Pentru antreprenori: dezvoltare prin închiriere de echipamente

pixabay

Când nu știi dacă să-ți cumperi sau să-ți închiriezi, păstrează-ți libertatea și apucă pe-a treia cale: închiriază cu posibilitatea de a returna, prelungi sau cumpăra la valoarea de piață.

Calea asta e bătătorită deja de dezvoltatorii imobiliari, însă opțiunea există și pentru antreprenorii care au nevoie de echipamente ca să se dezvolte, dar nu vor să-și imobilizeze fondurile în achiziții directe scumpe. Mecanismul este elementar: merge bine proiectul? Păstrează ce-ai închiriat. N-a mers treaba? Returnează și minimizează-ți pierderea.

Întrebarea este, normal, unde găsești, totuși, pe cineva dispus să-ți finanțeze astfel de planuri de dezvoltare – și, mai ales, unde găsești pe cineva dispus să-ți finanțeze echipamentele de care ai tu nevoie, anume pentru businessul tău? Cineva care să aibă, precum magazinul universal Victoria de pe vremuri, 50 de finanțări și chiar mai multe într-un singur model – oricâte, pentru orice, de fapt, după necesitățile și așteptările clientului. Un loc în care să auzi, la o adică, astfel de întrebări și răspunsuri:

– Utilarea completă a unei școli private, cu tot cu loc de joacă?
– Se poate.
– Stații de încărcare pentru mașini electrice?
– Da.
– Echipamentele din noul meu salon de cosmetică?
– Nicio problemă.
– Rafturi? Adică rafturi industriale, nu oricum?
– Dap, de oricare.
– Un atomizor de fum cât o hală pentru afumat mezeluri la nivel industrial?
– Normal că da, cui nu-i place ciolanul afumat?

Am o recomandare pentru antreprenori: GRENKE România se ocupă de așa ceva – adică de finanțat aproape orice fel de echipamente, ce vrei și la ce nici nu te gândești, adică IT, software, mobilier de birou, HoReCa, telecomunicații, echipamente audio-video, elemente pentru depozitare, elevatoare, motostivuitoare, echipamente pentru service-uri auto, curățenie, roboți, sisteme de supraveghere, automate de cafea, POS-uri, tehnică medicală, echipamente topografice, compresoare, sisteme de iluminare cu led, generatoare șamd (povestea cu atomizorul de fum este autentică și, da, s-a aprobat).

GRENKE este o companie fondată acum ceva mai mult de 40 de ani în Germania, cu obiectivul de a susține dezvoltarea business-urilor locale rapid și convenabil, prin inchiriere de echipamente pe termen lung. Acum, Grupul GRENKE are filiale în 32 de țări, pe 5 continente. În România, GRENKE are birouri în București și Cluj.

M-am întâlnit într-o zi cu oamenii de la GRENKE – au birourile într-un turn de pe Bulevardul Lacul Tei, cu o vedere spectaculoasă spre nordul Bucureștiului – și i-am întrebat care e diferența între ce fac ei și leasingul clasic (și binecunoscut). Răspunsul este că diferă produsul în sine: leasing-ul, prin natura lui, presupune transfer de proprietate la final, în timp ce contractul de închirere oferit de GRENKE se poate finaliza cu returnarea echipamentelor sau poate fi prelungit (la finalul perioadei de închiriere, unii clienți aleg să schimbe echipamentele cu altele noi, mai ales în cazul celor la care intervine uzura morală).

Mai multă flexibilitate, deci, iar la asta se adaugă și alte avantaje: un avans de 0%, rate fixe pe toată durata contractului, o procedură rapidă de analiză și răspuns la cereri (în 24 de ore), cu hârțogăraie minimă (contractul are o pagină și e în pregătire și semnătura electronică pentru validarea lui). Valoarea minimă a contractelor ce intră la finanțare începe de la 500 de euro (valoare totală, da? nu per echipament), iar media finanțărilor, anul trecut, a depășit cu puțin 12.000 de euro.

Nu toate cererile trec, totuși, dar majoritatea sunt acceptate (undeva la 60%). Interesant că, în interiorul grupului (32 de filiale pe 5 continente), filiala din România are una dintre cele mai mici rate de finanțări neperformante. De ce? Poate pentru că antreprenorii români sunt mai serioși decât alții, desigur, dar și poate pentru că selecția nu este mecanică iar echipa de la GRENKE România știe ce face când evaluează cererile (nu degeaba GRENKE își descrie souția de finanțare ca fiind „simplă, personală și rapidă”).

Dacă ești preocupat de creșterea afacerii tale pe căi cât mai simple și mai eficiente, caută-i pe oamenii de la GRENKE, s-ar putea să te ajute.

Articol din categoria: ACTUALITATE, ADVERTORIAL

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Am auzit si de Autonom. Si ei fac leasing de echipamente. Sumele acolo sunt mai mari, un amic a finantat echipamente de peste 300k eur.

  0
  0
 2. #3 Comentariu nou

  Exista leasing financiar si leasing operational. Ce fac ei e leasing operational, un sistem de leasing foarte popular in Europa.

  0
  0