Acasă la Loredana

După cum vă promiteam, iată reportajul lui Vali Chisoceanu pentru Lumea Europa FM, acasă la Loredana Neagu, tânăra de etnie rroma cu doi copii şi fără nici un venit care a găsit şi înapoiat proprietarului un portofel cu 1000 de lei în el.

Printr-o bizară coincidenţă, chiar în ziua în care mă întorsesem de la întâlnirea cu Loredana am văzut un portofel în dreapta maşinii, în timp ce parcam în mijlocul şantierului de pe Unirii. M-am dat jos cu gândul să văd despre ce e vorba, însă un bărbat cu o vestă reflectorizantă şi un târnăcop ţinut pe umărul drept a fost mai rapid. A trecut pe lângă mine, s-a aplecat şi a luat portofelul de pe jos, plecând mai departe, fluid, fără vreo ezitare, fără să caute din priviri vreun eventual păgubaş. L-am fluierat ca pe stadion de câteva ori până s-a oprit. Mi-a arătat portofelul – gol. Mare ghinion pe capul lui.

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. in reportaj spune 1000 de lei..

  Thumb up 0
 2. mai rar intalnesti astfel de oameni, indiferenta de etnie, in Romania zilelor noastre. confirma ceea ce spun, insusi domnul din acest articol

  Thumb up 0
 3. Cinstea si omenia nu se cumpara…..Bravo Loredana!

  Thumb up 0
 4. Jos palaria in fata doamnei, cred ca multi romani neaosi nu ar fi facut la fel. Altceva voiam sa spun: sintem “noi” de vina sau “ei” pentru deteriorarea anumitor termeni cum ar fi “tigani”? S-a deteriorat de acum are sens peiorativ, si l-am inlocuit de voie de nevoie, (conspirativ sau nu) cu rom. Acum insa si “etnie” daca pronunti parca incepe sa faca referire la aceeasi etnie, nu stiu cum sa zic…

  Thumb up 0
 5. Felicitări lui Vali și echipei Europa FM care a ales să cultive și să ajute un astfel de om.

  Pentru mine, esența reportajului – și a întregii întâmplări – stă în replica “eu știu ce-i aia muncă”.

  Dă-i omului să muncească și să se bucure de roadele muncii lui și-l vei cinsti.

  Thumb up 0
 6. Loredana are doar 4 clase si foloseste limba romana mai corect decat multi oameni care au terminat chiar si o facultate. Si asta spune multe despre ea.

  Thumb up 0
 7. Cum o putem ajuta pe Loredana? As vrea sa ii donez niste lucruri pentru casa si pentru copii. As putea afla adresa ei sau intra in legatura cu ea?
  Multumesc!

  Thumb up 0
 8. Si recompensa doamnei care a pierdut portofelul a fost de … 15 lei !!?
  Adica atat face alergatura pt intocmirea altor acte si timpul pierdut pt asa ceva ?
  Probabil ca multi dintre cei care au citit reportajele si au vazut emisiunile de la Tv sau au auzit la radio au cam intuit de ce a fost asa de insignifianta recompensa !
  Am fost neplacut surprins de relatarile a celor de la MediaFax ca in articolele lor despre acest caz nu dadeau si numele postului EuropaFm pt gestul pe care la facut fata de aceasta doamna, ci dadeau doar “un post de radio a …”; e vorba cumva de … invidie profesionala sau e altceva ?

  Thumb up 0