Dați certificatului de vaccinare o utilitate!

Trebuie comunicat clar, răspicat, hotărât, că a fi vaccinat anti-covid chiar înseamnă acum sfârșitul pandemiei, nu doar că va fi, cândva.

Imagine surprinsă zilele trecute pe o stradă din Tel Aviv. Israelul a renunțat la obligativitatea portului măștii de protecție în spații deschise, ca urmare a vaccinării a peste 60% din populație. De asemenea, în Israel a fost implementat sistemul „pașaportului verde”, care permite persoanelor vaccinate accesul la o sumedenie de activități publice. (sursa foto: Businessinsider.com)

Mă scuzați că revin la subiectul vaccinării anti-covid așa repede, dar cred că aceasta e discuția care ar trebui să ne preocupe pe toți, de-acum înainte, destul de mult timp, zi de zi.

Azi, numărul locurilor disponibile la vaccinare l-a depășit pentru prima dată pe cel al persoanelor înscrise pentru vaccinare.

Așadar, azi dimineață erau 208.365 locuri disponibile pentru vaccinare și doar 179.682 doritori (înscriși pe liste). Excedentul de vaccinuri este acum de peste 28.000. Ieri, pe la ora asta, încă mai erau cu 71.000 de cetățeni mai mult decât vaccinuri disponibile.

Trendul era clar demult iar imobilitatea autorităților n-a ajutat cu nimic la oprirea lui.

Ce trebuia făcut de luni de zile nu mai poate fi amânat: certificatul de vaccinare trebuie să primească o utilitate certă.

Trebuie deschise restaurantele, cluburile, teatrele, cinematografele pentru cei care au fost vaccinați, la fel ca în Israel (iată, modelul există, poate fi copiat măcar el, dacă nu și inteligența lor). Trebuie comunicat clar, răspicat, hotărât, că a fi vaccinat anti-covid chiar înseamnă acum sfârșitul pandemiei, nu doar că va fi, cândva, când vor catadicsi alte 10 milioane de conaționali să se vaccineze.

De asemenea, un guvern responsabil ar constata acum evidența – că vaccinarea s-a împotmolit – și ar încuraja imunizarea inclusiv prin stimulente financiare, dacă e nevoie. Până la urmă, interesul național este să repornească economia și să scadă presiunea pe sistemul de sănătate, așa că e de datoria guvernului (și a președintelui, dacă poate să-l trezească cineva) să acționeze în acest sens.

Articol din categoria: ACTUALITATE

40 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ți-aș putea răspunde cu „ești utopic mă 😀” dar de data asta chiar sper și eu. Am îndoieli profunde, pentru asta am avea nevoie de un PM cu măcar ceva boabe de mac, dar… speranța moare ultima, nu?

  11
  4
 2. #2 Comentariu nou

  Vreo 40% din romani traiesc in rural, 33% is la limita saraciei. Cred ca pe ei ii doare.n cot de teatre, restaurante, baruri. Eu raman la stimulentul financiar.

  15
  5
  • #3 Comentariu nou

   Gresit. La tara merge facut o tombola cu premii , in functie de comuna sat orasel X bilete cu reducere 90% la plata impozitului local pe casa faneata animale etC, premii in natura o vaca un porc o oaie, reducere un an de zile plata apa menajera etc intrebati la psd daca nu mai aveti idei.

   0
   0
 3. #4 Comentariu nou

  Sunt multe modele de urmat în toate direcțiile și nu ar fi rău să fim cei mai buni în toate.
  În mod surprinzător cea mai stupidă criza guvernamentală din istorie nu reușește să ne lămurească cine suntem și în mod clar și de asta președintele este vinovat.

  Poate cel mai bine este să dăm bani să se vaccineze cei care oricum nu ajută cu nimic economia, nu sunt expuși și nici nu reprezintă un risc pentru a ajunge din urmă Israelul.
  Ce știu eu!
  Poate e bine să dăm certificate verzi de vaccinare celor vârstnici care s-au vaccinat până acum pentru pornirea economiei.
  Ce știu eu!
  Poate este bine sa facem vaccinarea obligatorie!
  Ce știu eu!
  Poate ar trebui ca cei nevaccinați sa nu aibă drept de vot.

  Desigur eu nu știu nimic, dar cred că deocamdată următoarea etapă firească este vaccinarea fără programare.

  8
  13
  • #5 Comentariu nou

   Gîndește-te că femeile gravide nu pot să se vaccineze, persoanele imunocompromise nu pot să se vaccineze, ba chiar și medicul de familie ți-ar putea recomanda să nu te vaccinezi, în funcție de tabloul tău clinic și de ce boli mai ai.

   Tuturor acestora le-ai lua dreptul la vot? Ce intransigent ești tu, ptiu să nu te deochi … (:

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   @Alex
   Nu!
   Doamne fereste!
   Toate enumerările începute cu ”Poate” sunt, desigur, măsuri complet idioate
   E o formă satirică de a reda isteria creată în jurul campaniei de vaccinare.

   0
   0
 4. #7 Comentariu nou

  Din „start up nation”, Israel a devenit “vaccination nation”.
  Modelul israelian este bun , dar greu daca nu imposibil de urmat /aplicat in Romania. Din mai multe motive. Israelienii sunt extrem de disciplinati si actioneaza la unison in situatii extreme (cum este aceasta criza). Apoi, au stat intr-un lock down prelungit, ajunsesera la limita suportabilitatii, economia avea din ce in ce mai mult de suferit. Ca atare, vaccinarea rapida si masiva a fost vazuta ca singura sansa de a scapa de problema. Au fost si la ei numeroase cazuri de respingere/negare a vaccinarii, in special in randul evreilor ultrareligiosi care nu sunt putini fiind si destul de influenti in societate.
  Per total, sunt trei factori care au dus la succesul vaccinarii in Israel:
  – sistemul universal de asistență medicală – sunt patru „case” /servicii de sanatate publica, practic toata populatia este asigurata, este intr-o evidenta medicala
  – eficiență bazată pe tehnologie – registre de boli, dosare medicale personale complet digitalizate (sistemul de sanatate din ISR este „free of paper” din anii 90). Ceea ce a incurajat companiile producatoare de vaccinuri sa foloseasca Israelul ca o arena experimentala pentru a prezenta beneficiile unei vaccinari rapide si eficiente.
  – campanie de comunicare exemplara – daca nici ei nu sunt tari la PR, atunci cine?

  La noi nu este valabil niciunul din acesti trei factori.

  21
  1
 5. #8 Comentariu nou

  “…teatrele, cinematografele”
  @Vlad Petreanu:
  Pentru cluburi si restaurante, sa zicem, dar majoritatea celor care frecventează teatrele si cinematografele s-au vaccinat deja sau se vor vaccina luna aceasta.

  Adică, chiar cred ca au rămas nevaccinați foarte multi care oricum n-ar frecventa astfel de locuri: fie oameni din mediul rural (cei mai in vârsta care n-au pe cineva care sa-i îndrume sau cei tineri dar mai slab educați), fie cei din mediul urban care-s fix cu durere-n ceva despre pandemie si vaccinul respectiv (iar acestia din urma probabil ca au mers la un teatru doar in clasa a 2-a cu doamna învățătoare). O persoana care știe ce este acela un teatru, un concert de jazz sau o opera, n-are cum sa nu se vaccineze (daca are aceasta posibilitate).

  In fine, problema majora este statul aici. Au lăsat totul in seama individului sa-si caute singur loc pentru vaccinare.

  Cel mai drăguț ar fi fost ca programarea sa se fi făcut automat pentru toată suflarea si apoi prin medicul de familie sa se confirme cine dorește sau nu sa vina la programarea respectiva. In felul acesta erau oarecum “cărați” si cei de prin sate sau de prin centrele de bătrâni. Pariu ca multi dintre acestia au fost lăsați de izbeliște.

  4
  4
 6. #9 Comentariu nou

  ”trebuie să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare” – cu mesaje de genu asta sigur suntem bine.

  9
  0
  • #10 Comentariu nou

   Sa nu uiti de Talibanii de la Aur care au intocmit Lista Lui Schindler care au enumerat persoanele care trebuie lichidate pe motiv de Tradare Nationala.

   0
   0
 7. #11 Comentariu nou

  Dom Petreanu, ce faceem noi astia care nu am putut fi vaccinati deoarece, cazul meu si al sotiei, am facut in viata noastra un soc anafilactic la un medicament? Cu noi cum ramine? Suntem sortiti sa nu mai plecam niciodata din casa si nu mai zic ca suntem expusi mortii prin infectare cu SARS COV 2! Daca aveti vreun raspuns, va rog sa-l publicati aici!

  9
  3
  • Teste PCR, evident, iar pentru cazuri ca aldvs este crucial să existe imunitate de turmă, astfel încât riscul dv de a intra în contact cu virusul să fie cât mai mic posibil.

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   @gheo:
   Cine a spus ca nu poti pleca din casa? Eu n-am citit asa ceva in acest articol.
   Era vorba ca ușurel sa fim lăsați sa accesam diverse locații daca am fost deja vaccinați (plus, as mai completa: trecut recent prin boala cu test PCR negativ).

   Haosul creat prin închiderea economiilor nu are cum sa duca la nimic bun. Bâlbâiala autorităților incompetente nu face altceva decât sa conducă la apariția unor noi tulpini cu mult mai periculoase (e.g. Vezi tulpina “britanică” care “probabil” (evident ca politically correctness-ul nu va permite prea multă publicitate in acest sens) ca s-a dezvoltat într-un corp cu imunitate scăzută, care-n mod normal ar fi avut șanse slabe de supraviețuire).

   0
   0
  • #14 Comentariu nou

   @gheo
   Nu trebuie sa te temi de un virus pentru care rata de supravietuire este de 99.7%. Sigur, riscul depinde si de varsta sau alte probleme (asa zisele comorbiditati)
   Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa iti imbunatatesti starea de sanatate – dieta, miscare fizica … si suplimentare cu anumiti nutrienti (gen zinc, vitamina D). Functioneaza, in ciuda tuturor anunturilor alarmiste care promoveaza doar masca si dezinfectantii
   Si, foarte important … cu cat mai putina mainstream media, cu atat vei fi mai putin stresat.
   Curaj, vei vedea ca exista viata si fara vaccinare!

   0
   0
  • Rata de mortalitate în cazul infecției cu SARS-Cov-2, în România, nu este 0,3%, ci 2,57%, ceea ce este foarte, foarte mult.

   Orice epidemie este o criză a numerelor mari. O rată de mortalitate de 2,57% în cazul unui virus atât de contagios poate determina sute de mii de morți în țara noastră dacă oamenii nu fac eforturi consistente pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. În condițiile în care România este sub restricții de diferite intensități deja de un an de zile, iată că tot a fost înregistrat peste 1 milion de cazuri și peste 26.000 de morți. Fără măsurile anti-epidemice, situația ar fi fost realmente catastrofală (și nici acum nu e prea grozavă). Că aceste măsuri anti-epidemice funcționează și au efect o arată și faptul că, practic, au dispărut virozele respiratorii și gripa, iar asta spune ceva important și despre cât de contagios este de fapt SARS-COV-2.

   Lucrurile trebuie privite în context.

   0
   0
  • #16 Comentariu nou

   @covidulica: iei o pauză?

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   @Vlad Petreanu:
   Nu m-aș hazarda sa afirm ca in Romania rata mortalității a fost de 2.6% într-un an, bazându-mă pe cifrele raportate de autorități.
   Am 3 exemple din cercuri apropiate, din Bucuresti, unde cand s-au îmbolnăvit toti membri familiei, doar unul a fost testat PCR. Spre exemplu, soțul intreaba “doamna, dar pe mine nu ma testați?”, la care i se raspunde “nu domnule, soția este îndeajuns. Va trebui sa stați toti in carantina”.
   Acum, chiar crezi ca in 12 luni au fost doar 1 milion de infectați cu Covid? Daca au fost cel putin 3-4 milioane? Cum mai e cu 2.6%?

   0
   0
  • Chiar și 1% ar fi foarte mult pentru o boală atât de contagioasă. Vorbim de zeci de mii de morți, totuși, în condiții de protecție anti-epidemică.

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   Puteti face vaccinul chiar daca ati facut soc anafilactic la un medicament. Totul e sa nu fiti alergic la componentele vaccinului PEG sau polisorbat. Se recomanda vaccinarea in spital si perioada de supraveghere de 30 min, nu 15.

   0
   0
  • #20 Comentariu nou

   @Vlad Petreanu
   Masurile anti-epidemice ar trebui cumva sa tinteasca protejarea celor vulnerabili, iar nu aplicate de-a valma…
   Ideea ca aceste masuri nu au impiedicat covidul dar au prevenit gripa si alte boli respiratorii e discutabila. Eu cred ca toate au fost incluse sub umbrela generoasa a covidului. Si as adauga aici si nosocomialele. Stiu cazul unui batran de 89 de ani, aflat in azil, care s-a vaccinat antigripal prin noiembrie si dupa 2 saptamani a facut … covid. Dar a avut simptome minore si s-a vindecat.
   Legat de contagiozitate … nu stiu cum se compara cu alte virusuri, dar cred ca stim cu totii exemple de persoane care locuiesc impreuna si nu si-au transmis virusul unul altuia. Si nu ma refer doar la copii, ci si la oameni de 40+ ani. Am inteles ca unii pot avea imunitate dobandita de la alte coronavirusuri, dar nu cred ca asta e singura explicatie …
   Legat de procentaj … indiferent de valoarea lui, nu toti suntem ca la ruleta ruseasca supusi aceluiasi risc. Sigur, pot exista anomalii (ca si in alte situatii medicale), dar este cunoscut de ceva vreme faptul ca persoanele cele mai expuse sunt cele care sufera de obezitate, diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare. In consecinta, m-as fi asteptat sa existe o preocupare pentru imbunatatirea starii generale de sanatate a populatie. Din pacate, in nici un moment nu s-a pus problema in felul acesta. Din contra, toate sfaturile medicale erau catalogate drept fake news. Si asta nu doar la noi, evident.
   Mi se pare sugestiv cazul dictatorului venezuelean Maduro. Cat timp a distrus o tara si a nenorocit milioane de oameni, Facebook n-a avut nici o problema. Cand insa a comis „crima” de a publica un tratament bazat pe un extract de cimbru, contul lui a fost imediat suspendat.
   Daca sanatatea publica ar fi o prioritate, sa ne gandim doar cati oameni omoara anual zaharul, tutunul sau alcoolul. Si nimeni nu le-a interzis pana acum …
   Nu pot sa nu observ ca se intampla toate doar cum vor unii mari … Ceea ce nu e ok

   0
   0
  • #21 Comentariu nou

   @curly
   As vrea sa iau o pauza, ca nu imi place sa ma cert. Dar e cam greu, cand vad ca se discuta despre decaderea din drepturi a celor care indraznesc sa aibe o alta opinie …

   0
   0
  • #22 Comentariu nou

   @covidulica, de fapt te-ai spart la ultima postare! 🤣🤣🤣🤣 la @curly
   ” Ne sunt încălcate drepturile”!….
   Pfuihaaaa!
   Nu-ți doresc sa suferi de ” bolile” enumerate!
   Fugi soșoană!

   0
   0
  • #23 Comentariu nou

   ”@daddy
   Problema este cum faci să fie bine și pentru unii și pentru ceilalți!
   Societatea poate fi divizată pe multe criterii; dacă aplici principiul tău de fiecare dată nu rămâi cu nimic.”

   pai exact asta inseamna imunizarea naturala a antivaccinistilor, e bine pentru toata lumea, nimeni nu e obligat sa se conformeze!

   0
   0
 8. #24 Comentariu nou

  „Curaj, vei vedea ca exista viata si fara vaccinare!”

  Pana nu eliberezi ATI-ul, nu prea exista viata normala. Nicio tara civilizata din lumea asta nu isi permite sa aiba mii de oameni care se sting in salvari, in camerele de garda sau in corturi improvizate. Calculati ce inseamna 0,5% din 8 milioane si comparati cu capacitatea ATI a Romaniei. Costurile politice si sociale sunt uriase, de nesuportat. Poti considera politicienii romani dementi, dar o sa vezi ca absolut toata lumea civilizata a gandit la fel.

  Vaccinul e singura cale sa inchizi situatia asta cat mai rapid, vezi Israel sau UK. Alta cale nu avem in acest moment.

  Prin tot ce promovati, va asigurati ca tot anul 2021 vom sta in situatia asta, daca nu si mai rau. Mai mult, incercarea de a atinge imunizarea naturala in masa cu orice chip inseamna un numar record de imbolnaviri, care, pe langa victime si blocarea spitalelor, va duce la MUTATII. Verificati situatia in Brazilia, in orasul Manaus, considerat imunizat complet acum un an (80% dintre locuitori facusera boala in 2020). Au luat-o de la capat in ianuarie 2021, chiar mai rau decat in 2020, pentru ca a aparut o mutatie la care nu mai au imunitate.

  1
  3
  • #25 Comentariu nou

   null

   0
   0
  • Mutatiile nu modifica fundamental actiunea virusului iar vaccinurile sunt eficiente impotriva tuturor, de fapt.

   0
   0
  • #27 Comentariu nou

   daca antivaccinistii se vor imuniza natural sau vor crapa natural, care este problema?

   0
   0
  • #28 Comentariu nou

   @daddy
   Problema este cum faci să fie bine și pentru unii și pentru ceilalți!
   Societatea poate fi divizată pe multe criterii; dacă aplici principiul tău de fiecare dată nu rămâi cu nimic.

   0
   0
  • #29 Comentariu nou

   null

   0
   0
  • Nu știu care sunt răspunsurile la aceste întrebări, pentru că nu sunt specialist. Știu doar că unele vaccinuri asigură imunitate de durată mai lungă iar altele de durată mai scurtă. Nu am citit din nicio sursă cu reputație că ar exista câte un vaccin pentru fiecare tulpină de covid, dar am citit opiniile unor virusologi care spun că imunitatea dobândită prin vaccinarea anti-covid este suficientă pentru a elimina cazurile severe de îmbolnăcire în proporții asigurător de mari. Ideea că industria farmaceutică creează intenționat medicamente care nu vindecă definitiv o boală (sau că nu creează medicamentele care să vindece definitiv unele boli), ca să facă profit din asta, este un conspiraționism jignitor prin primitivism.

   Iar beneficiile chiar depășesc cu mult riscurile. Orice medicament are reacții adverse. Un număr de câteva sute de reacții adverse severe la zeci de milioane de utilizări reprezintă o proporție statistică totalmente neglijabilă, chiar dacă, evident, la nivel individual/personal sunt situații pe care nimeni nu și le dorește. Dar sunt mai puține tromboze legate de vaccinurile anti-covid, după zeci de milioane de vaccinări în toată lumea, decât câte decese provoacă covid într-o singură zi în România, iar majoritatea acestor tromboze sunt tratabile. Asta ar trebui să ne dea semnificația corectă a expresiei „beneficiile depășesc riscurile”.

   În fine, vaccinarea nu este obligatorie, dar salvează vieți și repornește economii/societăți, așa că este opțiunea inteligentă pentru ieșirea din pandemie. Cealaltă opțiune este să nu faci nimic, ceea ce costă foarte mult, și nu doar economic.

   Apropo: niciun deces covid în Israel în ultimele zile și rată de pozitivare de numai 0,4% la testele efectuate.

   0
   0
  • #31 Comentariu nou

   null

   0
   0
  • Scepticismul e bun și întrebările sunt legitime, ele mențin presiune pe organismele publice de autorizare și monitorizare.

   Totuși: toate cazurile reclamate (yellow cards) sunt anchetate, dar nu toate cazurile reclamate au legătură, de fapt, cu vaccinarea.

   168 de tromboze în UK înseamnă o rată de 7,9/1 milion de vaccinuri. De asemenea, nu toate trombozele sunt fatale (dimpotrivă) – în UK, au fost înregistrate 32 de decese dinttre cele 168 de tromboze raportate după vaccinare (la 30 de doze aplicate, AZ și Pfizer).

   Nu știu de unde ai găsit numărul de decese la care te referi, el nu apare ca atare în documentul gov.uk.

   Documentul al doilea vine de la o organizație antivaccinistă și conspiraționistă, deci am mari rezerve în privința interpretărilor pe care le face. Prima observație este că confundă decesele reclamate la VAERS post-vaccinare cu decese cauzate de vaccinare. E o mare diferență și am văzut tehnica asta de manipulare de ani de zile (prima dată când am scris despre vaccinul anti-HPV). CDC investighează toate rapoartele făcute prin sistemul VAERS, deci titlul că „CDC investigates” este senzaționalist și atât.

   Am văzut și articolul despre anchetele din Israel. Monitorizarea severă și investigarea posibilelor efecte adverse ale tuturor medicamentelor, nu doar ale vaccinurilor, sunt o regulă inflexibilă în lumea civilizată. Este foarte adevărat că au existat și foarte probabil vor mai exista, din păcate, medicamente sau vaccinuri cu efecte secundare severe atât de extinse încât a fost nevoie de retragerea lor, dar acestea au fost cazuri rare și o dovadă că sistemul de control funcționează, totuși.

   Una peste alta, nu ești obligat să te vaccinezi, dacă nu dorești, dar riscul de a păți ceva nasol de la o infecție cu sars-cov-2 e mult, mult mai mare decât în cazul vaccinării.

   0
   0
  • #33 Comentariu nou

   @Covidulică

   Pentru că dorești să lămurești anumite lucruri folosind logica în paralel cu informarea încerc să-ți propun câteva teme fără a intra în prea multe detalii.

   Genetica și biotehnologia au ajuns la un nivel greu de imaginat.
   Se înregistrează progrese într-o dinamică amețitoare care uimesc până și comunitatea științifică. Este firesc să ne simțim depășiți și temători în fața acestei adevărate provocări care schimbă toate regulile jocului.
   Dealtfel ar trebui să realizăm că suntem înconjurați de amenințări la tot pasul, dar ca niciodată în istoria cunoscută a omenirii toate aceste pericole nu mai sunt doar amenințări individuale sau la nivel de națiuni ci sunt amenițări îndreptate către existența noastră ca specie. Din acest motiv este nevoie, suntem cumva forțați, să facem un salt evolutiv social.

   Ar trebui lămurit din capul locului că vaccinarea este singura opțiune valabilă/viabilă/aplicabilă pentru a depăși pandemia.

   Personal consider recomandat vaccinul cu ARN mesager în pofida tuturor riscurilor asociate cu efectele adverse reale și presupuse (îți crește coada acolo unde nu trebuie, te conectezi 5G la Microsoft, modificări genetice de orice factură).

   Folosind premisa speculativă că sistemul imunitar nu este încă suficient de bine cunoscut fiind tratat ca o retea de procese biologice neglijându-se oarecum aspectul bioinformatic mai puțin explorat până în prezent, poți lua în considerare următoarele:

   De ce să ne vaccinăm?
   Imunizarea pe cale naturală; terapie, dietă, exerciții fizice, imunomodulatoare și antivirale naturale ar fi soluția care ar putea oferi un control individual asupra expunerii la diverși agenți patogeni, nu doar Covid-19 și reprezintă per ansamblu un mod general de abordare al unei vieți sănătoase.
   Din nefericire nu este aplicabilă în acest contex al pandemiei din motive culturale, stiințifice, logistice, economice și sociale. Cine dorește, poate să meargă pe această cale pe proprie răspundere cu condiția ca expunerea la încărcături virale mari să fie evitată și/sau alternată cu perioade de izolare.
   În acest caz tratamentul, procedurile și monitorizarea stării de sănătate trebuie asumate individual și ajustate de fiecare dată experimental.
   Deși această abordare individuală poate funcționa în foarte multe cazuri cu succes nu este aplicabilă în contextul pandemiei. Însă nu trebuie ca cei care doresc să mergă pe această cale să fie discriminați dacă pot dovedi că au imunitate și nu sunt un potențial factor de răspândire a virusului.
   Ar trebui să fie evident că atât individual cat și global costurile și riscurile nevaccinării sunt mult mai mari.

   De ce nu se dezvoltă imunitate (anticorpi) în anumite cazuri?
   Similar cu un sistem informatic (după ce au fost depașite toate barierele de protecție fizică) imunitatea poate fi compromisă sau depășită în două etape
   a. condiția ca ”sistemul” să fie vunerabil; să dea posibilitatea virusului să se replice (execute secvența de cod care produce infectarea propriuzisă). Dacă ”sistemul” nu este vulnerabil virusul nu se activează și nu se dezvolă anticorpi noi asociați bolii.
   Imunologia consideră că această condiție este îndeplinită prin inexistența anticorpilor naturali definiți astfel:
   ”Oamenii și primatele superioare produc, de asemenea, „anticorpi naturali” care sunt prezenți în ser înainte de infecția virală. Anticorpii naturali au fost definiți ca anticorpi produși fără nicio infecție anterioară, vaccinare , altă expunere la antigen străin sau imunizare pasivă . Acești anticorpi pot activa calea clasică a complementului care duce la liza particulelor de virus învelite cu mult înainte de activarea răspunsului imun adaptiv. Mulți anticorpi naturali sunt direcționați împotriva dizaharidei galactozei α (1,3) -galactoză (α-Gal), care se găsește ca un zahăr terminal pe proteinele glicozilate de la suprafața celulei și generate ca răspuns la producerea acestui zahăr de către bacteriile conținute în intestin uman. Respingerea organelor xenotransplantate este considerată a fi, în parte, rezultatul anticorpilor naturali care circulă în serul destinatarului legându-se de antigenii α-Gal exprimați pe țesutul donator”.
   b. inexistența anticorpilor specializați care pot izola și elimina virusul înainte sau după activarea acestuia.
   Așadar este posibil ca, fie la contactul cu virusul nu se produce infectarea (virusul nu este replicat/exista anticorpi naturali), fie sub acțiunea vaccinului, sistemul imunitar să nu intre în alertă pentru a produce anticorpi specializați capabili să neutralizeze virusul.
   Condiția ”a” poate fi indeplinită teoretic prin varianta de imunizare naturală, fie prin terapie antivirală CRISPR (încă nefolosită https://www.youtube.com/watch?v=KSrSIErIxMQ&t=118s)
   Condiția ”b” poate fi indeplinită teoretic fie prin vindecare (imunizare naturală), fie prin vaccin clasic (infectare nepatogenă ”controlată”), fie prin vaccin cu ARN mesager.

   De ce în anumite cazuri se dezvoltă tromboze?
   3. Mecanismul care provoacă tromboza este dat de modul de reacție (la virus/vaccin) al sistemului imunitar, respectiv anticorpii izolează (în anumite cazuri) virusul (patogen sau nepatogen) prin precipitare.
   Trombozele sunt un risc chiar și pentru cei care sunt infectați și nu manifestă alte simptome ale bolii.

   Prin urmare, temerile în legătură cu vaccinarea, deși sunt firești, provin mai ales din neînțelegerea contextului general și din evaluarea greșită a raportului risc beneficii.

   0
   0
  • #34 Comentariu nou

   PS
   Cu toate argumentele provaccinare nu cred că e cazul să ne gândim prea curând la relaxare.
   Să avem mai întâi răbdare să vedem ce se întâmplă în Israel !

   0
   0
  • #35 Comentariu nou

   ”@daddy
   Problema este cum faci să fie bine și pentru unii și pentru ceilalți!
   Societatea poate fi divizată pe multe criterii; dacă aplici principiul tău de fiecare dată nu rămâi cu nimic.”

   pai exact asta inseamna imunizarea naturala a antivaccinistilor, e bine pentru toata lumea, nimeni nu e obligat sa se conformeze!

   0
   0
  • Vine acusica tulpina indiana, o sa fie o mare imunizare naturala… pentru cine scapa.

   0
   0
 9. #37 Comentariu nou

  Eu nu inteleg de ce pe toti ii ingrijoreaza ce fac ceilalti. Antivaccinistii te sperie ca-ti baga cipuri, ca mesagerul arn iti distruge genele bune de dac, iti mai creste un nas, etc. Partea celalata nu este cu nimic mai breaza, daca nu te vaccinezi esti in pericol de moarte, ba iti periclitezi familia, societatea etc. De ce sa ne speriem de unii sau de altii. Zarurile au fost aruncate, viitorul este previzibil, UE a cumparat peste 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru 2022 si 2023, deci stim ce va veni.
  E simplu, mancati sanatos, multe legume si fructe, faceti miscare in aer liber sa va creasca imunitatea, ( slabiti, nu fufumati, nu beti prea mult alcool) daca veti considera util, vaccinul nu omoara, puteti sa mergeti linistit la vaccinare (procentual riscul de a muri din cauza vaccinului este mai mic decat daca faceti Covid, pare o afacere buna) iar daca nu doriti, nu va faceti vaccinul, sa nu aveti remuscari si frica, pentru ca va scade imunitatea, dar trebuie in continuare sa evitati aglomerarile, mergeti la cumparaturi cand nu e multa lume, comandati online etc. Iar pentru cei care vor argumenta ca daca nu te vaccinezi ii pui in pericol pe ceilalti, acest lucru nu va mai fi valabil din luna mai, pentru ca pana atunci toti cei carea au dorit sa se vaccineze vor fi deja vaccinati. Capul sus si asteptati urmatoarea tulpina!

  4
  3
  • #38 Comentariu nou

   Nu este chiar așa.
   1. Vaccinarea va dura până în toamnă cel puțin după aceea se va face vaccinarea pentru cei cu vârste sub 16 ani, apoi a treia doză pentru vaccinați, apoi un alt vaccin adaptat mutațiilor s.a.m.d.
   2. Nu este dovedit că vaccinații nu-i pun in pericol pe ceilalți.
   3. Certificatul verde digital nu trebuie să fie unul care să ateste vaccinarea ci faptul că ai un anumit nivel de imunizare si nu ești purtător al virusului (test serologic + test antigen periodic).
   4. Dacă esti vaccinat nu ți se garantează nici imunitatea nici faptul că nu te poți reinfecta.

   0
   0
 10. #39 Comentariu nou

  Autorul,fara sa-si dea seama,da rexolvarea problemei.”’ Până la urmă, interesul național este să repornească economia”.Cu sau fara vaccin,trebuie sa mincam si sa ne platim ratele.Daca cineva crede ca tara va sta pe loc in asteptarea vaccinarii tuturor,se inseala amarnic.Foamea e cel mai bun bucatar.Economiile mondiale sint franjuri,sute de mii de afaceri falimentate,milioane de rate aminate,datorii si deficite bugeyare cit China pentru guverne,instabilitate politica si sociala peste tot,carantine generalizate fara rezultat.Butoaie de pulbere care stau sa explodeze si vor exploda.Atunci,covidul va fi ultima problema a societatii.Foamea si portofelul gol vor fi problemele majore.Si noi despicam firul in 4 asteptind completarea listelor de vaccinare.Asta era singura problema nerezolvata,celelalte pot astepta.Ca si cum vaccinarea totala ar aduce dupa ea si stergerea datoriilor la banca,pierderea afacerii sau serviciului,anularea datoriei de tara,eradicarea coruptiei sau inflatia galopanta.In fond,de asta e buna isteria covid propagata 23/7 de catre mass media-abate atentia maselor de la gravele probleme sociale,economice si politice care se desfasoara ACUM,nu doar in viitor.Mesajul politicianist “ after covid” va fi unul simplu,usor de inteles de catre toti -“ pandemia a trecut(de trecut,o sa treaca cind hotaraste guvernul ca a trecut),e timpul sa ne reluam viata,ce-ar fi sa incepem prin marirea taxelor si impozitelor”?Probabil ca asta n-o sa mai diferentieze societatea in vaccinisti si antivaxx,toti vor fi in aceeasi galeata.Nu-i minunat?Dupa ce guvernul a masluit la greu datele statistice 1 an jumate si n-a pus 1 pat in plus la ATI,desi s-a imprumitat cu miliarde de euro in fiecare luna,nu-i timpul sa intoarceti “ favoarea” si sa goliti buzunarele la ANAF?Nici o fapta buna nu ramine nepedepsita,nu-i asa?

  5
  1
 11. #40 Comentariu nou

  vaccinarea nu ajuta la aparoape nimic – poate in anumite cazuri nu se mai fac acele forme grave – dar imunizare nu ofera aceste vacinuri experimentale, netestate – ba chiar sunt statistici oficiale ca in 4 luni de vaccinare aceste vaccinuri au produs mai multe decese decat 15 ani de vaccinare cu alte vaccinuri.mai uitati-va si la altceva decat digi si propaganda vaccinoida a big pharma, marele aparator al sanatatii umane.iar certificatul de vaccinare si restrictiile nevaccinatilor anuleaza orice idee de democratie si induce discriminarea pe fata.”Trebuie deschise restaurantele, cluburile, teatrele, cinematografele pentru cei care au fost vaccinați” – este o abordare fascista neonazista total nedemocratica,imunizarea popualtiei a inceput sa se produca deja natural si nu datorita vaccinurilor experimentale -progresismul asta spalare pe creier e de tip legionar

  0
  1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.