Livada de Fotografii

Să fim cinstiţi: câţi dintre noi vor crea ceva, de-a lungul vieţii, care ar putea ajunge într-un muzeu? Ştiţi, acel gen de lucruri care sunt expuse, la un moment dat, în vreun dulap cu uşi de sticlă, sub o lumină prietenoasă, cu o mică explicaţie tipărită dedesubt, spre mirarea plină de respect a vizitatorilor – “ia uite, dom’ne, ce făceau ăia pe-atunci…”

Nu prea mulţi, din păcate, nu prea mulţi.

Vă propun o scurtătură către nemurire. Mă rog, către o nemurire mai mică, aşa, dar tot implică un muzeu şi, să sperăm, mirarea viitorimii. Se numeşte “Livada de Fotografii“.

Livada de Fotografii este o expoziţie foto care va fi realizată prin contribuţia bucureştenilor. Pentru 3 zile, între 9-11 iunie 2010, pe stâlpii staţiei de metrou Unirii 1 pot fi “plantate” fotografii făcute în oraş. Pot fi aduse oricâte imagini (cu cât mai multe, cu atât mai bine), iar ele pot reprezenta orice din Bucureşti – arhitectură, oameni, chiar scene de familie, atâta timp cât sunt autentice şi vă aparţin. Fiecare clişeu ar trebui să aibă un mesaj scris pe verso, alături de numele şi prenumele autorului.

Ar trebui să rezulte o frescă, un caleidoscop fotografic al Bucureştiului de acum.

Iar la sfârşit toate aceste imagini vor intra în arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti. Ştiţi ce urmează, da? Peste vreo 50 de ani, cineva le va redescoperi şi va organiza o expoziţie – iar nepoţii noştri se vor emoţiona şi se vor mira de modul în care arăta oraşul în 2010.

Sunt câteva detalii organizatorice care trebuie respectate. Iată-le:

 • Expoziţia este organizată de Asociaţia Bucureştiul Meu Drag.
 • Startul expoziţiei Livada de Fotografii se dă pe 9 iunie la ora 19.00, pe peronul staţiei de metrou Unirii 1.
 • Fotografiile trebuie printate în format maxim 10×15.
 • În staţie, stâlpii vor fi acoperiţi cu o folie de plastic specială, care permite prinderea fotografiilor.
 • Pe peron, veţi primi fâşii de bandă dublu adezivă din partea reprezentanţilor Asociaţiei Bucureştiul Meu Drag, pe care le veţi folosi pentru lipirea fotografiilor pe stâlpi.

Asociaţia oferă sprijin pentru printarea imaginilor. O fotografie 10×15 costă (doar) 1 leu. Puteţi să-i scrieţi lui Mihai Petre la reaper_1024 [at] yahoo.com pentru asta. Termenul limită este 31 mai.

Dacă trimiteţi fotografiile voastre lui Andrei Bîrsan, de la Asociaţia Bucureştiul Meu Drag, ele vor fi incluse pe site-ul asociaţiei. Mailul lui Andrei este andrei.birsan [at] orasul.ro

Dacă vreţi să vă implicaţi în organizarea evenimentului (pregătirea materialelor, promovare pe net, scriere de comunicate etc) scrieti-i tot lui Andrei Bîrsan. Ajutorul vostru e binevenit.

Sper din toată inima că va ieşi o expoziţie nemaivăzută, veselă şi dinamică.

Dacă vă place ideea, vă rog s-o promovaţi pe blogurile voastre, pe paginile de Facebook, pe conturile de Twitter. Şi sper să ne întâlnim cât mai mulţi la Unirii pe 9 iunie, la 7 seara. Eu cred că vin cu vreo 10 poze – ce să-i faci, încerc să-mi maximizez şansele de a participa la expoziţia aia de peste 50 de ani 🙂

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. Mi se pare o ticalosie felul in care majoritatea lucrurilor se opresc in aria unei capitale, de multe ori trufasa, mereu nerecunoscatoare pentru baza care o sustine, adica provincia.

  Chiar si numai pentru acest lucru, noi o sa va numim “mitici”. Inca nu va dispretuim. Ne multumim cu firmituri.

  Frustrare de taran cu pretentii, ce sa zic!

  http://jumatati.blogspot.com/2010/05/ac-dc-dont-have-chance-to-meet-me.html

 2. Hmmm… Nemurire… Mă bag.

 3. e mortala ideea. sa vezi ce poze tari va trimit. nu cumva aveti nevoie de un partener media, de fapt 2? hotcity.ro tropaie sa scrie despre asta in fel si chip si nici cireasa de fata n-ar sta departe. ce zici? sau cu cine sa vorbesc?:)

 4. VirtualKid,
  Pozele, adunate de Asociaţia Bucureştiul Meu Drag, vor ajunge la Muzeul Municipiului Bucuresti, dupa o expozitie care va avea loc intr-o statie de metrou.
  Presupunind ca esti din Tecuci, nimic nu te opreste sa intemeiezi Asociatia Tecuciul Meu Drag, sa colectezi niste poze intr-un Muzeu al Tecuciului si SA-TI FACI METROU.

 5. Eu am facut un banner pentru a promova actiunea. E alcatuit numai din instantanee din Bucuresti, surprinse de mine. Va place? 😀
  http://umbluprinlume.haipa.ro/files/2010/05/livada-cu-fotografii_banner2.jpg