Dl. Liviu Pop și subtilitatea gugumăniei

Nu trece săptămâna fără un nou atac cu muci în fasole din partea dlui Pop, ministrul Educației.

Ieri, la deschiderea anului universitar, dl. Pop a sforăit un discurs cațavencian despre datorie, oglindă („eu, de exemplu, nu mă pot uita liniştit în oglindă până nu reuşesc să îmi duc misiunea până la capăt”), obiective și vise, pe care l-a încheiat cu nemuritorul panseu: „fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”.

Sunt sigur că măcar o parte din aplauzele care s-au auzit au fost, de fapt, palme de stupoare trase peste frunți.

Colecția de gugumănii făcute sau rostite de dl. ministru crește neobosit. Nu demult, și-a cerut iertare „anticipat pentru greșelile pe care le-am făcut”, dar asta după ce precizase că „greșelile se pot corecta, erorile, nu”. „Școala e gratuită pentru copii, nu pentru părinți”, a explicat el, urmuzian. „Părinții să nu-și mai ducă copiii la școlile neautorizate”, a mai cerut, ceea ce ar fi bine dacă trei sferturi dintre școlile din Româia n-ar fi în această situație – ceea ce este, enîndoielnic, rău. A concediat peste noapte 13 inspectori, dintre care pe unii pentru rezultatele proaste ale altora, iar acum începe să piardă procesele cu aceștia, evident. A dat telefoane de felicitare unor funcționari, anunțându-i că vor fi promovați, după care a promovat alții. A interzis manualele alternative, amenințând profesorii cu sancțiuni dacă le folosesc (ceea ce a stârnit nedumerirea părinților și cadrelor didactice, dar mai ales iritarea mafiei editorilor de manuale, să fim cinstiți). A trimis un control în „județul Târgoviște” și a fost prins de camerele tv cu un discurs plin de greșeli ortografice (a dat vina pe un conilier pentru asta, ceea ce e la fel de îngrijorător: ce fel de agramați îl consiliază pe ministrul Educației?).

E atât de rău încât nu poți decât să speri că nu-i adevărat.

Dar poate că dl. Pop e un mare umorist subtil. Poate e trollul suprem. N-are cum să fie chiar așa de tălâmb, nu se poate. Ce ar spune despre noi, ca nație, așa un ministru al Educației?

Poate că dl. Pop comite nu gafe, ci mesaje criptate.

Când zice că „fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”, poate că vrea să spună că, din moment ce prezentul e în halul în care e, nici viitorul nu va putea fi diferit. Carevasăzică, viitorul implicat de prezentul… prezent, în care e dânsul ministru, e atât de nasol încât nici un copil nu-l merită. Urmăriți ce spun? 🙂

De asemenea, când se scuză „anticipat” pentru greșelile „pe care le-am făcut”, poate că încearcă să ne transmită, criptat, că a făcut niște măgării p-acolo pe care noi încă nu le-am aflat – dar când le vom afla, să știm că el și-a cerut deja iertare pentru ele, da? Anticipat, monșer!

„…în guvernul ăsta de gogomani, unde eu sunt cel dintâi!”

Poate că dl. Pop e posedat și are nevoie de ajutor. De fapt mi se pare chiar evident că are nevoie, nu vedeți ce neajutorat e? Nici măcar nu e lăsat să pună benzină singur: „soția mea alimentează, nu alimentez eu”, a mai spus dl. Pop ieri, când a fost întrebat cum comentează creșterea prețurilor carburanților.

Ca să parafrazez, cred că dl. Pop are dreptul să strige acum: „Ce vreau? Vreau ceea ce merit în guvernul ăsta de gogomani, unde eu sunt cel dintâi!”

via GIPHY

Articol din categoria: ACTUALITATE

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Acest domn este reprezentantul legitim al celor care ne educă copiii. A fost profesor, lider de sindicat în învățământ, a deținut diverse alte funcții în domeniu și acum a ajuns la vârf, este ministrul Educației Naționale.
  Dacă i-ai privi doar parcursul profesional, fără nimic altceva, ai spune că această ultimă funcție este încununarea unei cariere de succes în domeniul Educației.
  Dacă acest domn este unul din oamenii de succes (profesioniști) ai sistemului educațional din România, voi vă dați seama cum sunt restul?
  Răspunsul la această întrebare m-a îngrozit.

  0
  0
 2. #2 Comentariu nou

  Bre, ai un „conilier” in paragrafu’ patru

  0
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Vlad,
  faza cu demisul inspectorilor din 13 judete e putin mai perversa. Pop stia inca de cand a trimis hartiile de demitere ca va pierde procesele cu sefii de ISJ demisi deoarece acestia puteau dovedi cu acte ca acele criterii pentru care au fost demisi sunt de fapt doar niste falsuri.
  Insa motivul demisiilor a fost altul, cel putin pentru judetele in care am conexiuni pe plan educational.
  Sefii de ISJ care au fost demisi nu voiau sa participe la diverse magarii care se intampla la inceput de an scolar. Vorbim aici de posturi care se dau pe spaga, de transferuri ale elevilor de la scoli mai slabe la unele mai bune, de CA-uri ale ISJ-urilor sau ale scolilor la care se iau in general decizii grele la inceput de an scolar. Practic toate manevrele din invatamant se fac intre 25 aug si 15 septembrie. Sefii de ISJ veniti prin concurs nu-si permit sa incalce legea pentru ca oricum sunt vanati permanent. Prin urmare, domnul Pop a inventat niste demisii, au venit oameni fara scrupule pe pozitii de sefi la ISJ, au rezolvat toate treburile murdare si acum vechii sefi sunt pusi din nou la loc. Totul e legal si multumeste pe toata lumea.

  0
  0
 4. Gogoman, gogoman, dar a reușit să vă facă să preluați una dintre cele mai mari inepții pe care le-a spus, și anume aia cu „mafia manualelor”… bravo!

  0
  0
 5. Domnilor dragi,
  Chiar credeti ca cineva de acolo de ‘sus’ o sa iasa la rampa cu ceva intradevar benefic pentru poporul roman ? De unde atata fericire, o sa zacem in mocirla si o sa ajungem la sapa de lemn. Evident !

  0
  0