Explicații despre nivelurile „bune” de anticorpi anti-covid

 • Care sunt nivelurile „bune” de anticorpi?
 • De ce sunt niveluri atât de diferite, în funcție de laboratoarele unde măsori anticorpii sau în funcție de tipul de analiză pe care o faci?
 • Dacă Luca are „anticorpi 5,5” după infecție și eu „815” după vaccinare, care e semnificația fiecărui nivel?
 • De ce nivelul de anticorpi e mai mare după vaccinare decât după infecție?
 • Cum se face că unii au valori de ordinul miilor pentru anticorpi?
 • Ce înseamnă când, în aceeași familie, cineva are de 5 ori mai mulți anticorpi față de alt membru al familiei, chiar dacă ambii s-au vaccinat în același timp?

La aceste întrebări (și nu doar) ne-a răspuns în Deșteptarea dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti. Poate vă ajută și pe voi aceste explicații să înțelegeți mai multe:

Una peste alta, indiferent de cum o fi măsurat nivelul meu de anticorpi, eu pot spune că, după vaccinare, mă simt incomparabil mai sigur și mai protejat decât înainte. Pentru mine, pandemia s-a cam terminat. Voi continua să respect toate măsurile recomandate de autorități, dar asta în primul rând ca să-i protejez pe ceilalți, că poate nu toți sunt imunizați; eu am scăpat de stres.

Articol din categoria: ACTUALITATE

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua Vlad,
  Cifrele citate in articol trebuiesc corelate cu nivelul de referinta al laboratorului in care s-a facut testarea.
  Este clar ca nu se pot compara cifre de 5.5 cu cifre de 850! E ca atunci cand compari mere ci capsune!
  Intrebarea mea pt dl doctor ar fi alta:
  Ce legatura exista intre ‘vacinatii’ cu cifre mari in testele de laborator, si pacientii care ajung la asa numita ‘furtuna de citochine’?
  Daca am inteles bine, aceasta ‘furtuna de citochine’ este un raspuns supradimensoinat al sisemului imunitar. probabil ca, in urma vaccinarii, persoanele respective dezvolta, prin analogie, mai multi anticorpi. Iar asta ar putea insemna ca, daca ai un ‘titlu’ mediu ca numar da anticorpi, sistemul tau imunitar este mai performant si riscurile sunt chiar mai mici decat daca dezvolri un numar exagerat de anticorpi!
  Comentariul se adreseaza de fapt si solicita un raspuns domnului dr. Marinescu.

  1
  1
  • #2 Comentariu nou

   @Pricinosu’: ceri prea mult de la acel domn. No offence, însă explicațiile sale au fost cam “lejere”. Mie imi pare prea ocupat cu emisiunile tv si ma îndoiesc ca sta prea mult cu nasul in jurnalele științifice din afara.

   0
   0
  • #3 Comentariu nou

   Intrebati specialisti, experti. Nu mai intrebati directori si directorasi – nu e acelasi lucru. Cam mult ne uitam in sus la functie. Ne cade si palaria si ramanem si cu ochii-n soare.

   0
   0
 2. #4 Comentariu nou

  Intrebati specialisti, experti. Nu mai intrebati directori si directorasi – nu-i acelasi lucru. Cam mult ne uitam in sus la functie. Ne cade si palaria si ramanem si cu ochii-n soare.

  11
  0
 3. #5 Comentariu nou

  CONTEXT

  Interviul cu dr. Adrian Marinescu este binevenit pentru a ne face o mai bună imagine despre cum este privită imunologia în pandemie.
  Deducem că testele de anticorpi ne ajută să identificăm anumiți parametri ai sistemului imunitar, dar concluziile pe care le putem trage în urma testării sunt cât se poate de subiective în privința protecției.
  Prin urmare testarea calitativă și cantitativă pentru anticorpi, așa cum se face la acest moment, nu poate constitui un reper precis legat de imunizare.

  Acestea ar fi testele care se pot face (uzual) pentru a evidenția anumiți parametri ai sistemului imunitar:
  – Testele de anticorpi IgM si IgG anti-Nucleocapsida sunt testari calitative si pot confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei si existenta anticorpilor dupa depasirea bolii. Se recomanda recoltarea testarii la 7 – 15 zile de la debutul simptomelor pacientilor cu COVID-19.
  – Testele de anticorpi IgG neutralizanti anti-Spike sunt teste cantitative care detecteaza titrul anticorpilor anti-Spike dezvoltati in urma vaccinarii sau a infectiei cu COVID-19. Anticorpii neutralizanti sunt cei care asigura imunitatea de lunga durata post infectie sau post vaccinare. Se recomanda recoltarea testarii la minim 15 zile de la debutul simptomelor sau minim 15 zile de la prima doza de vaccin. Dupa rapel, se recomanda testarea la 7 zile.
  – Testele de anticorpi Ig anti-Spike arata cantitatea totala a anticorpilor post vaccinare sau post COVID, inclusiv anticorpii neutralizanti IgG. Similar testelor de anticorpi neutralizanti anti-Spike IgG, se recomanda recoltarea la 15 zile de la debutul simptomelor/dupa prima doza de vaccin, respectiv la 7 zile dupa doza de rapel.

  De asemenea privind utilitatea acestor teste am putea trage concluzia că interpretarea lor este lacunară deoarece:
  – nu există suficiente date din studii care să ne spună ce teste pot fi relevante și pe ce criterii, ca atare nu există o interpretare standardizată
  – nu sunt proceduri standardizate și unitare pentru efectuarea testelor, utilizarea reactivilor și măsurarea rezultatelor

  Din aceste motive dr. Adrian Marinescu ne recomandă să nu dăm prea multă importanță acestor aspecte pentru că:
  – nu stim cum să ne testăm
  – nu putem avea teste precise și de asemenea nici nu putem interpreta cu acuitate datele acestora.

  Mie asta mi se pare ditamai problema pentru o pandemie.

  DOMENIU SPECULATIV

  Observăm că, atât copii cât și persoanele care au trecut asimptomatic prin boală nu dezvoltă anticorpi la nivelul celor care s-au infectat și au avut forme severe sau au fost vaccinați.
  Ceea ce înseamnă că, în aceste cazuri, sistemul imunitar nu recunoaste SARS-COV-2 ca pe o amenițare.
  Interpretarea clasică din imunologie este că în aceste cazuri există o imunitate dată de ”anticorpi naturali” (nespecializați)
  O altă interpretare mai plauzibilă este că la o expunere cu încarcatură virală mică celulele se pot proteja astfel incât virusul nu va fi replicat, respectiv nu apar simptome de infecție și ca atare nu se produc anticorpi specializati.

  CONCLUZIE

  Vaccinarea este cea care oferă protecție suplimentară (mai mult decăt este nevoie?) și nu are rost să ne batem capul cu sistemul imunitar pe care nu-l întelegem.
  Cu toate acestea după vaccinare imunitatea nu va fi de lungă durată deoarece, în cele mai multe cazuri, sistemul imunitar nu consideră Covid-19 un motiv de ”prea mare deranj”.

  De aici apar însă și reticentele față de vaccinare.

  8
  7
 4. #6 Comentariu nou

  PS
  Dacă este vorba despre un virus de laborator pare destul de riscant să ne bazăm doar pe ”inteligența” sistemului imunitar.

  3
  7
  • #7 Comentariu nou

   @Plain Sight
   N-am considerat niciodata ca Sars_cov_2 ar fi un virus ‘CREAT’ in laborator.
   Deealtfel chinezii au negat intotdeauna acest lucru.
   Au fost Mult mai scrupulosi in a nega ca e vorba de un virus NATURAL pe care il studiau in laboratorul din Wuhan, pe care l-au considerat mai puin periculos decat in realitate, si pe care l-au scapat de sub control!
   Sa nu uitam, in astfel de situatii ‘viata bate filmul’.

   0
   0
 5. #8 Comentariu nou

  @Pricinosu & all

  În cuprinsul următoarelor rânduri veți găsi suficiente elemente pentru a lua în considerare și cele mai fanteziste scenarii, care pot fie să vă îngrijoreze, fie să vă amuze.
  In esență veți constata că nu este deloc exclusă varianta provenienței de laborator care determină deasemenea și ”caracterul exotic” al SARS-COV-2.

  Cu mai mult de un an în urmă, plecând de la principiul că orice șut în fund e un pas înainte am mers pe varianta optimistă că pandemia ne va ajuta/obliga să evoluăm să ne reinventăm și nu prea contează cum și de unde a pornit.

  Totuși sunt aspecte pe care nu ar trebui să le neglijăm.

  La 9 decembrie 2019, înainte ca focarul pandemiei să devină cunoscut în general, Dr. Daszak a susținut un interviu în care a vorbit în termeni laudativi despre modul în care cercetătorii de la Institutul de Virologie Wuhan au reprogramat proteina spike și au generat coronavirusuri himerice capabile să infecteze șoareci umanizați.
  Undeva la minutul 28:25…
  https://www.youtube.com/watch?v=IdYDL_RK–w
  extras:
  „Și acum am găsit, știți, după 6 sau 7 ani, peste 100 de noi coronavirusuri legate de SARS, foarte aproape de SARS”. Unii dintre ei ajung în celulele umane în laborator, unii dintre ei pot provoca boli SARS la modelele de șoareci umanizați și sunt netratabili cu monoclonali terapeutici și nu vă puteți vaccina împotriva lor cu un vaccin. Deci, acestea sunt un pericol clar și prezent ….
  „Intervievator: spuneți că acestea sunt coronavirusuri diverse și nu vă puteți vaccina împotriva lor și nu există antivirale – deci ce facem?
  „Daszak: Ei bine, cred că … coronavirusurile – le poți manipula destul de ușor în laborator. Proteina Spike determină o mulțime din ceea ce se întâmplă cu coronavirusul, cu risc zoonotic. Deci, puteți obține secvența, puteți construi proteina și lucrăm foarte mult cu Ralph Baric la UNC pentru a face acest lucru. Introduceți în structura de bază a altui virus și cu o orecare prelucrare în laborator. Deci, puteți obține un comportament predictiv atunci când găsiți o secvență. Ai această diversitate. Acum, progresul logic pentru vaccinuri este că, dacă aveți de gând să dezvoltați un vaccin pentru SARS, oamenii vor folosi SARS pandemic, dar să introducem câteva din aceste alte lucruri și să obținem un vaccin mai bun.”

  Inserțiile la care s-a referit includeau probabil un element numit situsul de scindare a furinei, discutat mai jos, care crește foarte mult infectivitatea virală pentru celulele umane.
  …sfârșitul extrasului

  Întreaga anchetă jurnalistică a lui Nicholas Wade (scriitor științific la New York Times) se gaseste aici si merită toată atenția:
  https://nicholaswade.medium.com/origin-of-covid-following-the-clues-6f03564c038

  Extras din articol:
  ”Apariția naturală a fost teoria preferată de mass-media până în jurul lunii februarie 2021 când Institutul de Virologie din Wuhan a primit vizita unei comisii a Organizației Mondiale a Sănătății. Compoziția și accesul comisiei au fost puternic controlate de autoritățile chineze. Membrii săi, care îl includeau pe omniprezentul doctor Daszak, au continuat să afirme înainte, în timpul și după vizita lor că o eventuală scăpare a virusului din laborator era extrem de puțin probabilă. Totuși aceasta nu a fost chiar victoria propagandistică pe care autoritățile chineze o doreau. Ceea ce în final a devenit clar, a fost că nu aveau dovezi în sprijinul teoriei apariției naturale.
  Acest lucru a fost surprinzător, deoarece atât virusurile SARS1, cât și MERS au lăsat urme abundente în mediu. Specia gazdă intermediară a SARS1 a fost identificată în termen de patru luni de la izbucnirea epidemiei, iar gazda MERS în termen de nouă luni. Cu toate acestea, la aproximativ 15 luni de la începerea pandemiei SARS2 și a unei căutări presupuse intense, cercetătorii chinezi nu au reușit să găsească nici populația inițială de lilieci, nici specia intermediară la care ar fi putut sări SARS2 sau orice dovadă serologică că orice populație chineză, inclusiv aceea din Wuhan, fusese expusă vreodată virusului înainte de decembrie 2019. Apariția naturală a rămas o presupunere care, oricât de plauzibilă ar fi, nu a câștigat nici măcar o dovadă de susținere în mai mult de un an.”
  ….
  Rolul SUA în finanțarea Institutului de virologie Wuhan
  Din iunie 2014 până în mai 2019, Alianța EcoHealth a Dr. Daszak a primit o subvenție de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), care face parte din Institutul Național de Sănătate, pentru a face cercetări privind amplificarea functiilor la coronavirusuri la Institutul Wuhan din Virologie. Indiferent dacă SARS2 este sau nu produsul acelei cercetări, pare o politică îndoielnică de a extinde cercetarea cu risc ridicat către laboratoare străine nesigure, folosind măsuri de siguranță minime. Și dacă virusul SARS2 a scăpat într-adevăr de la institutul Wuhan, atunci NIH se va afla în poziția teribilă de a fi finanțat un experiment dezastruos care a dus la moartea a peste 3 milioane în întreaga lume, incluzând peste jumătate de milion de cetățeni proprii.”

  Dr. Peter Daszaks President of EcoHealth Alliance, organizația care a finanțat cercetarea coronavirusului la Institutul de Virologie din Wuhan are un background interesant în știința pandemiei militarizate
  https://www.independentsciencenews.org/news/peter-daszaks-ecohealth-alliance-has-hidden-almost-40-million-in-pentagon-funding/

  In ciuda legăturilor între US National Institutes of Health (NIH/NIAID), EcoHealth Alliance, si eventuale programe militare, nici acum nu consider că este extrem de important dacă virusul este creat în laborator, ceea ce este nu doar plauzibil ci chiar foarte probabil, nici dacă a fost scăpat intenționat sau nu.

  Ceea ce mi se pare mai grav e că nu reușim să dăm prea mult sens evenimentelor și de la începutul pandemiei toată lumea este nedumerită de cursul straniu al evenimentelor.

  Ca să schițez o idee despre asta, voi folosi ca exemplu două ”evenimente” stranii din ziua de duminică.

  În mod normal nu aș fi acordat nici cea mai mică importanță unor astfel de întâmplări chiar dacă uneori par să devină simptomatice mediului online.

  Cazul 1

  Canadianu, blocat 30 de zile pe Facebook, apare din senin (parcă redirecționat) aici pe blog, într-un spațiu care este evident nepotrivit temperamentului său, cu un discurs agresiv complet imun la rațiune și bun simț.

  Cazul 2

  Tot duminică seară după ce am pus pe pauză un videoclip documentar de pe Youtube, la pornire îmi apare fulgerător un videoclip despre care credeam că este o reclamă.
  A durat mai putin de 8 secunde și suna cam așa:
  ”Dacă vrei să ai mulți prieteni, atunci când spui o poveste nu da detalii inutile”.
  Atât!
  Nu cred că există o asemenea reclamă!
  Oricum cred că de-a lungul timpului v-am dat multe detalii ”inutile” (dificil de utilizat)

  Asta chiar mi-a dat senzația că algoritmii AI au un comportament straniu ca și cum ar avea o misiune.

  Știut fiind că nivelul de securitate al Institutului de Virusologie din Wuhan opera la un nivel de securitate similar cu al unui cabinet stomatologic din Statele Unite mi se pare că devine foarte plauzibil inclusiv scenariul SF al unei greșeli umane induse de ”Inteligența Artificială”.

  4
  7
  • #9 Comentariu nou

   @Plain Sight:
   Mai are vreo importantă daca sursa reala este acel laborator sau piața aceea scârboasă unde se comercializau in condiții grețoase tot felul de sălbăticiuni? Contează ca avem acum niște vaccinuri cu ajutorul cărora sa putem scăpa mai repede de belea.
   Cat despre ce informații vin dinspre China, știm cu toții ca sunt fabule.

   0
   0
  • #10 Comentariu nou

   @Plain Sight: Aseara WEF a anuntat ca isi suspenda intalnirea ce urma sa aiba loc in august in Singapore: „Forumul Economic Mondial a anulat reuniunea anuală pe care intenționa să o organizeze în luna august în Singapore, invocând „circumstanțele tragice care se desfășoară în diferite zone geografice” și perspectivele incerte de călătorie din cauza pandemiei. WEF a precizat că următorul său eveniment anual va avea loc în prima jumătate a anului 2022. Locația va fi stabilită „pe baza unei evaluări a situației mai târziu în această vară”. Decizia vine ca urmare a unei creșteri recente a cazurilor de Covid-19 în Singapore. Organizația cu sediul la Geneva a declarat că „vitezele diferite de desfășurare a vaccinării și incertitudinea în legătură cu noile variante se combină pentru a face imposibilă” organizarea unei reuniuni la nivel mondial.

   Noile restricții din Singapore anunțate la sfârșitul săptămânii includ cerința ca toate școlile primare, secundare și gimnaziale să treacă la învățarea integrală la domiciliu începând de miercuri și până la sfârșitul anului școlar, la sfârșitul acestei luni.

   Acest lucru vine după ce autoritățile sanitare din orașul-stat au confirmat 38 de cazuri transmise la nivel local, cel mai mare număr zilnic de la jumătatea lunii septembrie. Czurile au inclus patru copii de la un centru de școlarizare.

   38 de cazuri noi la o populatie de aprox. 6 mil. locuitori!

   0
   0
  • #11 Comentariu nou

   @Aurel
   Pai cred că are importanță să știm.
   1. Dacă a fost eroare sau intenție.
   2. Dacă a fost o eroare de inteligență științifică, militară sau artificială.
   3. Dacă s-a crezut că un asemenea risc biologic va afecta doar China sau daca scenariul pandemiei face parte dintr-un plan mai amplu al Marii Resetări așa cum propune Davos Agenda.
   4. Dacă urmează și alte „surprize” la ce ar trebui să ne așteptăm?

   0
   0
  • #12 Comentariu nou

   @bugsy

   Se poate înțelege că:
   1. Nu este cel mai bun moment pentru a anunța noile direcții.
   2. După ce trece vara ar fi bine să fim pregătiți pentru valul patru.

   0
   0
  • #13 Comentariu nou

   @Plain Sight:
   1) Intentie? Cum ai dovedi asta? Desigur, ăia făceau acolo diverse investigații în scopuri mai mult sau mai puțin militare, însă adevarul nu va fi comunicat/dovedit, daca este legat de intenție. Pur si simplu ar avea de pierdut toti “jucătorii” din treaba asta, asa ca va rămâne de domeniul SF.
   2) Aici chiar ca nu vei afla vreodată adevarul. Nu te-ar ajuta cu nimic si n-ai crede decât ceea ce ai vrea sa crezi. Așadar, despre ce vorbim?
   3) Cum ar putea cineva garanta ca un astfel de virus va afecta doar un anumit spațiu geografic? L-au “aranajat” genetic sa rămână blocat intre anumite coordonate GPS?
   Asta cu planul grandios am tot auzit-o si e de-a dreptul hilara. Ce plan dom’le? Al cui? Pentru ce? De cand poate omul sa planifice ceva atat de amplu, si sa rămână “intre patru pereți”?
   4) N-ai garanții

   0
   0
 6. #14 Comentariu nou

  @Aurel
  1.&2 În mare ai dreptate, dar nu este nevoie de a dovedi ceva cu alte probe decât cele menționate pentru că sunt fire destul de clare ale evenimentelor care stabilesc cea mai mare probabilitate.
  3. Voiam să scot în evidență că în final China a fost mai puțin afectată pe toate planurile. Mult mai puțin decât s-ar fi putut presupune. Agenda Marii Resetări este la vedere și o poți găsi la orice căutare pe google. De ex:
  https://www.bbva.com/en/whats-happening-davos-forum/
  4. Nu am nevoie de garanții, dar este bine să anticipam cele mai probabile scenarii.

  7
  0
 7. #15 Comentariu nou

  Ne vaccinam degeaba dom Petreanu ca madam Dancila e consilier de strategie la BNR. Mai mare rusineaaaaa

  1
  5
 8. #16 Comentariu nou

  De ce autorul pune semnul egal intre “ vaccinare” si “ imunizare”?Pentru ca nu-i deloc acelasi lucru.A fi imun inseamna sa nu fii afectat absolut deloc de boala.Insa vaccinatii se pot infecta,pot transmite,pot face complicatii sau chiar pot muri de la infectie.Poate intr-un grad mai mic,dar in nici un caz nu devin imuni.Aceasta a fost o miscare de confuzie intentionata a autoritatikor.La inceput se vorbea de vaccinare si campanie de vaccinare,ulterior s-a “ transformat” in imunizare si campanie de imunizare.Poate tocmai ca autorul sa se simta “ sigur” si “ mai protejat”.Realitatea e cu totul alta,majoritatea habar n-au cit de efectiv e acest vaccin experimental.Pentru ca e (inca) experimental,nu?Probabil ca pandemia,pentru autor,s-a terminat.Urmeaza,in schimb,asteptarea pentru eventualele efecte secundare.Pentru ca nici un experiment nu vine fara greseli sau lipsuri.

  2
  0
  • Autorul s-a dus la școală nu doar ca să aibă de un-se-ntoarce acasă, d-aia echivalează vaccinarea cu imunizarea, că ăsta-i rezultatul vaccinării, imunizarea față de boală (covid19, în acest caz) în proporție de peste 95%. Persoanele vaccinate anti-covid se pot infecta în proporții mult, mult mai mici decât cei nevaccinați, dezvoltă simptome grave în proporții insignifiante iar numărul deceselor din cauza sars-cov-2 este cu vreo trei zerouri înainte de virgulă, spre deosebire de persoanele nevaccinate, la care rata de mortalitate în cazul infecției ajunge la 2%. De asemenea, persoanele care au trecut prin infecție dezvoltă, din păcate, sechele și efecte secundare semnificative în proporții foarte mari, înt-o asemenea măsură încât se vorbește acum de o pandemie post-pandemie.

   În rest, până acum au fost confirmate 171 de milioane de cazuri de covid în lume, care au provocat cel puțin 3,5 milioane de decese, deși numărul real este probabil semnificativ mai mare, pentru că fiecare țară a înregistrat în această perioadă numeroase morți în exces.

   Prin comparație, au fost administrate până azi 1,86 miliarde de doze de vaccin și, dacă ritmul se menține, probabil că în cel mult 6 luni 75% din populație va fi imunizată și vom închide pandemia. Numărul de cazuri de infectare post-vaccinare este infim. În SUA, unde aceste cazuri sunt contabilizate cu strictețe, s-au înregistrat (până pe 24 mai) doar 2.454 de cazuri de infectare în rândul celor peste 130 de milioane de persoane vaccinate. Dintre acestea, multe au fost asimptomatice. Au fost înregistrate și 439 de decese.

   Carevasăzică, pentru comparație: 171 de milioane de cazuri de covid au produs 3,5 milioane de decese, dar în urma a 130 de milioane de vaccinări complete în SUA nu s-au mai produs decât 2.454 de infectări și 439 de decese.

   sursa: https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/health-departments/breakthrough-cases.html

   0
   0
 9. #18 Comentariu nou

  @autor-“ scoala” nu te face virusolog sau infectionist,eventual te face formator de opinie,dar cam atit.Pare ca dictonul “ crede si nu cerceta” e,pentru tine,mai valabil ca niciodata.Cit despre statistici,oh,statistici,alea dupa care ne organizam viata…cind minciuna sau dezinformarea nu mai face fata,intra in scena statistica.Care poate fi masluita exact asa cum o cer intersele de moment.Statistica spune ca Romania are cea mai mare crestere economica din Europa.Dar tot statistica spune ca Romania e a 2-a cea mai saraca tara din UE.Vezi cum se impaca cele 2 statistici?Vad ca tot o dai cu statisticile din USA,un fel de Graal pentru tine.Se intimpla sa locuiesc aici de ceva decenii si ce vezi tu in ziarele din Romania nu-i in nici un caz ceea ce se spune aici.E chiar inceputul unui scandal monstru in care CDC este acuzata(cu dovezi) ca a masluit la greu datele referitoare la numarul de infectari si mai ales de morti din cauza Covid.Certificatele de deces se iau la puricat.Majoritatea zdrobitoare a murit din alte cauze decit covid.Numarul aproximativ de morti din cauza covid a fist estimat la sub 10 (zece) mii persoane.Fata de peste 500 mii rapirtate.Asta arunca in aer totul.Stay tuned,isteria covid e gata sa fie divulgata.S-a inceput cu acceptarea faptului ca e un virus produs de chinezi in laborator.Asta parca era teorie a conspiratiei pina acum 1 an,nu?Urmeaza puricarea certificatelor de deces,se constituie comisii in fiecare stat pentru asta.Audit.Guvernul federal a fost dat in judecata pentru incercarea de a vaccina copii-it’s not gonna happen.Si daca tot esti avid de informatii “ anericane”-virusul Covid19 a fost “ fabricat” la Fort Detrick-Maryland,in laboratoarele de razboi biologic a US Army.In 2014,Obama a terminat programul si a interzis cercetarile.Capii CDC(Fauci and Co) au devenit rogue si au mutat cercetarile in China,la Wuhan,unde nu exista vreo interdictie.Si au sponsorizat continuarea cercetarilor cu bani federali,total ilegal.Acum se cauta doar rasounsul la ultima intrebare-a fost un accident sau un act deliberat?Cercetarile la acest virus ( in US) s-au facut concomitent cu dezvoltarea unui antidot(vaccin)-care n-a putut fi finalizat pina in momentul inchiderii programylui.Este exact head-startul care a fost inminat companiilor farmaceutice pentru finalizarea antidotului.De aia dezviltarea vaccinukui a durat 9 luni si nu 8-10 ani,cit e normal.Pentru ca vaccinul era aproape gata in laboratoarele din Fort Detrick.Nu uita insa ca acesta a fost dezviltat pentru a fi un antidot,nu un vaccin.E motivul pentru care “ vaccinul” pentru covid nu creaza imunitate permanenta,pe viata,ci doar pe perioade scurte(luni) trebuind repetat periodic.Exact ce se sugereaza acum-al 3-“lea rapel,vaccinare anuala,etc.O buna parte a savantilor americani sint ingriziti de eventualele efecte secundare,mergind de la infertilitate pina la anomalii genomice.Vezi tu,nu-i totul stit de simplu cum ai crezut-e doar inceputul,nicidecum sfirsitul.

  1
  0
 10. #20 Comentariu nou

  Conspiratii au fost si afirmatiile facute acum 1 an despre faptul ca virusul e produs in laborator.Acum nu mai sint.Conspiratii au fost si afirmatiile facute acum 1 an ca se masluiesc raportarile de infectati si de morti.Acum nu mai sint(e culmea ca nu vezi asta in Romania,unde nu se face deloc testare si unde cazurile cad si cresc in functie de cum vrea guvernul,horeca,sezonulnturistic,venitul acasa de Paste,mers la cules de sparanghel,etc).Covidul exista numai cind vrea guvernul sa existe.Si-i scuza perfecta pentru miliardele luate imprumur fara a face ceva cu ele.Si pentru refuzul de a reforma aparatul bugetar dind oameni afara.Te faci ca nu intelegi,desi intelegi perfect ca toata isteria covid s-a transformat intr-un mare scam la adapostul caruia multi fac averi pe spatele prostilor speriati zi de zi de media isterica.Tu ti-ai luat vaccinul si crezi ca e “ all good”,restul sint prosti si conspirationisti.Adevarul e ca habar n-ai ce se intimpla in jur si daca vaccinul te ajuta cu ceva.Ai mers cu valul gindind ca guvernul iti vrea binele si n-are cum sa dea chix.We’ll see about that.Pina una alta,vaccinul nu te scapa de taifunul
  financiar si economic care sta sa vina.E posibil ca in citeva luni-1 an,covidul sa fie ultima problema a oamenilor si foamea sa fie noul subiect de dezbatere.”
  Want to know what’s in the future,ask questions in the present”-Churchill

  1
  0
 11. #21 Comentariu nou

  Domnu’ Vlad, ce ziceti de statisticile de la noi:
  https://flux24.ro/documente-oficiale-bomba-toti-cei-decedati-in-romania-de-covid-au-fost-vaccinati-cu-pfizer-8157-de-romani-vaccinati-cu-pfizer-s-au-imbolnavit-de-covid/
  ?
  (asta in caz ca nu-s „fake” hartiile postate ca fiind oficiale; nu stiu nimic despre site, dar dvs. lucrand in media, poate stiti).
  Mi-a placut incheierea articolului, mi-a adus aminte de melodia lui Chirila, Fuli Bon Bon. 😉

  1
  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.