Deşteptarea, cel mai ascultat matinal din România!

Cei care se trezesc în zori pentru voi vă salută!

Au venit audienţele radio pentru primăvara 2015. La Europa FM e sărbătoare, datele sunt foarte bune. Iată câteva informaţii pe care le-am selectat din analiza colegilor de la Research:

Programul „Deșteptarea”, realizat de onorabilul domn George Zafiu şi, cu modestie, de subsemnatul, este cel mai ascultat program matinal între radiourile private din România: Deşteptarea are cea mai mare cotă de piață dintre toate posturile private la nivel național (cota de piaţă este determinată de numărul de ascultători şi de durata de ascultare – ca atare, avem un număr mare de ascultători care şi rămân mult timp cu noi pe frecvenţă, iar asta ne dă cea mai mare cotă de piaţă între matinalele radiourilor private). Peste 850.000 de ascultători (unici) sunt în fiecare dimineață pe frecvențele Europa FM din toată România, dintre care 600.000 în urban.

„Deşteptarea” a înregistrat cea mai mare creştere de audienţă în comparaţie cu toate celelalte programe matinal: plus 50.000 de ascultători faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Bucureşti, matinalul Europa FM are cea mai mare creştere de audienţă din toată piaţa: plus 50% audienţă zilnică.

Şi mai e şi foarte mişto 🙂

Cei care se trezesc în zori pentru voi vă salută!
Cei care se trezesc în zori pentru voi vă salută!

Rezultate foarte bune, de altfel, pentru tot radioul. Iată câteva date (toate se referă la segmentul orar propriu fiecărei emisiuni iar comparaţiile sunt an pe an):

Emisiunea „Primele Știri” (Florin Badea, Andrei Paleu) este programul de radio cu cea mai mare creștere de audiență din România din intervalul orar 05:00-07:00,, în creștere cu 77.000 de ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut.

Programul „Europa Express”, prezentat de Ciprian Dinu, este programul de radio cu cea mai mare creștere de audiență din România în intervalul orar 10:00-13:00, fiind recepționat zilnic de 590.000 de ascultători din întreaga țară, în creștere cu peste 40.000 de ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, „Europa Express” este cel mai ascultat program privat de radio din orașele țării, pe tronsonul 10.00-13.00, fiind recepționat zilnic de aproape 400.000 de ascultători.

Programul „România în Direct” este lider național de audiență, având cea mai mare cotă de piață dintre toate posturile private, cu o audiență zilnică de peste 440.000 de ascultători unici, în creștere cu 90.000 de ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Ore de primăvară”, cu Sorin Niculescu, este programul cu cea mai mare creștere a numărului de ascultători din România pe intervalul 14.00-17-00. Peste 620.000 de ascultători din România au ales să își petreacă după-amiezile de primăvară pe frecvențele Europa FM din toată țara, având o creștere de peste 75.000 de ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Drum cu prioritate”, cu Radu Constantinescu, este cel mai ascultat program de radio din România (cotă de piaţă) din intervalul orar 17:00–20:00.

Emisiunea „Clubul de seară”, prezentată de Toader Păun, înregistrează cea mai mare creștere națională de audiență din intervalul orar 20:00–24:00, strângând pe frecvențele Europa FM din toată țara cu 100.000 de ascultători mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Emisiunea „La radio”, prezentată de Andreea Esca, difuzată în fiecare sâmbătă începând cu ora 12:00, adună pe frecvențele Europa FM din România peste 350.000 de ascultători unici, intervalul orar care găzduiește emisiunea Andreei Esca înregistrând cea mai mare creștere an pe an a numărului de ascultători (+97.000).

Jurnalul de dimineaţă, de la 7.00: Cea mai mare creștere națională a audienței, adunând pe frecvențele Europa FM peste 280 de mii de ascultatori unici.

Jurnalul de știri de la ora 13:00 este cel mai ascultat program privat de radio de la această oră din România, cu 400.000 de ascultători, înregistrând cea mai mare crestere de audienta din piață (+60.000 de ascultatori) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Jurnalul de seară Europa FM este cel mai ascultat program de știri al unei stații private din România, la ora 18. Înregistrează cea mai mare creștere națională a audienței (+75.000 de ascultatori pe intervalul respectiv) adunând pe frecvențele Europa FM din întreaga țară peste 260.000 de ascultători unici.

Pentru prima dată de la înfiinţare, Europa FM a intrat în top 3 staţii bucureştene (ca şi cotă de piaţă).

Mulţumim!

Articol din categoria: MEDIA

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cum pot asculta peste net?

  0
  0
 2. #6 Comentariu nou

  Felicitari!

  0
  0
 3. #7 Comentariu nou

  Emisiunile care au audiente mari nu au neaparat si cea mai buna calitate. Cel mai bun matinal este pe Gold Fm, cu dobroshow. Pe intervalul 17-20 Bogdan Serban de pe Tananana nu are concurenta. Iar despre stiri…BBC WORLD NEWS…

  0
  0
 4. #8 Comentariu nou

  Bravo, Vlad! Băiat tânăr și deja radiostar 🙂

  0
  0
 5. #9 Comentariu nou

  Vlad sper sa nu te supere ceea ce urmeaza sa scriu, ba chiar sper sa te amuze.

  Nu stiu cum s-o formulez mai elegant…nu credeam ca o sa citesc vreodata pe blogul tau o elogie „a la antena3”. Adica in momentul in care am vazut titlul, mi-am zis „wtf?!” 🙂

  E ca si cum lautarul ar incepe sa-si cante singur laude la o nunta.

  Oamenii va asculta pentru ca faceti o emisiune in concordanta cu gusturile si asteptarile lor si nu cred ca veti pierde prea multi ascultatori daca nu va laudati prea tare.

  In plus, nu stiam ca un post de radio este un fel de echipa de fotbal (ex. „Va multumim pt ca sunteti de partea noastra, yeeeiii!!”).

  Sa ma ierti daca am fost prea critic 🙂

  0
  0
 6. #11 Comentariu nou

  O sa urmeze si un pic de off-topic, sa fie cu iertare: cum se face măsurătoarea/numărătoarea? Colegii de la research fac sondaje pe strada/internet? Oare când televiziunea va fi integral digitală, companiile de cablu vor ști exact la ce se unită lumea si când? Sau e invazie a sferei private și/sau tehnic imposibil si ne vom baza in continuare pe sondaje (ori avem si noi cutii împrăștiate pe la câțiva posesori de televizoare prin țară, ca americanii?). Mulțumesc, tot timpul eram curios.

  0
  0
  • Ufff… E poveste lunga, greu de explicat aici. Masuratorile sunt diferite (tehnicile) pentru radio, tv si tipar (si internet, voila) iar ele sunt facute de companii specializate, auditate si agreate de toata industria, pe baza unor contracte incheiate ptr mai multi ani la rand. Sunt foarte multi bani la mijloc, toata lumea e atenta ptr ca pe baza rezultatelor se imparte apoi tortul de publicitate (ma rog, nu doar pe baza cifrelor, dar intelegi ideea).

   0
   0
 7. #13 Comentariu nou

  Vlad, inteleg perfect ce spui, lucrezi la un post de radio comercial care trebuie sa creasca in fiecare an pentru a-si satisface investitorii.

  Ma refeream strict la blogul tau…daca citeam acele laude pe site-ul radio-ului, imi spuneam linistit „eh, asta-i trendu in Romania”.

  0
  0
  • Bogdan, blogul e al meu si despre mine. Radioul e o parte importanta in viata mea, lately. Audientele bune de la radio sunt, well… bune si pentru blog. Si sa stii ca si cand faceam Reporter Special sau stiri, pur si simplu, mai scriam aici despre succese in profesie.

   0
   0
 8. #15 Comentariu nou

  Ok Vlad, fair point.

  Daca iti vei face vreodata un post de radio „non-commercial” si „independent”, ma inscriu cu drag pe lista de donatii 😉

  0
  0
  • Thx 🙂 Din pacate, asa ceva nu va putea exista inca 100 de ani in Romania.

   Dar, daca vrei sa vezi cum poate functiona presa doar prin donatii, uita-te pe Spot.us, de exemplu. As zice si ProPublica, dar ala e un proiect finantat de niste fundatii uriase, nu (tocmai) de cetateni.

   0
   0
 9. #17 Comentariu nou

  Hmm, mersi 😀 Inteleg unde bati.

  Uite si un exemplu de succes: wyep.org (bine, cred ca este un hibrid intre non-commercial si public)

  Au emisiuni super faine, muzica la care nu se viseaza inca in Romania si realizatori plini de entuziasm si carisma (asa cum esti si tu).

  0
  0
 10. #18 Comentariu nou

  Colegii de la Research se declara impresionati de acuratetea analizelor 🙂

  0
  0
 11. #20 Comentariu nou

  De obicei ma culc seara ascutandu-va prin intermediul unui internet radio. De aproximativ o luna de zile URL-ul Europa FM folosit de acest fel de aparate nu mai este operational. Sper sa se rectifice cat de curand situatia pentru ca imi lipseste „doza” care ma adoarme aproape in fiecare seara. Ma adoarme in intru-un sens bun acum.

  0
  0
 12. #21 Comentariu nou

  Mda, numai surpriza …

  0
  0