dl. Liviu Dragnea rămâne șeful haitei măcar până la următoarea criză din partid.

2.4. Președintele organizează și el un referendum, pe o temă misterioasă legată de Justiție, așa cum tot sugerează de un an încoace că ar putea face (are și un vot al Parlamentului deja exprimat pentru acest referendum). Aici, nu știu ce temă ar putea fi, dar dacă-l face, dl. Iohannis ar trebui să fie sigur nu doar că-l și câștigă, ci și că-l și elimină pe dl. Dragnea (și alți penali) din peisaj.

Ca atare, în acest scenariu, dl. Liviu Dragnea pierde șefia haitei.

****

E tentant să-i faci nebuni pe oamenii aceștia, dar nu sunt nebuni. Sunt doar imorali până-n oase, lipsiți de scrupule și hotărâți să meargă până la capăt, cu orice cost pentru societate, în planul lor de a prelua complet puterea. Declanșarea unor crize succesive este un plan, o premeditare, nu un ghinion, cum vrea să se creadă dl. Dragnea („n-am avut mână bună”).

Mi se pare evident, acum, că dl. Dragnea dorește exact suspendarea președintelui, astfel încât să poată pune mâna, măcar temporar, pe președinția României, prin marioneta Tăriceanu. De la Cotroceni, balonatul domn Tăriceanu va promulga ce e de promulgat, legi ale Justiției, schimbări în Codul Penal, orice alte mizerii votate pe repede înainte și fără dezbatere de majoritatea parlamentară.

De ce graba, ați putea întreba? PSD, ALDE și UDMR au oricum majoritatea iar președintele nu se poate împotrivi la nesfârșit votului acesteia, nu?

Da, dar președintele poate prelungi acest proces, poate pune frâne, așa cum îi permite Constituția, și tocmai aici e problema pentru PSD și minionii săi, că nu mai e timp înaintea declanșării crizei economice. Citiți ce spune Moise în privința asta și poate că o să înțelegeți mai bine despre ce e vorba.

Ce are de făcut președintele Iohannis?

Principial ar fi să nu mai desemneze un premier propus de PSD, din moment ce acest partid își bate joc de guvernare și de societate.

Dar asta ar însemna ca președintele să intre în jocul dlui Dragnea, cu toate consecințele tragice pentru societate.

Dacă președintele ar accepta propunerea PSD, și-ar mai pierde cu siguranță din popularitate, dar ar rămâne la Cotroceni, ca ultimă redută în fața asaltului împotriva democrației.

Acum, mai gândiți-vă o dată cum ați votat la sondajul din deschiderea articolului. Vă mențineți votul?

Articol din categoria: POLITICĂ

108 comentarii Adaugă comentariu

 1. Mai pesimist din fire, am convingerea că 2.3.1 e ceea ce o să se întîmple. Chiar şi în cazul în care ajungem la anticipate.

  0
  0
  • #2 Comentariu nou

   nu are cum sa treaca… la referendum psd o sa piarda…
   dar o sa fie oricum prea tarziu…

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Referendumul (orice tema propusa de Johannis) nu face nici cat ceapa degerata, si daca se voteaza 100% ce? nu a mai fost referendum cu unicameral si 300? si? acum cati ani?! acum cand vin vremuri nas spa de tot sa vina iar un ”Boc” sa scoata castanele si inca 10 ani pe urma sa fie psd la putere? Luati primministru pana in 2020 la alegeri

   0
   0
  • #4 Comentariu nou

   2.3.1. – e o aberatie dragnea nu poate deveni presedinte pe viata, constitutia nu permite asa ceva, iar o eventuala schimbare de constitutie are nevoie de votul populatiei.
   Se va intampla pct 1 – presedintele va desemna premierul propus de psd, la fel de repede cum a facut-o cu tudose – atunci fiind mult mai grav, premierul cazand in parlament la votul propriului partid, n-a fost doar o simpla demisie a premierului. Iohanis nu vrea premier de la alt partid sau tehnocrat, altfel poate pierde alegerile din 2019, asa cum le-a pierdut pe cele din 2016 cu guvernul meu ciolos.

   0
   0
  • #5 Comentariu nou

   rectific – n-am citit corect – dragnea poate deveni presedinte pe viata la psd insa nu poate deveni presedinte pe viata al Romaniei, constitutia nu permite asa ceva, erdogan e presedinte in turcia.

   0
   0
 2. #6 Comentariu nou

  Eu sunt printre aia 25%. Si scrnariile tale Vlad, sumt asa la misto. E mult prea simplu, o sa accepte propunerea PSD. Cat despre Tudose, tu ce crezi ca e mai veridic? Se salveaza dintr-un Trabant in flacari sau e papusa docila a unei masinatiuni complexe, in multi pasi, menita sa duca la suspendarea lui Iohannis, ca sa… si caa sa.. etc
  Hai sa fim seriosi. Si sa ne pregatim sa fie din ce in ce mai rau.

  0
  0
 3. #7 Comentariu nou

  Da, imi mentin votul. Cred ca in aceste momente, de principii avem nevoie cel mai mult ca tara. Lipsa lor ne-a dus unde suntem, iar perpetuarea unor jocuri si calcule politice meschine, nu ne va duce decat si mai jos.

  0
  0
 4. #9 Comentariu nou

  Cu hotii nu se negociaza, faci ce tb pe baza principiilor normale… scenariile raman scenarii… cand faci ce tb intr-un final castigi… sa ii lasi in continuare doar ca există scenarii este o prostie. Poate vor castiga pe moment dar pe termen lung … vor pierde.

  0
  0
 5. #10 Comentariu nou

  In cazul in care psd ar pierde guvernarea si/sau majoritatea parlamentara (in eventualitatea unor alegeri anticipate), pe langa criza prelungita care ar afecta substantial economia, orice majoritate si guvern responsabile vor trebui sa taie, sa taie din pomeni, sa restranga din birocratie, sa taie din salarii sau sa restranga din bugetari, sa impuna o austeritate fireasca in cheltuirea banului public, sa taie din pensiile speciale si privilegiile unora, etc. Procedand corect vor lovi in masa de sustinatori si simpatizanti psd care sunt beneficiarii masurilor populiste adoptate de psd ca mita. Si sunt multi. Si ghici cine vor fi cei mai constiinciosi votanti pentru psd la urmatoarele alegeri? Scenariul se repeta. Poate pica dragnea, dar pepiniera de sacali e plina. Tinerii responsabili pleaca din tara. Raman multi oportunisi si fripturisti. Cei care vad raul in psd suntem totusi o minoritate in plan national. Suntem o multime prea fractionata si eterogena, comparativ cu unitatea de interese in jurul psd pentru a putea coagula o majoritate puternica. E firesc. Dincolo de psd sunt totusi discutii in contradictoriu si tipologii politice, de stanga, dreapta, etc. In concluzie: nu scapam de psd. Nu scapam daca nu vom reusi cumva sa demontam, nu stiu cum, relatia de interdependenta intre psd si electoratul sau. Un electorat etatizat sensibil la populisme si pomeni. Ori sa fii mai populist ca psd-ul in declaratii ar fi una, dar sa fii si in actiuni e imposibil pentru cineva responsabil, deci ramanem de unde am plecat.

  0
  0
  • #11 Comentariu nou

   Concluzia ests ca trebuie sa dam faliment. (Noi, Romania). Altfel nu scapam de ciuma rosie. Trebuie sa dam faliment pe mana lor. Cum a fost si in Italia, cum a fost si in Grecia.

   Aia e. Tot saracii o sa sufere mai mult. Asa ca…de ce nu?

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Se vede că Brucan a fost optimist cu 20 de ani. De PSD scăpăm pe cale naturala: prin obștescul sfârșit al votanților săi. Dar asta înseamnă nu doar o generație, ci vreo două-trei, la cat de infestata e societatea de „descurcăreală”. Deci multiplicați de 5-6 ori termenul avansat de Brucan.

   0
   0
 6. #13 Comentariu nou

  Cel mai bine _dupa părerea mea , Iohannis să accepte primul mistru ! Dacă este suspendat ăștia fac praf totul ! Tăriceanu președinte ,trec toate legile ,Kovesi plecă . Cine i-au deranjat zboară ! Tudose dacă avea vâna nu își dădea demisia ! Atunci aveam o criză reală ! Din nou PSD iniția o moțiune ! Dragnea a câștigat din nou ! A demonstrat că este javra alfa !

  0
  0
  • #14 Comentariu nou

   Nu ai de unde sa stii cu ce „il au la mana” pe Tudose, de a preferat sa isi dea demisia. Tot de ei a fost pus. Pe de alta parte, poate fi un joc la cacealma, ca sa il forteze pe Presedinte sa nu mai accepte un nou ministry PSD-ist, sa fie suspendat si pe timpul interimatului sa fie trecute toate legile care nu au fost intoarse de Iohannis.

   0
   0
  • #15 Comentariu nou

   Deci Dragnea e foarte tare si mare si, prin telepatie, i-a facut pe membrii Cex-ului sa voteze cum au votat.
   Atunci, decat respekt!

   0
   0
  • #16 Comentariu nou

   Thedor zice: „prin telepatie, i-a facut pe membrii Cex-ului sa voteze cum au votat”

   De fapt e ceva mai simplu şi mai ticălos: destul de mulţi preşedinţi de organizaţii PSD din ţară sunt interimari. Adică numiţi direct de la centru, nu aleşi local. Şi au fost chemaţi, unul câte unul, în biroul lui Dragnea, să „stea de vorbă” şi să semneze scrisoarea. Presiune, ticăloşie, interese meschine. Clasic PSD, de altfel.

   Da’ dacă tu eşti din categoria „De ce scrie pe uşă „Femei”, că-năuntru e WC?”, evident crezi în telepatie! /s

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   Lu @ CB- observ o zvarcolire si-o dare cu curu’ de pamant nemaintalnita de la baricadarea in Palatul Victoria a grindeanului!
   Adica, ah, n-a putut sharpeiul securist sa rupa PSD-ul, sa-l beleasca pe Dragnea, si sa aduca la putere pe unii nealesi!
   Prostii ziceau: buey, PSD e naspa dar grindeanu e super baeat si tudose aidoma….ha,ha, ha!
   Ghinion, vb. Mutului!
   Deabia astept o sus……pendare si Tariceanu presedinte, chiar si pt. 30 de zile! Va fii show si va curge mult Moet prin venele antisecureilor!

   0
   0
 7. #18 Comentariu nou

  Pana una-alta multi s-au luptat cu Dragnea si n-au reusit sa-l dea jos. O fi legat de pamant, precum Anteu, si pana nu-l ia cineva pe sus nu poate fi invins.

  Io zic ca PSD tre’ sa si-o ia in dos si sa-si asume guvernarea de rahat pe care au implementat-o. La ritmul in care merg lucrurile acum, nu e cazul sa vina din nou Ciolos sau altcineva ca el, care sa repare dezastrul facut de PSD.

  Ramane de vazut peste 3 ani ce parere au votantii PSD si daca sint multumiti sa ramana doar ei in tara si sa faca o spirala.

  0
  0
 8. #19 Comentariu nou

  nu poți începe urcușul până nu ajungi pe fundul gropii. Să îl suspende pesedeul pe președinte, să facă apoi toate nenorocirile pe care le au în plan, și poate poate abia atunci vor înțelege toți românii cine este cu adevărat pesedeul. Președintele se va întoarce la Cotroceni (demiterea la referendum e imposibilă, 90% o să voteze contra demiterii), la alegerile locale și parlamentare șobolanii vor pierde pentru prima dată în 30 de ani alegerile (vor fi votați numai de talibanii pesediști, 15-20%). Oricât de oligofren sau de interesat e votacul pesedist, și tot nu va mai putea vota cu o mână de nebuni iresponsabili. Din interes nu va vota cu ei. SINGURA soluție să nu mai avem mocirla asta de țară este ca pesedeul să piardă alegerile. Toate celelalte soluții (să stea iohannis la cotroceni și să întârzie, să se opună, bla bla) sunt frecții la picior de lemn

  0
  0
  • #20 Comentariu nou

   Doar ca, daca PSD-ul pune mana pe TOATE structurile de putere tot ei vor castiga alegerile. Nu va bazati ca de acum incolo alegerile vor fi corecte. Astia sunt in stare sa ne scoata si din Europa daca sunt lasati sa zburde asa cum o fac acum. Traim periculos pentru ca odata depasit un anumit punct situatia s-ar putea sa nu mai fie intoarsa. Istoria e plina de astfel de evenimente.

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   Asta cu fundul gropii e ca și când ai spune că e mai bine să te refaci după o entorsă decât după triplă fractură și cap spart. N-avem nevoie s-ajungem la fundul gropii și nimeni nu ne garantează că o dată ajunși acolo se va produce o reacție în masă de trezire națională. Problema votanților PSD e că s-au învățat să traiască de azi pe mâine, o pomană, o mărire de pensie, niscai bani din străinătate de la copii etc. iar gândirea lor se reduce la formula „măcar ăștia ne dau ceva”. Că îi fură dup-aia cu zece mâini și că iau în primul rând de la ăia care chiar muncesc e prea mult pentru ei să-și dea seama.
   Problema noastră, celor care n-am votat și n-o să votăm niciodată PSD e că nu avem alternative. PNL-ul e compromis prin cârdășia cu pesedeii, USD e mai mult o mișcare lăutărească, iar Cioloș nu știu încă dacă are cu adevărat un partid.
   Putem spera doar că-i mai ține Johannis în șah până se coagulează o alternativă credibilă (și cu susținere populară) la ciuma roșie pesedistă. Asta e realitatea. Trebuie jucat la așteptare.

   0
   0
  • Proverbul asta cu fundul gropii o fi romanesc. Eu il stiu p-ala englezesc: daca esti in groapa, macar opreste-te din sapat.

   0
   0
 9. #23 Comentariu nou

  Am votat că Președintele nu ar mai trebui sa desemneze un premier PSD..dar oare poate refuza? Vă închipuiți cum ar fi cu Iohannis suspendat și Tăriceanu la Cotroceni pt 30 de zile? Va mai.putea fi reparat ce vor face ei cu puterea absolută în mana?

  0
  0
  • #24 Comentariu nou

   Cred ca n-ar indrazni sa suspende pe nimeni daca macar 200 000 de oameni ar astepta cu furci si topoare la poarta parlamentului. Eh, furci poate se gasesc mai greu, dar topoare mai nou gasesti si la benzinarii

   0
   0
 10. #25 Comentariu nou

  Daca Iohannis a desemnat premier PSD a doua oara (pe Tudose), o va face si a treia oara. Daca avea alta strategie refuza pe Tudose cand a avut sansa. Pentru orice tara e prea mult ca un partid sa-si dea jos un premier… motivul era suficient atunci.
  Deci as paria ca va da tot catre PSD premierul…

  Trista tara…ma conving tot mai mult ca „noroc ca am plecat in 2016”.

  0
  0
  • #26 Comentariu nou

   Anton, ati uitat cumva ca inainte de Tudose, premierul propuse de PSD era Sevil Shhaideh. Practic presedintele a refuzat prima propunere.

   0
   0
 11. #27 Comentariu nou

  Oare programul de guvernare nu se va modifica… din nou ? Nu credeti ca cearta asta din pcr este doar o fatada pentru a introduce un nou program de guvernare? Cred pe dl Tudose il vom vedea din nou ca un catelus cuminte langa stapanul sau in urmatoarele luni.

  0
  0
 12. #29 Comentariu nou

  Un regim democratic nu poate reforma (a se citi „face bine cu forta”) o natie impotriva vointei ei. Speranta ca o mana de fier „aflata de partea buna fortei” o va face e hilara pentru simplul fapt ca istoria ne-a aratat de atatea ori ca mainile de fier nu sunt de partea buna a fortei.
  Majoritatea populatiei Romaniei voteaza aceste partide, si le doresc si, in diferite forme, beneficiaza de pe urma modeului lor politico-administrativ. La nivel micro, fiecare vrea sa schimbare dar nu in micromediul lui. Majoritatea nu vrea sa isi piarda jobul (de frecat menta) la stat, mica „atentie” la spital, mica pensie de boala (fake), micul ajutor social. MAjoritatea vrea reguli adevarate si respectate, dar nu pentru propria persoana, majoritatea vrea sa poata „rezolva” ceva peste rand, daca cunoaste pe cineva, vrea sa „vorbeasca cineva pt el” mai degraba decat sa urmeze un proces formal.
  Si aceasta majoritate voteaza in consecinta.

  0
  0
  • #30 Comentariu nou

   Sunt de acord. Problema nu e neaparat la politicieni, ci la ceea ce se afla in spatele lor, adica oameni influenti care s-au imbogatit prin tot felul de manarii, furtisaguri, samd. Si sunt multi, foarte multi chiar, de la micii „afaceristi”, baieti descurcareti, la mai marii patroni care dau lefuri mizere doar ca profitul sa creasca si iar sa creasca. Si nu doar la lefuri se umbla, la contracte, la spagi, licitatii, medici, etc. E o intreaga increngatura care nu poate fi destabilizata decat daca se baga niste legi foarte aspre de maine si chiar se aplica de o institutie independenta. Pentru ca si in spatele celorlalte partide (PNL, UDMR, TMCPDS si alte denumiri) se afla tot interese, oameni influenti care abia asteapta sa fie in prima linie.
   Schimbarea o sa vina odata cu schimbarea mentalitatii noastre, a tuturor. Fiecare din noi, asa cum spune si Flaviu, face mici/mari greseli, o spaga pe aici, un favor pe acolo, o invarteala, un act dat peste mana, samd, lucruri care puse cap la cap duc la situatia din prezent.

   0
   0
  • #31 Comentariu nou

   Gura ta adevar grăiește

   0
   0
 13. #32 Comentariu nou

  Ma faceti sa rad.
  Asta e ca in luarea de ostateci, ” fa ce zic eu daca nu te omor ” , iar la sfarsit tot il omoara.
  Am votat dupa ce am citit articolul si cred ca KJ trebuie sa le dea peste nas pesedeului cu orice risc.
  Cred ca ati uitat de 2.5 , Iohannis accepta premier Psd si apoi este suspendat.

  0
  0
 14. #33 Comentariu nou

  Am votat pentru o noua nominalizare PSD, pentru trei motive: PSD are majoritate parlamentara puternica (243+UDMR, Minoritati, Independenti 59); niciun sondaj nu da alt partid castigator la niste alegeri organizate acum; si Iohannis are interesul sa faca opozitie in continuare. Pana la urma o majoritate de oameni din tara asta, dupa 3 ani de guvernare Ponta, au zis ca e mai bine cu PSD. Pana nu se lamuresc ca nu e, si nici n-are cum sa fie (nu doar coruptie, dar si incompetenta crasa), n-ai cum sa ai un guvern solid de alta culoare care sa faca treaba mai buna. Trist, dar o oportunitate pentru societatea civila sa invete, sa se organizeze si sa convinga o majoritate ca e nevoie de altceva. Restul sunt vorbe… din pacate.

  0
  0
 15. #34 Comentariu nou

  Da, presedintele va accepta propunerea, e cel mai putin nociv asa.
  La anticipate va castiga clar tot psd-ul, nu asta e solutia, mergeti prin tara sa vedeti ce cred oamenii simpli si cum functioneaza masinaria electorala comunista. Si in plus, nu exista opozitie.

  0
  0
 16. #35 Comentariu nou

  Vlad,
  Nu cred ca realist (si chiar legal/constitutional) Presedintele ar putea refuza o propunere de premier din partea majoritatii. Din pacate nu opozitia nu poate fora un guvern pentru ca nu are majoritate (ma intreb chiar daca exista).
  Insa, daca eu as fi in locul Presedintelui, as chema PSD la consultari dar l-as exclude pe Dragnea. El oricum a gresit-o de doua ori iar acum cica nu mai face propuneri. Macar sa stau de vorba cu cineva care conteaza.

  0
  0
 17. #36 Comentariu nou

  Deci da, consider ca distinsul domn KWJ trebuie sa accepte, constitutional o propunere sau doua venite din partea PSD, dar conditionat de : existent unui back ground, experienta profesionala dovedita in domeniu- lucru valabil de altfel pentru toti viitorii ministri ai cabinetului, respectiv: facultate in domeniu, de preferat nu la ff, idd, etc, master, si post universitar, doctorat etc, tot fara suspiciuni de distanta sau plagiat, fara dosare foste sau actuale. Asta daca tine la niste principii- pe care nu te- ai astepta sa le manifeste totusi un professor amarat cu sase, pardon cinci case. Ar mai trebui sa anunte asta public la TV, radio, in parlament si apoi sa lase psd si alde- scris intentionat cu litere mici- sa isi franga gatul in cautarea unor astfel de persoane. Uitati in acest proces de asa zisa opozitie- singurul lor scop este sa ajunga iar la ciolan si nu binele tarii sau oamenilor ce o locuiesc. Daca nu merge asa, hai frate sa mergem pe suspendare, anticipate si orice vreti pentru ca altfel nu se poate. daca nu emigram si gata. Societatea aceasta are cancer probabil t3 sau t4- nu ne facem bine doar cu aspirina si nurofen.

  0
  0
 18. #37 Comentariu nou

  Ce este partidul? Eu inteleg ca pentru ei este o religie. Mama care ii hraneste, le da pozitii si ponturi sa fure. Care isi ia partea si apoi le promite ca ii scapa de prostiile facute. Dar pentru mine, ca roman, pentru tara…ce este partidul? Cu ce ma ajuta pe mine ca au castigat ei? Binele lor este paralel cu al meu. Gresesc, este perpendicular, mi-l franeaza, il impiedica pe al meu. Caci pe mine ma fura.
  Ei sunt captivi in bula partidului. Fiind ei la guvernare, noi suntem captivi ai mentalitatii lor inguste. Adica o tara intreaga e condusa dupa instinctele partidului. Nu exista interes pentru Romania, pentru mine, ca cetatean. Asta au declarat PSD-istii aseara.

  0
  0
 19. #38 Comentariu nou

  Eu zic ca atata timp cat psd ia peste 35% din voturi (si momentan se pare ca ia 40%) alegerile anticipate nu rezolva nimic. Opozitia e slaba, inca nu reprezinta o alternativa credibila.
  Momentan cred ca ar trebui sa lase psd sa culeaga roadele guvernarii, trebuie tocati marunt in fiecare zi. Sunt cu nervii la pamant si vor face greseli

  O solutie mai radicala ar fi un reset TOTAL – alegeri anticipate parlamentare, demisia presedintelui daca vor sa-l suspende si prezidentiale impreuna cu parlamentare. Astfel Iohanis va fi o remorca si pentru opozitie – probabil doar asa psd ajunge sub 35-30 si doar asa merita deranjul. Chiar si acest scenariu trebuie studiat si verificat daca da rezultate. Pana una alta, cred ca cea mai mare problema e ca cei din diaspora sunt impiedicati sa voteze (proceduri greoaie) – si de aici un scor mare pentru psd…

  dragnea va cadea oricum pana la viitoarele alegeri – psd isi devoreaza liderii in principiu. Problema e – care vor fi consecintele pana atunci . Sper sa ne fie invatatura de minte macar acum – de ce votul meu e important chiar daca nu am cu cine vota!

  0
  0
 20. #39 Comentariu nou

  Eu i-as lasa sa duca la final guvernarea si planul lui Liviu.
  Opozitia trebuie sa fie proasta rau sa vina la guvernare tocmai acum cand se acumuleaza tensiuni din toate categoriile de bugetari.

  Eu cred ca asta e jocul lor. Au promis ca dau pomeni au dat pana cand au intrat in incapacitate de plata, acum vin ailaltii si trebuie sa taie, 1.5 ani e suficient sa prinda ura din partea oamenilor ajutati si de televiziunile mancatoare de fecale. VIn alegerile PSD promite iar 50 de lei in plus, acum sunt poate ceva bani in plus ca ailalti au taiat si o luam de la capat.

  0
  0
  • #40 Comentariu nou

   De fapt ce numesti tu opozitie? Care e aia? Din ce e formata? Din penalul Orban, din cretina Chichirau, din Basinosul abtiguit?
   Si unde vezi tu tensiuni la bugetari, ca pleaca oamenii din privat sa prinda posturi si salarii babane la Stat. Hello, traiesti p-acilisea, ori vorbesti din auzite?
   Si care incapacitate de plata, ca la ultima rectificare de buget s-a facut cu plus! Adica pt. neinformati ca tine, s-au dat bani, nu s-au luat, capisci la tine??😁

   0
   0
  • #41 Comentariu nou

   @Theodor: prietene, trăim în ţări diferite?
   „Din penalul Orban, din cretina Chichirau, din Basinosul abtiguit?” „Penalul” Orban tocmai ce a fost achitat în primă instanţă (spre deosebire de, să zicem, Dragnea); „cretina” Chichirău se exprimă mult mai coerent şi corect, stilistic şi gramatical decât duamna Carmen „Decât Pronume” Dan sau Olguţa „marşe diu tramvai” Vasilescu. Dar deh, fiecare cu iubirile lui secrete (sau plătite?)…

   „ca pleaca oamenii din privat sa prinda posturi si salarii babane la Stat”. Mda, aici ai dreptate, pleacă. Şi tocmai asta ar trebui să te-ngrijoreze. E ca şi cum, acasă, toţi ar sta pe banii lu’ Babacu’. Doar că nici Babacu’ nu-i poate duce pe toţi în spate la infinit.

   „ultima rectificare de buget s-a facut cu plus” Da, luând bani din (şi aşa insuficientele sume) de la investiţii. Adică, precum o familie care îşi dă banii pe mâncare şi băutură în loc să repare casa care, şi aşa, stă într-o rână.

   Am zis eu că 42% analfabeţi funcţional e o subestimare grosolană. Tu eşti dovada că procentul e înspăimântător de mare.

   0
   0
 21. #42 Comentariu nou

  Trebuie cautat cel mai curat PSD-ist.
  Si pe el sa-l nominalizeze.
  Sah la PSD!

  Poate cel din Alba Iulia de lua fonduri europene pentru sat. Chiar daca l-au dat afara. El tot are valoare de PSD-ist.

  0
  0
  • #43 Comentariu nou

   Habar n-ai de Constitutie!
   Presedintele nu poate nominaliza orisice persoana, ci doar pe aceea prezentata de o majoritate parlamentara.
   Se vede ca esti basist notoriu cu apucaturi de tiran!

   0
   0
  • #44 Comentariu nou

   Theodor, de o #&|$ ți-este dor :))))
   Ia zi, nenea, matale crezi că niște bolmojeli confuze sunt mai tari decât litera constituției? Roagă pe cineva să-ți citească articolul 103 din constituție. Rezumat, ca pentru un analfabet funcțional: în România nu există un partid care să aibă majoritate absolută în parlament, așadar în situația dată președintele se consultă cu TOATE partidele reprezentate în parlament, și apoi desemnează pe cine vrea el.
   Dar dar dar și dacă PSD ar fi avut majoritate absolută în parlament, președintele ar fi desemnat tot pe cine ar fi vrut el, doar că s-ar fi consultat numai cu un singur partid, PSD, și nu cu toate.
   Așa că luați-vă de mânuță cu Băsescu, care este al vostru (modificările la legile justiției îl scapă pe el, pe frate-su, pe gagică-sa, etc)

   Art. 103 – Învestitura
   (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
   (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

   0
   0
 22. #45 Comentariu nou

  Victoria PSD asupra securismului, asta s-a intamplat aseara, si inca ceva: Dragnea a fost nevoit sa accepte o conducere multipla drept dovada ca NU va participa la nominalizarea viitorului premier.
  In sfarsit vom avea un nesecurila la conducerea guvernului, ceea ce e de „Doamne ajuta” !
  Celelalte scenarii n-au nicio relevanta:PSD va guverna incontinuare si va guverna muuult mai bine, legile justitiei si modificarile la codurile penale se vor face, legea cu privire la ONG-uri se va realiza, sorosismul va disparea, salariile vor creste cat si punctul de pensie.
  Pot sa pariez cu oricine ca Mutu’ NU va respinge propunerea PSD, pen’ ca si-o ia in freza rau de tot- Tariceanu deabia asteapta sa beleasca toata hidra securistoida demitandu-i pe toti, inclusiv pe „democratul” Hellvig- deci e un fel de sah-mat din care coalitia majoritara nu poate iesi decat invingatoare!
  Pt. cei care nu gandesc sablonard si lozincard, si care preamaresc organele de represiune(lucru nemaintalnit in niciun stat democratic) asta e de bine.
  Pt. gruppy Codruta&Servicii, Naspa!

  0
  0
  • #46 Comentariu nou

   mircea badea, chiar el ești? :))) Nici cel mai oligofren votac pesedist nu vă mai crede, cum mă, Tudose, pesedist vechi, care a mărit salarii și pensii, cum să-l dea afară, nu e frumos maică :))))
   Ne vedem prin iunie iulie să sărbătorim darea afară a premierului pesedist securist nr 3 :))

   0
   0
 23. #47 Comentariu nou

  De fapt mi-a scapat un NU!
  ….”si cei care NU preamaresc organele de represiune….”
  Sorry, se mai intampla de la efervescenta ideatica.

  0
  0
  • #48 Comentariu nou

   E ok, Codrin, se intelege.
   Du-te sa bei un pahar de apa, te-ai infierbantat un pic.

   0
   0
  • #49 Comentariu nou

   Esti idiot amice? Apa?
   Un Moet de 600 E , tati, c-asa-i la partid, apa beau hastagii ca tine, capisci?

   0
   0
  • #50 Comentariu nou

   Ma baiatule, vezi sa nu-ti dea pe afara efervescenta ideatica (a.k.a. spume la gura?).

   0
   0
 24. #51 Comentariu nou

  Sper sa aiba aceiasi soarta ca cei din CPX PCR!

  0
  0
 25. #52 Comentariu nou

  Nu, PSD ar face bine să-și ducă minunățiile de reformă până la capăt. Să-și îngroape partidul în criza economică care se anunță și în dizgrația lumii civilizate. Nu că aș vrea eu să nu plece, dar ar fi cazul să tragă toate consecințele măcar o dată. Altfel, revenim iar la perioada de dinainte de 2010. Altfel, iar îl vom injura pe cel care va reduce pensiile și salariile că urmare a efectelor minunatelor reforme PSD-iste. Vă amintiți povestea cu Boc…

  0
  0
 26. #53 Comentariu nou

  Da, imi mentin votul „Ar trebui ca președintele să NU mai accepte propunerea din partea PSD”.
  Pe principiul „daca-i bal, bal sa fie”. De suferit ORICUM vom suferi, indiferent de calea aleasa.

  0
  0
 27. #54 Comentariu nou

  Ne mentinem votul, PSD trebuie sa moara, si va muri doar guvernand pana la capat, implicit ducandu-ne pe noi ceilalti la fund o data cu ei… dar trebuie sa moara.

  0
  0
 28. #55 Comentariu nou

  Daca nu accepta e suspendat pronto, c-asa-i in democraceala: nu aplici Constitutia, raspunzi!
  Alta intrebare importanta ar fi: cine sa formeze guvernul fara PSD, ALDE, UDMR?
  Pareri?
  Chichirau prim-ministru e practic un deziderat juisabil al meu, cas’ zic asa!

  0
  0
  • #56 Comentariu nou

   Ai vise umede cu Cosette, Ciordine?

   0
   0
  • #57 Comentariu nou

   Exact, bibicule, ce m-ai ghicit, visez ca juisez pe mecla ei de taranca agricultoare!

   0
   0
  • #58 Comentariu nou

   Theodor, cer scuze. Am crezut că eşti un simplu analfabet. Am greşit. Eşti un ticălos. Te las în pace şi mă îndepărtez, că duhoarea ticăloşiei se agaţă de haine precum duhoarea de hoit ars în cuptoare…

   0
   0
  • #59 Comentariu nou

   Lu @CB- ma bucur s-aud ca posezi si haine, iar duhoarea de hoituri arse in cuptoare li se agatau doar ss-istilor de pe la Auschwitz si Birkenau, deci ai de grija ca tomnai te-ai detonat drept hastagneonazist!

   0
   0
 29. #60 Comentariu nou

  Eu cred ca trebuie lasati sa guverneze pana la final. Sa vada tot poporul asta indiferent de ce sunt in stare.
  Si chiar daca s-ar intampla asa oare vor realiza vontantii lor in ce rahat ne-au bagat?
  Eu cred ca nu.
  Pacat de cei care gandesc in si pentru tara asta si cinste celor care totusi incearca sa arate adevarul, trag semnale, Dar mie mi se pare zadarnic….

  0
  0
 30. #61 Comentariu nou

  Domnule Petreanu, Presedintele ar trebui sa inteleaga ca a da din nou guvernarea PSD ar inseamna, fara niciun dubiu, pastrarea tarii in zona crizei si a impredictibilitatii. Dragnea a dovedit ca nu poate fi partener, ci un dictator cu mintea ratacita si cu scopuri exclusiv personale. A schimbat doua guverne proprii intr-un an, fapt. Au schimbat dictatorial regulamentul de functionare a CD, au schimbat legile justitiei, au scos in libertate violatori si talhari, au bulversat economia si au creat premizele unei crize economice. Ce alta criza ar mai vedea Presedintele? Evident, doar razboiul poate fi mai distructiv decat aceasta haita de penali.

  0
  0
  • #62 Comentariu nou

   Clabuci la gura? Frisoane? Dezechilibru mental&fizic? Spasme?
   Exista un sistem si el functioneaza: ia cu Furadan! Te scapa de toate grijile, angoasele, amocurile!

   0
   0
 31. #63 Comentariu nou

  PNLul face jocul PSDului de dinainte de alegeri, despre ce altă majoritate vorbim când în mai bine de un an opoziţia nu s-o unit?!

  Decizia C.C.R. nr 80/16.02.2014, pagina 145:

  324. „De aceea, rezultatul electoral, ce reprezintă voinţa corpului electoral exprimată prin vot, impune ca Preşedintele României să desemneze
  candidatul pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de alianţa
  politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe
  reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului.”
  325. „…a nu ţine cont de faptul că cetăţenii au ales în favoarea unor competitori electorali care formează sau pot forma o majoritate absolută, de natură a asigura învestirea Guvernului, înseamnă a afecta în mod decisiv dreptul de vot„

  https://politicata.wordpress.com/2018/01/16/cu-al-treilea-premier-in-12-luni-p-s-d-intra-in-era-bulibaselii-organizate-dar-opozitia-ramane-tot-abulica-visand-la-anticipate/

  0
  0
 32. #64 Comentariu nou

  Exact. Deci Mutu tre’ sa accepte propunerea PSD+ALDE+UDMR+Alte minoritati+Independenti.
  Mai clar de-atat?

  0
  0
 33. #65 Comentariu nou

  Theodor imi lasi impresia ca in loc de programe dedicate adultilor tu te masturbezi zilnic la Antena 3 in emisiunile de seara, probabil ca ating climax-ul cand intra Badea in emisie si incepe sa iti debiteze ceva ineptii.

  Eu zic sa ne lasi pe noi aici in statul paralel sa ne facem ceva autostrazi sa nu mai murim ca prostii pe drumurile comunale pe care mergem, sa nu mai murim in spitale insalubre si goale de personal, sa incercam sa ne educam copii dincolo de un nivel conversational, sa incercam sa fim competitivi cu alte state etc.

  Tu poti sa ramai in statul penal si perpendicular, e mai bine fara cei ca aici in statul mic si paralel.

  0
  0
  • #66 Comentariu nou

   Tu iesti Coldeo? Ptiu, bata-te sa te bata, ierea sa nu te recunosc dar IQ-ul te-a dat de gol!

   0
   0
  • Oare de ce folosești nickuri diferite dacă ești același? Hmmm…

   0
   0
  • #68 Comentariu nou

   @Theodor
   Frate da’ trebuie sa fii ori bine platit, ori dus rau cu capu’ ca sa fii asa insistent si sa comentezi la tot ce misca. du-te tata pe blogul lui badea ca acolo nu-ti mai creste tensiunea si spumele. Sa te bucuri cu spume ca PSD-ul si-a dat jos al doi-lea PM intr-un an (de parca nu tot voi l-ati pus acolo) e semn de boala grea.

   0
   0
 34. #70 Comentariu nou

  Dupa iesirea lui iohanis care a spus ca vrea sa se termine criza politica cat mai repede, e clar ca o va desemna pe dancila prim-ministru, de altfel si din faptul ca i-a invitat impreuna pe psd si alde e evident ca acest lucru. Cel mai distractiv e faptul ca pe useristi i-a invitat doar 30 de min., probabil vrea sa fie cat mai scurt chat-ul cu dna chicarau, fluieraturile si huiduielile.

  0
  0
 35. #71 Comentariu nou

  Am votat prima versiune. PSD trebuie lasat sa guverneze pana se ineaca in propria voma. Chestia cu „tara”, cu „dragostea de tara” este ceva fortat cata vreme 3 din 5 romani nu au mers la vot in Decembrie 2016 si i-au durut in pu..a de tara. Asa au permis ca 3 milioane de idioti sa decida si pentru ei. Acum sa suporte din toate pozitiile violul psd. Este un viol democratic. Nu avem politicieni de calitate, dar macar pot fi alesi/votati cei cu mai putine bube in cap. Pana in prezent, foarte multi din politicienii psd demonstreaza ca au bube suficiente, chiar si pentru export. udmr importa cu sarg aceste bube. Sper sa nu se molipseasca si cei din pnl.

  0
  0
 36. #72 Comentariu nou

  Eu cred că psd-ul ar trebui să conducă până în februarie, atunci când cetățenii vor primi noii fluturași de salarii, atunci când toată lumea va fi în stradă. Vor afla toți cum e cu minciuna din programul de guvernare.
  Există însă riscul ca, între timp, madam premier să aprobe chestii dubioase pe justiție ori pt alte idei ale șefului.
  Poate Iohannis va reuși să amâne desemnarea premierului. Atât cât poate.

  0
  0
 37. #73 Comentariu nou

  Usor-usor Romania se indreapta catre o revolta violenta asemanatoare celei din ‘89.
  Poporul asta nu are decat stari de SOMN TOTAL sau RASCOALA CU PIATRA-N MANA !
  Vor mai trece cativa zeci de ani sa putem invata cum e cu VEGHEA asupra democratiei…
  Pana atunci vom tot avea “teleormaneni” ce ne vor incerca rabdarea !

  0
  0
 38. #74 Comentariu nou

  Cand bomba economica amorsata anul acesta de psd va detona in viitorul apropiat (2018-2019), ar fi curata sinucidere politica pentru Johannis sa forteze un guvern non-psd. Pentru ca: 1. risca o suspendare si 2. orice guvern responsabil va trebui sa ia masuri dure de corectie economica (gen Boc in 2010) cu repercusiuni proaste si asupra imaginii pezidentiale. KJ va accepta propunerea psd.

  0
  0
 39. #75 Comentariu nou

  Anticipate ! cand ai in spate votul a 6 milioane de romani, nu poti sa fii o mamaliga !
  K.J. fii macar tu , in anul centenarului, ceea ce Romania se pare ca nu are, un OM de STAT.

  0
  0
 40. #76 Comentariu nou

  Exceptionala analiza! Felicitari Vlad!

  0
  0
 41. Da, imi mentin votul, in sensul desemnarii de catre presedinte a unui premier independent. Pentru ca din scenariile imaginate lipseste o componenta esentiala si imbatabila : societatea civila. Care, cred eu, se va coagula spre apararea viitorului nostru comun.

  0
  0
 42. #78 Comentariu nou

  Da . Il mentin. Am votat sa desemneze de la PSD. Daca iar scoate altcineva castanele imi iau campii. Sa guverneze patru ani, indifirent ce iese, sa inteleaga si lumea ce inseamna guvernarea psd. Oricum au scapat, nu presedintele ii opreste ci doar strada.

  0
  0
 43. #79 Comentariu nou

  Îmi mențin votul. Dacă strada, societatea în totalitatea ei, nu îi va opri, atunci înseamnă că asta merită România.

  0
  0
 44. #80 Comentariu nou

  Doar intreb: Iohannis ar putea sa-l numeasca premier pe Tariceanu? E de la coalitia ciumei rosii, deci n-ar trebui sa fie in pericol de suspendare.
  Si inca o intrebare: Ciuam rosie ar putea sa-l suspende pe Iohanis oricand si oricum, nu?
  Adica nu trebuie un motvi gen a numit prim ministru gresit, ci n-avea sapca roz ceea ce e profund neconstitutional…

  0
  0
  • #81 Comentariu nou

   și care ar fi avantajul desemnării lui Tăriceanu? Tăriceanu e un fel de Dragnea, doar că mai prost, mai ticălos, mai jegos și mai corupt. Plus că are dosar penal, nu poate fi premier. Deci care e ideea ta de fapt?

   0
   0
  • #82 Comentariu nou

   Presedintele Romaniei poate fi suspendat oricand pentru orice motiv aparent. E doar o chestiune de timp pana se intampla asta. Mai mult momentul va fi ales in most special ales, daca nu cumva este ales deja.
   Caz in care presedinte al Romaniei devine Tariceanu care este ” e un fel de Dragnea, doar că mai prost, mai ticălos, mai jegos și mai corupt.” Prin numiera sa in functia de prim ministru ne-am pune (ne-am fi putut pune) la adapost de catastrofa Tariceanu presedinte interimar. Exista (ar fi existat) sansa ca la alegerea noului presedinte al senatului, Ciuma Rosie sa fi pus pe cineva cu o farama de coloana vertebrala care continue sa limteze dezastrul din pozitia de presedinte interimar.
   Pe de alta parte, poate e prea alambicata ideea mea.

   0
   0
 45. #83 Comentariu nou

  3.1.1. Dupa vreo 10 zile de la numirea guvernului Viorica, datorită tergiversării inutile a legilor justiției pe la Iohannis si CCR, doamna PM promovează ordonanța 13 bis cu completări și intrare in vigoare in 3 zile de la publicare.
  3.1.2. Ca urmare a acestei acțiuni, luate fără consultarea lui Daddy, Dragnea promovează Guvernul Dragnea 1, posibil ca urmare a ultimelor adăugiri din ordonanța 13bis.

  0
  0
 46. #85 Comentariu nou

  Da! Cu toate ca nu ne-ar fi prea bine in urmatorii ani doresc sa ramana PSD-ul pentru ca romanii sa vada cine ne-a bagat in rahat, pe noi si pe copii nostrii.

  0
  0
 47. #86 Comentariu nou

  Nu-l simpatizez pe iohanis, care are multe bube morale daca nu chiar penale daca am avea cu adevarat o justitie, insa nici nu are ce face. Care e alternativa la psd …penalul orban sau blatistii din pnl, muzicantii sau fluierasii din usr sau nehotaratul ciolos care de mai bine de 2 ani tot cugeta daca sa intre sau nu in politica ?

  0
  0
  • #87 Comentariu nou

   penale? A cumpărat o casă de la niște țepari, a pierdut casa și a rămas și fără casă și cu banii dați. Matale cumperi o mașină, după un an se dovedește că mașina e furată și îți este confiscată (se întâmplă chiar des). Dacă am avea cu adevărat o justiție ar trebui să fii băgat și matale la închisoare, nu? :))))) ești un geniu juridic mă

   0
   0
  • Nu e o speta penala, e civila, ca la divort, dar, mna, postacii 🙂

   0
   0
  • #89 Comentariu nou

   Acolo n-a fost o simpla actiune de vanzare\ cumparare, decizia finala a instantei a fost faptul ca familia iohanis a facut fals si uz de fals pentru obtinerea unei case. Si concret iohanis din postura de primar al sibiului a retrocedat o casa care aparent ramasese fara propietari (murisera batranii care aparent nu aveau urmasi) unui grup care a falsificat acte, din acel grup facea parte si dna iohanis care a prezentat acte false ca si cum ar fi urmas direct al proprietarilor morti. Din civil oricand se poate trece in penal – evident daca s-ar vrea si daca chiar am avea justitie.

   0
   0
  • #90 Comentariu nou

   Mihai link?

   0
   0
  • #91 Comentariu nou

   @mihai, apropo, în primul rând dă jos minciunica cu ”decizia finală a instanței”, instanța nu se putea exprima în decizie asupra unor fapte fără legătură cu speța, de exemplu instanța nu putea decide într-un proces privind dreptul de proprietate asupra casei că Iohannis a vândut copii. Instanța a decis că Iohannis nu este proprietar de drept, și punct. Dacă în cursul procesului cineva ar fi ridicat existența unei fapte penale atunci instanța se putea adresa parchetului pentru investigarea respectivei fapte. Din câte știu nimeni nu a ridicat această problemă și instanța nu a trimis nicio adresă parchetului. Aberația asta cu Iohannis penalul continuă să se rostogolească, deși nimeni nu poate arăta o plângere, un număr de dosar, ceva, orice 🙂

   0
   0
  • #92 Comentariu nou

   Aici se explica amanuntit, evident ca schema a fost mai complexa, familia iohanis si complicii lor incercand sa dea o tenta legala afacerii cu falsificari de acte pentru a obtine ilegal case:

   https://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-a-pierdut-casa-luata-prin-uz-de-fals-si-trebuie-sa-dea-statului-320-000-de-euro/

   In plus asta nu e singura problema cel putin morala pt iohanis, in 2014 cand a fost ales presedinte era trimis in judecata de ani pentru incompatibilitate, dupa ce a castigat procesul a fost aranjat de livia stanciu pe care apoi iohanis a numit-o judecator ccr, sunt convins ca a fost doar o coincidenta.

   0
   0
  • #93 Comentariu nou

   In plus referitor la procesul de incompatibilitate, pana atunci toti primarii care fusesera trimisi in instanta de ani pe aceiasi speta au fost condamnati, e drept ca justitia din Romania nu functioneaza pe precedent insa asta e doar o alta „coincidenta” care a dus-o pe dna livia stanciu la ccr, dupa ce l-a achitat pe iohanis, cum s-ar zice o mana spala pe alta.

   0
   0
  • #94 Comentariu nou

   @mihai puiule de ce-ți bați joc de timpul unor oameni de bună credință? :))) Am citit articolul matale. Articolul, în integralitatea lui face vorbire despre un singur document juridic: un rechizitoriu oarecare al unui parchet oarecare contra unui cetățean oarecare (Mureșan și nu mai știu cum).
   Câteva chestiuni de bun simț: un rechizitoriu (oricare rechizitoriu, al oricărui parchet de pe planetă) este fix pix. Valoarea lui juridică este de pledoarie. Adică vine procurorul (care este ”avocatul acuzării”) și susține o pledoarie. Asta este rechizitoriul. În plus, rechizitoriul respectiv este contra unei alte persoane, nu contra lui Iohannis sau a neveste-sii. Faptul că într-un rechizitoriu oarecare un procuror a scris că Mureșan a falsificat un document și a făcut-o pe Carmen Iohannis moștenitoarea fără drept a unui imobil are exact exact aceeași valoare cu pledoaria unui avocat al apărării unui pedofil oarecare care spune că victimei i-a plăcut. Ca să aibă cea mai mică valoare, acuzația asta că Iohannis a falsificat acte trebuie să îmi arăți cel puțin o plângere penală contra lui Iohannis. Oricine avea cunoștință despre acte ilegale ale lui Iohannis putea face o plângere, de ce nu există niciuna? Tu personal de ce nu ai depus plângere când ai aflat despre fapte ilegale?

   0
   0
  • #95 Comentariu nou

   @johnny – prietene daca nu sti te rog nu semnaliza, in civil nu se face nici un rechizitoriu, acolo doar se explica asa ca pt tefelisti schema prin care familia iohanis impreuna cu alti complici obtineau case ilegal prin falsificare de documente. In articol se spune si de faptul ca familia iohanis a atacat in instanta legalitatea documentului deci nici macar nu se poate invoca o eventuala buna-credinta a familiei iohanis cum ca n-ar fi stiut ca acele acte au fost falsificate. In plus te rog sa-mi explici de ce familia iohanis n-a inapoiat statului roman cei 180 000 euro obtinuti din chiria unui imobil obtinut ilegal – ca tot vorbeam de partea morala si de buna-credinta.

   0
   0
  • #96 Comentariu nou

   Cat despre partea cu plangerea penala – presedintelui poti sa-i faci cate plangeri penale ca oricum n-au nici o valoare pe perioada mandatului, de altfel presedintele e singurul care are imunitate totala in Romania, lasand la o parte faptul ca mai sunt naivi care chiar cred ca avem justitie in Romania, violatorul ala in serie din politie care de vreo 9 ani tot comitea violuri si tentative de viol fara sa-l deranjeze nimeni – e doar un exemplu.

   0
   0
  • #97 Comentariu nou

   @mihai – revin la primul meu comentariu: Link? De bătut câmpii îi putem bate până mâine. Dar când pronunți cuvintele: Domnul Kactus Jebenel a făcut fals și uz de fals, în lumea reală, și nu în postăceala de internet, ți se cere așa: o plângere penală SAU un dosar de cercetare penală SAU un dosar de urmărire penală SAU o decizie definitivă a unei instanțe.
   Primele 3 au valoare apropiată de zero (orice anti kactusist se poate duce la parchet și delira ce vrea el), ultima este beton armat.
   Nu ai niciunul dintre documentele astea, așa că bați câmpii 🙂

   0
   0
  • #98 Comentariu nou

   Uite de pe biblia voastra hotnews – familia iohanis a fost acuzata de fals si uz de fals:

   mobile.hotnews.ro/stire/1734182

   Ce va mai plac procedurile ca sa-i aparati pe iohanis, basescu sau orban pe cand dragnea si tariceanu din start sunt penali pt ca au chemat oamenii sa voteze sau pt marturie mincinoasa.

   0
   0
  • Mihai, cu tine nu sunt, de fapt, decât două posibilități.

   1. Ești postac, ceea ce explică și, până la un punct, scuză multe dintre prostiile pe care le spui.

   2. Nu ești postac, ești doar intoxicat de minciunile și jumătățile de adevăruri răsucite pe care le emite zi de zi, de ani de zile, propaganda televizată a unor infractori. În acest scaz, n-ai nicio scuză și meriți disprețul tuturor. Dacă nu poți observa evidența, guvernarea borfașilor, distrugerea economiei, incompetența ridicată la principiu de guvernare, atunci îți meriți soarta, care va veni, cu siguranță, nu te îndoi de asta.

   Cine se raportează la politică ca la o apartenență tribală e primitiv și pierzător.

   În fine, cred că ajunge cu trollingul tău pe acest blog.

   0
   0
 48. #100 Comentariu nou

  Oricum o dai tot nashpa iese. Cel putin pe termen scurt. Si asta pentru ca pesedeul este un partid antipopor. Pesedeul este doar o gasca de mafioti. Un partid de comunisti nenorociti

  0
  0
 49. Le ajunge. Suficient. Sa nu mai accepte nicio propunere.

  0
  0
 50. #102 Comentariu nou

  Cel mai fain ar fi un 2.4 cu referendum de genul: „Sa fie scos PSD si ALDE in afara legii pe motiv de partide anti-romanesti?” + o greseala de tipar pe buletinele de vot (raspunsurile DA si Da), care sa fie si votat.

  Insa vb islandezei aleia (Bjork): „Darling, stop confusing me with your wishful thinking” 🙂

  0
  0
 51. #103 Comentariu nou

  Doamna Dăncilă a făcut o greșeală politică destul de gravă, care îi dă lui Iohannis oportunitatea să o respingă: s-a exprimat cu subiect și predicat contra protestelor și protestatarilor, încălcând spiritul constituției. Nu poate veni un premier și să spună că protestatarii sunt vânduți și soroșiști, decât dacă aduce și dovezi. În caz contrar nu înțelege ce înseamnă dreptul la liberă exprimare, nu înțelege constituția României. Acestea sunt greșeli care nu se fac, și dacă vă uitați premierii în funcție nu le-au făcut, nici ponta, nici grindeanu, nici tudose nu au spus niciodată că protestatarii sunt soroșiști, trimiteau ”nebunul” partidului să spună mizeriile astea

  0
  0
 52. #104 Comentariu nou

  Uite, de acum există și a treia posibilitate: dna Dăncilă să nu primească învestitura în Parlament. Și președintele să nominalizeze un nou candidat, de nerefuzat, poate tot de la PSD, aripa „trădătoare”. Să-i spunem punctul 1.2.

  0
  0
 53. #106 Comentariu nou

  Klaus a alea la ora cand scriu .E greu sa spun daca a ales bine sau prost ve pot sa spun e ca mi-a lasat un gust amar. Si daca era hotarat sa accepte mai putea sa amane decizia sa-i fiarba pe psd – ei.
  Pe zi ce trece ma conving ca ne meritam soarta. Nu avem sange in instalatie si ne ghidam la nesfarsit dupa proverbul : capul plecat sabia nu-l taie.
  Ma intreb daca am mai fi exista ca tara daca nu aduceam regi straini in secolul 19?
  Si oare ce limba am fi vorbit acum?

  0
  0
 54. #107 Comentariu nou

  În scenariile tale nu este luată în calcul în niciun fel reacția oamenilor. Eu cred că ar fi fost posibilă un scenariu 2.3.3 în care să se iasă în stradă în număr foarte mare odată cu suspendarea președintelui. Acesta ar fi fost un declic suficient pentru mulți, foarte mulți oameni!
  De ce în niciun scenariu nu a fost luată în calcul reacția străzii?

  0
  0
 55. #108 Comentariu nou

  Doar o idee nastrusnica:

  Ce se intampla daca gurvernul doamnei va pica in parlament datorita razvratitilor din PSD?

  0
  0