Traversare cu escaladare pe DN1

Rugăminte: dacă ar putea să-mi explice și mie cineva care este procesul de gândire al domnilor și doamnelor care se apucă să traverseze DN1, prin Otopeni, în plin trafic, chiar pe sub pasarela de traversare și chiar dacă pentru asta trebuie să escaladeze despărțitoarele de sens de pe mijloc.

Adică așa:

Pe bune, ce e în mintea cuiva care apucă de-a curmezișul a 6 benzi de circulație pe care vuiesc în mare viteză zeci de mașini pe minut?

Ce se gândește pietonul, “hai că pot”?

OK, poate că-ți iese, domnule, dar DACĂ NU?

14 comentarii Adaugă comentariu

 1. Varsta inaintata, adaugat putina inconstienta si eterna problema in Romania (sa facem ceva doar pentru a raporta mai sus, nu pentru oameni).
  Oare erau scumpe 2 lifturi pentru o pasarela.
  P.s. Apropo. Pasarela respectiva nu respecta legile si normele de proiectare pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Persoanele ce au semnat receptia pasarelei au incalcat legea.

 2. Dacă nu se va face un blocaj de 2-3. Și…. posibil un asistat social în plus sau minus. Scuze pentru cinism, dar ….!

 3. bine ca nu am drumuri pe acolo, multele trepte pe care trebuie sa urci si sa cobori ma sperie …

 4. Hmm, m-am pierdut la “procesul de gandire” :)))
  Un inconștient nu gândește, ci doar executa automat, dupa instinctul de conservare, niște instrucțiuni transmise genetic, usor (sau mai mult) alterate.
  Un proces de gândire are un câine vagabond, care se încadrează pe la trecerea de pietoni, nicidecum cei precum insul din imagine 😉

 5. Nu traverseaza!
  Face parte din infrastructura modernizata, de ultima generatie folosita pentru monitorizarea traficului.

 6. păi are mai multe vieţi, am văzut eu într-un joc când eram puştan.

 7. Selectie naturala, cu putin ajutor tehnologic 🙂

 8. Vor și ei sa vadă de ce a trecut puiul strada.

 9. Garduri cat mai inalte…la “animale” trebuiesc garduri.

 10. Hai ca-ti explic eu. “Procesul de gandire” al acestui domn este consecinta fireasca, previzibila si inevitabila a urmatorilor factori:
  1. in curand se vor implini 30 de ani de cand nu s-a mai facut niciun fel de educatie rutiera pentru populatie in Romania.
  2. niciodata nu s-a facut educatie civica pentru populatie in Romania
  3. nivelul de educatie formala a populatiei a scazut in mod constant in Romania.
  Autoritatile (aka MAI+MT) stiu de 20 de ani ca principala cauza a accidentelor rutiere din Romania este indisciplina pietonilor. Au facut ceva autoritatile sa remedieze problema? Nu, de ce-ar face? Si daca fac si daca nu, salariul e acelasi.

 11. Oamenii fac tot felul de chestii ilogice, doar pentru ca li se pare ca-i mai la indemana asa. Plus exceptionalismul personal, “mie n-are cum sa mi se intample un accident”, chestii de-astea.

 12. eu am frica de naltime. nu as putea urca pe pasarela,daramite sa o mai si traversez. atat de transparenta. ma imt incordata numai cand ma uit la poza.

 13. #14

  E acelasi proces de gandire ca la aia care se dau inotatori la mare cand e steagu rosu arborat si fluiera salvamarii la ei. Astia au incredere in franele si reflexele soferilor sau in Sf Duh sau a moastelor pupate ailalti in apa si curentii care i-ar duce moka la mal sau in rapiditatea salvamarilor. In ambele cazuri spiritul de autoconservare e la minim iar increderea de sine la maxim. E mai important sa ajungi cu painea acasa la timp decat sa ajungi teafar pe partea ailalta. Sigur ca asta nu exclude ce ar trebui sa faca responsabilii de la drumuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest blog folosește serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.