🎧 Doamna Vasilica nu știe nimica

Virală, de pe Facebook.

PSD a făcut zob premiera istorică a desemnării unui prim-ministru femeie în România, prin promovarea unei doamne „agreabile, religioase și neconflictuale”, dar care pare totalmente depășită de greutatea funcției.

Cu alte cuvinte, oricât și-ar tapa părul, căciula guvernării tot îi e prea mare.

După ce presa a observat că dna Vasilica Dăncilă e purtată ca un breloc mut de către dl. Dragnea pe la ieșirile publice, ieri a avut loc, totuși, un experiment de comunicare în care doamna prim-ministru desemnat a fost lăsată singură în fața microfoanelor (la finalul unei întrevederi cu reprezentanții minorităților din Parlament).

Rezultatul a fost un dezastru de imagine. Nu doar că dna Dăncilă a confirmat toate glumele răutăcioase la adresa ei dar, mai rău, a demonstrat tuturor că habar n-are ce trebuie să facă din noua ei poziție.

Dna Dăncilă n-a putut răspunde nimic la niciuna dintre întrebările care i-au fost adresate, nici la cele punctuale, nici la cele generale. Practic, în prima ei apariție cu vorbe după desemnare, dna prim-ministru desemnat a făcut o gargară publică și atât.

Mai întâi, jurnaliștii au întrebat-o care este opinia ei față de ideea dezincriminării abuzului în serviciu, ceva ce PSD și minionii vântură prin spațiul public de mai bine de un an, ba chiar au încercat să legifereze, cumva, asta, la un moment dat, ceea ce a provocat demonstrații uriașe de protest.

Iar doamna Vasilica n-a putut îndruga mai mult de-atât:

Te iei cu mâinile de cap. Păi dacă în această privință, atât de clară, prim-ministrul desemnat nu are nicio opinie de comunicat societății, ce mai e de zis?

Dar, în fine, să zicem că a fost o încercare inabilă de a nu se angaja pe un subiect sensibil pentru societate, pe de-o parte, și pentru corupții din propriul partid, care o susțin, de cealaltă parte.

Însă dezastrul a fost total. Dna Dăncilă a dat din colț în colț în continuare fără să poată da vreun răspuns cât de cât coerent sau cu ceva conținut la nicio întrebare. Cred c-a stabilit un record de nimic spus pe minut. Ascultați aici de câte ori a deflectat întrebările:

Ați remarcat? „Lăsați-mă să termin totul (și pe urmă vorbim)”. Exact asta mă îngrijorează – după ce o să „termine totul”, ce să mai vorbim?

În fine, ca să nu credem cumva c-au doborât-o grijile funcției în care a fost catapultată de dl. Dragnea, mai am o înregistrare pentru voi. E din Parlamentul European, din 2010, de la o sesiune în care dna Dăncilă și-a luat inima-n dinți și s-a ridicat în picioare ca să zică și ea ceva, dar i-a ieșit un soi de mic discurs fără cap și fără coadă. Ia fiți atenți:

Sincer, cred că ne așteaptă vremuri cumplite. De pe vremea lui Emil Bobu n-am mai avut așa o mediocritate la vârf.

Articol din categoria: POLITICĂ, Podcast

43 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Îmi place mult formatul asta tip editorial-reportaj. Keep it up!

  0
  0
  • Si mie 🙂 se pot face chestii foarte misto, dar e nevoie de timp.

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Si mie! Foarte, foarte util! Chiar ma intreb, deseori, cand citesc un editorial, daca „tone of voice” al meu se pliaza pe ce si cum a vrut sa transmita autorul 🙂

   0
   0
 2. #4 Comentariu nou

  Am descoperit o utilitate a coafurii premierului: o modalitate de a ascunde microfonul care-i va picura în urechi vorbele lui dragnea!

  0
  0
 3. #6 Comentariu nou

  Ca sa-l parafrazez pe Pastorel:
  Caligula imperator
  A facut din cal, senator
  Iara Dragnea, mai sinistru
  Si-a facut „vaca”, ministru

  0
  0
 4. #8 Comentariu nou

  Graitoare privirea microfonistei cu caciula rosie 🙂

  0
  0
 5. #9 Comentariu nou

  Lăsând la o parte ministresa, nici cu fătucele, care-i adresează întrebări, nu m-aș mândri.
  Nu stiu daca ma enervează mai tare prezenta si răspunsurile ministresei, sau tonul si dicția acelor liceence cu microfon. Un circ demn de o tara din lumea a treia, nicidecum de un stat membru al UE. Păcat!

  0
  0
  • #10 Comentariu nou

   Da, reporterii ăștia ne fac de rușine în lume. E păcat că nu putem avea o imagine frumoasă pentru străini din cauza presei.
   Ar trebui strict reglementată meseriaasta, să nu se mai vâre cu microfonul în față tot felul de derbedei. Să se facă un minister care să dea acreditări celor ce dovedesc că pot practica cu onoare și mai ales tact meseria asta. Să se folosească sediul Casei Scânteii pentru sediu, că pentru asta a fost gândit.

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   da mă, am observat că nici nu aveau bască :)))))
   Bun așa, pesedeul a rămas complet fără subiecte de atac.
   Începe să fie din ce în ce mai credibilă varianta că Dăncilă era o fentă a mustăciosului, fentă după care Iohannis NU a plecat, și a rămas pesedoiul cu ditamai conopida în brațe :))))
   Am fost furios pe Iohannis în seara desemnării, am și comentat aici pe blog, dar încep să mă gândesc că e un strateg genial 🙂

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   Ti-au dat leafa in virgule stricate si atunci le arunci si tu pe unde apuci?

   0
   0
  • Reporterii sunt particulari, premierul e seful Executivului. Ce tentativa de abatere a atentiei…

   0
   0
  • #14 Comentariu nou

   @Vlad:
   Nope, intenția nu a fost de a abate atenția de la ministresa si/sau PSD in general. Situația este cat se poate de urâta pe planul politic, si nu cred ca trebuie sa te zbați prea tare pentru a semnala acest lucru (pt cine are urechi de auzit).
   Cat despre “jurnalistele” respective, imi mențin părerea, chiar cu riscul de a fi “calcat in picioare” de catre ceilalți comentatori :))

   0
   0
 6. #15 Comentariu nou

  N-o cunosc pe … dna. Vasilica. Poate chiar e o mediocritate. Totusi, nu mi-as face ultima impresie din fragmente de 10-15 secunde.

  Altfel, da, m-au zgariat la ureche anumite exprimari ale doamnei.

  Dar si lui Guran, mult mai experimentat in fata microfonului, i-a scapat o exprimare ciudata (si am vazut, reluata in text): „PSD și minionii vântură prin spațiul public …”. Deci ce-a vrut sa zica … autorul, cu „minionii”!? Poate mă (ne?) luminează cineva.

  0
  0
  • #16 Comentariu nou

   Minionii sunt pastilele alea de tic-tac simpatice din filmul de animatie „Despicable Me”, dar ceva ma face sa cred ca stiati deja asta. Asemanarea e data de faptul ca pe de o parte Nicolicii, Radulestii, Serbanii si Olgutele sunt la fel de marunti si caraghiosi ca si astia, pe de alta parte il venereaza de-a dreptul pe draGRUnea (hehe – see what I did here?) care, intamplator sau nu, are si el un delicios accent rusesc… Daca totusi nu stiti filmul, vi-l recomand.
   BTW – Guran cred ca e pe alt blog… 😉

   0
   0
  • #17 Comentariu nou

   @genaru: ce vrei tu de fapt sa ne spui? Da’ zi-o asa, cu subiect si predicat. Si mai ales la obiect si fara cimilituri.

   0
   0
  • #18 Comentariu nou

   @razvan,

   Ce n-ai inteles? VP a dat cateva fragmente de cate 10-12 secunde printre care a strecurat foarte sigur (pe el/ pe cei ce vor oricum sa-l creda? – nu vreau sa dau eu verdicte):
   „Însă dezastrul a fost total. Dna Dăncilă a dat din colț în colț în continuare fără să poată da vreun răspuns cât de cât coerent sau cu ceva conținut la NICIO (s.m.) întrebare.”

   De fapt, n-a fost chiar așa. Ieri era pe digi24 o inregistrare video de vreo 6-7 minute, in care dna. respectiva a raspuns la mai multe intrebari timp de cel putin 4 minute (N.B. inregistrarea respectiva, facuta dintr-o bucata, se oprea oricum inainte de terminarea dialogului cu jurnalistii prezenti).

   Prin urmare este neadevarata afirmatia lui VP ca nu a putut da raspuns la nicio intrebare. Oricum, chestia ridicata de VP m-a mirat putin, fiindca fusese in prealabil declaratia udemeristilor care afirmasera ca dna. le-a raspuns multumitor la toate intrebarile, inclusiv cele tehnice, fara a avea nevoie sa se consulte cu altcineva, nici din priviri.

   Tu ce crezi? Poti „face” pe oricine daca ii extragi din context doar 3-4 fragmente de cate 10 secunde dintr-o discutie de peste 7 minute?

   0
   0
  • #19 Comentariu nou

   @genaru M-ai convins! E de departe cea mai buna alegere pentru pozitia de PM, indiferent ca e sau nu scoasa din context.

   De fapt nu e niciun dezastru total, ba dimpotriva este un real succes sa o avem pe tanti vasilica nominalizata. Deja simt ca imi e mai bine. Regret ca nu am simtit asta de prima data, insa iti multumesc ca m-ai ajutat tu.

   Ghilimelele nu le mai pun. Cel mult o lumanare pe coliva, coliva noastra a tuturor… Ramane sa ne spui tot tu cum de fapt este o lumina calda si binefacatoare, care reprezinta in sfarsit intruchiparea succesului mult asteptat o programului de guvernare din scoarta in scoarta…

   0
   0
 7. Submediocritate! Asta e deviza in guvern, pop-genunche e mic copil, la asta intelegi ce spune chiar daca e anagramat

  0
  0
  • #21 Comentariu nou

   Bogdan, am retinut ideea ta, este ok. O eroare in postarea ta: foloseste „agramat” in loc de „anagramat” (ultimul este un termen rebusistic, amesteci literele unui cuvant si obtii altul)

   0
   0
 8. #22 Comentariu nou

  Dancila asta e doar o rotita de transmitere a indicatiilor venite de la Dragnea. Bun, si care-i noutatea? Orice lider de partid din Vest&USA actioneaza la fel. Conduce prin reprezentant. Unde-i problema?
  Toata agitatia asta contra e fiindca madama nu e securila, deci ghidonata de altcineva decat de Dragnea.
  Asta mi se pare cea mai tare calitate care-o recomanda. Nu vreau securila in Parlament, Guvern, Presedintie.
  Vreau ca securila sa mi-l prinda pe Portocala ori Bucurica, Eva ori Papici inainte de a distruge vietile unor nevinovati!

  0
  0
  • Vrei pe cuneva care nu e ceva descris de cineva care nu face altceva decat sa inventeze ceva-ceva ca sa mai prosteasca prostimea.

   0
   0
  • #24 Comentariu nou

   @Albano&Romica Puceanu
   Doamne, cum le ziceți matale…mai rar găsesc.
   Îhî, mai ales a unui nevinovat!
   Pfuiii, stau și mă gândesc că în locul unuia ca Cătălin Voicu (anume am lăsat cacofonia) sau Relua Fenechiu aș putea fi eu, un nevinovat săltat de binom, statu’ paralel sau cum s-o mai numi el…mă trec toate cele!

   0
   0
 9. #25 Comentariu nou

  Ha ha ha :), lasati-o sa termine toata Romania si dupa aia mai intrebati ceva! La asta s-a referit cu ‘terminatul’.
  Iar genaru mai sus e un postac abject: incearca sa spele mortul si sa antreneze in discutie lumea cu non-probleme.
  1) Dna Vasilica e in PSD. Trebuie sa ai probleme cu capul sa fii in PSD.
  2) „Ce, si X s-a exprimat gresit” – echivalenta morala, nu? Pt a mia oara: n-are nici-o legatura cum se exprima unul din media cu madam PM. Care ar trebui sa fie coerenta si la obiect chiar si daca toti supusii sant analfabeti.

  0
  0
 10. #26 Comentariu nou

  O aud cum nu spune nimic și mă gîndesc la faptul că KJ a stat cu ea de vorbă înainte de a o desemna, nu?
  Mă întreb dacă KJ își asumă responsabilitatea acestei desemnări.

  0
  0
  • #27 Comentariu nou

   LA 3 ani de când a fost ales poți să încerci cu Google să afli și matale cum îl cheamă pe președinte? Nu e KJ, mai concret nu e J. Succes

   0
   0
 11. #28 Comentariu nou

  Si zicea psd ca face un milion de noi locuri de munca, jumatate sunt sigur postaci

  0
  0
 12. #30 Comentariu nou

  Domnul D. este mult, mult mai jos. Alta explicatie nu exista.

  0
  0
 13. #31 Comentariu nou

  Vlad, total de acord cu tine. Greu de ascultat insert – urile. Insumeaza……cam tot.
  Nu sunt acasa, in sufragerie, unde am DEX – ul, asa ca sunt un pic off – topic.
  Ce inseamna a deflecta ?
  Dexonlainul nu arata rezultate pt. acest verb.
  Multumesc anticipat pt. raspuns,
  o cititoare si ascultatoare fidea 🙂

  0
  0
 14. #33 Comentariu nou

  Vlad, mediocritate sunt eu care vorbesc Engleza conversational si sunt team leader intr-o multinationala.
  Asta e saraca cu duhul.

  0
  0
 15. #34 Comentariu nou

  de calendar poza cu dna PM, pacat ca nu era intr-o toana mai buna sa ne fi zambit putin pe sub mustata 🙂

  0
  0
 16. #35 Comentariu nou

  Fascinant e ca ajungi – involuntar – sa gindesti ca Micky Mouse era frecventabil iar Insusi avea chiar prestanta de PM.

  0
  0
  • #36 Comentariu nou

   Chiar deunazi ma gandeam exact la asta…si m-am dus si mai departe cu gandul; oare cum dreaq o fi cand o sa ajungem sa il regretam si pe dragnea? Sper sa nu apuc astfel de vremuri…

   0
   0
 17. #37 Comentariu nou

  Din caracterizarea facuta toa’sei m.p. Docila, nu mai conteaza de catre cine, nu pote fi o persoana religioasa, una care e pusa sa acopre hotiile.

  0
  0
 18. #38 Comentariu nou

  Deflector, reflector, lasati femeia sa arate ce poate si apoi hai cu critica!
  Despre grindeanu si tudose toti hastagii au procedat aidoma, la inceput injuraturi, mai pe urma, laude.
  Cumva e lipsa de caracter sau OZU? Intreb pt. o prietena care vrea sa se inroleze.

  0
  0
 19. Ce tare, am reactivat pluginul de comentarii si imediat au apărut postacii care au dat câte 4 voturi negative la fiecare comentariu care nu era pro-psd :))))

  0
  0
  • #40 Comentariu nou

   Vlad, pe astia ii recunosti foarte usor… dupa miros 🙂

   0
   0
  • #41 Comentariu nou

   Imediat? Băieții au notificare? ești important din moment ce se alocă resurse de astea ca să îți monitorizeze blogul 🙂

   0
   0
 20. #42 Comentariu nou

  Mediocritate ? Sunteti mult prea politicos d-le Petreanu ! Astia a lui Dragnea impreuna cu el in frunte sunt urmasii demni ai generatiei lui Emil Bobu !

  0
  0
 21. Oare cat va rezista acest guvern? Probabil pana termina cu legile justitie si scapa toti baroni de dozare.

  0
  0