„Blogul” dlui Popescu

Cineva i-a făcut dlui Cristian Tudor Popescu un „blog”. Îl găsiţi aici. De fapt, pare mai degrabă o propunere pentru discutarea unora dintre articolele jurnalistului – primul este o schiţă delicată, un stop-cadru din dragostea unui părinte pentru copilul său. Altceva decât editorialele politice cu care este asociat de obicei CTP.

CTP nu suportă bloggerii, nici blogurile şi nici măcar ideea de a publica pe net. A explicat de mai multe ori de ce. Nu-i place gloata care „comentează” în subsolul articolelor sale apărute on-line. Nu poţi să nu-i dai dreptate. Apoi, CTP spune că are toată libertatea de a publica la ziar orice doreşte şi de aceea n-are nevoie de lipsa de frontiere a internetului. Posibil, dar eu cred că, dacă ar trece peste aceste rezerve şi şi-ar construi, totuşi, un site, ar avea „tiraj” mai mare decât la Gândul. Plus că ar fi chiar mai bine personalizat (sună paradoxal în cazul său, dar aşa e).

Pe de altă parte, poate că un „blog” în care comentariile sunt moderate de un administrator inteligent, care filtrează nebunii şi promovează calitatea discuţiei, ar putea să-l încurajeze pe CTP să-şi asume un asemenea demers, în cele din urmă. Dacă ar reuşi să se reinventeze în asemenea măsură încât să intre şi în dialog cu cititori săi, atunci ar fi un câştig pentru toată lumea. CTP este dator publicului său cu această deschidere – păcat că nu-şi acceptă datoria. Încă.

Dincolo de acestea (sunt păreri personale, până la urmă, e dreptul omului să facă aşa cum crede), rămâne întrebarea: poate fi publicat cineva împotriva voinţei sale? Nu ştiu dacă iniţiatorul „blogului” de pe WordPress i-a cerut acordul – nu ştiu dacă măcar l-a obţinut. Materialele care vor apărea acolo sunt protejate de drepturi de autor. Faptul că (primul) a apărut iniţial pe site-ul ziarului unde lucrează dl Popescu nu e o scuză – aşa cum prea bine ştiu toţi bloggerii cărora le sunt furate articole de varii „agregatoare”.

N-aş vrea să fiu înţeles greşit – îmi pare bine că am citit un text pe care nu-l ştiam, sub semnătura lui Cristian Tudor Popescu, dar presupun că ar fi fost mai corect să mi-l ofere chiar Cristian Tudor Popescu, nu unul dintre simpatizanţi.

Articol din categoria: ACTUALITATE

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Si eu cred ca nu este corect procedeul, dar si popularizarea unui demers incorect este la fel de incorecta. Culmea incorectitudinii este insa sa profiti de incorecta popularizare a incorectitului gest de a crea un astfel de blog si sa postezi un comentariu pe blogul cu pricina, asa cum am facut eu.
  Cum incorect este si sa postezi comentarii pasaresti ca acesta, prin care sa le strici imprudentilor cititori buna dispozitie a unui frumos sfarsit de weekend.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Florian – m-am gândit şi eu, dar cred că lucrurile acestea trebuie discutate.

  0
  0
 3. Indiferent ce si cum vrea sa scrie pe „acest blog a fost creat din dorinta de a discuta, analiza si comenta articolele domnului Cristian Tudor Popescu, o voce tot mai grava a mediului jurnalistic roman”, consider ca nu este corect sa se foloseasca de numele lui CTP ca nume al „blogului”. Putea, din bun simt sa-l numeasca „Comentarii la articolele cui CTP” sau, ma rog, sa nu se erijeze in CTP. Personal, sunt convinsa ca iniţiatorul “blogului” NU i-a cerut acordul si, daca ar fi facut-o, SIGUR NU l-ar fi obţinut.

  0
  0
 4. #4 Comentariu nou

  Mie mi se pare o inselaciune si un spam. Cred ca totusi autorul / autorii au gresit directia. Pentru trafic trebuiau sa faca un blog Michael Jackson, dar au ratat ocazia.
  Ar mai putea face un blog Mircea Eliade si sa punem copy paste toate textele lui. Sau alegeti voi numele.

  0
  0
 5. #5 Comentariu nou

  @Someone
  D’asta mi-am si dat cu parerea, in ideea de a discuta. Ca am mai si pocit un cuvant (in loc de „incorectului gest”, am scris „incorectitului gest”), asta nici nu mai conteaza, nu-i prima data cand adaug litere sau chiar cuvinte ca nuca-n perete. Mi se trage de la faptul ca, dupa ce scriu un comentariu, il citesc si mai intervin cu unele modificari, dar din neatentie mai las franturi din prima versiune, astfel ca textul final este gresit. Deh, chestie de corectitudine, ca despre ea era vorba.

  0
  0
 6. #6 Comentariu nou

  Mie unuia mi-ajunge că mi-a comentat astăzi patru ore jumate de finală la Wimbledon, că mi-a spus cu ce a greşit Federer când a greşit, şi cu ce a greşit Roddick când a greşit. Cu ce am greşit eu că a trebuit să-i suport vocea atotştiutoare încă n-am aflat, dar mai am – vorba aceea – de doi bani speranţă…
  Cât despre textul cu copilu’-n supermarket e de-un clişeu îngrozitor, dar nu pot s-o spun pe blogul omului care nu l-a făcut el carevasăzică.

  0
  0
 7. #7 Comentariu nou

  adc – nu poate mulţumi pe toată lumea.

  0
  0
 8. Off-off-off, mai-mai!(pauza)…invidia, bat-o vina!(pe cetepeu, evident!)…hai sa nu fim rai, uneori are sclipiri de geniu…In alta ordine de idei, am postat si eu un fel de „urecheala” decenta pe blogul respectiv dar…mi-a sters-o! Totusi,..daca in spatele acestui blog se afla insusi CTP, in persoana?(asta, asa, sa testeze putin…piata?)…hmm,..nu-i asa ca e tare?…

  0
  0
 9. Ah,..uitasem sa va spun: BASESCU e de vina!…

  0
  0
 10. #10 Comentariu nou

  Bine, hai că mă sacrific tot eu şi tura asta…

  0
  0
 11. #11 Comentariu nou

  domne’, cu acord cu dezacord, asta-i veste mare! cineva sa-l anunte repede si pe mircea badea caci va fi, cu siguranta, cel putin la fel de incantat ca someone sa citeasca un text nou nout al ilustrului CTP.
  semnat: gloata

  0
  0
 12. #12 Comentariu nou

  PS: si mai ales, sa-l comenteze 😛

  0
  0
 13. in privinta atitudinii fata de bloguri, pana si colegul de breasla mircea badea a-nceput la fel si s-a dat pe brazda in final.

  0
  0
 14. Acelasi lucru se intampla si in ProSport, unde in sectiunea Bloguri, un „admin” publica materialele scrise de CTP in Gandul. Adresa „blogului” este http://blog.prosport.ro/ctp/

  Duplicarea contentului, este boala cronica de care sufera internetul romanesc. Agregarea – ca si termen este numele sub care se poate ascunde furtul. O fi bine? O fi rau?

  0
  0
 15. #15 Comentariu nou

  The authors have deleted this blog. The content is no longer available.

  You can create your own free blog on WordPress.com.

  :)) 😀

  0
  0