Centenarul imposturii românești

– În ce an suntem noi, copii?
– În 2018!
– Bravo! Și ce sărbătorim noi, românii, în 2018?
– …

Cum ar spune colegii, autoritățile au fost luate din nou prin surprindere. Cine s-ar fi așteptat ca taman în 2018 să se împlinească 100 de ani de la Marea Unire?

Sărbătorirea Centenarului se rezumă, deocamdată, doar la sforăieli politicianiste. Nu sărbătorim cu nicio autostradă nouă, cu nicio linie nouă de cale ferată, niciun spital nou, nici cu prima universitate românească în Top 100 mondial.

– Că veni vorba: în ce lună suntem noi, copii?
– În maaaartiiie.
– Și ce-are martie cu Centenarul?
– …
– Loazelor. La 27 martie 1918, la Chișinău, Sfatul Țării a votat prin vot nominal deschis în favoarea Unirii cu România.

Iată declarația Sfatului Țării: “Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna SE UNEȘTE CU MAMA SA, ROMÂNIA”.

Deci unirea cu Moldova, 100 de ani. Ce contează?

Apropo: există, doamnelor și domnilor, un așa numit “Departament Centenar”, în subordinea Ministerului Culturii, cu șef, amploaiați, șoferi, mașini, bani, buget șamd.

Ce ar trebui să facă acest Departament? Adică ce trebuia să fi făcut, deja?

Să pregătească conceptul unitar și să stabilească o serie de obiective coerente pentru marcarea acestui moment cu totul special, Centenarul.

Evident, Departamentul acesta n-a făcut nimic. Dă-o dracu’ de sărbătorire a Centenarului, important e să fim noi în sărbătoare permanentă pe leafa de la stat.

Evenimentul Zilei a descoperit și de pe unde vin angajații acestui Departament: sunt 21, iar cei mai mulți dintre ei n-au nicio treabă cu cultura sau istoria.

Unul a fost detașat la Minister direct de la un salon ce coafură din București.

O altă angajată lucrase până la momentul Departamentului la o fabrică de mobilă și tapițerie.

Altul vine de la un service auto.

Printre angajați mai apar un fost paznic și un fost lucrător la o firmă de comerț cu amănuntul.

Șoferul șefului acestui Departament este și el încadrat în funcție de concepție la Serviciul Proiecte și Acțiuni Aniversare.

Mai e și o doamnă de la Autoritatea pentru Cetățenie.

În fine, o mizerie totală.

Vinerea trecută, ministrul Culturii, George Ivașcu, l-a demis pe șeful acestui Departament, din cauza lipsei rezultatelor, întârzierilor și haosului pe care l-a creat.

Cine e acest domn?

Îl cheamă Paul Cotîrleț. Avea rang de secretar de stat. Ai zice că e o chestie importantă, secretar de stat în România, dar sunt vreo 200 în guvernul dnei Vasilica. Nu cred că mai e o țară în lume care să aibă atâția secretari de stat pe cap de locuitor. Totuși, chiar dacă funcția, în sine, nu mai înseamnă mare lucru, salariul de la stat, da – plus mașina cu șofer, secretara, niște angajați pe care să-i șefești, acolo. Asta nu dispare.

Să revenim. După ce l-a demis ministrul, pe dl. Cotîrleț l-au sunat jurnaliștii. Iată ce a declarat el pentru Evenimentul Zilei: “Sunt plecat de ieri dimineață din țară (la Varșovia, Polonia), la întâlnirea secretarilor de stat care se ocupă de organizarea aniversării centenare. Nu comentez.”

Cum adică întâlnirea secretarilor de stat care se ocupă de centenar… la Varșovia??

Vreți să știți cine este acest domn, Cotîrleț, care rimează cu hârleț, pe care PSD l-a pus să îngroape Centenarul, cu rang de secretar de stat?

În ianuarie, PressOne a obținut un interviu cu domnul în chestie.

Are 29 de ani, e fost junior la echipa de fotbal Petrolul Moinești. Familia lui deține singurul spital privat din Bacău.

A fost șef de cabinet al senatorului Niculae Bădălău – știți, șeful acela din PSD condamnat pe vremea lui Ceaușescu că fura porumb și promovat ulterior în democrația originală (aproape că-ți vine să-l regreți pe Nea Nicu, nu?)

Cum ne-am procopsit cu dl. Cotîrleț?

Acum vreo 9 ani, într-o zi care părea la fel ca toate celelalte, el a decis să intre în politică. De ce? Tot pentru PressOne, dl. Cotîrleț a explicat că a ales cariera de politician când și-a dat seama că nu mai poate ajunge un fotbalist de nivelul pe care şi-l visa.

Iată cum prăbușirea fotbalului românesc ne afectează în feluri cu totul neașteptate.

Oricum, măcar dl. Cotîrleț a păstrat legătura cu fotbalul, s-a înscris în partidul maradoniștilor.

15 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ar fi interesant de vazut si cat de bine pregatiti suntem sa preluam si presedintia UE… Cred ca sunt suprize si mai mari.

  Comentariu apreciat Thumb up 22
 2. România nu este un stat, ci o impostură. Să nu facem greșeala să credem că totul s-a împuțit azi, pe motiv de pesede.

  Thumb up 2
 3. Foarte capabilul domn Cotîrleţ mai are doua caliați : unu, e fiul domnului doctor cu același nume, director al Spitalului din Moinești, din care postura pre mulți i-a îndatorat, și, doi, decurgând din unu, a fost candidat mult-susținut de mai toate slugile și presa locala obedienta psd, dar fără succes, la Primăria orașului Moinești, acum vreun an.

  Thumb up 13
 4. un impostor, escroc, incompetent ca mulți alții
  5 milioane de proști își rup oasele la muncă în occident și ăștia se lăfăie’n de toate
  și apoi se plâng la rtv și a3 că au dosare penale și fac pîrnaie
  ÎȘI MERITĂ SOARTA

  Thumb up 12
 5. Bai, eu ma asteptam ca la finalul congresului pezdeului sa apara pe scena Dinescu cu Caramitru, si sa repete fraza pe care au spus-o in dec. ’89 : tovarasi, am invins !
  Unde-s toti fostii ,, dizidenti” !?
  Impostura a devenit o virtute, si atunci de ce ne miram ca Centenarul nu i se acorda atentia si nu devine o prioritate prin care sa fie atinse anumite obiective de importanta nationala.

  Thumb up 5
 6. Off-topic
  Ma amuza coincidenta intre congresele PCC si PSD. In primul caz Xi Jinping si-a asigurat conducerea pe viata a Chinei, in al doilea caz Dragnea si-a asigurat conducerea necontestata a PSD pentru urmatoarea perioada. Probabil ca asta a fost doar primul pas; urmeaza al doilea prin care sa-si asigure conducerea PSD pe viata. Asta daca nu-i strica DNA ploile planurile.
  In sfarsit, duminica Putin se va alege pentru a patra oara presedinte. Probabil ca in mandatul asta va trebui sa cloceasca o gaselnita constituioinala prin care sa-i asigure controlul asupra Rusiei si dupa expirarea noului mandat (2024). Inca un exemplu pentru PSDD.

  Thumb up 7
 7. “Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi.”

  Marean “Almanahe” Vanghelie

  Thumb up 10
 8. Începând cu anul 2012 a devenit evident că suntem cotropiți din interior.
  Privind astfel ne dăm seama că Centenarul va fi (deja este) o bătaie de joc la adresa României.
  In fiecare zi vedem cum bășcălia, minciuna, manipularea, trădarea și raptul ne agresează.
  Vedem cum o mână de infractori a acaparat Romania și o batjocorește dincolo de limitele suportabile.
  O suma de complicități și o masă amorfă de votanți alienați a creat acest cancer.
  Este dureros și fără speranță pentru o națiune care are resurse de inteligență să fie învinsă de prostie și pofte diabolice.

  Comentariu apreciat Thumb up 14
 9. Nu ne mai facem bine. Și nu sunt pesimist. Suntem bolnavi de lichelism și superficialitate. Și refuzăm tratamentul…

  Thumb up 8
 10. Asta cu nepotismul in sectorul public este o problemă, ieri era un articol in Ziarul de Iași cum primăria a cumpărat din Oradea cu 5.000 € o aplicație pentru telefon de trimis sesizări la Primărie și cum din 50 de sesizări doar 2 sunt rezolvate. Primăria a explicat că angajații încă nu au terminat trainingul in care se prezintă ce face aplicația.

  Thumb up 2
  • te mira faptul ca nua au terminat trainingul?
   am colegi care nu stiu sa trimita un email, iar un coleg ma intreba cum copiez din calculator pe stick:):):):)
   no

   Thumb up 0