Debarcaderul Verde de pe Dâmbovița, pentru întâlniri cu prietenii și pentru noi prietenii

Prin mijlocul Bucureștiului trece un râu pe care toată lumea se străduiește să-l ignore. Dar Dâmbovița-cea-urâtă poate fi și fermecătoare, și romantică, și frumoasă. De exemplu, așa:

Sau așa, dacă vreți:

Vara asta, pe Dâmbovița, în fața Bibliotecii Naționale, au apărut un debarcader și, în mijlocul luciului de apă, un plaur și o insulă plutitoare cu arbori:

Pe mal, Strongbow a amenajat un spațiu pentru happeninguri urbane: petreceri, concerte, ateliere de fotografie, proiecții de filme, competiții nautice – una peste alta, un loc de socializare pentru bucureșteni, pentru întâlniri cu prietenii și pentru noi prietenii la apusul soarelui, când e vremea tihnei. De ce și cum? Aici, explicația video și un mic making-of.

Sâmbătă și duminică seară, de pildă, la Debarcaderul Verde de pe Dâmbovița au fost seri de scurtmetraje cu o temă comună, desfrisă astfel de organizatori: “filme scurte care explorează legătura omului cu natura în diverse comunități, o temă inspirată chiar de intițiativa Debarcaderul Verde, care-și propune să transforme Dâmbovița într-o oază de relaxare.”

Pe iarba Debarcaderului Verde a fost așa:

Și așa:

Și, când s-au ocupat locurile pe iarbă, spectatorii s-au așezat pe margini…

…pentru o noapte de filme “la mal”:

Prin proiectul Debarcaderul Verde, Strongbow, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin/Mila 23, și-a propus să facă vara asta din Dâmbovița, râul pe care nu-l băgăm în seamă, un loc plin de viață, care să ne atragă și să ne aducă mai aproape de natură, împreună.

Debarcaderul Verde va mai rămâne pe Dâmbovița un timp, cu alte evenimente și happeninguri pentru bucureșteni. Eu sper ca Strongbow să reia proiectul și vara viitoare. Râul merită și merităm și noi – mulți dintre noi.

(toate fotografiile îi aparțin lui Gabriel Weiscovici)

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. Plus terasele lui Negoita

  2. 3 articole pe luna din care 2 publicitare. Nu comentez doar observ

  3. Strongbow? What’s next, reclama la țigările Snagov? 😂

  4. Cu ceva cap si cateva idei noi uite ca se pot face tot felul de activitati !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.