Google Maps în Apple CarPlay

Veste bună și îndelung așteptată pentru cei cu iPhone și Apple CarPlay în mașini: odată cu iOS 12, aplicația Google Maps e accesibilă și din CarPlay.

E nevoie să treci la iOS 12, logic, și să actualizezi aplicația Google Maps în App Store (de altfel, scrie și în descrierea actualizării, “…navigating with Google Maps on Apple Carplay”), apoi ea apare automat pe ecranul din bord la conectarea telefonului. Am verificat eu adineauri, la Kodiaq, și merge brici. Nu pot spune decât: în sfârșit!

Evident, pentru Android era valabil și până acum, așa că uite cum dispare încă un motiv de invidie dinspre aifoniști (haha).

Aplicația Waze încă n-a fost actualizată, dar urmează, curând, yay!

Încă o informație care s-ar putea să ajute pe cineva (mie mi-a folosit): poți rearanja din iPhone aplicațiile de pe ecranul din bord al mașinii: Settings > CarPlay > Your Car > și ai ecranele cu aplicațiile acceptate, de unde muți icon-urile de colo colo, cum preferi.

Ta-daaaa!

LATER EDIT: Acum merge și cu Waze.

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. O sa testez si eu pe unitatea 330plus de pe Golful meu. Eu sunt utilizator de Android si am observat ca Waze are un lag foarte mare in comparatie cu Google Maps. Sunt curios daca si pe iOS e la fel.

  Thumb up 0
 2. Merge la fel de bine si in Skoda Superb. Am testat, merge destul de bine. Deranjant un pic ca nu pare sa poti scoate layerul de trafic. Asteptam si waze.

  Thumb up 0
  • Mi se pare corect. Eu am luat navigatie optională la a mea doar ca rezerva, pentru cazul in care sunt pe undeva unde n-am semnal la telefon sau roaming ptr date, in rest folosesc doar Waze sau Google Maps, sunt cele mai bune.

 3. Se pare ca sunt IT handicaped.
  Am instalat iOS 12 si nu gasesc CarPlay in settings (am iPhone 8). Pe site-ul Apple, Romania nu apare ca avand acces la CarPlay (https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay)
  Poate cineva sa-mi dea niste sfaturi?

  Thumb up 0
  • păi trebuie să ai CarPlay la mașină. Dacă ai posibilitatea de conectare a telefonului, prin cablu, la sistemul de divertisment al mașinii (pe ecranul multimedia din bord, adică), atunci poți accesa și o bună parte din aplicațiile de pe telefon, ca-n poza de mai sus. După ce se conectează, presupun că se activează și CarPlay în setările telefonului – trebuie să-ți recunoască mașina, la mine scrie “Skoda”, că asta am :)

  • Nu îl găsești din cauză că ai dezactivat Siri. Dă Enable la Siri, și va apărea si CarPlay-ul imediat ;)

   Thumb up 0
 4. Am Hyundai Tucson (modelul nou), care are Apple CarPlay, dar icon-ul de pe ecran nu este activ (am incercat conectare si wireless si prin cablu). In plus, nu gasesc in CarPlay in Settings-ul de la iPhone.

  Thumb up 0
 5. Plang si suspina androizi? Aia care au Waze direct pe ecanul masinii prin Android auto? Si il au de 2 ani? Aia sa planga? De ras poate cand vad ca descopera si iphonistii in sfarsit civilizatia.Dar tot fara Waze.Adica inca mai rad!

  Thumb up 1
  • Da, dar venim tare din urma :))

  • #14

   poate tu…
   io, utilizator de IOS de cînd mă știu, am cumpărat pentru fie-mea o tabletă Huawei (mișto tare) pe motiv de vacanță Grecia, 1200km în mașină, etc. (by the way, să-i zici lui Zafiu că 8 zile nu-l ascult…😄); lasă că m-am chinuit vreo 3 ore să-i descarc alunelualuneluhailajoc, masha și curious george…da’ m-a mai făcut și cea mică (un an și nouă luni) de cacao…zici c-a avut tableta de la stadiul de embrion…
   știți poanta aia cu…înconjurat de atîtea gadgeturi inteligente, se pare că am rămas ultimul prost din casă…? ok, eu am scris-o…
   m-a mai enervat și Waze-ul că nu găsea adresa și colac peste pupăză, google maps-ul, care acum vreo 4-5 ani m-a învîrtit inutil prin viena preț de vreun sfert de rezervor, vine și zice, “coane, ești prost? vezi că-i după dealul ăsta, prima la stînga și la a doua tufă de oleandru roz, iar la stînga”…

   Thumb up 0
 6. Gata! M-am desteptat!
  A trebuit sa pornesc Siri si sa-l leg prin cablu ORIGINAL la USB-ul masinii.
  Inca nu m-am lamurit cum pot sa-l leg wireless, dar mai studiez.
  Multumesc mult pentru ajutor.

  Thumb up 0
 7. Waze still the best option no matter what.
  Am ramas surprins sa ajung in Belgia, de aproape 1 an de zile, si sa vad ca este folosit la scara larga. Absolut toate camerele radar marcate pe harta, plus notificari de masini oprite, accidente, gropi. Daca utilizatorii sunt activi, Waze devine o solutie perfecta.

  Thumb up 0
 8. Sunt curios dacă există ceva statistici cu numarul celor care folosesc Waze-ul în București. Nu de alta, dar PMB ar trebui să facă managmentul traficului după Waze și să lase naiba senzorii din asfalt și alte cabluri în care dau Doreii cu lama buldozerului.

  Thumb up 1
 9. Eu nu găsesc carplay , nu îl arată in app Store ! M-a puteți ajuta va rog , aștept răspuns

  Thumb up 1
  • Apple CarPlay e un sistem prumin care masina dv recunoaste si oglindeste, pe bord, iPhone-ul dv. Nu e o aplicatie in App Store, e la bordul masinii dv, daca e o masina mai noua, ca nu toate au. Ar trebui sa intrebati la service/dealer, va spun ei.