Ușa pușcăriei a fost deschisă: mii de infractori condamnați în primă instanță sunt albiți prin încetarea proceselor

Mii de dosare penale sunt închise pe bandă rulantă în urma prescrierii faptelor. Se vede acum că Codul Penal a fost sabotat de legiuitori exact pentru obținerea acestui efect.

Știre primită adineauri: „Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marţi, încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, în care acesta este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Aceeaşi soluţie a fost dispusă şi în cazul jurnalistului Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.[…]

Hotărârea a fost luată de judecătoarea Corina Ciobanu, care a fost nevoită să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care se referă la prescrierea faptelor.”

Vedeți? Noi ne pierdem în detalii, ba sarmale de Crăciun, ba miel de Paște, ba ne doare inflația, ba ne îngrijorează copiii, ne vedem de vacanțe, de boli, de morți și nașteri, de viață, dar unii în țara asta muncesc neobosit, mereu concentrați pe obiectiv, cu privirile ațintite în viitor, spre atingerea scopului final stabilit cu mult timp înainte.

Munca susținută a acestor oameni modești, care nu vor să se știe c-au depus atâta efort, atâta timp, deci munca lor începe să aibă, în sfârșit, rezultate concrete. Mult au așteptat, dar, iată, acuma s-a-ntâmplat.

Grație bombițelor și portițelor lăsate acum ani de zile, discret, în Codul Penal, acum mii de dosare penale se închid, unul după altul, prin prescripție. Ascultați-l pe Ovidiu Vanghele explicând cum s-a lucrat aici.

Infractori condamnați în primă instanță la ani de închisoare și confiscări de milioane de euro, corupți de groază, care au ținut primele pagini și au șocat opinia publică prin îndrăzneala hoțiilor lor din bani publici, mafioți prinși cu mare greutate și judecați, la fel, cu dificultate, sunt acum albiți în serie și lăsați să se bucure, netulburați, de banii șperțuiți.

Conform portalului CSM, ReJust.ro, consultat de publicația Epochtimes Romania, numărul cauzelor de încetare a procesului penal ajunsese vinerea trecută la 3.939.

Cu doar 3 săptămâni înainte, același portal indica 3.822 de cazuri de încetare a procesului penal.

Avem de-a face, practic, cu o amnistie mascată în plină desfășurare.

Multe dintre aceste dosare cuprind prejudicii uriașe, de milioane sau zeci de milioane de euro.

Spălați de noua Justiție a domnilor Predoiu și Enache sunt infractori faimoși.

Îl mai țineți minte pe Mihai Necolaiciuc, fostul șef al CFR care cumpăra șaibe la preț de autoturism, bărci și costume de scafandru și vagoane de cazmale fără coadă, la suprapreț, de la firme alese pe sprânceană?

Țarul CFR, cum era supranumit, a scăpat de răspunderea penală pentru abuz în serviciu pe 28 martie, după ce inițial primise la Tribunalul București o pedeapsă de 9 ani și 6 luni de închisoare, pronunțată pe 7 iunie 2022.

Andreea Cosma, fiica baronului mafiot PSD Mircea Cosma, vă spune ceva? Fusese condamnată, în decembrie 2018 la 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. A făcut recurs. Săptămâna trecută, judecătorii au constatat intervenția prescripţiei și au dispus încetarea procesului penal.
Mai vreți? Mai avem.

Lunea trecută, Curtea Supremă a dispus încetarea procesului penal împotriva rectorului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, ca urmare a prescrierii faptelor.
Costoiu fusese deja condamnat pe fond la 3 ani cu suspendare într-un dosar cu prejudiciu de 10 milioane euro legat de închirierea bazei sportive „Cutezătorii” către afaceristul Dinu Pescariu la un preț subevaluat de 10 ori, timp de aproape un deceniu.

Acum, albit, spălat, curățat de orice răspundere penală, după ce fusese deja condamnat în primă instanță.

Epochtimes România numără alte 10 cazuri faimoase de corupți cărora li s-a deschis poarta pușcăriei – printre ei, Nelu Iordache, delapidatorul companiei aeriene Blue Air, Gheorghe Burnei, chirurgul șpăgar care făcea experimente pe copii, Elena Burlan Pușcaș, judecătoarea șpăgară care lua mită ca să elibereze interlopi, Darius Vâlcov, fostul primar din Slatina și ministru de Finanțe corupt, directorii din Hexi Pharma, compania care vindea apă chioară în loc de dezinfectante în spitale, Bogdan Olteanu, fostul șef de la Camera Deputaților condamnat pentru trafic de influență și tot așa, nume după nume, într-o paradă grotescă a sfidării milioanelor de oameni cinstiți din această țară care încă mai cred că România are Justiție, și nu o curvă tăvălită de politicieni prin cotloanele statului capturat.

Iar peste ceva timp va urma un nou val de spălare-n masă, când vor fi anulate toate condamnările bazate pe infracțiunea de abuz în serviciu, lăsată intenționat în ceață în Codul Penal.

Articol din categoria: ACTUALITATE

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Așa ne trebuie. Tăcem de prea multă vreme și ieșim în stradă din joi în paște. Sau nici măcar atunci. Iar când vine vorba de votat suntem ocupați cu șprițul.

  Partidele politice s-au transformat, cu puține excepții, in grupuri infracționale organizate. Până ce nu devenim intoleranți la mizerii nu se va schimba nimic. O să stăm că idioții pe margine spărgând semințe.

  Vezi cazul cu oug13 reloaded. Câți au ieșit?

  Știu, oboseală, lehamite, nu putem să stăm toată ziua bună ziua să îi păzim. Dar „pică pară mălăiață in gura lui Nătăfleață” nu există. Dacă vrem o societate „ca afară”

  8
  1
 2. #2 Comentariu nou

  Eu lucrez total în alt domeniu, și nu le am nici cu legile, nici cu politica, însă înțeleg din articolul dvs cât de grave sunt problemele. În afară de vot, ce instrumente mai avem noi, ca populație, într-o democrație, pentru a opri astfel de fapte indezirabile? Votul și protestele, eventual.

  5
  1
 3. #3 Comentariu nou

  Știam că acesta este efectul cînd s-au luat hotărârile respective. Acum urmează să constatăm efctele spectaculoase.
  Degeaba cumpărăm F35 dacă nu știm cât e șpaga la ele :))
  Ar trebui să fure pe față, să se laude la televizor cât au încasat,să nu ne mai obosim să ghicim.
  Mult succes tuturor borfașilor!!!
  Și să nu se mire când se va sparge buba și se va face o curățenie reală.
  Știm proverbul cu ulciorul…

  2
  1
 4. #4 Comentariu nou

  Singurul proiect pentru Romania executat cu maxima determinare, precizie si uniune este „Scapam toti, ramanem cu tot ce am furat, ne dam legi sa nu mai putem fi pedepsiti si ne luam Justitia adica toata puterea”.

  Partidul si Securitatea pentru eternitate !

  9
  0
 5. #5 Comentariu nou

  Cei de la ccr stiau foarte bine care sunt efectele „decziei” lor. Dar au executat cu zel ordinele Partidului.

  Au revenit tunurile din anii 90. Si vor fi din ce in ce mai multe. Nu va simtiti prizonieri? Ce-i drept inca nu au inchis inca granitele.

  7
  1
 6. #6 Comentariu nou

  „The show must go on…”

  1
  0
 7. #7 Comentariu nou

  Chestia cu adevărat nasoală este că, pentru a acoperi tunurile date de infractori, măresc costul vieții prin:
  taxe, servicii, energie ș.a.
  Toate necurățiile ce le fac spurcații trebuiesc suportate de cineva, de regulă de populație.

  4
  0
 8. #8 Comentariu nou

  Masa este mult mai bogata.

  „Decizie definitivă a ÎCCJ de anulare a refacerii inspecției fiscale după constatarea prescripției”

  Cine plateste ? 😜

  0
  0
 9. Eu nu inteleg in ce tara civilizata si nu numai, elibereaza puscariasi care au ajuns acolo datorita unor fapte foarte grave, gen omoruri, violuri etc.

  2
  0
 10. #10 Comentariu nou

  Sublimul grotescului. Ce mai putem spune ? ( oare m-am exprimat bine ? )

  0
  0
 11. #11 Comentariu nou

  Cata disonanta cognitiva îți trebuie sa te plangi de toate astea în timp ce ai votat numai psd pnl ?

  0
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.