Am fost într-un infotur la Therme Bucureşti, cu două zile înainte de marea deschidere care va avea loc joi, pe 14 ianuarie, iar acest articol conţine informaţii, observaţii şi opinii despre ce am descoperit acolo. O să găsiţi în articol şi linkuri către diverse segmente ale site-ului Therme, de unde puteţi afla mult mai multe detalii – de exemplu, despre preţurile biletelor, care variază în funcţie de zonele de acces şi momentele zilei; ar fi fost prea mult să le postez integral aici. La final sunt câteva fotografii pe care le-am făcut cu telefonul în timpul turului.
Ce m-a impresionat: calitatea materialelor şi a finisajelor, designul interior, schemele de lumini, sistemul super-tehnologizat de acces la vestiare şi în diversele zone ale centrului, varietatea piscinelor şi toboganelor, sistemul impecabil de ventilaţie; nu în ultimul rând, un regulament de ordine interioară care va exclude din Therme Bucureşti scandalagiii şi mitocanii. Ce cred că lipseşte: o parcare subterană. În Therme temperatura e de peste 30 de grade şi iarna, pe ger/viscol, când ieşi afară, s-ar putea să simţi lipsa unei parcări subterane.Dacă sunteţi interesaţi, miercuri după-amiază (de la 16) voi fi din nou acolo şi vă pot răspunde live câteva ore, pe profilul meu de Facebook şi pe contul de Twitter, inclusiv cu poze sau video, la orice întrebări privind experienţa la Therme. Urmăriţi postările, e simplu (uitaţi-vă şi după următoarele hashtaguri: #vacantalatherme #thermebucuresti #varafarasfarsit)
Informaţii:
Sunt 3 zone importante la Therme Bucureşti: Galaxy, Palm şi Elysium, fiecare cu specific diferit.
Galaxy e o zonă concepută pentru familii, cu atracţii atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Aici există o piscină cu valuri, 16 tobogane cu apă, semaforizate şi monitorizate permanent, diverse spaţii de relaxare, pool bar, snack bar şamd.
– nu există limită de vârstă pentru accesul cu copii (trebuie să fie însoţiţi dacă au mai puţin de 14 ani)
– apa din piscinele pentru copii are 36 de grade
– toboganele au ieşiri în bazine diferite, pentru evitarea accidentărilor
– lungimea totală a celor 16 tobogane este de 1,5 km
– tarifele de acces în Galaxy încep de la 35 de lei pentru adulţi (25 pentru copii de peste 3 ani)
Cel mai înalt tobogan are 12 metri înălţime şi, când te dai pe el, poţi alege unul dintre cele 6 programe de sunet şi lumină („furtună”, de exemplu, adică fulgere şi tunete, sau „serenity” etc).
The Palm este zona principală a centrului. Aici este piscina de 1200 mp, parţial exterioară (apa are 34 de grade, acum ies aburi din ea), în care se află şezlonguri cu hidromasaj şi jacuzzi. Piscina principală e mărginită de o zonă de relaxare, unde şezlongurile sunt răspândite printre palmieri. Tot aici mai există şi 3 piscine cu aromaterapie, un restaurant, o gelaterie şi un vitamin bar, dar şi o saună umedă, un „hamam”.
– acoperișul retractabil are 900 mp, cântărește 230 de tone și are o deschidere de 42 de metri
– sunt 1500 de fire de orhidee în jurul bazinului
– sunt 500 de palmieri în această zonă
– apa din piscina principală are 33 de grade şi e complet reciclată la câte 4 ore
– sunt 20 de şezlonguri cu hidromasaj în piscină, 5 bazine jacuzzi şi un pool bar
– adâncimea medie a piscinei: 135 cm
– sunt 3 piscine cu aromaterapie în această zonă: una cu săruri de la Marea Moartă, una cu litiu şi încă una cu magneziu şi calciu
– restaurantul e de tip „free-flow”, scanezi brăţara când vrei un anumit fel de mâncare şi ţi se adaugă la nota finală
– nu poţi ocupa şezlonguri cu prosop/carte/halat la nesfârşit; regulamentul spune că, după un timp (30 de minute) personalul poate elibera şezlongurile ocupate aiurea
– sauna umedă, denumită „Rainforest” (fiecare saună are un nume) are temperaturi de 42-48 de grade
– tarifele de acces în The Palm încep de la 45 de lei şi asigură şi acces liber în Galaxy
Elysium este zona de saune tematice, masaj, relaxare, restaurant colonial şi răsfăţ, unde nu este permis accesul copiilor sub 16 ani. Este şi zona cea mai scumpă din Therme.
– sauna „Amazon”, cu vedere panoramică asupra zonei The Palm, e o saună caldă, cu temperaturi de până la 45 de grade
– sauna „Himalaya” este o salină caldă, cu blocuri de sare de Himalaya, cu efect de aerosoli; temperatură între 45-50 de grade
– sauna „Hollywood” are un ecran de cinematograf pe care se proiectează filme; temperatură – 60 de grade
– sauna „Provence”, cu lemn de zâmbru, care are un parfum aparte (lemnul de zâmbru se găsește în Europa în doar două țări, Austria și România); aici se folosesc şi diverse ierburi aromatice; temperatură: 75-90 de grade, umiditatea de până la 45%
– sauna „Alhambra”, saună fierbinte, până la 80 de grade, cu infuzii specifice
– sauna „Bavareză”, cu arome de conifere şi ierburi aromatice; temperatură – 90 de grade
– toate saunele au animatori care se ocupă de menţinerea regulilor interioare (prosop, fără halat sau papuci) temperaturii şi umidităţii în standarde
– saunele sunt mixte; nu se face nudism
– în Elysium există şi o piscină panoramică cu seleniu şi zinc
– de asemenea, sunt 3 cabine de masaj (una dublă, două single)
– restaurantul colonial (asiatic şi mediteraneean) este à la carte
– zonă de lounge şi relaxare, grădină exotică, terasă exterioară
– tarifele de acces în Elysium încep de la 68 de lei şi oferă acces liber şi în Galaxy şi The Palm
Pentru site-ul Therme Bucureşti, click aici.
Câteva cuvinte despre acces şi plăţi. La intrarea în Therme îţi alegi zona şi cât timp vrei să stai (pachetele încep de la 3,5 ore şi ajung la day-pass-uri). Pentru lista completă a tarifelor de acces, click aici. Primeşti o brăţară cu un chip, care arată ca un ceas pe care este imprimat un număr. Numărul respectiv este şi pe dulapul în care-ţi vei lăsa lucrurile, la vestiar. Ca să închizi şi să deschizi dulapul tău e suficient să apropii brăţara de senzor. Dacă cineva încearcă să forţeze un dulap, tentativa este semnalată automat la recepţie, prin calculator. Dulapurile sunt ventilate şi au senzori de lumină. Câte dulapuri sunt? 4000.
În zona vestiarelor sunt cabine de schimbat hainele şi duşuri (evident) dar şi dulăpioare cu priză unde îţi poţi lăsa telefonul/tableta la încărcat, dulăpioare care se încuie şi se descuie tot cu brăţara de la mână.
Poţi trece dintr-o zonă în alta prin punctele de acces, dacă scanezi brăţara şi dacă accepţi diferenţa de tarif. Ca să înţelegeţi mai bine, imaginaţi-vă mulţimile incluse de la primele ore de aritmetică (sau algebră?): brăţara pentru Elysium îţi permite acces fără plată suplimentară şi în Palm şi Galaxy, brăţara Palm îţi permite acces şi în Galaxy, brăţara Galaxy doar în Galaxy. Invers, trebuie să plăteşti în plus. Poţi depăşi timpul pe care l-ai cumpărat, nu-i nici o problemă, vei plăti doar pachetul de timp care urmează, în condiţiile cele mai bune pentru tine (adică preţurile minime posibile). Brăţara cu senzor e folosită, de altfel, oriunde trebuie să plăteşti ceva – snack bar, pool bar, restaurant, masaj etc.
– nu se poate aduce mâncare din afară – şi nici băutură
– nu se dă muzică „la tot cartieru'” din casetofonul propriu
– nu se ţipă, nu se sare în piscină, nu e voie cu salteaua pneumatică de-acasă
– nu se fumează (evident) decât afară, în locuri special amenajate
– nu se fotografiază înăuntru, pentru protejarea intimităţii clienţilor (nu toată lumea vrea s-apară în chiloţi pe Facbook); în fapt, va fi probabil ca în mall-uri, unde îţi poţi face câte un selfie sau o poză cu prietenii, dar dacă exagerezi un paznic îţi atrage atenţia
– nu se face nudism
– nu este permis accesul în piscine în costume de baie islamice această interdicție a dispărut din regulament după publicarea articolului
– pentru regulamentul complet, click aici.
Când veţi merge la Therme Bucureşti pentru o zi (sau o jumătate de zi) de distracţie, bucuraţi-vă de experienţă, fiţi atenţi la materiale, finisaje şi design, dar vă rog să vă gândiţi şi la performanţa inginerească prin care a fost construit acest loc unic în România – foarte probabil, superior multor altora similare din lumea civilizată. Avem de ce să ne simţim bine, inclusiv sufleteşte, pentru că găsim aşa ceva în ţara noastră.
Pentru Therme Bucureşti a fost făcut cel mai adânc foraj civil după revoluţie: peste 3,1 km adâncime, adică toată lungimea Căii Victoria din Capitală, dacă vreţi un termen de comparaţie. Forajul a început în octombrie 2013, a durat 8 luni fără întrerupere şi a fost coordonat de inginerul geolog Gheorghe Marin, probabil cel mai bun specialist din ţară. Au fost reactivate vârfurile ingineriei româneşti pentru acest proiect, au fost aduşi specialişti care nu mai participaseră la ceva atât de complex şi interesant de dinainte de revoluţie, când în România încă se mai construia curajos (chiar dacă nu prea economic). Întreg proiectul este nu doar deosebit de spectaculos, ci şi de o mare complexitate – tehnologică şi structurală – iar calitatea execuţiei este excepţională. Mi-ar plăcea să locuiesc într-o casă proiectată, construită şi finisată aşa de bine. În proiectare, construcţie şi livrarea materialelor au fost implicate 583 de firme din mai mult de 20 de ţări. travertinul este din Iran, de exemplu, cuarţitul folosit la placarea podelelor vine din Brazilia, unde cariera respectivă a lucrat jumătate de an doar pentru Therme Bucureşti, acoperişul de ardezie este cel mai mare din Europa, pereţii de sticlă au sisteme inteligente de ventilare, ca să nu se aburească şi să nu condenseze, în fine, peste tot e plin de detalii încântătoare prin calitate şi inteligenţă tehnologică.
200 de angajaţi vor avea grijă de clienţii de la Therme Bucureşti, o investiţie care a ajuns la 50 de milioane de euro. Managementul estimează 1,5 milioane de vizitatori în primele 12 luni şi break even în 5 ani.
Fotografii:
În nordul Bucureştiului, înainte de Baloteşti. Se face un drum la dreapta, din DN1, care duce la Therme. Pentru locuitorii din Corbeanca care nu vor să-ntoarcă sub podul de la Otopeni – se poate ajunge prin pasajul de la Hornbach şi pe drumul secundar deocamdată neasfaltat de pe lângă clădirea cărămizie.
– nu este o bază sportivă
– nu e un ştrand ca la 3 Ligheane
– nu e un aquapark ca-n Turcia
– nu e cu mititei la grătar, bere la frigorifică, muzică „de-acasă”, scandal şi urlete
Mie-mi convine.
145 comentarii Adaugă comentariu
da un grătar la piscină se poate face?
presupun ca da, insa doar de porc.
doar ai vazut ca nu se accepta costume de baie islamice, nu?
direct in piscina eventual ca tot e fierbinte.
Pretul pare chiar ok , pacat ca este cam departe de Brasov. Vom face totusi o vizita din curiozitate 😉 Multumim pentru detalii !
sa fim seriosi nu e departe de brasov , deloc chiar, romanii care stau saracii in suceava ce sa mai zica.
De la Brașov ajungi în 2 ore, aproape la fel de repede ca din Titan sau Drumul Taberei; e fix înainte de intrarea în București, pe DN1.
Poti afla, te rog, de ce nu se accepta costume de baie islamice?
Ca pana mea, nu e ok, e stanjenitor, nefiresc. Daca vine unul caruia ii spune religia sa faca baie la pielea goala, iti convine ? Nu mai bine ne aliniem cu totii la niste standarde unanim acceptate si civilizate ?
Intreb, dar cred ca are legatura cu interdictia generala de a intra imbracat in piscina.
Nu cred ca poti compara nuditatea cu un costum de baie care iti acopera tot corpul. Sau normale sunt cele din 2 bucatele cat mai mici de material?
si da…nefiresc mi se pare sa fim ca niste oi, care nu accepta ca exista si alte variante, nefiresc mi se pare sa fim toti”aliniati”. Eu propun in cazul asta uniforme de inot ce zici?
Ovidiu, nu inteleg de ce ar fi stanjenitor sau nefiresc? Si eu cred ca este legat de faptul ca ar intra imbracate insa nu cred sa fi vazut vreo astfel de interdictie in alte tari civilizate 😉 … nici nu am cercetat asiduu dar…
Probabil din motive de igiena. Asa e si in baile din occident.
Ai citit, banuiesc, intreg articolul. Date, prezentari, tarife, poze si cate altele. Din toata aceasta avalansa de informatie tu doar cu intrebarea asta ai ramas? Asta te arde? De ce nu ai voie imbracat in piscina? (costum de baie islamic asta inseamna ;)). Nu astept raspuns la vreuna dintre intrebarile anterioare. Si nici sa intelegi nedumeririle mele legate de cometariul tau. PS: iti doresc un drum prin Arabia Saudita sa vezi ce si cate restrictii ai ca femeie turist. Si eventual sa vezi si ce pedepse implica incalcarea acelor restrictii. Pe ei nu-i mai ard dileme de genul asta.
Din acelasi motiv pentru care la arabi nu poti intra in piscina cu costume de baie non-islamice, daca nu vrei sa ramai fara vreo mana sau un picior. Fiecare cu regulile lui. Eu le respect pe ale arabilor, de-aia sunt pe locul 3977 pe lista mea de destinatii de vacanta.
Mie unul nu-mi face placere sa ma duc sa ma distrez la piscina si sa ma intristez vazand acolo femei care sunt tratate ca acum 300 de ani.
Draga Andreea, de curand am aderat la o religie care ma obliga sa ma scald si sa inot numai cu bocanci si schiuri in picioare si in plus unde gasesc apa trebuie neaparat sa imi suflu mucii in ea. Ce? Nu-ti convine? Pei vrei cumva sa ma discriminezi religios? Cu ce este religia mea mai prejos decat altele? Dragi oameni, contemporanii mei, hai sa terminam cu rahaturile astea tip „politically correct” inventate de niste imbecili, ca se duce dracului civilizatia si planeta !!!
Cine vrea sa se manifesteze religios sa o faca la el in biserica, acasa si in general in intimitatea sa ! Ce legatura are cutuma sau religia nu stiu cui venit din „preistorie” cu niste norme de igiena si civilizatie ?!!
Pt informarea ta exacta, in majoritatea locurilor similare este interzis accesul in apa cu haine pe tine! Nici macar daca ai haine sfintite de Papa personal si nici daca esti Dalai Lama nu intri imbracat.
Daca vrei sa faci baita imbracat du-te la tine acasa! Daca vrei sa speli rufe i-ati masina de spalat!
Apa de la Therme nu are clor, e ozonificata pentru sterilizare.
Tarile din vestul europei, cu mici exceptii,n-au nici un mililitru de petrol si se fac, ca si tine, dar tu din alte motive, dar tot pecuniare, luntre si punte in fata arabetilor din cauza asta. NU se intra in apa imbracat! Daca vrei sa intri imbracata, poti sa iei un Emirates oricand sa te cureti islamic direct in casa islamului si sa ne scutesti de mizeria din Orientul Mijlociu!
Rațiunile economice au eliminat „dilema” și n-au nicio treabă cu înclinațiile spirituale, nu de alta dar banii n-au miros și nici religie…doar culoare.
În afaceri, „politicaly corect” nu are ce căuta!
Pentru ca nu sunt fani Shaworma?! Si eu am avut o tresarire cand am citit articolul si am ajuns la acest pasaj. Cred ca au folosit o exprimare usor nefericita. Cred ca era mai ok sa spuna, ca nu ai voie imbracat in piscina. Din cate am vazut eu, sunt arabi care poarta costume de baie intregi in genul celor purtate de sportivii de performanta la inot. Nici mie nu mi se pare corect sa arati cu degetul spre o religie anume, dar nici sa vad femeile bomba ca intra cu fuste in apa… Cred ca acesta este motivul pentru care ai intrebat nu?
Pentru ca e o proprietate privata si isi fac regulile cum vor ei!
Merci de review! Vom vizita.
O intrebare – poate v-au explicat la tur: ce legatura are Boticelli & Venere cu zona termala? Si de ce executate in tehnica de acuarela? Vreau sa inteleg cum identitatea vizuala ii va ajuta mai departe si ce mesaj transmite. La prima vedere pare o neconcordanta.
Interesanta intrebare 🙂 daca gasesc pe cineva care stie raspunsul, zic!
Venere=Venus=Afrodita. Probabil se refera la nasterea Afroditei din spuma marii (adica ce-au vrut ei sa recreeze acolo in camp). Ca altfel interpretarea cu zeita dragostei (sexului) ar duce cu gandul la orice altceva acolo, numai la relaxare nu 🙂
Nu e tehnica acuarelei. Este printare ceramica pe sticla. O inovatie in materie de procesarea sticlei…am mai intalnit-o in cateva locuri prin Europa. Cat despre logo, marketingul lor ar trebui sa stie. Hope it helps! 🙂
Pai na, noi n-avem un simbol national al bailor termale, ca sa il puna pe ala (exceptand Baile Herculane, care au fost distruse intentionat, ca doar nu-s in Bucuresti, unde-s investitori), asa ca ce putea si brandingu’ sa puna, mai pe sleau… O gagica goala. In rest, pacat ca n-au lucrat mai mult cu materiale romanesti. Chiar trebuie sa importam tot? Daca am avut piatra suficienta pt Casa Poporului nu era buna si pentru terme?
Foarte bine documentat articolul, foarte util. Multumim!
Poti sa intrebi si daca apa are clor? Piscina pentru copii cu apa fara chimicale au?
#16
Vlad Petreanu
14 Ianuarie 2016 la ora 15:56
Apa de la Therme nu are clor, e ozonificata pentru sterilizare.
Nu scrie nimic de capacitate, auzisem ca e undeva pana intr-o mie de persoane ? Daca e asa e cam putin si o sa fie full mereu. Sper sa nu se accepte peste limita de capacitate sa te trezesti ca stai ca sardinele in apa.
Ar fi util ceva de genul asta:
http://www.seeknewtravel.com/wp-content/uploads/2014/03/IcelandicBathRules-768×1024.jpg
De aici:
http://www.seeknewtravel.com/how-to-use-an-icelandic-hot-pool/
Postere similare sunt la toate baile publice din Islanda si sunt niste vlajgani care supravegeheaza ca toata lumea sa se spele cum trebuie pe unde trebuie inainte sa intre in piscina.
si o intrebare de 1 euro: cine e investitorul, stie careva ?
A-HEAT GROUP AG
Costumele de baie islamice nu sunt acceptate din motive de igiena. Un costum islamic inseamna acoperirea corpului in totalitate, lucru care poate ascunde boli de piele, etc. Alta problema este materialul din care sunt facute. Cele care sunt utilizate traditional, nu sunt din acelasi material ca si costumul de baie „european”, ci din bumbac. In strainatate, din aceleasi motive, costumele islamice sunt interzise.
Pun si eu 1 euro langa cel al lui batman: chiar, cine e in spatele proiectului?
Investitorii majoritari sunt de origine germana.
Ca deh, doar ei puteau sa investeasca in cateva milioane de euro pt a crea un loc placut
Sistemul cu bratarile NFC e destul de vechi si aplicat in alte tari de ceva timp, dar in rest e destul de impresionant din poze.
Multumim pt. relatari din noul paradis, abia astept sa il incercam. Eu nu m-am lamurit insa, daca se asigura halat/prosop, sau venim cu ele de acasa, si daca sunt sau nu, incluse in tarifele mentionate pe site.
şi, şi, cum vrei, fie aduci de acasă, fie închiriezi acolo (15-20 de lei, cam aşa)
Nu sunt „grammar Nazi” și nici eu nu sunt foarte sigur de varianta corecta dar la Dvs. probabil a fost doar un typo daca este o greșeală. Este „lungimea Căii Victoria” sau „lungimea Căii Victoriei”? Cred totuși că mai degrabă varianta a doua.
Mulțumim pentru articol:)
Iti dau un exemplu, poate te lamureste. Cum e corect, ‘luminile orasului Paris’ sau ‘luminile orasului Parisului’? 🙂 Petreanu a scris bine.
Totusi, in cazul asta, vorbim de „Calea Victoriei”, nu de „Calea Victoria”, deci cum e corect….?
Denumirea este Calea Victoriei, nu Calea Victoria; dvs aveti dreptate, dar a da un comment doar pentru aceasta simpla greseala denota un plictis scarbos in viata dvs. Seara frumoasa.
@adrian poate asa ar fi daca mi-ar lua juma de ora sa scriu un comentariu si nu 30 de sec. Si daca as fi scris comentariul doar ca sa fac misto de cineva (n-am facut de asta) ci sa elucidez o problema pe care pare ca o are mai multa lume (vezi @Andreea).
Din „plictis scarbos” cum zice Adrian, pt informare generala si nu catre Vlad Petreanu ….. Artera Bucuresteana se numeste Calea Victoriei si nu Calea Victoria pt ca armata romana invingatoare sa fie primita acasa printr-un protocol triumfal care presupune trecerea pe sub Arcul de Triumf (de unde si numele) si apoi defilarea pe Calea Victorie (evident) prin fata Palatului Regal, respectiv a Regelui. Comentariul (exemplul) cu „Parisul” si „luminile” lui este romantic si stupid, nepotrivit in egala masura! Corect este „Luminile Parisului” sau „Luminile orasului Paris”! In schimb, nu e foarte clar unde a invatat limba romana Andreea…..
Hai sa-ti spun inca ceva ce lipseste:
Posibilitatea de a cumpara bilete pt altcineva sau vouchere!
Voiam sa le fac cadou unor prieteni niste bilete dar din pacate nu se pot achizitiona decat la intrare. NASPA!
Si mai lipseste ceva: o piscina cu apa normala/rece in care sa poti inota laps, asa cum gasesti la orice alte therme de pe afara. In rest, mirific.
wow!!! In sfarsit, un megaproiect care ar face deliciul celor de la Discovery : How it’s made.
Vreun mijloc de transport pana acolo exista? Multumesc.
Chiar pana acolo, nu, nu e la DN1, e la vreun km distanta.
Buna 🙂
E neaparat nevoie de halat? Sau prosopul e suficient?
Tnx
Nu e obligatoriu halatul.
de unde ai scos partea cu costumele islamnice?
Regulament
nope. Nu exista prevederea aia.
Da, a ieșit.
Am citit si eu regulamentul, dar nu precizeaza nimic legat de costum islamic.
Au scos.
Locuri de parcare sunt suficiente?
Eu zic ca da, dar nu stii niciodata 🙂
daca te duci cu tiru s-ar putea sa fie mai greu
in sfârșit o reclamă bine făcută. Asa da
Nu exista niciunde in regulament vreo interdictie referitoare la „costume islamice” sau „costume musulmane”, orice ar insemna asta. Am citit regulamentul de 2 ori.
Inseamna c-au renuntat la aceasta prevedere dupa ce-or fi vazut discutia de-aici. O sa-ntreb.
Ar fi f. f. nasol daca se da voie cu costme islamice. din principiu boicotez orice rahat politic corect (PC) – moartea civilizatiei occidentale. cand mai e vorba si de PC – filo-islamic, devin pro-activ. si asa voi face si in cazul de fata.
Daca au scos, degeaba e a opta minune a lumii, nici eu si nici familia mea pana la ultima generatie inca in viata n-o sa dam pe acolo vreodata si nici succes nu pot sa le urez!
Daca au renuntat din cauza comentariilor proarabe, le urez „investitorilor” pierderi pe masura si recuperarea investitiei la pastele cailor!
Am si eu o mica intrebare : piscinile astea frumoase, au cumva la fund un dop, ca si cada din baie? Sau nu? Am vazut intr-o revista ca unele bazine au dop si ca poate fi scos.
O alta intrebare (tot mica): cine nu are voie cu costume de baie islamice, barbatii sau doar noi femeile?
O a treia intrebare interesanta: trebuie sa ne spalam bine acasa inainte de a veni acolo, sau putem sa venim direct si sa ne spalam acolo? Iar daca da, e sapun acolo, sau venim noi cu sapunul?
Multumesc anticipat pt lamuriri, si imi cer scuze pt intrebarile mele curioase.
Si as mai avea una: animalele de companie sunt permise? Ma refer la cele care stiu sa inoate (eu am o broasca testoasa), papagalul meu il las acasa.
Oana
Hâc! Ce glumeață ești, măi Oana !
Este permis accesul cu copil de un an care poarta pampers special pt piscina? Daca da, in care secțiune?
Da, la Galaxy.
Stii cumva daca 449 lasa pe aproape de Therme?
Cam 1 km.
E perfect! Mersi!??
daca intrebi de autobuzul 449 ala are capatul la pod balotesti [ cel cu banerul pe el ] unde este si benzinarie , darr daca iei orice linie de maxi taxi [ calatoria este 3 lei ] din casa presei , sau din otopeni , te lasa la trecerea de pietoni sau statia de maxi si mai mergi pe jos , cat e strada aia de lunga , cam 1 km .
De preturile de la cabinetele de masaj ai aflat ceva?
Incep de la 30 de lei.
Doamna….preturile pt. masaj pleacă de la 30 de leI! Dar va pot face eu cu 150 :)))
În 2 ani se închide ! Sau se transformă în Techirghiol :)))
eu sunt curioasa cate orhidee mai raman dupa deschidere!!!
Din lista de preturi lipseste tariful pentru o familie compusa din 2 adulți si un copil . Nu toata lumea a prelungit contractul cu barza…drept urmare , vreau , nu vreau , trebuie sa închiriez un puradel de undeva sa ma incadrez in lista de preturi.
Alta nelamurire…pana la ce varsta e considerat copilul „copil” , ca sa stiu daca pot să „închiriez” o copilă de 17 ani !
„Închirierea” la care te referi se plătește altfel.
Care sunt preturile la răcoritoare si mâncare?
nu stiu, n-am incercat 🙂
Da, e o investiție interesantă pentru București care valorifică mai bine o resursă naturală zonală care nu a fost foarte bine pusă în valoare până acum. Chiar mi-am propus sa văd și eu ce e acolo…e vorba de o curiozitate personală mai pronunțată în cazul acestei investiții, deși nu vreau să dau detalii. Dar sigur că impresionează o investiție cu fonduri substanțiale de la stat, e bine că statul susține anumiți investitori și anumite investiții de genul acesta (în special care creează mai multe locuri de muncă și au efecte benefice pentru economie și pentru ”dezvoltare regională”, nu?)
Mă duc și eu cât de curând să văd ce e pe acolo – am încredere în recomandările dvs. 🙂
Pe mine ma impresioneaza si mai mult alt fel de investitii, desi e de apreciata sustinerea anumitor investitii (in special a celor care creeaza locuri de munca si au efecte ) de catre stat.
In Flacara lui Paunescu, prin anii ’80, am citit ptr prima data despre rezervele de apa geotermala ale Bucurestiului.
Nu imi e clar despre ce investitie a statului vorbiti. Cei 50 de milioane de euro au fost obtinuti de investitorul german printr-un credit de la o banca locala.
a fost mentionata in presa, prin primele articole, si de o investitie a statului.
Prilej pentru unii sa se planga ca „de ce”
Foarte frumos! Bine că s-a realiza ceva frumos și în București. Desigur că la primăvară voi vizita acest minunat Ansamblu de recreere!
nu este in bucuresti , este langa la cam 20 /30 km depinde din ce parte a orasului vii
multumesc pentru articol – chiar doream sa aflu mai multe despre Therme
sper sa reintroduca in regulament partea cu „costumul Islamic interzis” – te rog sa postezi daca ai aflat ceva (sa intri imbracat in piscina mi se pare lipsa de civilizatie si respect fata de ceilalti), pentru costum Islamic au destul litoral pe la ei prin tara)
Am intrebat, astept raspuns. Personal, nu cred ca e o chestiune cu prea mare relevanta.
Daca imi permiteti, vin cu cateva precizari : cred ca putini stiu ca acele costume de baie islamice NU sunt tot una cu hainele cu care femeile musulmane umbla pe strada, acasa sau in masina. Da, tinutele seamana intre ele, dar sunt chestiuni total diferite. Sunt exact costume de baie compatibile cu regulile religiei lor, confectionate dintr-un material asemanator cu costumele de baie normale (cu lycra), sau dintr-un material matasos, care se usuca rapid. E absurd sa crezi ca femeile musulmane intra in piscina cu hainele „de strada” – in primul rand ganditi-va ca se deterioreaza din cauza clorului existent in apa.
Mai multe informatii gasiti aici: http://emiratesfun.blogspot.ro/2009/08/costumul-de-baie-islamic.html
este o chestie relevanta si nu exista asa ceva in regulament.
Vrem cat mai putini islamisti si iubitori de islam. Intelegem ca sunteti doamna si va plac traditiile de doi bani ale sotului, insa suntem multi carora nu ne plac si avem venituri peste medie. Ca sa dam niste bani, vrem sa stim ce reguli se aplica in locatie: sharia sau dreptul roman?
Achitarea consumatiei la bar/restaurant se face pe loc sau la final, cand parasesti Therme?
Folosesti bratara cu senzor ca sa marchezi orice e de platit, oriunde, platesti la final.
Asta vroiam sa intreb si eu: orice consumatie sper ca se poate plati cu ceasul si implicit achitata la iesire, nu? Ca ar fi stupid sa umblii cu banii la tine.
Și dacă n-ai bani suficienți, te sechestrează, cum obișnuiau odinioară chelnerii cu cheflii care nu aveau din ce plăti consumația? :)))
Inteleg ca are o capacitate de aproximativ 4000 locuri. Ce se intampla daca vin 6000 (de exemplu in we)? Intra toti doritorii sau dupa ocuparea capacitatii se spune stop?
Multumim pentru detalii!
Nu pot lasa inauntru mai multe persoane decat capacitatea maxima ptr ca fiecarei bratari i se asociaza un dulap in vestiar iar dulapurile sunt 4000 cu totul. Asta e capacitatea „instalata”, cum se spune in energetica, dar, in realitate, probabil ca va fi mai mica – dulapuri stricate, bratari rupte, pierdute sau nefunctionale samd.
Preturile sunt pe zi sau pe ora?Ma refer la acces. Multumesc!
de dus am sa ma duc pentru ca sunt client fidel de termale, spa, saune etc.
insa cifrele sunt MULT exagerate
ei se asteapta la 4100 de vizitatori zilnic
poate ca cifrele astea vor fi reale zilele astea o data cu deschiderea
insa intr-o zi normala peste 2-3 luni daca vor avea 500-1000 pe zi va fi o zi buna (sau un uichend bun)
Asta e acum !
Te freacă pe tine grija business – ului altora….băăă, curat români !
Pai ar trebui sa ne cam frece grija de business-ul altora, ca doar au primit ajutor de stat – adica din taxele noastre – de vreo 6 milioane de euro, in schimbul estimarii unor taxe si impozite de vreo 10 milioane de euro platite tot statului roman pana in 2020. Daca nu le iese biznis-ul, nema recuperare investitie, iar ei raman cu cladirea. Plus ca – firma germana = profit care se duce la ei, nu la noi… mi-e ca le-am cam facut cadou milioanele alea. Dar nu-i nimic, nu ducem noi lipsa de bani de dat la altii. 😉
Niste idei de preturi aveti cumva? Bauturi, mancare, masajul…
fel mancare: 20 lei
garnitura: 5
bere: 6-8
sucuri 300ml: 5
apa: 5
etc
Multumim pt info si felicitari pt articol. Buna observatia Ilenei. Si mie mi se pare usor nefericita identitatea vizuala….
Mie mi se pare foarte fericita. Chestie de gust. Sigur, eu am fost acolo și am văzut.
Se bucura si gura lui Botticelli si mananca niste ambrozie pe un norisor acum ca Therme Bucuresti o foloseste pe Venera lui ?
Seamana foarte mult cu complexul de langa Titisee,Germania.Pana si sigla este asemanatoare.In cel mai scurt timp trebuie facuta o vizita la Therme.Felicitari pentru grandioasa realizare!!
Nu am înțeles următoarea afirmație: – la the Palm nu se pot ocupa șezlongurile cu prosop, halat dau o carte?! Dar daca platesti pentru o zi întreagă ce trebuie sa faci, sa te muti la fiecare 30 de minute?
E o prevedere anti-nesimțiți pentru cazurile acelea în care se ocupă șezlonguri cu catrafuse aiurea, deși cei care le-au ocupat lipsesc cu orele. Asta e cea mai bună măsură, din punctul meu de vedere.
Ditamai complexul cel mai cel si nu sunt mijloace de transport in comun? nu era normal sa fie si un autobuz pana acolo? pana in fata, nu la un kilometru. V-au zis daca e in plan treaba asta?
E clar că nu-i vor pe ăia cu autobuzul, nu de alta dar la noi încă se circulă cu transportul public din sărăcie, nu din rațiuni de mediu.
Au specificat pe pagina lor de FB ca au in vedere introducere de microbuze
Cum ajungem acolo ?
La un asa complex de 5 stele ….nu i s-a facut un drum de acces pentru noi cei fara masina personala……poate doar cu taxi-ul ? ? ?
Din Bucuresti …ce linie auto putem aborda ?
Cred ca bine ar fi sa se infiinteze un MICROBUZ – cu drum direct ….Bucuresti – Thermale …….
Cu o plecare din Bucuresti. – exemplu PIATA VICTORIEI !
ASTEPTAM SA AVEM UN ACCES DIRECT PRIN MICROBUZ PANA LA THERME !
Multumim pentru informatii !
Pe curand …..?
Bună ziua, foarte frumos descris proiectul, sper să fie un succes și în primul rând un spațiu cu acces limitat, care să facă diferența. Aș dori să știu daca după stabilirea zonei pe care o dorești și ajungi la vestiar, tb să ai cardul sau bani pt achiziționarea de produse alimentare. Multumesc!
@petreanu
cat e tariful pt. un articol ca acesta ?
în comparație cu salariul tău?
da’ personalul de servire va fi autohton?
ca’ tare mi-e ca se duce dracu’ fro 50% din distractie 😀
nu, se importă numa’ japoneji.
Buna seara, ma bucur enorm ca Romania are in sfarsit o locatie ca aceasta. Cel mai frumos loc in care am fost pana acum este Aqua Dome din Austria.
Am citit cu rabdare toate comentariile si ma surprinde ca ai nostri romani carcotasi au obiectii la situatii care nu-i privesc pe ai insusi. Multe vorbe pentru nimic cu costumul de baie islamic (am vazut persoane si astfel costumate si nu-i niciun deranj) ,unul zicea de igiena chiar. Altcineva avea ingrijorari cu numarul de orhidee ce vor ramane dupa deschidere..wow.
Stau si ma intreb chiar atat de „jos” suntem, atat de neobisnuiti cu locurile publice?
Spre exemplu in Austria la saune se intra numai fara costum de baie, daca vrei sauna si ai peste 16 ani. La noi este interzis nudismul in saune si nu numai. e bine si asa.
Hai, sa ne bucuram de aceasta exceptionala locatie, sa fim civilizati, sa acceptam regulile „casei”. Preturile sunt chiar in regula. O zi la Aqua Dome de exemplu costa 23 euro -pachet minimal.
Meritam si noi un astfel de „therme”, ca prea ne bat si ungurii si austriecii la acest capitol.
Exact părerea mea.
Sunt 100%de acord cu tine..
Bravo!
Buna. La zona pentru copii, au facilitati pentru a lasa copilul sa doarma linistit in timp ce parintii se mai balacesc putin in bazin? In afara, am vazut la un spa, o camera cu paturi/patuturi unde copii sunt lasati sa doarma si un perete intreg e cu sticla astfel incat sa se vada din bazin.Multumesc.
Nu, nu există.
Am aruncat o privire pe regulament, si mi-au sarit in ochi doua chestii:
„Daca anumite zone din incinta sunt inchise datorita desfasurarii de evenimente, sedinte foto, cursuri sau altele asemanatoare, nu exista dreptul de restituire sau de reducere a pretului de intrare”; adica platesc si p’orma aflu ca o diva are o sedinta foto fix in zona in care voiam eu sa merg, dar nu mi se restituie banii? Hmm.
La a doua chestie as avea nevoie de o traducere: „Este interzis accesul… persoanelor cu boli ce pot ofensa public”. Care-s astea? Ca se pare ca in timpul facultatii am lipsit de la cursul asta.
Sa nu ne uiti cu un review peste o luna, chiar sunt curioasa cat de civilizati mai suntem! Multumim pentru informatii. 🙂
scurta intrebare : in tariful pentru fiecare zona este inclus accesul la piscine si saune sau asta se plateste separat?ca inteleg ca masajul se plateste separat
multumesc
Abia astept sa il vizitez . Asteptam si pareri de la cei care au fost . Si , eventual , lasati acasa aerul asta tipic romanesc si ipocrit : nici nu s-a deschis bine si deja se discuta ca la noi nu e civilizatie. Cu siguranta nu ne comparam cu occidentul , dar hai sa privim pozitiv. Ca tot voi sunteti cei care luati o orhidee acasa ca amintire sau intrati printre flori sa va faceti selfie-urile.
Vad ca se comenteaza din plin subiectul intratului imbracat in piscina (costumul de baie islamic) dar eu am o intrebare mai simplă: barbatii au voie cu costume de baie gen bermude de surfer ? In Franta aceasta costumatie foarte la moda este interzisa in piscine din motive de igiena pentru că cel mai des sunt folosite ca short/pantalon si treneaza peste tot, deci echivaleaza cu a intra imbracat cu pantalonii in apa…
Si sunt curioasa in cata vreme publicul consumator va distruge minune de cabine, dusuri, etc…?
E bine ca s a construit si altceva decit mall. Dupa 1-2ani se va vedea exact fiabilitatea economica a proiectului.
Am fost. Sambata la ora 8 se deschide. La ora 8:10 am fost acolo. Si tare bine am facut !
La ora 11:30 deja testasem toate zonele, topoganele si saunele.
La ora 14 la zona de baza (cea cu topogane) s a sistat temporar accesul pt ca era full. La 14:30 erau peste 30 de persoane la coada la fiecare casa !!!
Recomand foarte tare sa mergeti la prima ora sa va puteti bucura de tot in liniste.
dezamagita de comentarii
nu poti face ceva bun pentru romanii nostrii…fara carcoteli…fara ipocrizie…fara incredere
ne meritam soarta
despre complex
nu pot decat sa ma bucur
o seara buna tuturor
Am fost ieri acolo,frumos.un sigur mare minus DEOCADATA la zona Galaxy.lipsa restaurantului. Coada cit … se poate de mare la snack bar si lumea care se misca extrem de incet.am inteles ca se va deschide un mare restaurant. Vom vedea cum va fi atunci.cel mic al meu striga papa papa si eram la coada de vreo jumatate de ora.
Ne lasa sa intram cu un bagaj mic de mana pe care sa l pastram in siguranta in vestiar? Am vazut ca dulapul este cam mic!
Bai dar nu inteleg de ce nimanui nu i se pare aberant ca exista doar 2 toalete in zona Galaxy, cate doua pt femei si presupun ca tot doua pt barbati….si doar 3 dusuri parca….chiar vi se pare ok? Asta inseamna ca mai mult de 80% din oameni vor face pipi in apa…..
Si in Galaxy sambata dimineata a mirosit a clor de m-au usturat ochii tot timpul cat am stat acolo si inca vreo 2 ore dupa….ape termale cu clor?
Cu ce autobuze pot ajunge la Therme Bucuresti din Titan? Au pus cumva maxi-taxi gratuite?
Nu ai cum sa ajungi direct din Titan pana acolo cu acelasi mijloc de transport. Cred ca cea mai buna varianta este sa iei 330 sau 335 pana la Casa Presei si apoi un maxi taxi care merge spre Balotesti, problema este ca te v-a lasa pe DN 1, iar drumul secundar din DN pana la Therme trebuie parcurs pe jos; ori un taxi de la Casa Presei.
Am reusit sa ajung si eu aseara si lucrurile, in opinia mea, stau cam asa:
– ma asteptam la o constructie mult mai mare, mi se pare ca numarul de aproximativ 4000 persoane este usor exagerat; nu e un minus, doar o constatare poate prea personala;
– zona Elysium, de asemenea mi s-a parut destul de micuta si cred ca mai era nevoie de cel putin inca o piscina pe langa cea cu zinc; saunele sunt foarte ok, am observat ca nu sunt toate deschise, cel putin una era inca in constructie;
– la pool barul din zona ThePalm aseara la orele 22:00 nu mai aveau niciun cocktail?!!! destul de ciudat; probabil se mai lucreaza la sistemul de aprovizionare; doar 2 barmani mi se pare ca nu fac fata;
– ne-am invartit vreo 10 – 15 min pana am gasit sezlong la the Palm, cu toate ca nu era chiar full;
– la Galaxy nu mi s-a parut extrem de aglomerat, am stat cam 5 – 7 minute la coada la tobogane; probabil ca in zilele de weekend este nebunie cand vin multe familii;
– fiindca am stat doar 3.3 h, nu am mancat, insa cel putin la orele respective nu era prea mare nebunie la restaurante, probabil erau multe persoane, ca si noi, care venisera dupa programul de munca si nu din timpul zilei;
– nu sunt neaparat minusuri, probabil ca sunt lucruri care nu s-au putut observa decat dupa ce complexul functioneaza si se vor remedia, in masura in care se poate.
– personalul foarte ok;
– bauturile de la bar au preturi normale;
– apa din bazine este foarte ok;
– parcarea destul de mare si deszapezita pana la asfalt;
O sa revenim, cu siguranta
si eu cred ca 4000 e o exagerare, limita de confort cred ca se opreste pe la 1500.