România, noi și noi succese

Locuitorii țărilor unde se trăiește mai bine se vaccinează anti-covid mai mult.

În Uniunea Europeană, România se plasează constant pe ultimele locuri în clasamentele privind educația, nivelul de sărăcie al populației, abandonul școlar, violența domestică, abuzurile asupra minorilor, numărul mamelor minore, calitatea vieții, speranța de viață, curățenie și reciclarea deșeurilor, infrastructură șamd.

Curând, încă un succes:

Acum, să-mi ziceți de ce.

Articol din categoria: ACTUALITATE

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Le-ai pus in ordine.Totul incepe de la educatie

    20
    1
  2. #2 Comentariu nou

    AUR, Antene, Iliescu, Dragnea, și ceilalți între ei. De la toate partidele. Tara condusa ca în Africa, tine poporul prost, fără educație, da-i pâine și circ, da-i ajutoare și ține-l fara educație civica. Și asa suntem unde suntem. În plus nici vestul europei nu se înghesuie sa ne împingă de la spate. E bine asa cum suntem, mana de lucru ieftina în vest și consumatori la greu a mărfurilor din vest. Cei mai fericiți sunt guvernele din Olanda și Belgia!

    14
    11
  3. #5 Comentariu nou

    Draga Vlad,

    In acest moment am variate dileme carora nu le gasesc raspunsuri cu sens:

    1. Discut cu vreo cativa prieteni sau colegi pe tema asta si cumva aud fel si fel de pareri-explicatii la situatia din Germania/Romania. Mi se pare ca nimeni nu isi poate explica situatiile din cele doua tari: Germania – locuri libere zero si abia te poti programa, Romania – locurile libere sunt multe, dar procentul de vaccinati e mic.

    2. Avem Romania TV, Antena 3 si altele de genul care mereu pompeaza fel si fel de informatii saditoare de indoiala. Apoi pentru cei care au facut pasul spre online, avem exponenti sufletesti ale televiziunilor amintite si alti terti dubiosi, care duc stafeta mai departe sau chiar o dau vadit in teorii ale conspiratiei si „sfaturi” anti-vaccinare.

    3. Ne lipsesc sursele credibile si serioase, accesibile tuturor (adica sursele in limba engleza nu ii ating tocmai pe cei mai vulnerabili), care sa ii informeze pe toti, indiferent de locatie, nivel de cultura, etc.

    Si apoi am si un exemplu graitor: mama, 58 de ani, din municipiu mic de provincie, educatie medie, cu prieteni/cunostinte peste medie, iubitoare de stiri directe (unii ar numi asta barfa), privitoare de TV, cu cont de Facebook si Instagram, cunoscatoare atat de oameni vaccinati, cat si de oameni care au trecut cu greu prin COVID sau chiar au murit de asta. NU VREA SA SE VACCINEZE! Vreme de cateva saptani, singurul centru local de vaccinare era pe asteptare (desi un oras vecin mai mic avea sute de doze disponibile) si numerele din cele doua localitati au stagnat (oare de ce?). Acum sunt locuri garla (la fel ca in aproape toata tara). Dar mama nu si nu. Si nici nu reuseste sa produca un argument coerent, credibil. Ba mai mult, citeaza o doctorita care crede doar in Astra Zeneca (ce coincidenta! cand in toata tara se vaccineaza cu altceva). Dupa cautari am identificat-o: Adina Alberts, care pe scurt nu are nici un drept sa emita ceva in legatura cu SARS-CoV-2.

    Dupa parerea mea neavizata, Romania are o sansa la normalitate doar cu ajutorul unei campanii MASIVE de mediatizare a vaccinului. Pe toate canalele! Din toate directiile. O coalizare a tuturor: guvern, televiziuni, radiouri, influenceri, siteuri, absolut tot! Si neaparat gratis! Adica ar fi pervers ca cineva sa taxeze un mesaj de interes public care ne-ar scapa pe toti de probleme. COERENT! ARGUMENTAT! DIRECT! CONSTANT! FARA STANGACII! Cu doctori din domeniu care sa iasa in fata! (nu esteticieni maritori de sani si buze!)

    Altfel valul urmator (le-am pierdut numarul) o sa secere si mai multi si lockdown-urile au sa devina a doua normalitate…

    11
    7
    • #6 Comentariu nou

      „Mi se pare ca nimeni nu isi poate explica situatiile din cele doua tari: Germania – locuri libere zero si abia te poti programa, Romania – locurile libere sunt multe, dar procentul de vaccinati e mic.”

      Mie mi se pare evidenta explicatia: toate tarile din UE au primit nr de vaccinuri proportional cu populatia (deci in mare cam acelasi numar, daca tinem cont de nr de oameni). In Germania, cererea e mare, si de-aia cum le vin vaccinurile cum se termina (dar nr de vaccinati creste). In Romania, cererea este aproape inexistenta zilele astea, deci bineinteles ca vaccinuri raman nefolosite, iar nr de vaccinati ramane scazut.

      0
      0
    • #7 Comentariu nou

      Precum vezi și tu, pe ” 👍” introduse de Vlad, ești în minoritate! ( Poate îmi deschid din nou FB pt like-uri…)🤮🤮🤑
      Îți confirm și eu o atitudine: telefon de la o tanti rudă, cu argumentul că am omorât- o pe soacra de 80 de ani că ” am vaccinat-o.”
      Deci, despre asta vorbim…. Vlad, ai microfonul.

      0
      0
    • #8 Comentariu nou

      De ce se sadeste indoiala in media unde sunt patroni/actionari securisti, patrioti autodeclarati ?
      A3 are milioane de credinciosi. Ar fi suficiente 2-3 predici ale „pastrorului”…

      0
      0
    • #9 Comentariu nou

      Ma tem ca in vreme ce romanul pe care vrei tu sa-l convingi cu campania de promovare are dubii, temeri, nelinisti launtrice in legatura cu vaccinarea, atunci concepte tip ‘Coerenta, logica, argumentatie’ sunt nici mai mult, nici mai putin decat lucratura diavoleasca, ce nu doar ca nu poate patrunde cu gandul, da’ nici picat cu ceara n-ar incerca.

      Ptiu, Doamne feri’!

      0
      0
  4. #10 Comentariu nou

    situația din perspectiva mea: am trecut prin boală, mi-am facut analiza de anticorpi, de ce m-as vaccina cu un vaccin experimental? (ca sa imi fac viața mai palpitanta?).
    iar despre știrile care apar ca numai cei vaccinați au voie la concerte, restaurante, etc. fara masca: pai cei vaccinați se infectează si transmit virusul, la fel ca si cei nevaccinați (spre deosebire de cei care s-au imunizat prin boală), asta nu e discriminare?

    9
    38
    • #11 Comentariu nou

      Iarta-mi raspunsul dur, dar acesta e genul de raspuns clasic, simplu si simplist de la cineva care nu stie cum functioneaza vaccinurile! Genula asta de privire a problemei ne decimeaza sansele la o viata normala.
      1. Ai sa iti faci analiza anticorpi regulat ca sa stii ca nivelurile nu scad?
      2. Conform datelor existente trecerea prin boala echivaleaza cu o doza de vaccin cu doua doze. Deci cei trecuti prin boala au nevoie de rapel.
      3. Cei cu anticorpi (vaccinati sau trecuti prin boala), chiar daca vor intra in contact cu virusul, vor avea urmatoarele avantaje, unele dintre ele stopand boala:
      a. particulele virale intrate in corp vor fi neutralizate mult mai repede rezultand ca masa critica virala sa nu fie niciodata atinsa.
      b. daca masa critica este atinsa si boala se instaleaza, corpul va stii mai bine cum sa se descurce cu virusul, deci masa virala va ramane scazuta.
      c. reactiile puternice la virus (adica formele grave de boala) vor fi ca si inexistente din cauza ca sistemul imunitar stie deja despre virus si nu reactioneaza prea puternic
      d. datorita masei virale mai mici, virusul va avea mult mai putine sanse sa produca mutatii.
      e. dimensiunea masei virale determina si rata de raspandire, persoanele cu mai multe particule virale in corp avand o rata de raspandire mult mai mare.
      Toate informatiile de mai sus le-am primit de la doctori cu cunostinte in materie sau care, interesati fiind de subiect (dar cu specializare ne-relevanta) s-au interesat din surse specializate.

      0
      0
    • #12 Comentariu nou

      hop si sosocaru! 😀

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      Ionel, perfect de acord cu optica ta!!!
      Daniel D, perfect de acord cu explicațiile argumentate!
      Optica lui Ionel, bate la kuru gol argumente științifice!
      Plus, câți au trecut prin boală, nu se mai vaccinează că , Ionel, sau nu se pot vaccina că Daniel!??
      Sau ambele! 😁😜🥳🙃🙆

      0
      0
    • #14 Comentariu nou

      daca eu vad un prost si nu sunt lasat de lege sa-i aplic metode de selectie naturala, nu sunt discriminat?

      0
      0
    • #15 Comentariu nou

      Hai nu chiar selectie, dar daca eu ii spun „ba, ionele, da’ tampit mai esti, sub aparenta aia a ta de om (?) care screme un rationament”, ceea ce in esenta e o judecata corecta si chiar benefica societatii, ca un fel de „virus alert”, atunci de ce Vlad ma rejecteaza instant sau se scarpina indelung in cap daca sa imi lase lumina tiparului iar pe ipochimen il publica desi e clar ca are un punct de vedere nociv, daunator unui cititor de buna credinta si societatii in general ?!?
      Cum ziceai, discriminare, frate !

      0
      0
    • #16 Comentariu nou

      aș vrea sa dau un răspuns celor care nu au înțeles ce am vrut să zic, și m-au catalogat “șoșocar”, și lipsit de raționament.
      discriminarea de care vorbeam o simt eu, care am dobândit imunitatea trecând prin boală (și nu ușor, am fost la un pas de dat colțul), pot prezenta o analiza care dovedește prezenta anticorpilor în sânge, dar cu toate acestea Mr. Prime Minister zice ca daca nu m-am declarat la DSP, tre’ sa ma vaccinez, că nu mă crede. Cu ce sunt mai ok cei vaccinați, dar care transmit virusul, decât mine?

      0
      0
  5. #17 Comentariu nou

    Am citit undeva un sondaj care parea pe bune care zicea ca undeva la 2/3 din populatie are o parere pozitiva despre vaccin. Doar ca asta nu e suficient ca sa „vinzi”. Trebuie un motiv mai puternic, ca la orice vanzare.

    Ori responsabilii din guvern parca s-au straduit din rasputeri sa elimine orice motiv mai puternic prin mesaje de genul „pandemia s-a cam terminat, eliminam restrictii la fiecare doua saptamani, mergeti in cluburi sau in vacante – nu conteaza daca te-ai vaccinat sau nu”. Cam asta cred eu ca e motivul pentru mediul urban.

    In rural, nu ai cum sa ajungi la vaccin, trebuie sa te deplasezi chiar si zeci de kilometri. Prea complicat pentru cei mai multi sa se planifice, sa se deplaseze, etc.

    15
    5
  6. #19 Comentariu nou

    Vlad, pur si simplu nu vor, tinerii nu vor pentru ca in fapt nu ii afecteaza, vezi ca cea mai mare proportie din cei neconvinsi in Israel sunt cei din grupa 20-29. SI apoi este filonul asta nesecat de oameni care nu au avut niciodata incredere in altceva decat in „gura lumii” Asta e traditia la noi. Daca cineva ar face un demers sa schimbe „vestile” de acolo ar fi intr-adevar o schimbare. Mama +70 nu o pot convinge, ei intotdeauna „stiu mai bine”. Asa e si doamna de la casa de marcat de la magazinul suedez, a auzit ea din surse sigure. E mereu aceeasi poveste.

    10
    1
    • #20 Comentariu nou

      cristian r, dă-mi voie sa te contrazic!
      Fiul de 19 a fost primul programat, vaccinat, că să se termine odată nebunia asta! Ca să-și vadă de treabă în continuare.
      Fiul de 26, nici poveste! A trecut prin experiență și îmi trimite rezultatul ” anticorpilor”! Ceva mai mulți decât ai lui Luca! 😁

      0
      0
  7. #21 Comentariu nou

    Cred ca articolul domnului Alexandru Toma Patrascu lamureste destul de mult problema ridicata de catre dumneavoastra (https://www.contributors.ro/needucati-nevaccinati-saraci/).

    10
    1
  8. #22 Comentariu nou

    Cred ca cifrele vaccinarii sunt influentate de calitatea serviciilor pe c

    1
    0
  9. #23 Comentariu nou

    Din pacate nu pot edita comentariul, cel de sus s-a postat inainte de a-l finaliza.
    Cred ca cifrele vaccinarii se explica prin joasa calitate a serviciilor oferite de catre stat (servicii medicale, servicii de transport etc). Nu vad sa greseasca cineva in a refuza sa parcurga, sa zicem, 50 kilometri dus, 50 kilometri intors de acasa pana la un centru de vaccinare (asta ar insemna o zi pierduta cu acest lucru). Iar odata cu varsta scade dorinta de a fi pe drumuri. Lipsa medicilor / cabinetelor medicale de vecinatate cred ca isi spune aici cuvantul. Spun asta pentru ca ieri am auzit cifra de aproximativ 50% din populatia zonei vaccinata in Bucuresti, si imi permit sa o extrapolez la zonele din jurul oraselor care atrag navetisti / lucratori zilnic.
    Cand eram copil una dintre rudele mele era medic neurolog la Bucuresti, iar, in zilele cand facea vizite in satul bunicilor mei, multe persoane din sat veneau la consultatii medicale; ulterior o parte, asi zice importanta, urma tratamentele recomandate.
    Ce vreau sa zic este ca este foarte usor sa renunti la vaccinare cand nimeni nu ofera alternative apropiate de locuinta. Cum altfel credeti ca au proliferat magazinele mici gen Shop&Go?

    2
    4
    • #24 Comentariu nou

      Stefan, după topic, probabil cel mic, ați atins esența problemei: adică un S&G sau un Profi Loco știe să-și facă o analiză de profitabilitate pe un ” sat”, în schimb statul român habar nu are unde se scaldă!
      Cam despre asta vorbim…
      In schimb varianta hard FB 👍 implementată a lui Vlad vă contrazice! 🙃🙃🙃🙃

      0
      0
  10. #25 Comentariu nou

    De proști.

    3
    1
  11. #26 Comentariu nou

    Pentru ca,in general,populatiile din tarile vestice sint mult mai “ docile” fata de guvernele care le conduc.Invatati fiind cu “ legea e lege”,urmeaza din inertie directiile imprimate de clasa politica.Clasa politica care,la ei,este “ responsabila” pentru prosperitatea de care se bucura.Cu alte cuvinte,exista o incredere a populatiei in guvern si credinta puternica ca acesta ii vrea binele pentru intoarcerea la traiul anterior,prosper si sigur.In general,populatiile tarilor dezvoltate nu umbla cu jumatati de masura in viata de zi cu zi si respecta normele sociale cu sfintenie.Revenind la Romania,aici totul este exact opusul-statul e vazut de majoritatea ca un inamic care numai binele nu ti-l vrea,iar clasa politica care ar trebui sa “ condica” initiativa numai de incredere si bune intentii nu se bucura.Ideea de “ bine comun” sau “ raspundere sociala” a disparut de mult din Romania,vesnica tranzitie presarata de tunuri date de politicieni a condus la instaurarea unui individualism feroce in toate straturile sociale.Fiecare e pentru el,gindeste pentru el si e suspicios la orice masura guvernamentaka care “ ii vrea binele”.Plus existenta “ dublei masuri” care imparte tara in “ plebei” si “ privilegiati”.Peste episodul
    petrecerii cu bautura,tigari si fara masca din cabinetul ( pe atunci ditamai prim-ministrului) lui Orban,in plina pandemie in care oamenii erau ferecati in case-nu se poate trece.Dupa cum nu se poate trece nici peste masurile de tip chinezesc de anul trecut cind site de mii de romani erau “ internati” cu forta in hoteluri si pensiuni pentru 14 zile,fara a fi testati in prealabil.Sau internati cu forta in spitale pentru “ eventuale” contacte cu persoane infectate.Se pare ca unii au uitat de astea,foarte multi nu.Asta a dat masura incompetentei clasei conducatoare si a produs sila si dezgust in rindul populatiei.Coroborat cu peste 1 an de stiri isterice non-stop la posturile TV despre covid-asta a produs efectul invers.In loc sa responsabilizeze,a produs scirba si saturatie.Pentru ca nu s-a mizat pe convingerea populatiei,cu pe infricosarea ei.Daca adaugi si masurile luate pe genunchi(interzicerea zborurilor internationale,inchidere restaurante,carantina de noapte!!!,etc)fara a justifica in vreun fel(prin testare) necesitatea lor-ai dimensiunea rupturii totale la nivel de incredere intre clasa conducatoare si populatie.Toate masurile astea inchizitoriale si grotesti,nejustificate stiintific,la limta umanului si decentei sociale-nu s-au intimplat in tarile occidentale dezvoltate.Acolo totul a fost gradual si de bun-simt,incercindu-se neafectarea libertatilor cetatenesti,totul bazat pe date medicale testate in teren.Plus campanii de convingere,cu vorba buna,a populatiei.Pentru cistigarea increderii.Exact ce nu s-a intimplat in Romania,unde s-a actionat brutal,din topor,in stil dictatorial chinezesc.Fara a se gindinla consecinte,la erodarea increderii in guvern.Puntea de comunicare dintre decidenti si executanti a fost total distrusa.Pentru ca nu mai poti acorda incredere unui guvern care ieri te tira cu izoleta la spital doar pentru ca un vecin te raporta ca te-a vazut tusind si astazi te momeste cu participari la festivaluri si dus la mare.Sint tot aia,la fel de incompetenti si rupti de realitatea medicala.Cine-a stat in carantina fortata 14 zile,cu nevasta si 2 copii mici,intr-o pensiune imputita din provincie cu meniu de cartofi prajiti si shaorma,doar pentru vina de a sosi din alta tara UE,nu uita asta niciodata.Concluzia e ca reticenta populatiei n-are nimic de-a face cu educatia.Are de-a face,strict,cu lipsa increderii in masurile guvernamentale,indiferent de forma in care vin.Pentru ca asta se intimpla intotdeauna cind te comporti ca un vataf pe mosie.Cine seamana vint,culege furtuns.E atit de simplu.

    10
    10
  12. #28 Comentariu nou

    i-auzi ca „populatiile din tarile vestice sint mult mai “ docile” fata de guvernele care le conduc” :))))

    babaete, esti ceva rar, zau asa :))))))

    9
    3
    • #29 Comentariu nou

      Chiar asa este.Masurile si legile votate de legislativ chiar se respecta in occident,fara intrebari.In schimb,in Romania,majoritatea legilor sint facute pentru a fi incalcate sau chestionate.Incearca sa nu respecti legea in vest si vezi ce se intimpla,apoi incearca acelasi lucru in Romania.Asa o sa cauti raspunsul de care te miri.

      0
      0
    • #30 Comentariu nou

      confunzi docilitatea cu respectarea legii, coeziunea sociala si civilizatia.

      populatii docile ai in romania, nu in vest.

      populatii docile ai prin moldova saraca, prin teleorman etc – aici se voteaza la fel de zeci de ani, fara revolta si fara cracnire, din cauza de saracie, lipsa de educatie, inapoiere, mita electorala.

      aici sunt si cele mai scazute rate de vaccinare din europa, pentru ca inapoiere si pentru ca superstitii.

      populatiile „docile” din vest fac niste revolte cand au impresia ca guvernele lor nu-si fac treaba ca nu mai ramane piatra pe piatra.

      oricum, imi pierd vremea cu tine.

      0
      0
    • #31 Comentariu nou

      Sa-minspui si mie cind au fost ultima oara revoltele alea in vest in care n-a mai ramas piatra pe piatra.Altele decit BLM sau proteste anti-G7.Tu vorbesti din postura omului care vede vestul in vacante si la TV,eu din postura omului care traieste acolo de 30 de ani.In plus,esti si cocos si ai impresia ca le stii pe toate.In realitate traiesti intr-un univers paralel in care ai impresia ca tu esti cel ce-a pus coada la pruna.

      0
      0
    • #32 Comentariu nou

      la noi care au fost revoltele alea de ”n-a mai ramas piatra pe piatra”? alea cu dansul pinguinilor?

      0
      0
    • #33 Comentariu nou

      @antonioro, nu detii proprietatea termenului „docil” si asta incearca sa-ti explice @tank,
      Asta e tot, n-o mai lungi aiurea ca e pierdere de vreme.

      0
      0
  13. #34 Comentariu nou

    Sunt numerosi factori, o parte au fost enuntati de tine. Ce nu stiu eu insa e daca cifrele astea se rapprteaza la un total real… La ce numar de romani se refera cifrele astea? Cu milioane de romani peate granite, care probabil s-au vaccinat in tarile adoptive… cum stim ca cifrele astea sunt corecte? Sau intereseaza pe cineva realitatea asta? Stie cineva daca mai sunt 19 milioane, 16 sau 14? Dupa parerea mea se merge pe niste cifre total eronate… din motive evidente desigur…

    6
    1
    • #35 Comentariu nou

      Alex, Exceptând faptul că Vlad nu a enunțat Nici un factor, că pe bună dreptate, aceste comentarii vor trebui să facă parte din vreo emisiune in direct, ai atins esența, miezul fierbinte al situației! De fapt, câți mai suntem în romanistan?
      Așteptăm cu nerăbdare noul recensământ!
      Subscriu. Mai mulți de 14 nu suntem!
      Acuma, motivele evidente, sigur, eu nu le văd, înțeleg, dibuiesc…
      Poate mă lămurești….

      0
      0
    • #36 Comentariu nou

      Motive evidente: 1. La nivel de UE, numar mare, reprezentativitate mai mare, bani mai multi etc… 2. Pentru referendum-uri, e al dracu de convenabil sa te raportezi la un numar mai mare, inexistent, nu ca am stii noi sa folosim unealta asta democratica… si lista poate continua la nesfarsit cu beneficiile ascunse a ceea ce inseamna sa te dai mai populat decat esti…

      0
      0
    • #37 Comentariu nou

      @Costica
      Extras din Legea 208/2015 – Articolul 5:
      [(2) Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 73.000 de locuitori.
      (3) Norma de reprezentare pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.]
      Poti sa faci singur socotelile:
      19000000 / 73000
      14000000 / 73000

      0
      0
  14. #38 Comentariu nou

    De ce? Păi e simplu.Romănașul cu gena de Dac nu-i prost destul până nu-i și fudul .Iar fudulia însemnă
    în puțina lui minte a fii un șmecher natural nevaccinat.

    5
    1
  15. #39 Comentariu nou

    Dacă vrem să ne facem o imagine corectă trebuie să analizăm lucrurile cumva mai nuanțat.

    Spre exemplu la vaccinarea completă suntem înaintea unor țări ca: Polonia, Portugalia, Norvegia, Germania, Austria, Franța, Olanda, Suedia, etc.
    https://ourworldindata.org/grapher/share-people-fully-vaccinated-covid?time=latest&country=FRA~DEU~HUN~ISR~ITA~GBR~USA~AUT~TUR~ESP~PRT~POL~ROU~RUS~GRC~SWE~BGR~SVK~SVN~SRB~CZE~MDA~NLD~NOR

    Dacă analizăm local mersul campaniei de vaccinare putem trage concluzia că diferențele apar datorită nivelului de civilizație, în toate sensurile, incluzând educația, administrarea, infrastructura și logistica necesară.

    Procentele celor vaccinați cu o singură doză pe unități administrativ teritoriale le puteți consulta aici:
    https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/05/AV_pe_UAT_26_05_2021.pdf

    Am făcut mai multe simulări, dar simplificând la extrem situația… lucrurile arată în medie cam așa:
    MUNICIPII 25.54%
    ORASE 17.27%
    COMUNE 10.85%

    Dacă faceți o analiză mai profundă puteți vedea care sunt regiunile, județele, zonele rurale, etc. care au probleme mai mari cu civilizația, dar veți vedea și excepții interesante.

    Chiar dacă vaccinarea nu pare să meargă așa cum ne-am dori, România are resurse să ne surprindă.
    Sunt comune care sunt cu mult înaintea orașelor si municipiilor:
    Timis C DUMBRAVITA 44.26%
    Alba C RIMETEA 38.8%
    Iasi C VALEA LUPULUI 37.31%
    Cluj C FELEACU 36.41%
    Ilfov C CORBEANCA 35.33%

    Dacă intenția de vaccinare este pe undeva spre 70% și ajung să se vaccineze 60%, atunci când vor reuși sau vor dori (oricare ar fi motivele), ar trebui să considerăm că acest lucru este cât se poate firesc, normal și chiar civilizat… fără programare și fără îmbulzeală.

    Chiar dacă toți credem că în România prostia este mai seducătoare decât în alte părți ale lumii, sunt ceva șanse de schimbare!

    1
    0
  16. #40 Comentariu nou

    N-ar fi bun un grafic si cu clasament schema completa de vaccinare? Ca se cam schimba lucrurile

    0
    0
  17. #44 Comentariu nou

    Mai grav este ca ne-am obisnuit asa si deja nu mai reactionam la aceste dezastre care se intampla pe toate planurile. Am imbratisat aceasta situatie ca fiind normalul.

    0
    0
  18. #45 Comentariu nou

    Off topic,
    Ref. ‘Dacă și ăsta e un caz de traileru-i mai bun ca filmu’ – twitter,
    Nu am vazut filmul la care te referi, si prin urmare nu ma pot exprima.
    Daca ai timp si chef citeste insa ‘criticile’ de doua stele de la link-ul urmator: (https://www.cinemagia.ro/filme/blade-runner-2049-589733/?&q=blade)
    La un moment dat un astfel de critic mentiioneaza ‘Dap, mare dreptate ai, chiar a fost o lalaiala si nimic clar nu a iesit din acest film promitator unde singurele scene faine au fost cele din trailer…’.
    Si atunci incepi sa te intrebi, cine-i mai vinovat, ‘comentatorul’ care s-a dus la cinema sa vada un soi de ‘Matrix’, n-a inteles nimic din film si a iesit dezamagit, sau seful de marketing care a facut trailer-ul special pentru a atrage si astfel de spectatori, ca pe el il intereseaza numarul de spectatori, numarul de bilete vandute, nu cine si cat intelege din film.

    0
    0
  19. #46 Comentariu nou

    Comentariu la tweet-ul despre detasamentul roman de pompieri din Grecia.

    In tara noastra nu au fost pana acum astfel de incendii de vegetatie, cel putin nu de o asa mare amploare.
    Daca avem in vedere efectele incalzirii globale intrebarea cae se pune nu este ‘daca’ ci ‘cand’ va trebui sa ne confruntam cu asa evenimente!
    Este recomfortant sa stim ca avem detasamente de pompieri bine pregatite si dotate pentru a face fata situatiei.
    Bravo lor!

    0
    0