O altă dimineaţă-n trafic

Avem următoarea situaţie: merge omul prin oraş joi dimineaţă, naca-naca-pânga-pânga cu maşina, gândindu-se la ale lui şi la nemurirea sufletului.

Pe Barbu Văcărescu intră în intersecţia cu Ceaikovski de la Billa un nene cu un Hyundai care se opreşte taman pe banda a doua, aşa, gen “ia, că mă bag şi io cât să n-ai încotro şi să mă laşi, ce-o să faci?” Bine, îmi zic, asta e, pe prima e liber, intru eu pe prima bandă, ia-o tu p-a doua, dacă te vâri în halul ăsta pe ea, probabil că ţi-o doreşti mult. Aşa că dau semnal şi mă mut pe prima bandă.

Ceea ce face şi el, FRÂÂÂNĂĂ CĂ NE PRĂPĂDIM:

Mi-au zburat toate alea prin maşină, zău aşa.

Dup-aia am fost mândru de mine, că nici măcar nu l-am înjurat :-)

Era un tătăică, mirat şi el de ce era să i se-ntâmple mămăicii de pe scaunul din dreapta. Cred că i-am salvat viaţa.

Oarecum în context, că vorbim despre filmări în trafic: de vreo două săptămâni sunt asaltat de o campanie de spam-marketing a unor băieţi ce încearcă să vândă la suprapreţ nişte chinezării pe post de camere de bord. Cred că nu-s singurul ţintit, am început să văd reacţii ostile şi pe FB. Oamenii dau mailuri neslicitate sau sună şi bagă textul ăla presetat cu accidentele sau incidentele în trafic şi ce bine ar fi să ai o dovadă video pentru ce s-a întâmplat, nu-i aşa?

Păi tocmai asta e. Când vrei să arăţi cuiva ce ţi s-a întâmplat, trebuie să ai ce să arăţi – or dacă te-ai zgârcit la cameră şi ţi-ai luat un rebut vei descoperi că exact când ai mai mare nevoie sărăcia aia no-name n-a filmat de fapt nimic, fie pentru că are unghiul prea închis şi “n-a prins”, fie pentru că era “întuneric” sau că “bătea soarele”, fie pentru că filmează la rezoluţie minusculă şi când pui pe ecran nu se văd decât pixeli, fie pentru că-şi dăduse duhul fără nici un avertisment. Ai dreptate şi o pagubă de mii de euro, dar vei rămâne cu paguba (sau chiar mai rău, Doamne fereşte) pentru că la un moment dat ai făcut o economie de câteva sute de lei. Bravo, bine judecat, acum scoate banul de 100 de ori mai mult, deşteptule.

Deci dacă vreţi cumva să vă luaţi o cameră de bord, vi-l recomand pe Răzvan BB. Sincer. Omul e chiar ok, a iniţiat comunitatea Trafictube şi e, mai întâi de toate, pasionat de ce face şi de ce oferă. Iar pe Trafictube există şi un magazin on-line cu camere de bord, majoritatea testate de membrii comunităţii, deci aveţi de unde alege.

21 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Concluzia: 2 soferi slabi se intalnesc in trafic :D

  Thumb up 0
 2. aaaaaaa… esti slab!
  Puteai fi mandru de tine abia dupa l-ai fi blocat, l-ai fi schipat in … parbriz si eventual ii rupeai si oglinda. :D
  Oricum! Te-ai trezit. :))

  Thumb up 0
 3. Damn, la secunda 9 as fi pariat ca e domnisoara, pierdeam pariul.

  Thumb up 0
 4. Lăsați camera în mașină (montată) sau o puneți și o luați de fiecare dată când urcați respectiv coborâți?

  Mă sperie gândul hoților.

  Thumb up 0
 5. Teoretic, cand faci stanga de pe o strada pe alta, intri pe prima banda. Sau ma insel? Oricum, prostia e mare…

  Thumb up 0
 6. Domnu’Petreanu, ati cam calcat linia continua, e posibil ca un organ scrofulos sa va fi tinut o prelegere cu finalizare neplacuta!!! :)))
  Mda, asta-i una din alea fine si minore, daily matters….

  Thumb up 0
 7. Zici tu “Bai, nu te uiti”, dar tonul este de “Cristelnita ma-tii”:)))

  Thumb up 0
 8. Bine ca nu sa speriat, saracul mos.

  Thumb up 0
 9. Super tare!!! Ma gandesc la urmatorul salariu sa imi iau si eu o camera pentru ca merg foarte mult cu masina si intalnesc zeci de “bizoni” in trafic. O sa vorbesc cu baiatul recomandat de tine!

  Thumb up 0
 10. Nu am mai condus in tara de ceva ani, dar nu era “de la ax la ax, de la bordura la bordura” cand se schimba directia intr-o intersectie? Pe scurt, respectivul nu avea ce cauta direct pe banda I.

  Thumb up 0