Lucruri care îi unesc, lucruri care îi aseamănă

Președintele PSD propune un politruc cu condamnare pentru funcția cheie a Secretariatului General al Guvernului. La PNL, noul ministru al Digitalizării se consideră autor al unei lucrări scrise de alții.

Vă era dor de PSD?

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seara că un domn pe nume Marian Neaşcu a fost propus de PSD pentru funcția de secretar general al Guvernului. E scandal mare cu acest domn Neacșu – o să revin imediat la el, dar, până atunci, să vă explic ceva.

În urma negocierilor PSD-PNL pentru împărțirea posturilor, această funcție a revenit partidului social democrat. Secretarul general al Guvernului are o poziție cheie, el controlează fluxul actelor oficiale ale Guvernului și transmite către Monitorul Oficial documentele adoptate de Guvern. Practic, fără semnătura secretarului general, hotărârile Guvernului nu apar în Monitorul Oficial, iar asta înseamnă că nici nu pot intra în vigoare.

Poate vă amintiți că, în 2017, când premierul Sorin Grindeanu a încercat să reziste atacului lui Liviu Dragnea, care ordonase miniștrilor să demisioneze din guvern, secretarul general al guvernului, un domn pe nume Mihai Busuioc, a refuzat să contrasemneze actele lui Grindeanu iar acesta n-a putut face nimic. Grindeanu n-a putut nici măcar să-l demită pe secretarul general al guvernului, teoretic subordonat lui, deoarece acesta n-a vrut să-și contrasemneze propria demitere, care trebuia trimisă la Monitorul Oficial ca să devină efectivă.

Super-job, nu? Nu poți să fii dat afară dacă nu ești și tu de acord.

Deci secretarul general al guvernului e un personaj crucial, care controlează direct cam tot ce face executivul, având inclusiv răspunderea reprezentării guvernului în instanțe.

Ei bine, ca să revenim, dl. Ciolacu l-a nominalizat pe Marian Neacșu să ocupe funcția, chiar dacă dl. Neacșu are la activ o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese.

Pe când era deputat, Dl. Neacșu și-a angajat-o la biroul său parlamentar, pe bani publici, pe propria sa fiică, pentru că de ce nu, dacă tot erau de luat bani de la stat. Procurorii au observat că, astfel, “s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta”, și l-au trimis în judecată iar în 2016 politicianul social-democrat a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Ce spune dl. Ciolacu despre această situație, că propune ca secretar general al guvernului o persoană cu o condamnare la activ?

„N-a furat nimic. Ce facem în țara asta, omorâm oameni?” – aspus dânsul.

Pasul următor este “ei, dar cât a furat, ce, sărăcește cineva din furtul lui?”

Și dacă fură ceva mai mult, o să spună – “ei, dar parcă e singurul care fură în țara asta?”

Iată că se confirmă ce a spus dl. Ciolacu la învestirea guvernului PSD/PNL: “PSD știe să guverneze!”

Dar, lăsați, că nici PNL nu-i în prima zi de școală, din punctul ăsta de vedere: „Florin Roman, ministrul digitalizării, și-a trecut în CV o carte de „Sisteme informaționale” despre care editura nu știe nimic și nici politicianul nu a putut să o arate redacției” – scrie Libertatea.

Exact cum spunea dl. Cîțu: „am găsit multe lucruri cu PSD care pot să ne unească”, la care dl. Ciolacu adăuga: „am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”.

Articol din categoria: POLITICĂ, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Au descoperit roata, ce sa spun… cred ca stie toata lumea deja ca opozitia dintre penele si peeeseeedeeee este teatrala. La sfarsitu reprezentatiei isi impart banii la bodega!

  17
  1
 2. #2 Comentariu nou

  Va mai amintiti de raposatul Vadim cum ii facea in parlament troaca de porci pe cei de la UDMR ? Iar seara era la mare tandrete in restaurant , cu cine ? Eh cu bau-baul UDMR -Marco Bela . Asa ca nu-i nimic atipic la astia . Pun de-o fandoseala de ochii boborului si ei isi vad de ale lor . Si fac ce stiu mai bine -fura in gasca sau banda , spuneti-i cum vreti .

  9
  0
 3. #3 Comentariu nou

  Banul public este banul nimanui, deci poate fi luat.
  Ce ii aseamana? Sustinerea primarilor cu PNDL1, PNDL2, PNDL3; trantirea proprilor guverne – sa fim seriosi, Catzu s-a dat singur afara; mentinerea SIIJ, autostrazi de hartie, placerea de a taia panglici, cumparat televiziuni / moderatori / prelipceni, gadisti.

  7
  0
  • #4 Comentariu nou

   Doresc sa rectific titlul: „Lucruri care NE unesc, lucruri care NE aseamănă”, pentru ca asta e adevarul. Nu s-au trezit ei asa, intr-o dimineata, dupa cafea, sa zica: „de azi eu sunt ministru/prim-ministru”. Au fost pusi acolo in functii de noi, cei ce am votat PSD, cei ce nu am votat ca „oricum nu se schimba nimic”, cu totii am contribuit la ce este Romania azi.
   Trebuie sa fim sinceri cu noi, politicienii romani sunt oglinda societatii romanesti.

   0
   0
  • Poate ca da, pentru ca altfel n-ar fi acelasi partid dominant de 30 de ani incoace

   0
   0
  • #6 Comentariu nou

   Buna ziua Vlad,
   Dupa tot circul din ultimele saptamani, ar trebui sa fi devenit clar pentru toata lumea.
   Alianta PSD, PNL, UDMR este alianta coruptilor, a lui ‘merge si asa’, a lui ‘dar mie ce-mi pica?’, a lui ‘sa fie bine ca sa nu fie rau’!
   USR, cu toate pacatele lui, este partidul reformelor, mai lente sau mai grabite, categoric perfectibile, dar totusi reforme.
   In 2024 (sau poate mai devreme) vom vedea cati romani voteaza reformele, si cati prefera un ‘status qvo ante’ in care au invatat ‘sa se descurce’.
   Si nu cred ca, dupa aceea, va mai fi loc de indoiala!

   0
   0
 4. #7 Comentariu nou

  Ca sa-ti raspund la prima intrebare… nu… nu mi-era dor de PSD… inca nu reusesc sa-mi dau seama care a fost jocul lui Iohanis… probabil si-a dorit ca restul mandatului sa si-l petreaca linistit la golf dupa care sa vina prim-sinistru. Problemele lui s-au terminat in momentul de fata. Ale noastre… de abia incep…Va fi ca in vremurile bune ale psd-ului in care fiecare va fura ca’n codru. Noi, vom continua sa ne descurcam, sa plecam, sa ne afundam si mai mult in bulele noastre. Am totusi incredere ca oricat de retrograzi sunt politicienii astia infecti… nu se pot opune evolutiei… oricat de lenta ar fi ea…

  5
  1
 5. Ce se-aseamana, se-aduna! De cand lumea si pamantul. Jalnici conducatori are tarisoara noastra. Dar oarecum noi le permitem, noi i trimitem in parlament, noi nu prea avem constiinta civica si nu-i taxam. Cat ne mai rabda Bunul Dumnezeu?

  4
  0
 6. #9 Comentariu nou

  Păi se pare că multor români mari amatori de pomeni și mocangeli de 2 lei le era cam tare dor de gașca PSD, iștilor aia plină de borfași și semialfabeți .Am auzit de prea multe ori asta, Ăștia nu ne-au dat nimic niciodată dar PSD ,ul ne-a mai dat câte ceva mereu,Asta spune multe despre felul nostru ca nație .

  3
  0
 7. #10 Comentariu nou

  Paie pe foc…
  Un Viscol, Ciorbă, ceva supee?
  Greaua moștenire….
  Parcă îmi e dor de Năstase rană la gât! Macar nu era așa pe față.

  1
  0