🎧 Triumful Incompetenței

Noul ministru al Digitalizării, liberalul Florin Roman, consideră că e un avantaj că nu se pricepe la domeniul pe care a fost trimis să-l coordoneze. Dacă te pricepi, furi, spune acest politruc cu o vastă experiență în ocuparea sinecurilor.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de catre membrii cabinetului PSD PNL UDMR la Palatul Cotroceni, 25 noiembrie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Digitalizării, Florin Roman (PNL), a fost prins cu minciuna în CV – colegii de la Libertatea au descoperit că politicianul liberal spune c-a scris o carte despre „Teoria sistemelor informaţionale” – doar că autorii sunt alții iar cartea nu mai e nicăieri de găsit.

Prins cu minciuna, dl. Roman a revenit, spunând că, de fapt, e vorba doar de un articol pe această temă – dar nici pe acesta n-a putut să-l arate nimănui.

Deci o potlogărie.

Problema e că această carte devenită un simplu articol și nici una, nici alta, nicăieri de găsit, sunt singurele argumente profesionale pe care noul ministru al Digitalizării ar fi putut să le invoce în sprijinul numirii sale în această funcție.

Cu alte cuvinte, la fel de bine puteau să-l pună la ministerul girafelor mov, că tot nicio legătură n-ar fi avut.

Toată lumea știe că i-a fost oferită o sinecură, o funcție de înaltă demnitate, doar așa, c-a făcut servicii pe la partid – că despre alte sevicii nu știm, desigur, n-avem probe.

Dar dl. Roman, ce să spună acum, ajuns la înghesuială – să admită el cumva adevărul, c-a fost cadorisit c-o slujbușoară de ministru la guvern, fără să aibă vreo idee despre domeniu și cu ce se mănâncă el?

Că dl. Roman, s-o spunem pe de-a dreptul, nici nu are vreo experiență managerială adevărată, propriu-zisă, de trecut în CV. Participarea sa în diverse consilii de administrație din partea statului a fost tot așa, pe linie de partid, tovarăși, nu pe baza abilităților sale de mare organizator, reformator, constructor de politici publice.

Și atunci, iată, dl. Florin Roman a ajuns să facă apologia incompetenței.

Dl. Roman a ajuns în halul de tupeu în care spune că e chiar mai bine ca un ministru să nu se priceapă deloc la domeniul peste care e ministru, pentru că altfel… ar fi tentat să fure.

Se sparie gândul. Îngheață mintea. Apologia incompetenței ca argument de excelență în carieră.

Iată declarația lui.

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu; eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă. Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a spus el, duminică, la B1 TV.

Deci, potrivit logicii chircite a dlui Roman, noul ministru incompetent de la Digitalizare și mândru de incompetența lui, singurul avantaj pe care-l poate invoca este că, din moment ce nu se pricepe la domeniu, nici nu fură din domeniu.

Dar să conspectăm din cv-ul dânsului, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, să vedem care au fost țopăielile sale prin consiliile de administrație ale companiilor statului:

2006-2008, membru în Consiliul de Administrație la EON energie, fosta Electrica Moldova, unde statul deține un pachet minoritar.
2007, membru în Consiliul de Administrație la CEC.
2008-2009, membru în CA la Electrica Serv, compania de mentenanță a Electrica, privatizată cu participarea statului.
2007 – 2009, membru în CA la Automobile România – fosta Daewoo, răscumpărată de statul român după faliment.
2007 – 2008, membru în CA la o altă bancă de stat, Eximbank.
2006 – 2011, secretar general la comisia de supraveghere a asigurărilor.

Păi știm cu toții cum e cu sinecurile astea – statul are participații în diverse companii, unde numește reprezentanți în Consiliile de Administrație – iar acești reprezentanți sunt, în imensa majoritate a cazurilor, diverși politruci trimiși de la partid, să ia o lefușoară și să rămână recunoscători partidului, că altfel ar fi muritori de foame.

Deci, dac-ar fi după teoria dlui Roman privind triumful incompetenței, dac-a fost în atâtea consilii de administrație atât de diferite, dânsul ori se află în situația de a nu se pricepe la niciunul dintre aceste domenii, în care a activat cu trimitere de la partid și din care a încasat fără merit indemnizații grase, ani și ani la rând, ori se pricepe, deci e suspect de furt și șperț.

O foarte tristă situație pentru restul oamenilor cinstiți din această țară, care consideră că omul potrivit la locul potrivit înseamnă să pui omul care se pricepe acolo unde e nevoie de el, nu incompetentul, ca să nu te fure.

E ireal.

Vedeți, păi dacă în Epoca Luminilor a fost celebrat Triumful Rațiunii, iată că acum, în Vremea Intelectelor Obscure, dl. Florin Roman se poate mândri că este autorul unei noi teorii filosofice a parazitismului politic, bazată pe ideea Triumfului Incompetenței.

Pentru comparație, vă rog uitați-vă pe CV-ul ministrului Digitalizării din Republica Moldova. Printre altele, „peste zece ani experiență în guvernarea digitală, inclusiv în gestiunea proceselor de implementare a principalelor platforme digitale guvernamentale, modernizarea serviciilor publice prin reinginerie și digitizare precum și în elaborarea cadrului normativ și de politici pentru transformarea digitală a guvernării. Peste cincisprezece ani de experiență în proiectarea și dezvoltarea soluțiilor IT la scară largă în sectorul public și privat. Peste douăzeci de ani de experiență în ingineria software. În anul 2019 a fost inclus în topul celor 100 cei mai influenți oameni din lume în guvernarea digitală – World’s 100 Most Influential People in Digital Government. (sursa)

Articol din categoria: ACTUALITATE, POLITICĂ, REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    … acest Codrin Ștefănescu al pnl-ului, un mizerabil …

    21
    1
    • #2 Comentariu nou

      Il jignesti grav pe Codrin!
      In ce priveste QI, Codrein are peste 100, cam cat are Roman sub 100!

      0
      0
  2. #3 Comentariu nou

    Saracul… a scris si el ” un roman „la o „revista „care-i o foaie ,dar care lipseste cu desavirsire ! Asta l-a intrecut in tupeu si pe „Pinocchio ” Ponta ,acel „mic Titulescu „al tov. Ion Ilici . Pai daca punem astfel de impostori , miromani si cleptomani in functii de conducere -ce pretentii sa mai avem de la bobor ? Buna tara ,grea povara cu astel de indivizi.. Degeaba in fiecare dimineata auzim „Desteapta-te Romane ! „daca noi dormim pe noi…Vai de noi si de biata tarisoara !

    6
    0
  3. #6 Comentariu nou

    In aceeasi logica de ce nu ne-am intrebat in 2014 cum un profesor de fizică de provincie are competența de a conduce un stat

    13
    6
  4. #8 Comentariu nou

    Si cand vom ajunge la vot 70% dintre voturi vor fi pt PSD+PNL+UDMR (hotii ultimilor 30 de ani) iar pt singurul partid pt care tote televiziunile aservite lor nu au reusit sa gasesca asemenea povesti (sa poata zice: „uite si ei sunt la fel”) va fi un procent sub 20% .
    Asta este realitatea pe care trebuie sa o privim in ochi , marea majoritate a romanilor sunt batuti in cap care are o memorie de scurta durata, pe masura politicienilor si a planurilor lor (spaga si furtul pe 1 an, nu mai mult pt ca sunt prea incapabili sa faca ceva coerent pe zeci de ani).

    14
    4
    • #9 Comentariu nou

      cel mai bun lucru facut de klaus in activitatea sa politica – i-a „ajutat” pe usr-isti sa priceapa ca sunt niste nulitati arogante si ca nu au ce cauta in guvern. au apucaturi ciudate ( https://www.stiripesurse.ro/turnatorie-usr-combaterea-coruptiei-lege_2131615.html).

      0
      0
    • #10 Comentariu nou

      @ Bugsy -pai ne intoarcem la vremea lu’toar’shu , nu ? Ca puteai turna peste tot ( fara sa fii informator !!! ? ) si erai „Erou al muncii Socialiste ” . Ce haram de om ( oameni ) . Se zice : „Nu te pune cu prostul , ca prostul are mintea odihnita si nu stii ce poate face „poate fi distrugator dar poate fi si un geniu , numai pentru 5 secunde . Laceea ce cred – se aplica prima parte , judecati si voi .

      0
      0
    • #11 Comentariu nou

      @ bugsy

      Bineinteles ca intr-o tara in care populatia in marea majoriate este hoata, macar moral daca nu si legal, o lege care te lasa sa semnalezi faradelegi este vazuta ca turnatorie.

      0
      0
    • #12 Comentariu nou

      @FJ: „populatia in marea majoriate este hoata” . pe ce te bazezi cand afirmi asta?

      0
      0
    • #13 Comentariu nou

      @ bugsy – am trait vremurile alea . T e rog sa ma crezi – este o vorba : „Si iadul este pavat cu intentii bune ! ” Nu as vrea ca acei copii si nepoti ai nostri sa faca din delatiune un -„progres ” . Da la cite hotii sunt pe aceste meleaguri nu este rau a arata faradelegile ,dar … e un dar . Acel dar care ne duce la alta delatiune si pe care altii o folosesc. Nu cred ca vei dori sa mai vezi un Postelnicu , Dinca-teleaga s a zica : „am fost un dobitoc „. N-a trecut o jumatate de veacde atunci si … hai sa nu ajungem acele vremi . Iar a divulga o nemrenicie , nu trebuie sa fie legalizata asa zisa „turnatorie ” asta depinde de simtul civc . Cu stima .

      0
      0
    • #14 Comentariu nou

      https://apador.org/en/avertizor-de-integritate-sau-tradator-de-institutie/?fbclid=IwAR1sHf0C0ZYSQVA7FvzgjGzOmXBDIZXELz_8LIGd4ohZ8-hTQriGGVR8Pvk

      Legea avertizorilor e mult mai veche. Acum daor se updateaza. Dar oric eocazie e buna sa muste din USR

      0
      0
  5. #15 Comentariu nou

    @ Bugsy -pai ne intoarcem la vremea lu’toar’shu , nu ? Ca puteai turna peste tot ( fara sa fii informator !!! ? ) si erai „Erou al muncii Socialiste ” . Ce haram de om ( oameni ) . Se zice : „Nu te pune cu prostul , ca prostul are mintea odihnita si nu stii ce poate face „poate fi distrugator dar poate fi si un geniu , numai pentru 5 secunde . Laceea ce cred – se aplica prima parte , judecati si voi .

    4
    2
    • #16 Comentariu nou

      Corect. nu trebuie uitat ca fenomenul pitesti si tortionarii sunt 100% romanesti. obiceiul vad ca se pastreaza.

      0
      0
  6. #17 Comentariu nou

    ce, credeti că aia de au furat material radioactiv din spital erau doctori in fizică nucleară?

    0
    0
  7. #18 Comentariu nou

    La Digitalizare, domnul Roman este cu siguranta competent in degetul din mijloc.

    https://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/digitalizarea-si-furatul-calului

    3
    0
  8. #19 Comentariu nou

    Pe bune dle Petreanu? Zici ca ai descoperit apa calda cu articolu’ asta. Nu inteleg de ce il mai bagi si tu in seama. Publicitatea negativa e tot publicitate, iar in cazul asta mai e ai gratis.

    0
    0
  9. #20 Comentariu nou

    Cine zice ca omul nu se pricepe la IT ? Pai tocmai a demonstrat ca stie sa faca Copy-Paste si sa trimita un e-mail.
    Doar noi platitorii de taxe (a se citi prostii satului) catalogam copy-paste ca plagiat…

    1
    0
  10. #21 Comentariu nou

    Domnule Petreanu , acum vorbind de neica nimeni la digitalizare ,nimic despre noua lege ce urmeaza a fi discutata la Senatul Romaniei privitoare la ascultarea , inregistrarea si folosirea ei in defavoarea ( nu stiu cum sa definesc ) a celor ce vorbesc sau isi trimit mesaje ? Ca vad cum urla presa depre asa ceva . Mai ales ca ar fi trecut tacit prin Camera Deputatilor. Avind mai multe surse de informare sper sa fim lamuriti cu acest fenomen . Nu ca as discuta nu stiu ce secrete de stat ,dar tine de intimitatea fiecaruia . Oricum a fi informat din mai multe surse e mai bine decit a pune botul la primul zvon, zvon care as prefera sa ramina doar …zvon. Cu stima

    2
    1
    • #22 Comentariu nou

      Este impropriu spus ascultare pentru că nu se pot asculta , de către cineva, toate convorbirile . Termenul potrivit ar fi monitorizate și stocate. Devin interesante atunci când conțin anumite cuvinte care sunt considerate suspecte de cei care monitorizează, stochează. Algoritmi pe care îi folosește și FB. Când e vb despre chinezi/ ruși aceasta practică se numește atac la democrație, când e vb de good guys, se numește „Patriot Act”.

      0
      0