Poziția corectă la volan – VIDEO

Mai jos, o mică filmare utilitar-explicativă, care sper să ajute – pilotul Radu David, de la Academia Titi Aur, explică aici, pe îndelete, care este poziția corectă la volan și, foarte important, și de ce trebuie așa și nu altfel:

Dacă mai am ocazia, o să-l rog pe Radu David să explice și cum se manevrează volanul, că și acolo sunt anumite reguli pe care majoritatea dintre noi nu le respectăm.

Altfel, două cuvinte și ceva mai multe imagini care ilustrează care a fost motivul întâlnirii cu pilotul Radu David: o după-amiază cu două noi modele BMW, pe circuitul de la Academia Titi Aur. Noile modele au fost un BMW seria 3 și o mică bestie de 340 CP la 1.500 kg, Z4. Echipate cu pneuri Continental, cele două mașini au fost împinse la limită pe circuit – și, credeți-mă, limitele lor sunt foarte, foarte sus. Poze, dacă vreți:

Articol din categoria: AUTO

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Foarte bune sfaturile! 90% din ce explica pilotul Radu David aplic la volan.
  Detest cand vad la volan raceri wannabe care dupa ce ca au de la 1.70 in jos, isi dau scaunul maxim in spate si la pozitia cea mai de jos ca inaltime.
  Intotdeauna m-am intrebat care-i elementul wow atunci cand stai asa jos la volan? Nu numai ca ai o vizibilitate mizerabila, dar sansa de a produce accidente, in special in orase unde ai nevoie de maxima atentie pe fondul traficului haotic.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Astea sunt sfaturi pentru aia cu bemveuri 😀

  0
  0
 3. #4 Comentariu nou

  In Romania nu dai doua prioritatii? Prioritate de dreapta si prioritate de Beamveu?

  0
  0
 4. #6 Comentariu nou

  Cum stii ca cineva e posesor de BMW?
  Iti spune el fara sa-l intrebi.

  0
  0
 5. #7 Comentariu nou

  Suntem si noi rai. Masina e superba….

  0
  0
 6. #8 Comentariu nou

  Pe lângă informațiile foarte utile, mie mi-a plăcut foarte tare tânărul pilot. Dezinhibat, coerent, fără trac, clar în exprimare, cu un vocabular bogat, fără greșeli gramticale, ce să mai … un tânăr cum aș vrea să avem cât mai mulți în România.

  0
  0
  • Să-ți mai spun că și-a luat de curând licența de pilot comercial profesionist și va pilota Boeinguri 737 foarte curând – și nici n-a împlinit încă 25 de ani!

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   Excelenta observația!
   Și felicitări noului pilot de avioane!
   Cu așa ceva ne mândrim!

   0
   0
 7. #11 Comentariu nou

  Balarii, nimic științific.
  Lasati 4 degete, piciorul sa faca un unghi. Wtf…
  Sunt satul de amatorism si mediocritate.

  0
  0
 8. #13 Comentariu nou

  La fel cum spunea şi Titi Aur, citez „Poziţia la volan este foarte importantă pentru a putea manevra maşina cât mai uşor şi mai corect. O poziţie corespunzătoare îi asigură pilotului accesul facil la toate comenzile şi o vizibilitate bună dar, mai ales, îi permite să „simtă” cât mai bine maşina. Reglarea corectă a scaunului ajută şi la conservarea resurselor fizice, prin reducerea stresului la care este supus pilotul pe durata unui întreg raliu.”
  Foarte bune sfaturi şi demne de urmat. Bun articol. Mulţumesc.

  0
  0
  • #14 Comentariu nou

   Acuma, având în vedere că nu toți suntem piloți de raliuri, explicațiile poate ajuta și pe cei care petrec intre 3 -6 ore la volan! Prin natura jobului.
   Foarte utile sfaturile pentru cei care doresc sa se simtă „cool” la volan.
   Dacă după 3 ore de condus, îți este greu sa cobori din mașină, înseamnă că nu te-ai reglat corespunzător!
   Până la urmă, e vba de confortul fiecăruia la volan!
   La sugestiile legate de siguranță, no comment. Am să-mi urmăresc pozitia proprie, să văd dacă sunt in parametrii normali.

   0
   0
 9. #15 Comentariu nou

  Lasa ca e buna informatia pentru multi. Ar mai trebui mentionat si sa iti alegi o masina pe care poti sa o conduci, ca am vazut cazuri in care persoane mici de inaltime stau in masini mari si ei se uita cumva printre spitele volanului…

  0
  0