Integrarea prin pictograme

Primărița din Köln, întrebată de Spiegel cum se asigură că valul de agresiuni sexuale nu se va repeta cu ocazia faimosului Carnaval din oraș (pe 4 februarie e chiar “Carnavalul Femeilor”) spune că vor fi afișate… pictograme – pictograme care să explice imigranților care sunt regulile de comportament în Germania. Se ghicește uluirea reporterului în întrebarea care urmează: “dar cum o să explicați imigranților (prin pictograme – n.m.) diferența dintre un pupic pe obraz și un viol?” “O să trebuiască să venim repede cu o idee, cu sprijinul mediatorilor care vorbesc limba imigranților”, zice primărița. (interviul, aici)

Henriette Reker, primărița din Köln (foto - Spiegel)
Henriette Reker, primărița din Köln (foto – Spiegel)

#băbăete, e nenorocire, oamenii ăștia n-au nici un plan. Pictograme.

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. Iti sta mintea in loc…
  Noi, romanii, ar trebui sa facem ceva, sa nu stam cu mainile in san, ci sa ne pregatim. Ar trebui sa incepem sa facem pictogramele, sa nu ne ia pe nepregatite, ca la nemti.

  Thumb up 0
 2. Singura solutie ar fi repatrierile in masa la orice infractiune mai serioasa. Dar cine, de stanga, sa faca asta…..

  Thumb up 0
 3. Germania acum e fix in rolul acelui muncitor de santier care munceste si isi rupe oasele sa faca treaba in timp ce doreii rad de el ca munceste de undeva de la umbra unde stau ei linistiti.

  Vorba aia “numai cine nu munceste nu greseste”

  Ok, avem o problema. Din Siria vin imigranti.
  Cum o rezolvam.
  Daca ne luam dupa romani, ar trebui sa-i impuscam la granita.
  Daca nu luam dupa germani ar trebui sa-i integram. Dar o data cu integrarea apar probleme.

  Probleme care se pot rezolva in timp.

  Acum ramane sa vedem peste 50 de ani cum va arata Romania si cum va arata Germania.
  Pai romanii vor ajunge a 10 milioane de locuitori (in cel mai bun scenariu)
  Germanii isi va creste numarul populatiei.

  Peste 100 de ani cum va fi?
  Ei, atunci probabil ca romania nici nu va mai exista.

  Dar cel putin acum e mandra de propria-i xenofobie.

  PS. cand a aparut asta https://www.youtube.com/watch?v=IZJsSpyY-4M toti romanii erau suparati ca francezii ne aseamna pe toti cu un grup de infractori. dar acum facem exact acelasi lucru ca si francezii, unde mai pui ca mai suntem si mandri de asta

  Thumb up 0
 4. In Suedia, unii imigranti sunt trimisi la cursuri in care le sunt explicate diferentele dintre atitudinea fata de femei din Suedia vs. de la ei din tara, cu rezultate bune (scaderea nr. de cazuri de violenta domestica raportate intre imigranti). Probabil si in Germania se va merge in aceeasi directie.

  Pe de alta parte nu pot sa nu remarc cum noi avem 1,5 milioane de refugiati pe care suntem incapabili sa ii integram de vreo 150 de ani. Satele din Oltenia de tigani sunt exemplificarea perfecta a expresiei “saracie lucie”, dar nimanui nu pare a ii pasa. Radem in schimb de nemti ca incearca sa schimbe ceva cu pictograme cand noi nu facem altceva nimic…

  Thumb up 0
 5. Am citit interviul. Femeia este realista, nu prea ai ce sa faci acum. Poate daca situatia se impute si mai rau, un atentat reusit sau doua – de atunci de abia se poate face ceva. Oricat de cinic ar parea ce spun acum :(

  Thumb up 0
  • nu prea “ai ce sa faci” din cauza celor ca ea. Au respins toate propunerile venind de la cetatenii ingrijorati cu “haha, imigrantii nu vor agresa femei pe strada, noi stim mai bine, voi sunteti fascisti si prosti”.

   Un exemplu: dubiosul ala care a comis un atentat nereusit a depus 4 cereri de azil pe 4 nume diferite. De ce nu au fost amprentati refugiatii cand li s-au dat acte? Pentru ca Merkel & clica au refuzat, i-ar face sa se simta prost.

   Thumb up 0